Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@03:47:40 GMT

نصرت‌الله وحدت از پایه‌گذاران هنر تئاتر اصفهان

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۶۰۷۹

نصرت‌الله وحدت از پایه‌گذاران هنر تئاتر اصفهان

 به گزارش ایرنا، تئاتر اصفهان قبل از انقلاب اسلامی هنرمندان بسیاری را در خود پرورش داد و برخی از این هنرمندان دیگر خبری از آنها نشد و یا شرایط و به دلایلی فرصت مجدد فعالیت هنری را پیدا نکردند.

هنر نمایش در اصفهان سابقه چند صد ساله دارد و نمایش های کُمدی این خطه در چهارباغ و اجراهای مشهور در تماشاخانه های سپاهان در تاریخ تئاتر طنز اصفهان ماندگار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نصرت‌الله وحدت از جمله هنرمندان اصفهانی است که پیش از انقلاب در بیش از ۴۳ اثر سینمایی حضور داشت و نمایش های مختلفی را در عرصه طنز و کمیک در دیار نصف جهان کار کرد، این هنرمند پس از چهار دهه سکوت، روز گذشته در ۱۵ مهر ۱۳۹۹ به دلیل کهولت سن در سن ۹۵ سالگی درگذشت و هنرها و خاطره های فراروانی از خود در تاریخ هنر این سرزمین بر جا گذاشته است.

مرحوم وحدت یکی از پایه‌گذاران تئاتر اصفهان بود و از ۱۸ سالگی در تئاتر حرفه‌ای حاضر شد، او با لهجه اصفهانی و شیرینی بیانش باعث شور و نشاط در دل مردم می شد و مردم را می خنداند.

خلیفه یک روزه اولین نمایش او در تئاتر المپ بود و پس از آن سال‌ها به همراه رضا ارحام صدر در این تئاتر و تئاتر سپاهان فعالیت کرد که سالهای سال و تاکنون یاد و خاطره نمایش های او زبانزد مردم نصف جهان به خصوص ریش سفیدان است.

مرحوم وحدت در یکی از گفت و گوهای خود درباره ورود به تماشاخانه المپ، از خاطراتش چنین گفت: «من، ارحام صدر و عیوقی همکلاسی های دبیرستان بودیم که بالاترین تفریح ما رفتن به سینما بود و به طور معمول هر زمان که می توانستیم از مدرسه فرار می کردیم و به سینما می رفتیم.

بعد از دیدن فیلم ها هم به بیشه های کنار زاینده رود می رفتیم و مردم را دور خود جمع می کردیم تا برایشان صحنه های فیلم هایی را که دیده بودیم نمایش دهیم و به قولی "تارزان بازی" می کردیم! روزی در چهارباغ قدم می زدیم که تابلویی دیدیم، بر آن نوشته شده بود"هنرپیشه تعلیم می دهیم"، این واقعه چنان برای ما عجیب بود که باور کردنش مشکل به نظر می رسید.

 بعدازظهر همان روز خود را آراسته کردیم و به آن مکان مراجعه نمودیم، در آنجا ما را به جایی کلاس مانند، راهنمایی کردند و عده ای  که بعدها از بزرگترین هنرپیشگان تئاتر اصفهان شدند پشت نیمکت هایش نشسته بودند و مرد جوانی که من او را قبل در اجرای نمایش ها دیده بودم و می شناختم، در این کلاس تدریس می کرد این مرد جوان، ناصر فرهمند(از هنرمندان و موسسان تئاتر المپ) بود.

مرحوم وحدت که در فیلم سازی و بازیگری نیز سرآمد بود، از این عرصه هم از گونه کمدی کنار نکشید و در این عرصه نیز با شیرین زبانی خنده بر لبان مردم ایران نشاند.

وی در مورد ورود به سینمای خودش چنین گفت: از زمانی که به عرصه سینما راه یافتم روزها روی صحنه فیلمبرداری بودم و شب‌ها ساعت ۶ به تئاتر می‌رفتم و تا ساعت هشت تمرین می‌کردم که ساعت هشت موقع اجرای عمومی بود.

از یکی از بهترین آثار این هنرمند فقید فیلم عروس فرنگی است که در سال ۱۳۴۳ ساخته است و نخستین فیلم ایرانی بود که در جشنواره آسیایی موفق به دریافت جایزه دلفین طلایی شد. او می‌گوید: این تندیس را چندین سال قبل به موزه سینما اهدا کردم.

وحدت پس از انقلاب ادامهٔ کار هنریش ممکن نشد و تنها چند نمایش خارج از ایران اجرا کرد و آرزو داشت دوباره به عرصه بازیگری برگردد در سال ۹۷ در یکی از مصاحبه های خود با رسانه ها گفته بود: بازگشت بازیگران سابق به سینما از آرزوهای همیشگی شان است، همان طور که من هم همیشه همین آرزو را داشته ام.

این بازیگر فقید سینمای ایران افزود: آرزو دارم هر چه زودتر مقابل دوربین فیلمبرداری قرار بگیرم، بر صحنه تئاتر حضور پیدا کنم و خاک صحنه تئاتر را بخورم.

