Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@17:01:26 GMT

بداخلاقی انتخاباتی در ایران بی‌جواب می‌ماند

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۵۵۷۶

بداخلاقی انتخاباتی در ایران بی‌جواب می‌ماند

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، هر انتخاباتی را از زوایای متعددی می‌توان مورد تحلیل و بررسی قرار داد. اخلاق انتخاباتی، انتخابات اخلاقی، مشارکت مردمی، فرهنگ انتخاباتی و مسئولیت اجتماعی از جمله موضوعات مهم و مطرح در انتخابات گوناگون هستند. مشارکت سیاسی مردم تا حدود زیادی به عملکرد مسئولان و میزان رضایت مردم بستگی دارد و متاسفانه در چند سال اخیر برخی کاندیداهای انتخاباتی یا مسئولان به دلیل واقف نبودن به مسئولیت‌های اجتماعی خود؛ به نارضایتی مردم دامن زده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی مظفری در گفت‌وگو با ایسکانیوز با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال 1400 بیان کرد: در سال‌های اخیر انتخابات در ایران شور و نشاط همیشگی خود را ندارد و مردم با بی‌رغبتی و به امید بهتر شدن اوضاع اقتصادی پای صندوق‌های رأی حاضر می‌شوند.

وی درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات عنوان کرد: شاید بتوان گفت میزان مشارکت مردم در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی کمترین میزان مشارکت مردم از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بوده است.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با تاکید بر اینکه کاهش میزان اعتماد مردم به دولت و نظام باعث حضور حداقلی آنها در یازدهمین دوره انتخابات مجلس بوده است، گفت: متاسفانه فشارهای اقتصادی در چند سال اخیر بر وظایف اجتماعی، سیاسی و شهروندی مردم اثر منفی گذاشته و آنها را نسبت به انجام وظایف خود دلسرد کرده است.

وی ناکارآمدی دولتمردان را یکی از عوامل تاثیرگذار بر بی‌انگیزگی سیاسی جامعه دانست و گفت: کاهش میزان اعتماد مردم به دولت رابطه مستقیم با میزان مشارکت مدنی و سیاسی آنها دارد و زمانی که مردم از عملکرد مسئولان ناراضی باشند، قطعا برای مشارکت اجتماعی و سیاسی تمایلی ندارند.

به گفته مظفری؛ مردم سرمایه‌های اجتماعی نظام هستند و با توجه به اینکه انقلاب، خود را نظامی مردم سالار می‌داند، کاهش مشارکت مردمی باعث وارد کردن لطمه به آرمان‌های انقلاب خواهد شد.

این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: اعتماد جریان دانشجویی نیز به عنوان قشری از جامعه نسبت به دولت و سایر قوا دچار آسیب‌ شده چراکه در سال‌های اخیر بیشتر مطالبات به حق آنها به نتیجه و خروجی مطلوب نرسیده است.

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان اعتماد مردم نسبت به دولت را ترمیم کرد؟ گفت: ترمیم اعتماد عمومی در کوتاه مدت اتفاق نخواهد افتاد همان‌گونه که بی‌اعتمادی حاصل مدت زمان اندک نبوده است. مسئولان اگر با مردم صادق باشند و برای بهبود وضعیت معیشت چاره‌اندیشی کنند قطعا اعتماد جامعه نیز باز خواهد گشت.

مظفری با اشاره به اینکه مسئولیت اجتماعی مردم در ادبیات جامعه تعریف شده اما دچار آسیب است؛ یادآور شد: مشارکت مردم در اتفاقات سیاسی و اجتماعی مانند انتخابات را می‌توان تا حدودی  پیش‌بینی کرد در همین راستا احتمال حضور حداقلی مردم در انتخابات پیش‌روست. تا به حال مردم به مسئولیت‌های اجتماعی خود آگاه بودند ولی در حال حاضر شاید بتوان گفت مردم نوعی دلخوری دارند.

این فعال دانشجویی عنوان کرد: سرمایه اجتماعی در ادبیات و توسعه سیاسی جایگاهی ویژه‌ای دارد؛ اما متاسفانه دولتمردان هنوز به میزان اهمیت و جایگاه مردم پی نبردند.

وی با اشاره به اخلاق انتخاباتی مطرح کرد: رعایت اخلاق انتخاباتی در بیشتر انتخابات در کشور به صورت کامل رعایت نشده و کاندیداها خود را ملزم به رعایت اخلاقیات نکرده‌اند.

مظفری در تکمیل سخنان خود گفت: رهبری نیز در سخنرانی‌های خود بارها تاکید کرده‌اند که کاندیداها در هر انتخاباتی باید رفتاری توأم با کرامت داشته باشند و برای کسب آرا به تخریب جریان یا فرد مقابل نپردازند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات با انتقاد از بداخلاقی‌های سیاسی در کشور بیان کرد: در انتخابات اخیر شاهد بودیم که کاندیداها با  نسبت دادن افترا و دروغ سعی در حذف رقبا  و مظلوم‌نمایی بین مردم را داشتند که این امر در ادبیات سیاسی و اخلاقی پسندیده نیست.

وی ادامه داد: انتخابات در کشورهای غربی که خود را مهد دموکراسی می‌دانند اهانت، افترا و دروغ‌پردازی توسط کاندیداها به وضوح دیده می‌شود؛ اما در انقلاب و حکومت اسلامی این موضوع جایز نیست.

مظفری عنوان کرد: اصولا افرادی که از کفایت سیاسی، اخلاقی و اعتقادی برخوردار نیستند در روند انتخابات بیشتر اقدام به توهین و دروغ پراکنی می‌کنند و فردی که کارنامه درخشان مدیریتی داشته باشد برای کسب آرا نیاز به ایجاد حواشی ندارد.

این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: قوانین مربوط به انتخابات دارای نواقصی بوده و نیازمند بازنگری در قانون انتخابات در کشور هستیم. به عنوان مثال بعد از اتمام انتخابات هیچ مرجع قانونی برای بررسی اتهامات و دروغ‌پردازی کاندیدا وجود ندارد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1074861 برچسب‌ها انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ انتخابات ریاست جمهوری اصلاح قانون انتخابات

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ انتخابات ریاست جمهوری اصلاح قانون انتخابات میزان مشارکت مشارکت مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۵۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، ۲۱ اردیبهشت انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم برگزار می‌شود. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که نتیجه انتخابات می‌تواند فراکسیون اکثریت مجلس را مشخص کند، چون تاکنون هیچ مجموعه سیاسی نتوانسته است اکثریت کرسی‌ها را از آن خود کند و گزینه مطلوب خود را به کرسی ریاست بنشاند.

اقبال شاکری در گفتگو با خبرنگار نامه نیوز درباره اهمیت انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی گفت: ۴۹ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس آینده در دور دوم انتخابات تعیین تکلیف می‌شوند. از آن ۴۹ کرسی، ۱۶ کرسی متعلق به حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است.

وی افزود: کسانی که به دور دوم انتخابات مجلس راه یافتند از اقبال نسبی مردم برخوردار هستند، از این رو پیش بینی می‌شود ۲۱ اردیبهشت ماه شاهد یک رقابت مثبت و خوب باشیم. حالا مردم می‌توانند از بین مقبول‌ترین ها، بهترین‌ها را انتخاب و راهی مجلس کنند. انشاءالله همچون دور نخست شاهد حضور و مشارکت بالای مردم در پای صندوق‌های رأی باشیم.

این نماینده مجلس با اشاره به اتفاقات اخیر منطقه و پاسخ قاطعانه ایران به رژیم صهیونیستی یادآور شد: ما یک نظم نوین جهانی را ایجاد کردیم، از این رو امیدواریم مجلس دوازدهم از این قدرت آفرینی‌ها استفاده و با تمام توان و قوتش شروع به کار کند و اصل را بر وفاق ملی و یکپارچگی سیاسی بگذارد تا انشاءالله برای خدمتگزاری بهتر و قوی‌تر از همان ابتدا گام‌های اساسی بردارد.

وی با اشاره به لزوم توجه مجلس دوازدهم به اولویت‌های مورد نیاز جامعه ادامه داد: امیدواریم مجلس آینده طرح‌ها و لوایحی را به تصویب برساند که قدرت کشور افزون شود.

این فعال سیاسی درباره پیروزی از پیش معلوم لیست اُمنا در تهران اظهار کرد: ۴ فهرست اصلی شانا، اُمنا، صبح امید و جبهه متحد در دور دوم انتخابات مجلس با هم در تهران رقابت خواهند کرد. از ۳۲ نامزد حاضر در میدان، ۱۳ نفر از فهرست شانا، ۱۱ نامزد مشترک از امنا و صبح امید و ۷ نفر هم اختصاصی آن‌ها هستند؛ به نظر می‌رسد ترکیبی از نامزد‌های آن‌ها انتخاب و به مجلس راه می‌یابند.

دیگر خبرها

  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • مسئولان به بازخورد انجام وظایف خود در انتخابات توجه کنند
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • توصیه های انتخاباتی استاندار/تنور انتخابات را گرم نگه داریم
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • استقرار شعب ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد