Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  لیستی از مراکز توزیع واکسن آنفلوانزا از طرف یک نهاد در اختیار تجارت‌نیوز قرار گرفته است. لیستی که نشان می‌دهد 1.5 میلیون دوز واکسن وارداتی مستقیما به 63 دانشگاه علوم پزشکی در کل کشور ارسال شده تا در نهایت به مراکز بهداشت و درمان برود و افراد بتوانند آن را تهیه کنند.

اما پیگیری‌ها نشان می‌دهد مراجعه افراد به مراکز بهداشت و درمان بی‌نتیجه است و برخی از این مراکز اعلام کرده‌اند واکسن ندارند، آن هم نه برای افراد عادی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلکه برای همان گروه‌های در اولویتی که خود وزارت بهداشت اعلام کرده. یعنی زنان باردار و بیماران خاص.

در برخی از این مراکز، افراد برای دریافت واکسن باید ثبت‌نام کنند و در لیست قرار بگیرند تا در صورت موجود شدن واکسن، با آنها تماس گرفته شود. اما برخی می‌گویند چه ضمانتی وجود دارد که واکسن‌های رسیده، به بیماران و افراد در لیست برسد و سر از جای دیگری در نیاورد.

 

 

16 میلیون متقاضی 1.5 میلیون واکسن

آنگونه که مقامات وزارت بهداشت خبر داده بودند امسال حداقل به ۱۶ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا نیاز است و تا کنون تنها ۱.۵ میلیون دوز از این واکسن وارد شده است. این به آن معناست که برای هر 11 متقاضی واکسن آنفلوانزا، تنها یک واکسن در کشور وجود دارد که آن هم گویا به سختی پیدا می‌شود.

سخنگوی دولت اعلام کرده قرار است حدود 5 میلیون دوز واکسن آنفلوانزا وارد کشور شود و حتی بخشی در اختیار داروخانه‌ها هم قرار بگیرد. اما نکته مهم درباره این واکسن این است که به گفته پزشکان، بهترین زمان برای تزریق این واکسن 15 شهریور تا 15 مهر ماه است. دیروز 15 مهرماه بود.

حتی با فرض اینکه دولت بتواند و بخواهد واکسن جدیدی وارد کشور کند، واردات، توزیع آن و رسیدن آن به داروخانه‌ها حتما زمان‌بر است. این همه به آن معناست که واکسن در زمان مناسب به دست مردم نمی‌رسد.

به همین دلیل مردم همچنان در تلاشند از 1.5 میلیون دوز واکسن وارد شده، واکسنی هم برای بیماران خاص خود پیدا کنند. اگرچه واکسن‌های وارد شده هم هنوز به طور کامل توزیع نشده، یا به برخی از مراکز نرسیده یا رسیده و در دسترس مراجعان قرار نگرفته است.

اما مردم به خصوص گروه‌های آسیب‌‌پذیر، زنان باردار و کودکان، متقاضی واکسن آنفولانزا هستند. مشکل عمده این است که بسیاری از آنها حتی نمی‌دانند برای تهیه واکسن باید به کجا مراجعه کنند و مراجعه آنها به مراکز بهداشت هم بی‌نتیجه بوده است.

برخی از مردم برای تامین این واکسن به شبکه‌های مجازی متوسل شده‌اند و از هم نشانی مراکزی را می‌پرسند که ممکن است این واکسن را در اختیار بیمار آنها قرار دهد. «واکسن آنفولانزا رو چطوری میشه پیدا کرد؟ برا کسی که خیلی شرایطش حاده میخوام؟» «مادرم بیمار خاصِ سرطانیه. میشه بفرمایید از‌ کجا می‌تونیم واکسن آنفولانزا تهیه کنیم؟»

بیشتر بخوانید: چرا واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های اولویت‌دار هم انجام نشد؟

هر کارت ملی یک واکسن

برخی دیگر به داروخانه‌ها مراجعه کرده‌اند و می‌گویند برای دریافت واکسن ثبت‌نام کرده‌اند و قرار است در صورت موجود شدن آن، به هر کارت ملی یک واکسن تعلق بگیرد. این در حالی است که امسال صراحتا عنوان شده هیچ واکسنی در داروخانه‌ها توزیع نمی‌شود و همه واکسن‌ها در اختیار مراکز بهداشت و درمان است.

لیستی هم که وزارت بهداشت منتشر کرده نشان می‌دهد کل این واکسن به دانشگاه‌های علوم پزشکی تحویل داده شده است و در هیچ داروخانه‌ای امسال واکسن آنفلوانزا توزیع نشده است.

اما گزارش‌های دیگری وجود دارد که نشان می‌دهد تعدادی واکسن در بیمارستان‌های مختلف توزیع شده تا کادر درمان از آن استفاده کنند. همین مساله این نگرانی را ایجاد کرده که گروه‌های در اولویت، از اولویت خارج شوند.

حالا در شرایطی که شیوع ویروس کرونا از همیشه بیشتر شده و در آستانه فصل سرد سال، مسئولان وزارت بهداشت و درمان باید مشخصا توضیح بدهند که 1.5 میلیون دوز واکسن وارد شده کجاست و برای تامین نیاز موجود چه برنامه‌ای دارند؟ به خصوص که زمان تزریق واکسن هم گذشته است.

منبع: تجارت نیوز لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 واکسن آنفلوانزا ویروس آنفولانزا ویروس کرونا محمدرضا شجریان میلیون دوز واکسن بهداشت و درمان مراکز بهداشت وزارت بهداشت داروخانه ها نشان می دهد واکسن وارد وارد شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۵۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین؛ وزیر بهداست درمان و آموزش پزشکی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره کمبود دارو برای بیماران تالاسمی با تأکید بر اینکه بنای ما و اولویتمان این است که با تقویت شرکت‌های دانش بنیان، داروی مورد نیاز و کمبودها را تامین کنیم، گفت: در زمینه داروی بیماری تالاسمی، افزایش تولید داشته‌ایم، ولی تمایلی برای استفاده از داروی خارجی وجود دارد که این را باید پزشک تشخیص دهد.

خدمات پزشکی به کودکان تا ۷ سال رایگان شد

دکتر عین اللهی همچنین با اشاره به اینکه حوادث و بیماری‌ها در هفت سال نخست زندگی می‌تواند در بقیه عمر باقی بماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیئت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن ها ایمن شود. این موضوع به همه بیمارستان های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

وزیر بهداست در خصوص ابهام‌ها و ادعاهایی که در خصوص عوارض واکسن آسترازنکا در میان مردم مطرح می‌شود از دادن پاسخ صریح و مشخص خودداری کرد و صرفا گفت: کمیته علمی داریم که متشکل از ۶۰ نفر از بهترین دانشمندان کشور است. بیشترین واکسن مصرفی ما سینوفارم بود که از چین وارد شده بود. سینوفارم کم عارضه ترین واکسن بود و در کشور حدود ۱۵۵ میلیون دوز از این واکسن استفاده شد. کمیته واکسن ما عوارض را رصد می کند و ما حداقل عوارض را در کشور داشتیم. اگر واکسن مصرف نمی شد، ضایعاتی زیادی داشتیم، اما موفق شدیم کرونا را کنترل کنیم.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان