Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@04:32:31 GMT

قاچاق لوازم خانگی؛ سازمان‌یافته و سیستمی است

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۶۲۴۵

ساعت 24-خروج برخی برندهای کره‌ای از ایران و مشکلات تخصیص ارز و تامین مواداولیه تولید داخل و وارداتی و قطعات، زمینه کاهش عرضه، کمبود و افزایش قیمت لوازم خانگی را در بازار فراهم کرده است. درحالی‌که تولیدکنندگان، به‌دلیل رشد هزینه تمام‌شده تولید، افزایش قیمت لوازم خانگی را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند، ستاد تنظیم بازار افزایش حداکثر 25درصدی این محصولات را تصویب و تولیدکنندگان را به درج قیمت محصولات خود در سامانه 124سازمان حمایت ملزم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نه‌تنها قیمت فروش لوازم خانگی ایرانی و خارجی در بازار با نرخ‌های مصوب فاصله بسیار دارد، بلکه انواع لوازم خانگی قاچاق به‌وفور اما با قیمت‌های نجومی در فضای مجازی و حتی در نمایندگی‌های رسمی فروش این محصولات به مردم عرضه می‌شود. با عباس هاشمی، مشاور عالی و دبیر کل انجمن صنایع لوازم‌ خانگی ایران و مدیرکل سابق دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت‌وگو کرده‌ایم.
برخی سهم 70درصدی برندهای خارجی از بازار لوازم خانگی، خروج این برندها از ایران و ممنوعیت واردات را عامل کمبود و گرانی این محصولات می‌دانند. نظر شما چیست؟
آمارهای ارائه‌شده در زمینه سهم 70درصدی لوازم خانگی خارجی از بازار اغراق‌آمیز است. شاید هم مطرح شدن این آمارها برای ترغیب تولید‌کنندگان به تولید بیشتر و خرید محصولات داخلی بوده است. تا قبل از تحریم‌ها، سهم برندهای مشهور کره‌ای لوازم خانگی، مانند سامسونگ و ال جی، از بازار لوازم خانگی ایران به‌طور متوسط 40درصد بوده است. همچنین برخی اقلام لوازم خانگی سایر برندها مانند بوش، ویرپول، وستینگهاوس و... نیز از طریق واردات در بازار عرضه می‌شد. سهم این نوع محصولات نیز 5تا 6درصد بوده است. با این روند، حداکثر سهم لوازم خانگی خارجی از بازار ایران به‌طور متوسط 46درصد بوده و خروج این برندها گرچه در کاهش عرضه لوازم خانگی مؤثر بوده است، اما تولید‌کنندگان داخلی قادر به پر کردن خلأ بازار ناشی از خروج برندهای خارجی بوده‌اند.
پس علت کمبود و گرانی، افت تولید داخل لوازم خانگی است؟
طبق آمارهای رسمی وزارت صنعت از تولید لوازم خانگی، از ابتدای امسال در زمینه تولید تلویزیون، ماشین لباسشویی، یخچال و فریزر و کولر آبی افزایش تولید داشته‌ایم. البته باید توجه کرد که بخش بزرگی از این تولید با مواداولیه و قطعاتی صورت گرفته که قبل از تحریم‌ها وارد کشور شده بود، اما اکنون تامین مواداولیه و قطعات به یکی از مشکلات اصلی تولید‌کنندگان داخلی لوازم خانگی تبدیل شده است. گرچه گهگاه بانک مرکزی به مقادیر متغیر ارز مورد نیاز واردات این مواداولیه و قطعات را تامین کرده، اما جوابگوی نیاز تولید‌کنندگان نیست. می‌توان گفت، به‌طور میانگین، در مورد برخی قطعات و مواداولیه، حدود 50تا 60درصد و در برخی دیگر حداکثر تا 45درصد ارز مورد نیاز تولید‌کنندگان تخصیص یافته است. گرچه بانک مرکزی نیز قصد تخصیص ارز به واحدهای تولیدی را داشته، اما تنگنای ارز و افزایش نرخ دلار موجب شده تا این میزان تخصیص ارز، برای تولید کافی نباشد. اما مانع اصلی رشد تولید لوازم خانگی خودتحریمی ناشی از سوءمدیریت، بخشی‌نگری، نداشتن ثبات و تضاد دستورالعمل‌هاست. از ابتدای امسال ستاد تنظیم بازار 7تا 8مصوبه برای تامین مواداولیه و قیمت‌گذاری داشته که این مصوبات با یکدیگر متناقض و حتی متضاد بوده است.
چرا با وجود قیمت‌گذاری ستاد تنظیم بازار، لوازم خانگی با قیمت‌های بالاتر به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد؟
واقعیت آن است که با شرایط کنونی تولید لوازم خانگی، قیمت‌گذاری از حیز انتفاع ساقط است. زیرا حتی سامانه 124سازمان حمایت نیز برای درج قیمت‌ها مشکل دارد. علاوه بر آن، روش‌های قیمت‌گذاری غیرقانونی و غلط است و حتی مسئولان سازمان حمایت نیز به این موضوع اعتراف می‌کنند، اما می‌گویند نمی‌توانند بازار را رها کنند. از نظر قانونی نیز قیمت‌گذاری لوازم خانگی تخلف است. در مصوبه 151780کارگروه تنظیم بازار در سال 97اعلام شده که واحدهای تولید لوازم خانگی باید با توجه به نرخ نهاده‌های تولید قیمت محصولات خود را تعیین کنند. همچنین با توجه به اینکه مصوبه 70118سال گذشته سران قوا در زمینه قیمت‌گذاری لوازم خانگی در سال 99توسط مقام معظم رهبری ابلاغ نشده، قیمت‌گذاری لوازم خانگی با استناد به این مصوبه نیز غیرقانونی است. در این مصوبه، ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت مجاز به دخالت در قیمت‌گذاری لوازم خانگی بودند، اما این مصوبه باید هر سال تمدید و ابلاغ شود که از ابتدای امسال چنین کاری صورت نگرفته است. دولت با قیمت‌گذاری لوازم خانگی تولید را فدای تنظیم بازار کرده و با اعتراض تولید‌کنندگان مقام معظم رهبری نیز از ابتدای سال 99این مصوبه را تمدید و ابلاغ نکردند. با این شرایط، عملا دخالت ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت در قیمت‌گذاری لوازم خانگی غیرقانونی و تخلف است و تولید‌کنندگان می‌توانند در این زمینه به مراجع ذی‌ربط شکایت کنند. از نظر منطقی نیز نرخ نهاده‌های تولید لوازم خانگی مانند مس، فولاد، برنج، آلومینیوم و حتی قیمت ارز چند برابر افزایش یافته است. در شرایطی که متوسط قیمت خرید برخی مواداولیه مانند مس در مهر‌ماه امسال نسبت به سال گذشته 117درصد، برنج 313درصد، فولاد 212درصد، آلومینیوم 154درصد و نرخ ارز 163درصد افزایش یافته، واحد تولیدی نمی‌تواند با این میزان رشد هزینه تمام‌شده تولید، معجزه کند و افزایش 25درصدی قیمت مصوب سازمان حمایت برای فروش محصولاتشان را اعمال کند. این مسائل را به وزیر جدید صنعت اعلام و خواستار آن شده‌ایم تا در تولید و عرضه لوازم خانگی مر قانون اجرا شود. براساس مصوبات مذکور، لوازم خانگی مشمول قیمت‌گذاری دولتی نیست.
یعنی تولید‌کنندگان در تامین مواداولیه داخلی نیز با مشکل مواجه هستند؟
واقعیت آن است که اکنون علاوه بر مشکلات ناشی از تحریم‌ها بر تولید و عرضه لوازم خانگی، در داخل کشور نیز سیاستگذاری برای این صنعت بسیار بی‌نظم است و مسئولان مختلف به‌صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند. به‌نحوی که حتی مصوبات تنظیم بازار در مورد عرضه فولاد از ابتدای امسال نیز با هم مغایر بوده و به‌نظر می‌رسد که مسئولان برنامه دراز‌مدت برای تولید و تنظیم بازار لوازم خانگی ندارند. این مشکلات را به همه دستگاه‌های ذی‌ربط منعکس و در نهایت با دادستانی کل کشور، قوه قضاییه، کمیسیون صنایع مجلس و... مطرح کردیم، چرا که صنعت لوازم خانگی در حال از بین رفتن است و نمی‌توانیم و نباید تولید را فدای تنظیم بازار کنیم. با توجه به مشکلات تولید‌کنندگان برای تامین برخی انواع مواداولیه تولید داخل، اکنون مقرر شده تا فولاد مبارکه ورق‌های مورد نیاز تولید‌کنندگان لوازم خانگی را از طریق مچینگ و در سایزهای مختلف تامین کند، اما اینکه وزارت صنعت تأکید می‌کند که ورق فولادی مورد نیاز تولید‌کنندگان باید فقط از طریق بورس تامین شود، مشکل‌ساز شده است. علاوه بر آن، اخیرا اعلام شده که هرگونه تغییرات در گروه‌های کالایی نیازمند ثبت سفارش تازه و ثبت‌نام در سامانه است؛ موضوعی که حتی جمال ارونقی، معاون فنی گمرک، نیز با آن مخالفت و اعلام کرده که این کار موجب رسوب کالا در گمرکات و ضربه به تولید‌کنندگان داخلی می‌شود. واقعیت آن است که پیامد اینگونه نظارت‌ها و تصمیم‌گیری‌ها، پررنگ‌تر شدن نقش امضاهای طلایی و ضربه به تولید است آن هم در سالی که با نام جهش تولید نامگذاری شده. یا با وجود اینکه اعلام شده برخی اختیارات به سازمان‌های صمت استان‌ها واگذار شده و تولید‌کنندگان می‌توانند از طریق سایت«توان ایران» برای تامین مواداولیه اقدام کنند، هنوز هم تولید‌کنندگان برای تامین برخی اقلام مانند تسمه کولر آبی باید از تهران مجوز بگیرند. با این شرایط روزمرگی و تغییرات مداوم برخی سیاستگذاری‌های مبتنی بر تفکرات شخصی، برخی مدیران به حوزه تولید لوازم خانگی ضربه می‌زنند. باید به‌معنای واقعی با شفاف‌سازی‌، موانع تولید محصولات رفع شود تا با این شیوه عملکرد صنعت لوازم خانگی اسیر خودتحریمی نشود.
چه میزان از مواداولیه تولید لوازم خانگی وارداتی است؟
میزان وابستگی صنایع لوازم خانگی به مواداولیه و قطعات وارداتی متفاوت است. از سوی دیگر، تولید‌کنندگان داخلی در زمینه ساخت قطعات لوازم یدکی موفق عمل کرده و با راه‌اندازی دپارتمان قطعه‌سازی‌ اکنون تعامل خوبی بین تولید‌کنندگان قطعات و محصولات نهایی ایجاد شده و برای تولید قطعات الکترونیک، کندانسور، انواع پمپ‌ها و الکتروموتورها، شیرآلات، ترموستات و شیرهای الکترونیکی اقدامات خوبی صورت گرفته است. اما باید با آزادسازی قیمت و تسهیل شرایط تامین مواداولیه اجازه دهیم تا صنایع با تامین نهاده‌های تولید با قیمت مناسب و رشد تولید و عرضه، زمینه کاهش قیمت و ثبات بازار را فراهم کنند. اینگونه بگیر و ببندها در بازار راه‌حل مشکلات تولید و عرضه لوازم خانگی نیست و چنین دخالت‌های بی‌موردی موجب تداوم شرایط نابسامان کنونی تولید و عرضه این محصولات می‌شود.
چرا هنوز هم انواع لوازم خانگی قاچاق به‌راحتی در فضای مجازی و فروشگاه‌های رسمی به مشتریان عرضه می‌شود؟
مقرر شده بود کد رهگیری و دریافت شناسه کالا برای کالاهای تولید داخل و وارداتی اجرایی شود. اما قرار بود تا با گذشت 10‌ماه تا یک‌سال بعد از ارائه شناسه کالا، تولید‌کنندگان ملزم به دریافت و درج کد رهگیری شوند که با این روند از ابتدای آبان‌ماه امسال، دریافت کد رهگیری اجباری شده و هر محصول لوازم خانگی فاقد کد رهگیری در بازار قاچاق محسوب می‌شود. یکی از دلایلی که اکنون لوازم خانگی خارجی به وفور در بازار عرضه می‌شود نیز آن است که مقرر شده تا کالاهایی که تا‌کنون بدون کد رهگیری وارد کشور شده است تا آبان‌ماه امسال این کد را دریافت و در بازار عرضه شود. علاوه بر تشدید نظارت و برخورد با لوازم خانگی قاچاق در بازار باید در زمینه فرهنگسازی‌ خرید این محصولات نیز اقداماتی صورت گیرد. بر این اساس، با بخش فرهنگی ستاد مبازه با قاچاق کالا و ارز در حال همکاری هستیم. علاوه بر آن، باید بهبود کیفیت تولیدات داخل در اولویت قرار بگیرد و صرفا تکیه بر برخوردهای قهری نباشد. باید خریدار بداند که وقتی کالای قاچاق و فاقد گارانتی را می‌خرد، سود واقعی خرید این کالا، به جای تولید داخل، به شرکت‌های خارجی سرازیر می‌شود. باید تولید داخل از نظر کمی و کیفی قادر به تامین نیاز بازار و رقابت با سایر محصولات باشد و در ادامه مبارزه با کالاهای قاچاق با جدیت و درستی دنبال شود.
با وجود برخوردهای قهری، علت فراوانی عرضه لوازم خانگی قاچاق در بازار چیست؟
متأسفانه شاهدیم که وعده‌های برخورد با لوازم خانگی قاچاق در مبادی ورودی و سطح عرضه چندان کارساز نبوده است و اکنون علاوه بر عرضه این اقلام در فروشگاه‌های شهر، حتی برخی لوازم خانگی قاچاق و فاقد گارانتی با تبلیغ در فضای مجازی و با ضمانت بیمه ایران و از طریق شرکت‌های حمل‌ونقل در منزل مشتریان تحویل داده می‌شود. به‌نظر می‌رسد اراده کافی برای برخورد با لوازم خانگی قاچاق در مبادی و سطح عرضه وجود ندارد. نکته قابل توجه آن است که مگر می‌شود این میزان از لوازم خانگی حجیم وارد کشور شود و به وفور، آزادانه و بدون هیچ‌محدودیتی در بازار عرضه شود. این حجم قاچاق لوازم خانگی از طریق کولبری و ته‌لنجی نیست. آنچه مسلم است، شاهد قاچاق سازمان‌یافته و سیستمی لوازم خانگی هستیم. چرا که یک شهروند عادی نمی‌تواند در این حجم و به این شیوه انواع لوازم خانگی برندهای مشهور خارجی را وارد کشور کند و از آن مهم‌تر، در فروشگاه‌های مجاز و حتی نمایندگی برندها یا فروشگاه‌های مجازی به‌راحتی توزیع کند.

منبع: روزنامه همشهری

منبع: ساعت24

کلیدواژه: قیمت گذاری لوازم خانگی لوازم خانگی قاچاق تولید کنندگان داخلی نیاز تولید کنندگان تولید لوازم خانگی ستاد تنظیم بازار عرضه لوازم خانگی تامین مواداولیه ابتدای امسال بازار عرضه سازمان حمایت تولید و عرضه تولید داخل برای تامین کد رهگیری وارد کشور مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۶۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است

آیت الله رییسی با بیان این‌که جشنواره ملی تقدیر از کارگران نمونه در کارخانه بزرگی که کارگران عزیز آن کارهای بسیار مهم و قابل عرضه‌ای برای بازار داخلی و خارجی تولید می‌کنند برگزار شده، گفت: محصولاتی که در این‌جا می‌بینید به دست توانای کارگران ساخته شده است که نشان دهنده توانایی کشور ماست، نشان دهنده ذوق و سلیقه و تلاش کارگران و مهندسان عزیز ماست. این‌ها نمونه‌ای است که ثابت می‌کند در این کشور کارهای بزرگی انجام می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایران خودرو سیدابراهیم رییسی در سی‌وپنجمین جشنواره ملی تقدیر از کارگران نخبه، گروه‌های کارگری و واحدهای نمونه که در شرکت ایران خودرو دیزل برگزار شد، حضور یافت.   رییس‌جمهور با همراهی عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت و سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اهدای لوح و تندیس ویژه از جمعی از کارگران نخبه و گروه‌های کارگری تقدیر کرد.   رییس جمهور در جمع کارگران نخبه اظهار داشت: خدا را شاکریم که نشست ما بعد از جلسه بسیار با شکوهی که در محضر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بود، تشکیل می‌شود که ما از رهنمودهای ایشان بهره ببریم،‌ مدیران و محافل کارگری تلاش کنند، ساز و کارهای لازم برای اجرایی شدن فرمایشات ایشان را بیندیشند، قانون و سیاست‌های نظام در جهت رشد اقتصادی و تولید مصوب شده است که باید اجرایی شود.   وی با تاکید بر این‌که دشمن همان‌طور که در همه عرصه‌ها ناکام مانده حتما در عرصه اقتصادی نیز ناکام خواهد ماند، اظهار کرد: محور تولید کارآفرینی و کارگر است. نقش کارگران نقش بی‌بدیلی است و لذا باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر صورت گیرد که روز به روز تولید ما در کیفیت و کمیت رشد پیدا کند. تولیدات ما باید استانداردها و شاخص‌ها را داشته باشد و باید تولید برتری داشته باشیم که در دنیا بهترین باشد و این از ملت ما برمی‌آید که حتی بالاتر از استانداردهای ضروری می‌توانند کالاها را تولید و عرضه کنند.   رییسی تاکید کرد: این امیدآفرین است که عزیزان ما با وجود همه تهدیدها، تحریم‌ها و برخی کاستی‌ها، تولیدات امیدآفرین برای کشور دارند و این همان است که رهبری تاکید کردند که باید تلاش‌ها و اقدامات امیدآفرین توسعه یابد.   رییس جمهور با بیان اینکه «ما پای کار ایرانیم» اظهار کرد: این پای کار ایران بودن است و نشان می‌دهد با همین روحیه جهادی و ارزشمند کارگران و مهندسان، کارفرمایان و متخصصان پای کار ایران هستند و دشمن همان‌طور که در همه عرصه‌ها ناکام مانده حتما در عرصه اقتصادی نیز ناکام خواهد ماند.   رییس جمهور محور همه تلاش‌ها را در فعالیت و تولید دانست و گفت: محور در تولید کارآفرین و کارگر است که نقش بی بدیلی دارند و بنابراین باید همه حمایت‌ها اعم از حقوقی، مالی، اجتماعی از کار و کارگر شکل بگیرد.    رییسی بر کیفی و کمی بودن تولیدات تاکید کرد و افزود: باید تولیدات با کیفیتی داشته باشیم. ملت ما نشان داده که می تواند حتی بالاتر از استانداردهای ضروری کالایی را تولید و عرضه و حتی کالای برتر را در دنیا ارایه کنند.   رییس جمهور در جشنواره ملی امتنان از کارگران و گروه‌های کار و واحدهای نمونه ادامه داد: آقای وزیر توضیح دادند که لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده و ان‌شاءلله از طریق مجلس دنبال خواهد شد که سریع‌تر به نتیجه برسد. ثبات شغلی برای کارگران مساله بسیار مهمی است. تزلزل شغلی نه تنها فرد بلکه خانواده را متزلزل می‌کند، لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده است و ان‌شاءلله از طریق مجلس دنبال خواهد شد که سریع‌تر به نتیجه برسد.   وی با تاکید بر این‌که خداوند متعال تفضل کرد و به دست شما کارگران و کارآفرینان عزیز امروز شاهد افزایش میزان اشتغال و کاهش بیکاری در کشور هستیم، اظهار کرد: آمار اشتغال نشان می‌دهد که زمینه ایجاد اشتغال برای تحصیل‌کرده‌ها بسیار بهتر از قبل فراهم شده است.   رییسی بیان کرد: رهبری بسیار حکیمانه فرمودند که ما در بین جامعه کارگری، نخبگانی داریم که بعضا مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند. این نخبگان مبتکر، خلاق، صاحب‌نظر و صاحب ایده هستند لذا هم خودشان و هم ایده‌هایشان باید مورد توجه قرار گیرد.   وی خاطرنشان کرد: آقای مرتضوی در وزارت تعاون و آقای علی‌آبادی در وزارت صمت کاری که در وزارت رفاه انجام شده که به نخبگان توجه شود و نخبگی نخبگان را تقویت کند و ایده‌ها و ایده‌پردازی‌ها را از کسانی که در میدان و عمل صاحب ایده شدند، را دنبال خواهند کرد.   رییس جمهور یادآور شد: یک زمانی یک شخصی در دانشگاه و پای تخته صاحب ایده می‌شود آن هم مهم و صاحب‌نظر است، اما کسی که در عمل صاحب ایده و نظریه شده است، یک نظریه و یک خلاقیت و ابتکار قابل عرضه است و این نخبگی حتما باید مورد توجه خاص قرار بگیرد.   