نصرت الله وحدت در پانزدهمین جشن شب بازیگر سال ۹۷‌ برای یک عمر فعالیت هنری مورد تجلیل قرار گرفت.

این هنرمند فقید در پاسخ به سوالی در گفت و گویی در باره اینکه دلتان برای سینما تنگ نشد، گفت: مگر می شود دلتنگ نشوم. تمام آن ایام خاطره شده. بعضی از دوستان وقتی من را می بینند می گویند آقای وحدت ما هنوز تصور همان وحدت فیلم های تان را از شما داریم. می گویم من پدر آن وحدت هستم.

احمد شاهین فر عضو شورای سیاست‌گذاری نظارت بر نمایش استان اصفهان در باره این هنرمند گفت: این هنرمند با مرحوم ارحام صدر و رجایی از پیشکسوتان قدیمی تئاتر اصفهان بود و بعد از انقلاب دیگر در عرصه تئاتر فعالیتی نکرد.
این پیشکسوت تئاتر اصفهان با بیان اینکه وحدت از هنرمندان قدیمی قبل از انقلاب، بیشتر در سینما بود و در اصفهان با تئاتر کار خود را آغاز کار کرد، گفت: وی زمانی با استادانی همچون رجایی، فرهمند و ارحام صدر در تئاتر کمدی اصفهان فعالیت می کرد.
وی با بیان اینکه وحدت با ارحام صدر کار نمایش را شروع کرد و از شاگردان استاد فرهمند بود گفت: وی حدود 70 سال پیش و حتی 20 سال قبل انقلاب به تهران مهاجرت کرد و به سینما روی آورد.
شاهین فر با بیان اینکه وحدت از ارکان تاثیرگذار تئاتر کمدی اصفهان بود افزود: این هنرمند از پایه گذاران تئاتر کمدی اصفهان بود و به عمر من در اصفهان نبود و 70 سال پیش از آن همانند مرحوم محمدعلی کشاورز به تهران رفت و در اصفهان نبود.
این هنرمند تئاتر اصفهان بر تکریم پیشکسوتان تئائر تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت اعلام کرد این هنرمند فقید بعد از چند روز بستری در بیمارستان، سه شنبه ۱۵ مهر ماه در تهران درگذشت. 

وحدت در بیش از ۴۰‌ فیلم سینمایی هنرنمایی کرد. 

برچسب‌ها سینما هنرمندان اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سینما هنرمندان اصفهان سینما هنرمندان اصفهان اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۶۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در این مراسم گفت: یک نوجوان و جوان ایرانی منفعل نیست و به آنچه در پیرامون خود می‌گذرد اشراف و آگاهی و نگاه عمیق دارد.

ابراهیمی‌هژیر افزود: نمایش‌های شما امروز نشان داد که کودک و نوجوان ایرانی انزجاز عمومی مردم جهان از صهیونیست را از طریق رسانه‌های خود درک می‌کند و می‌بیند و می‌شنود.

او تأکید کرد: حقانیت جمهوری اسلامی در دفاع از مظلومان، کودکان، پیران و زنان را درک می‌کند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز گفت: هنر یعنی انسان خود را در اقیانوس بیکران الهی ببیند و دیگران را نیز همراه خود کند و هنرمند واقعی باید این ویژگی را داشته باشد.

حمیدرضا حاجی بابایی افزود: از میان هنرها، تئاتر هنری است که انسان حرارات، هیجان و پیام بازیگر و متن داستان را به خوبی حس  و با آن ارتباط برقرار می‌کند.

او با بیان اینکه امروز در کشور ما هنر حرف اول را می‌زند، تأکید کرد: باید کشف استعدادها در زمینه هنر از کودکی آغاز شود و اگر این اتفاق بیافتد تا پایان همراه او  خواهد بود زیرا در لوح وجود او ماندگار شده است.

در این مراسم بیانیه هیئت داوران از سوی احمد بیگلریان، پیشکسوت تئاتر و داور این دوره از جشنواره قرائت شد و با رای و نظر داوران نمایش‌های برگزیده در بخش تئاتر کانون، قیچی که دنبال کار می گشت به مربیگری  محمدجواد بختیاری از مرکز ۳ همدان، آه سرزمین من به مربیگری نوشین بیگلریان از مرکز ۳ همدان و نمایش برگزیده بخش آزاد، نمایش قصه پر غصه از کبودرآهنگ معرفی شدند که به مرحله کشوری هنرهای نمایشی کانون راه پیدا کردند.

۱۰ گروه نمایشی در این جشنواره شرکت کرده بودند که ۶ گروه کانونی و ۴ گروه در بخش آزاد بودند.

دیگر خبرها

  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • بزرگداشت کیانوش عیاری در موزه سینما
  • ده هزار نفر «شازده کوچولو» را دیدند
  • عکاسان برای مشارکت در پروژه‌های سینمایی مجوز بگیرند
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما