Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@12:22:45 GMT

وحشت‌زدگان کرونا پشت در بیمارستان‌های تهران

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۷۴۰۱

وحشت‌زدگان کرونا پشت در بیمارستان‌های تهران

هشدار‌هایی که از ۱۰روز گذشته شمار و شدتشان بالا گرفته بود دیروز رنگ واقعیت به‌خود گرفت. آمار بستری‌های کرونا در کشور اوج گرفته است و در تهران که وضعیت بسیار نگران‌کننده‌ای دارد بیمارستان‌ها امکان پذیرش بیماران جدید را ندارند.

به گزارش همشهری آنلاین، این در حالی است که در ۲ هفته گذشته کارشناسان و نیز برخی مسئولان ازجمله فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران بار‌ها اجرای سیاست‌های محدودکننده فوری در پایتخت را خواستار شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخواست‌هایی که با واکنش سؤال‌برانگیز مقامات دولتی تا رسیدن به این نقطه بحران ناشنیده و بر زمین ماند.

دیروز ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت درباره اوج‌گیری بستری مبتلایان کرونا در بیمارستان‌ها به ایسنا گفت: اکنون به‌ویژه در تخت‌های مراقبت‌های ویژه و بیمارستان‌های ارجاعی، دچار مشکل قابل توجهی شده‌ایم. ضمن اینکه از برخی تجهیزات مربوط به بیماران کرونایی خارج از ظرفیت‌شان استفاده می‌شود. به‌گفته او بیماران کرونایی عمدتا در بیمارستان‌های اصلی و ارجاعی شهر‌ها بستری می‌شوند.

حال باید توجه کرد که این بیمارستان‌ها حتی قبل از دوره کرونا هم، معمولا اشغال تخت‌های بالا و شرایط سختی داشتند و قبلا هم در درجاتی مسئله کمبود تخت به ازای نیرو و کمبود پرسنل به ازای تخت وجود داشته و تشدید شده است.

اکنون بیماران کرونایی که تعدادشان بسیار قابل توجه است به بیماران قبلی اضافه شده‌اند، بخش عمده تخت‌های بیمارستانی و اکثر تخت‌های مراقبت‌های ویژه از سوی مبتلایان به کرونا اشغال شده‌اند و سلامت بیماران دیگری که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند هم به‌شدت در خطر است چرا که امکانی برای بستری آن‌ها و ارائه خدمات درمانی وجود ندارد.

گزارش خبرنگاران همشهری از ۶ بیمارستان پایتخت، وضعیت را در شرایط بسیار نگران‌کننده‌ای تصویر می‌کند. روز‌های طاقت‌فرسایی بر کادر درمان می‌گذرد و انبوه مبتلایان وحشت‌زده در انتظار دریافت خدمات درمانی هستند و بخش دیگری در جست‌وجوی تخت خالی، آواره خیابان‌های شهر.

شلوغی جلوی اورژانس

حوالی میدان ولیعصر و درست کنار ساختمان‌های قد و نیم قدی که از روی زمین بالا رفته‌اند، چند بیمارستان تنه به تنه هم ایستاده‌اند. آمبولانس‌های هر کدامشان کنار خیابان تنگ و ترشی که پر ترافیک و رفت‌وآمد است، ایستاده‌اند.

در کوچه‌ای منشعب از خیابان اصلی، جمعیت انبوهی سرگردانند؛ مبتلایان پیک سوم کرونا. ورودی اورژانس در ازدحام انسان‌های ترسیده از کووید-۱۹ گم شده است. بیماران بدون رعایت فاصله فیزیکی می‌خواهند به هر قیمتی راهی به بیمارستان پیدا کنند. همراهان بیمار نگران‌تر از خود بیمار هستند.

کرونا در هوا می‌چرخد. زیر ماسک‌ها و از خلال سرفه‌های ممتد، منقطع و نفس‌های تنگ. راه نیست. دست به دامان هر کسی می‌شوند تا راهی برای بستری‌شدن در بیمارستان پیدا کنند. فکر می‌کنند بستری‌شدن در بیمارستان و مراقبت در بخش‌های ویژه، جان بیمارشان را از خطر دور نگه می‌دارد. اما همین‌ها نمی‌دانند روز قبل از این، ۱۲بیمار بستری در بخش‌های چندگانه بیمارستان فیروزگر با وجود مراقبت‌های شبانه‌روزی، جانشان را از دست داده‌اند.

پزشکان اورژانس تلاش دارند افرادی را که ترس از مرگ کرونایی در چهره‌شان موج می‌زند، آرام کنند. مردی با التماس خطاب به پزشک اورژانس می‌گوید اجازه بدهد پسرش را در بیمارستان بستری کند.

پزشک اورژانس پسر ۳۷ساله افتاده روی تخت را که به سختی و با کمک ماسک تنفسی سبزرنگ متصل به کپسول اکسیژن تنفس می‌کند، معاینه می‌کند. با معاینه بیمار، دستور بستری‌شدنش صادر می‌شود و او را با بدرقه نگاه‌های پرحسرت کسانی که هنوز موفق به گرفتن دستور بستری نشده‌اند، داخل بیمارستان می‌برند تا در بخش مراقبت‌های ویژه بخش عفونی بیمارستان بستری کنند.

کاهش ارائه خدمات به بیماران غیرکرونایی

رئیس بیمارستان فوق‌تخصصی فیروزگر با اشاره به اینکه کشور درگیر موج‌سوم شیوع ویروس کروناست و این موضوع نشان می‌دهد سیاست‌های آموزشی و پیشگیرانه کارآمد نبوده است، می‌گوید: «جای تأسف است که کشور ۳بار دچار موج کرونا شود. گویا کرونا و شیوع آن برای مردم و مسئولان اهمیتی ندارد. شهروندان با گذشت ۸‌ماه از تجربه وجود ویروس، دنبال رفتن به سفر و انجام کار‌های غیرضروری خود بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستند و این رویه قابل‌قبول نیست.»

فرهاد زمانی اشغال‌شدن حجم بالایی از تخت‌های مراقبت ویژه در بیمارستان‌های کشور و بیمارستان فیروزگر از سوی بیماران کرونایی را تهدیدی برای ارائه خدمات درمانی به بیماران غیرکرونایی که نیاز به استفاده از این تخت‌ها دارند، می‌داند و می‌گوید: «بیمارستان ما ۵۵۰تخت و ۱۶۰ آی‌سی‌یو دارد. این بیمارستان، بیمارستان فوق‌تخصصی ارجاعی در کشور است و از شهرستان‌های مختلف برای طی روند درمان بیمار به این بیمارستان ارجاع می‌شود. اکنون ۱۰۰تخت مراقبت ویژه و ۲۵۰تخت از مجموع تخت‌های بیمارستانی درگیر بیماران کرونایی شده و به این دلیل، سطح ارائه خدمات به بیماران ارجاع‌شده از سایر مناطق کاهش پیدا کرده است.»

مردم کرونا را باور نکرده‌اند

رئیس بیمارستان فوق‌تخصصی فیروزگر برخلاف بسیاری از همکاران خود که خواهان اجرای محدودیت‌های جدی از سوی دولت برای کاهش تردد در جاده‌ها و خیابان‌ها هستند، معتقد است نمی‌توان انتظار داشت با رویه فکری و فرهنگی که مردم در برخورد با بیماری از خود نشان داده‌اند، بتوان جلوی بیماری را گرفت: «مردم باید بدانند که در دوره بحرانی قرار داریم و با رفتار‌های فعلی نمی‌توانیم این بیماری را کنترل کنیم. دانش مردم کم نیست، اما به این باور نرسیده‌ایم که ماسک بزنیم و اصول بهداشتی را رعایت کنیم.»

او ادامه می‌دهد: «دولت نمی‌تواند درهمه شئون زندگی مردم ورود کند و محدودیت اعمال کند. مردم هنوز در جمع‌های خانوادگی شرکت می‌کنند و نمی‌توان جلوی تجمعات اینچنینی را گرفت. مردم ما باور نکرده‌اند کرونا را خودشان باید از بین ببرند. از بین بردن این ویروس در گرو رعایت اصول بهداشتی و محدودیت‌هایی است که شهروندان باید به آن تن بدهند.»

۲۵ درصد کادر درمان به کرونا مبتلا شدند

بیمارستان فیروزگر بخش جدید خود را اردیبهشت‌ماه گذشته افتتاح کرده است. بخش جدید با نام بهار در ۳سالن مجزا سازماندهی شده است. براساس پروتکل‌ها و استاندارد‌های موجود و متناسب با فضای فیزیکی هرسالن تعداد معینی تخت مراقبت‌های ویژه باید استفاده شود، اما به‌دلیل افزایش تعداد بیماران و نیاز به استفاده از تخت‌های بیشتر، استاندارد‌ها در این زمینه نادیده گرفته شده تا جان بیماران را بتوان حفظ کرد. آزادبخت، سرپرستار این بخش می‌گوید سالن شماره یک باید ۹تخت مراقبت ویژه داشته باشد، اما اکنون ۱۳تخت دارد:

«با وجود افزایش تخت‌های درمانی، حتی یک نیروی تازه‌نفس به کادر مراقبت‌های ویژه افزوده نشده است. دست‌کم ۲۵درصد از کادر درمانی بیمارستان به کرونا مبتلا شده و برای آن‌ها جایگزین نداریم. آن‌هایی که بعد از ابتلا بهبود پیدا کرده و سرکار برگشته‌اند، به‌دلیل عوارض پس از بیماری دیگر آن توان سابق را برای ارائه خدمات ندارند.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا دونالد ترامپ قیمت دلار پرسپولیس کرونا در ایران کووید 19 موج سوم کرونا بیماران کرونایی بیمارستان ها مراقبت های ویژه ارائه خدمات تخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۷۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اجرای برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در تمام بیمارستان‌های تابعه ابن دانشگاه گفت: درمان رایگان کودکان یک سرمایه گذاری بسیار مفید روی سلامتی آن‌ها در بزرگسالی است. - اخبار اجتماعی -

 دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از آغاز اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و اظهار کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور کامل در حال اجراست.

وی افزود: تا هفته‌های گذشته برخی از بیمارستان‌ها در استنباط و اجرای آیین‌نامه این برنامه دچار مشکلات کوچکی بودند و در مواردی، پس از ابلاغ این آیین‌نامه، نسبت به اخذ مبالغی بر اساس قوانین قبلی از خانواده‌های کودکان زیر هفت سال اقدام کرده بودند که در همه این موارد، بازرسان معاونت درمان تذکر دادند و مشکلات اجرایی این آیین‌نامه مرتفع شد بنابراین الان هیچ بیمارستانی نیست که از کودکان زیر 7 سال بابت درمان و بستری مبلغی دریافت کند. 

قناعتی گفت: براساس این برنامه، سازمان‌های بیمه‌گر پایه مکلفند صددرصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توان‌بخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریت‌های پزشکی و جراحی‌ها را پرداخت کنند. 

وی درباره اثرات مثبت اجرای این برنامه گفت: ‌سلامت کودکان زیر هفت سال برای جامعه بسیار مهم است؛ مطالعات نشان داده هر یک دلار هزینه‌کرد برای سلامتی کودکان، معادل هفت دلار هزینه‌ای است که برای سلامتی بزرگسالان خرج می‌شود بنابراین این اقدام سرمایه‌گذاری بسیار پرفایده است.

ماجرای آغاز درمان رایگان کودکان زیر 7 سال از امروز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از سوی دیگر سلامتی در دوران کودکی متضمن سلامتی در دوران بزرگسالی نیز هست. به عبارت دیگر کودکی که سلامت باشد و از نظر بیماری‌ها شناسایی و درمان شود یک عمر در سلامت زندگی خواهد کرد و بنابراین هزینه‌های نظام سلامت نیز از این طریق کاهش پیدا خواهد کرد. 

قناعتی خاطرنشان کرد: همچنین اگر اصول سلامتی کودک رعایت شود کودک بهره هوشی بالاتر خواهد داشت و در عملکرد شغلی‌اش نیز موفق‌تر خواهد بود که این موضوع به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند. افرادی که کودکی خود را به سلامت طی کرده‌اند در تحصیلات خود نیز موفق‌تر خواهند بود و به بالندگی کشور در حوزه‌های علمی، سیاسی و فرهنگی نیز کمک می‌کنند. از طرفی میزان آسیب‌های اجتماعی نیز در افرادی که کودکی خود را به سلامتی طی می‌کنند کمتر است و بنابراین جوامع را نیز با مشکلات کمتری مواجه می‌کنند. 

وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده بروز برخی از انواع بیماری‌ها در کودکی باعث اختلال در رشد کامل مغزی کودکان خواهد شد، بیان کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال که باهدف ارتقای سلامتی کودکان در حال اجراست با افزایش کمک به رشد مغزی کودکان، باعث کاهش احتمال بزهکاری و کاهش شکل‌گیری شخصیت‌های ضداجتماعی می‌شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که سلامت روانی و معنوی کودکان نیز بخشی از ابعاد سلامتی آنها را تشکیل می‌دهد، تأکید کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که از بدو تولد تا هفت سالگی، شخصیت اصلی کودک شکل می‌گیرد؛ تربیت خانواده‌ها باید مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و فرهنگ همنوع‌دوستی، شجاعت، ایثارگری و ... باشد اما متأسفانه الان شاهد این هستیم که والدین به راحتی گوشی تلفن همراه خود را در دسترس خردسالان قرار می‌دهند که این موضوع روی رشد فرهنگی کودک اثرگذار خواهد بود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • اعضای بدن بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند به عضو حیاتی دوباره بخشیده شد
  • خاش به پیشرفته ترین دستگاه ام.آر.آی ایران مجهز است