آیت‌الله رییسی عنوان کرد: تعداد نخبگان در جامعه کارگری کم نیستند، ما در دولت حتما توجه به مساله نخبگان، ایده‌های نخبگان و دیدگاه‌های آن‌ها با اولویت توجه می‌کنیم.   رییس جمهور گفت: اکنون در فضای اقتصادی، جنگ اقتصادی بر کشور تحمیل شده است مانند همان فضای جنگ تحمیلی، اما جوانان، کار آفرینان و کارگران تاکنون نشان دادند همان‌گونه که در جنگ نظامی رزمندگان سیلی محکمی به دشمنان زدند، تولید کنندگان و کارگران ما هم در جنگ اقتصادی سیلی محکمی به دشمنان خواهند زد.   رییسی ادامه داد: در مساله جنگ اقتصادی تصور کردند که با برخی تهدیدها و تحریم ها می‌توانند ملت را متوقف کنند در حالی‌که کشور از رشد اقتصادی، رشد تولید و نوآوری و خلاقیت ها و رشد در حوزه‌های فناورانه برخوردار است.   در مساله جنگ اقتصادی تصور کردند که با برخی تهدیدها و تحریم ها می‌توانند ملت را متوقف کنند در حالی‌که کشور از رشد اقتصادی، رشدتولید و نوآوری و خلاقیت ها و رشد در حوزه های فناورانه برخوردار است.   رییس جمهور به رشد کمی و کیفی در محصولات شرکت‌های دانش بنیان اشاره و رشد صادرات این شرکت ها را بیش از دو میلیارد دلار عنوان کرد و خطاب به کارگران گفت: این‌که شما شعار ما پای کاریم را سر می‌دهید، واقعا پای کار هستید.   وی در این جشنواره رییس جمهور با اشاره به پی‌گیری مجدانه دولت برای به سرانجام رسیدن لایحه امنیت شغلی کارگران، تصریح کرد: به هیچ وجه اجازه ندهید تا کارگاه و کارخانه‌ای بنا به هر دلیلی تعطیل شود، همگان تلاش کنیم تا هیچ کارخانه‌ای تعطیل نشود و بتوانیم در جامعه کارگری سرافراز باشیم تا آن‌ها هم برابر ملت و ملت ایران هم برابر ملل جهان سر افراز باشند.   سید صولت مرتضوی وزیر کار و رفاه اجتماعی در آغاز این مراسم به گزارش عملکرد فعالیت وزارت‌خانه تحت نظارت خود پرداخت و گفت: براساس گزارش مراکز رسمی بالغ بر ۷۵۰ هزار اشتغال خالص ایجاد شده است، یعنی اشتغال منهای بازنشستگان و مشمولان بیمه بیکاری و این بدان معناست که ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی که خالص آن ۷۵۰ هزار نفر می‌شود.   وزیر کار تاکید کرد: اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان،‌ تدوین برنامه‌های راهبردی برای اصلاح صندوق‌های بازنشستگی، حمایت از کودکان دارای سوءتغذیه و بازمانده از تحصیل، پوشش بیمه‌ای ۲۳۴ قلم داروی جدید، پوشش هزینه‌های درمان ناباروری و بیماری‌های خاص، ‌ایجاد ثبات و امنیت شغلی و حمایت از مشاغل ایجادی، تلاش برای جلوگیری از تعطیلی واحدهایی که در شرف تعطیل بودند، به ظرفیت اسمی رساندن سایر کارخانه‌ها که از ۱۰ هزار واحد عبور کرد، اصلاح قانون کار برای تبدیل قرارداد موقت به دائم از جمله مهم‌ترین اقدامات وزارت کار است.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۴۰۰ دستگاه لوازم خانگی در بجنورد
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • ۵۰ میلیارد ریال لوازم خانگی در شمال تهران توقیف شد
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • کشف محموله لوازم خانگی قاچاق در مراغه
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • دستگیری اعضای باند ۴ نفره سارقان به عنف/نوشابه‌های قاچاق به بازار نرسید