Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@17:03:51 GMT

علاقه مردم به کشتار سنتی به صلاح سلامتی آنها نیست

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۲۶۶۲

علاقه مردم به کشتار سنتی به صلاح سلامتی آنها نیست

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی کنارکوهی عصر امروز سه شنبه در نشست خبری اظهار کرد: عمده ترین وظیفه تأمین بهداشت دام در زمان حیات است که شامل پیشگیری، پایش بیماری‌ها، واکسیناسیون است.

وی با اشاره به اینکه دامپزشکی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی با ردیف حقوقی مستقل و مجموعه‌ای از وظایف مشخص است، افزود: بعد از حیات در کشتارگاه‌ها و تا اماکن عرضه وظیفه کنترل بهداشتی آنها برعهده سازمان دامپزشکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیرکل دامپزشکی خوزستان تصریح کرد: علم طب یک علوم پایه دارد که تا یک مقطعی تمام کسانی که قرار است به جامعه بشری در زمینه بهداشت کمک کنند باید از نظر آکادمیک علوم پایه را بخوانند و بعد در زمینه تخصصی پزشکی یا دامپزشکی باید سطح بالاتری از تحصیلات را بگذرانند.

کنارکوهی گفت: چیزی که همیشه بیماری را شاخص و آن را آشکار می‌کند، میزبان و شرایط محیطی است؛ بیماری‌های عمده‌ای که می‌توان منتظر آنها باشیم و برنامه ریزی لازم را نیز انجام داده‌ایم، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تب برفکی (با توجه به ورود دام‌های عشایر) است.

وی عنوان کرد: کووید ۱۹ را در چهارپایان و پرندگان داریم ولی آن گونه‌ای که در بدن انسان به شکل فعلی ایجاد بیماری کرده اسمش کرونا ویروس هست ولی تغییر ژنتیک یافته است؛ هرچند ماهیت این ویروس بسیار متفاوت و پیش بینی در مورد آن کار بسیار سختی خواهد بود.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به اینکه مشاهده شده که حیوان در اثر ارتباط با انسان از او کرونا ویروس را گرفته ولی مانند انسان‌ها برای آن حیوان ایجاد بیماری نکرده یادآور شد: با توجه به اینکه کرونا ویروس جزو بیماری‌های اخطار کردنی در تشکیلات دامپزشکی جهانی نیست برنامه خاصی برای مقابله با آن ندارند؛ میزان فعالیت‌های خود را بعد کشتار (دام و طیور) در مراکز عرضه و بسته بندی افزایش و آموزش‌های لازم را به پرسنل فعال در این بخش‌ها و مصرف کنندگان ارائه داده‌ایم.

کنارکوهی با اشاره به اینکه علم انسان‌ها تجربی است، بیان کرد: با شیوع ویروس کرونا از یک خفاش به انسان این تجربه به تاریخ پزشکی اضافه می‌شود که هیچ انسانی نباید موجودی که از نظر بهداشتی تأیید نشده را مصرف کند؛ کاری که با وجود توصیه‌های بهداشتی بسیار ولی متأسفانه در کشور زیاد انجام می‌شود.

وی انتقاد کرد: باور غلط که مردم ایران می‌خواهند از مرغ کشتار زنده یا گوسفندهایی که کنار خیابان ذبح می‌شوند، خطراتی دارد از جمله اینکه روزی از مرغ زنده یا آن دام یک بیماری حتی ناشناخته منتقل شود.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اعلام این خبر که چهارمین کشتارگاه تمام صنعتی و مدرن استان حداکثر تا یک سال آینده در شمال اهواز افتتاح می‌شود، گفت: وقتی یک کشتارگاه بر اساس شاخص‌های علمی احداث می‌شود، آنقدر مؤثر است که توانایی تعطیل دو بیمارستان را دارد.

کنارکوهی با اشاره به رعایت بهداشت در کشتارگاه‌ها با حضور کارشناس فنی بهداشتی و همچنین ذبح دام و طیور با حضور یک روحانی بیان کرد: ۹ کشتارگاه طیور در استان داشتیم که دو کشتارگاه صنعتی (جزو پیشرفته‌ترین کشتارگاه‌های طیور کشور) به ظرفیت آنها افزوده شد؛ این ظرفیت‌ها با کمک بخش خصوصی و اعتبارات کلان دولتی ایجاد شده ولی باز هم مردم به کشتارهای سنتی علاقه نشان می‌دهند که این اصرار به صلاح سلامتی آنها نیست.

وی با اشاره به اینکه دامپروری و کشاورزی جزو صنایع مادر در ایران بوده بیان کرد: در استان خوزستان حدود ۲۵۰ هزار خانوار داریم که از صنعت دامپروری ارتزاق می‌کنند که ۸۵ درصد دامپروری ها نیز سنتی هستند.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان در پایان با اشاره به اینکه ۱۳ میلیون تُن نهاده سالانه واردات می‌شود که تأمین بهداشت آن با دامپزشکی است، گفت: تلاش می‌شود که برای اعزام نیروهای تخصصی به کشتارگاه‌های مختلف به عنوان مسئول فنی از بخش خصوصی مشارکت گرفته شود.

کد خبر 5042174

منبع: مهر

کلیدواژه: دامپزشکی خوزستان ویروس کرونا کشتارگاه دام ویروس کرونا چهل سالگی دفاع مقدس شیراز اربعین 99 آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا گرگان اربعین حسینی کرمانشاه دفاع مقدس خطبه های نماز جمعه مجلس شورای اسلامی هفته دفاع مقدس مدیرکل دامپزشکی خوزستان کشتارگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۲۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد

به گزارش همشهری آنلاین، علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر سودا کودالی متخصص کبد می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری‌ شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسیدهای چرب امگا، مغزها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این‌ روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتورهای خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام‌ پیشگیرانه مهم است.

کد خبر 848914 منبع: ایسنا برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - کبد

دیگر خبرها

  • دستگیری ۲ پزشک قلابی طب سنتی در رشت
  • پزشکان قلابی طب سنتی در رشت دستگیر شدند
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • جلوگیری از فعالیت یک اتاق غیر مجاز کشتار دام در تیران و کرون
  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد
  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد