Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@15:15:07 GMT

عملیات آبخیزداری در ۵۹۴ حوضه کشور در دست اجراست

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۴۴۱۴

عملیات آبخیزداری در ۵۹۴ حوضه کشور در دست اجراست

هوشنگ جزی روز چهارشنبه در سفر به شهرکرد در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح‌های آبخیزداری در ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور با اعتبارات صندوق توسعه ملی و اعتبارات ملی سازمان جنگل‌ها در دست اجراست.

وی با اشاره به اینکه برای ۲۷ میلیون هکتار از اراضی کشور مطالعات طرح آبخیزداری انجام شده است، گفت: امسال ۲۵۰ میلیارد ریال برای شهرستان‌های تازه تاسیس و شهرستان‌های که طرح مطالعاتی آبخیزداری انجام نشده است، اختصاص داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جزی اظهار داشت: ابتدای سالجاری ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای انجام ‏اقدامات پیشگیرانه در حوضه‌های آبخیز سیل‌خیز و بحرانی در ۱۱ استان آسیب‌دیده از سیل‌های یکسال گذشته اختصاص داده شد که این اعتبارات برای توسعه طرح‌های آبخیزداری در این استان ها و جلوگیری از بروز سیل احتمالی در آینده اختصاص داده شد.

جزی با اشاره به اینکه طرح‌های آبخیزداری با هدف حفاظت از آب، خاک و جلوگیری از سیلاب، جلوگیری از بیابان‌زایی اجرا می‌شود، گفت: اجرای این طرح‌ها در  کاهش میزان فرسایش خاک، زمینه را برای نفوذ آب در خاک فراهم می‌کند تا منبع آبی برای پایین دست حوضه خود باشد.

وی گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری از فرسایش ۹ تن خاک در سال جلوگیری می‌کند و به ازای هر یک هکتار ۱۲۰ کیلوگرم علوفه بیشتری تولید شده است.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر اینکه مدیریت جامع حوضه آبخیز سینی برجویی در چهارمحال و بختیاری حفاظت و بهره‌برداری پایدار حوزه را تضمین می کند، گفت: اجرای برنامه مدیریت جامع حوضه آبخیز سینی برجویی به عنوان یک حوضه الگویی موفق  اجرا  و نتایج آن در کشور مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

جزی گفت: جامع نگری و انسجام سازمانی در قالب مدیریت جامع حوضه آبخیز یکی از سیاست‌های اصلی در سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور در راستای تاکیدات برنامه ششم توسعه در جامع نگری و برنامه‌ریزی منطقه‌ای است.

وی افزود: تجارب موفق اجرای پروژه‌های بین‌المللی در کشور مانند پروژه "منارید" و" جایکا" که به صورت پایلوت در چهارمحال و بختیاری اجرا شده نیز قابل انتقال به کشور است و هم‌اکنون  فاز دوم پروژه بین‌المللی جایکا با عنوان مدیریت جامع حوزه کارون بزرگ در پنج استان کشور از جمله چهارمحال و بختیاری در حال اجراست.

جزی اظهار داشت:  این پروژه به منظور دستیابی به یک برنامه مشترک از سوی دستگاه‌های اجرایی و مردم در راستای بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها همراه با حفظ منابع طبیعی در حوضه آبخیز است.

به گزارش ایرنا، حوضه آبخیز سینی برجویی استان چهارمحال و بختیاری به عنوان یک حوضه الگویی و پایلوت کشور در نظر گ رفته شده است که با تنظیم و تدوین سند مدیریت جامع این حوزه در استفاده بهینه از بارش ها، بهبود وضعیت تالاب و ایجاد اشتغال و بهبود اقتصاد مردم نقش مؤثری دارد.
۲شهرستان لردگان و خانمیرزا در فاصله ۱۶۰کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارند.

برچسب‌ها منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور اخبار کنکور چهارمحال و بختیاری مدیریت جامع حوضه آبخیز طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۴۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳

گروه استان‌های ایسکانیوز؛ چهارمحال و بختیاری-تامین آب در مناطق خشک و در دوره‌های خشکسالی، برای موضوعات مختلفی از جمله شرب، کشاورزی و صنعت، همواره یکی از موضوعات پر مناقشه، از سالیان گذشته تا به امروز بوده است.

مناقشاتی که عمدتاً محوریت آن، غیرمجاز بودن انتقال‌های آب، خصوصا انتقال‌های آب بین حوضه‌ای است؛ مسئله‌ای که هم قوانین بین‌المللی و هم قوانین ملی به آن اذعان دارند و بارها مسئولان مختلف، گفته‌اند که انتقال آب بین حوضه‌ای غیرقانونی است.

در این بین اگرچه برخی انتقال‌های آب بین حوضه‌ای در دهه‌های اخیر برای تامین آب شرب مناطق مختلف کشور صورت گرفته است، اما نمی‌توان از تاثیرات مخرب انتقال‌های آب، چشم پوشی کرد.

خصوصاً اینکه در برخی موارد حقوق مبدأ، حقوق محیط زیست و سایر حقوق هم رعایت نشده است؛ برای همین اعطای مجوز در زمینه انتقال‌های آب بین حوضه‌ای، اخیراً، یکی از پرچالش‌ترین مباحث حوزه آبی است.

چند روزی است، اهالی بخش پادنا شهرستان سمیرم، نسبت به احداث سد و انتقال آب رودخانه ماربر، اعتراض خود را در محافل و در کوچه‌ها و خیابان‌ها بیان می‌کنند.

انتقال آبی که قرار است آب رودخانه ماربر را از بخش پادنای شهرستان سمیرم به مرکز استان اصفهان منتقل کند، یک انتقال آب بین حوضه‌ای که از حوضه آبریز کارون به حوضه زاینده‌رود و البته بین حوضه‌های اصلی، یعنی انتقال آب از حوضه اصلی آبریز خلیج فارس به فلات مرکزی است.

به گفته اهالی این منطقه، این انتقال آب مجوز وزارت نیرو و مجوزهای زیست‌محیطی را ندارد و بدون رعایت حقوق مبدأ، در حال انجام است؛ مسئله‌ای که کشاورزی و شرب منطقه را نیز تحت تأثیر خود، قرار می‌دهد.

البته که این نکته را هم باید گفت که رودخانه ماربر، یکی از سرشاخه‌های رودخانه خرسان و نهایتاً سرشاخه رودخانه کارون است؛ یعنی در صورتی که انتقال آب رودخانه ماربر، انجام شود، شاهد کم‌آب شدن رودخانه خرسان و نهایتاً کم‌آب شدن رودخانه کارون و سد کارون۳ هستیم.

مسئله‌ای که قطعاً طبیعت و محیط زیست استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان را تحت تأثیر خود قرار داده و اثرات مخرب و زیان‌باری دارد.

کنشگر اجتماعی*

انتهای پیام/

کد خبر: 1228772 برچسب‌ها سد آبی چهارمحال استان خوزستان اصفهان

دیگر خبرها

  • وحیدی: پروژه انسداد مرز در حال اجراست
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • اختصاص ۵۹میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه