Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@22:53:00 GMT

به جای جریمه، زدن ماسک در جامعه فرهنگ‌سازی شود

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۸۵۱۶

به جای جریمه، زدن ماسک در جامعه فرهنگ‌سازی شود

ایسنا/اصفهان یک نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: معتقدم در کنار بحث جریمه، برای جلوگیری از گسترش کرونا، باید در جامعه برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و زدن ماسک فرهنگ‌سازی مناسب انجام شود؛ چرا که جریمه به تنهایی نمی‌تواند مؤثر باشد.

محمدجواد ابطحی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اعمال قوانین و جریمه‌های بازدارنده برای افرادی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، اظهار کرد: معتقدم در کنار بحث جریمه برای جلوگیری از گسترش کرونا باید در جامعه برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و زدن ماسک فرهنگ‌سازی مناسب انجام شود چراکه جریمه به تنهایی نمی‌تواند مؤثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال در گذشته چه کاری انجام دادیم که هم‌اکنون ۹۹ درصد رانندگان در کشور کمربند ایمنی می‌بندند، حتی در جایی که پلیس حضور ندارد؟

وی افزود: در این فرهنگ‌سازی اصولی مردم درک کردند که بستن کمربند سبب حفظ ایمنی راننده می‌شود. امروز هم باید با فرهنگ‌سازی مناسب و اصولی این موضوع را به خوبی برای مردم جا بیندازیم که زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی سبب حفظ سلامت عمومی می‌شود. متولیان امر و رسانه‌ها همه باید به میدان بیایند. در گذشته برای بچه‌های ابتدایی این تبلیغ را می‌کردیم که «هرگز نشه فراموش، لامپ اضافه خاموش» که این شعار تأثیر زیادی در کاهش مصرف برق داشت.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، گفت: بنابراین فرهیختگان کشور باید طرح‌هایی ارائه دهند که این طرح‌ها و ایده‌ها در جامعه گسترش و ترویج داده تا اصول بهداشتی رعایت شود. زمانی که بچه‌ها را همیار پلیس قرار داده بودیم، این امر تأثیر زیادی در رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی داشت و بچه‌ها در خودرو به والدین خود رعایت مقررات را گوشزد می‌کردند.

بسیاری هنوز کرونا را جدی نگرفته‌اند

ابطحی تصریح کرد: در خصوص زدن ماسک هم باید همین‌گونه عمل کنیم و از ارائه آمار غلط بپرهیزیم. برخی از مسئولان و نمایندگان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و در مجلس متأسفانه تجمع می‌شود و رعایت فاصله جدی گرفته نمی‌شود. وقتی برخی مسئولان پروتکل‌ها را رعایت نکنند، چه توقعی است که مردم رعایت کنند. تنها کسی که از مسئولان به ‌خوبی و به طور جدی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده است مقام معظم رهبری بوده‌اند که حتی در اجتماع‌های زیر ۱۰ نفر هم شرکت نکردند و در حسینیه هم به شکل انفرادی عزاداری کردند تا این روش برای مردم الگو و فرهنگ شود.

وی گفت: برخی نمایندگان گفته بودند شبکه بهداشت آمارهای خود را تعدیل کند و آمار دقیق ندهد. اگر چنین شود، بدتر است چراکه آمارها باید به روز و دقیق باشد تا مردم این بیماری را جدی بگیرند. متأسفانه خیلی از افراد هنوز احساس خطر نکرده‌اند. البته طبقات ضعیف در خرید ماسک مشکل‌ دارند و در این خصوص باید بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و خیریه‌ها اقدام جدی کنند تا ماسک به شکل رایگان در اختیار اقشار ضعیف قرار گیرد.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: اگر تصمیم به گرفتن جریمه است باید این جریمه‌ها بازدارنده باشد، البته جریمه سنگین هم مردم را در این وضعیت اقتصادی ناراضی می‌کند. معتقدم به جای جریمه‌های نقدی باید روی رفتارها تمرکز کرد، برای مثال جریمه کسی که ماسک نمی‌زند، این باشد که تمام ماسک‌های ریخته شده در خیابان‌ها را جمع کند.

جلوی مسافرت‌ها گرفته شود

ابطحی افزود: اگر مسئولی ماسک نمی‌زند نباید جریمه نقدی شود، بلکه باید جریمه او تبعید به یک مکان دور برای خدمت باشد. بنابراین باید تدبیری اندیشیده شود که بازدارنده باشد. ماری آنتوان قبل از انقلاب فرانسه دستور داد جیب‌برها را اعدام کنند به طوری که در یک روز ۳۰۰ جیب‌بر را اعدام کردند، اما در همان روزِ اعدام بیشتر از گذشته جیب مردم زده شد، چون جمعیت زیادی برای تماشا آمده بود، پس این قانون بازدارنده نبود.

وی گفت: در شهرهای مختلف خرده‌فرهنگ‌ها متفاوت است و نباید انتظار رفتار یکسان داشته باشیم و باید در این خصوص کار علمی شود. 

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید مسافرت‌ها محدود شود، خاطرنشان کرد: مسئولان در این خصوص باید با جدیت وارد عمل شوند و آب را از سرچشمه ببندند و نگذارند هیچ سفری به نقاط مختلف کشور انجام شود. متأسفانه هر روز تعداد فوتی‌ها و مبتلایان بیشتر می‌شود و بسیاری از کسانی که کرونا می‌گیرند از مراجعه به بیمارستان سر باز می‌زنند که خیلی خطرناک است.

ابطحی گفت: البته اگر جریمه و مجازاتی برای افراد متخلف در نظر گرفته می‌شود، حتما باید به تصویب مجلس برسد یا مجلس مصوبه‌ای را داشته باشد و این اختیار را به دولت بدهد تا قانون اساسی هم رعایت شده باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: من ماسک میزنم استانی سیاسی کروناویروس جامعه فرهنگ سازی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی فرهنگ سازی پروتکل ها زدن ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۸۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت و ترویج الزامات استاندارد در جامعه نوعی امر به معروف است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله حسین ردایی عصر چهارشنبه در بازدید از اداره کل استاندارد استان البرز، استاندارد را عامل بسیار مهمی در حفظ سلامت جامعه دانست و گفت: رعایت و ترویج الزامات استاندارد در جامعه در واقع امر به معروف بوده که موجب حفظ ایمنی و سلامت شهروندان می‌شود و اجتناب از فرآورده‌های غیر استاندارد، نهی از منکر است.

منتخب مردم استان البرز در مجلس خبرگان رهبری ضمن قدردانی از اقدامات جهادی مدیرکل استاندارد البرز و همچنین تبریک موفقیت اخیر سازمان ملی استاندارد ایران در ارزیابی هم ترازی، خواستار اهتمام جامعه و مسؤولان استان البرز به رعایت الزامات استاندارد و تهیه و خریداری محصولات ایرانی شد.

محمد آئینی، مدیرکل استاندارد استان البرز نیز در این دیدار ضمن تبیین شرح فعالیت‌های سازمان ملی استاندارد ایران عنوان کرد: استاندارد سازی، اندازه شناسی، تأیید صلاحیت و ارزیابی انطباق چهار محوری هستند که سازمان ملی استاندارد در زمینه آنها فعالیت می‌کند.

وی ضمن قدردانی از حمایت‌های بی دریغ دولت سیزدهم و رئیس سازمان گفت: به فضل الهی در این مدت کوتاه جایگاه استانداردی جمهوری اسلامی از رده بیست و ششم دنیا به رده بیستم صعود کرده و اکنون ایران ریاست کمیسیون کشاورزی اسمیک را بر عهده گرفته است.

مدیرکل استاندارد استان البرز ضمن تبریک ظفر غرورآفرین دفاع مسلم عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران، پیروزی مرکز ملی تأیید صلاحیت سازمان ملی استاندارد ایران را در این ارزیابی بین المللی نیز به ملت بزرگ ایران و همه ذی نفعان تبریک گفت.

آئینی با بیان اینکه به لطف الهی این موفقیت پس از گذشت سه دهه با تلاش همه همکاران خدوم در مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران به وقوع پیوسته است، اظهار کرد: این فجر فنی نه تنها زمینه ساز جهش تولید خواهد شد بلکه در تقویت اقتصاد نیز نقش تعیین کننده‌ای دارد.

مدیرکل استاندارد استان البرز در پایان گزارشی از عملکرد اداره متبوع خود ارائه و خاطرنشان کرد: به عنوان مدعی العموم کیفیت حافظ تولید باکیفیت هستیم و به تلاش‌های شبانه روزی خود در این راه ادامه خواهیم داد.

کد خبر 6094707

دیگر خبرها

  • رعایت و ترویج الزامات استاندارد در جامعه نوعی امر به معروف است
  • پروژه قهرمان‌سازی از رئیسی؛ کدام دستاورد دولت در قالب فیلم و سریال می‌گنجـد؟
  • توجه ویژه به آموزش و فرهنگسازی در حوزه ترافیک ضروری است
  • شهرداری‌ها در آموزش فرهنگ ترافیک مشارکت کنند
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • «نور» طرحی برای تکریم زنان جامعه است
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • فوت ۱۱ نفر کارگر در کردستان به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • کارفرمایان باید حقوق و عزت کارگر را رعایت کنند