Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@09:25:18 GMT

ضرورت بازنگری طرح‌های هادی روستایی

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۹۰۶۹

ضرورت بازنگری طرح‌های هادی روستایی

ایسنا/گیلان فرماندار رشت با بیان اینکه بسیاری از طرح‌های هادی روستایی نیازمند بازنگری هستند، گفت: در تهیه طرح‌های هادی باید دقت شود که بافت روستایی حفظ شود.

علی فتح‌اللهی در مراسم تجلیل از دهیاران برتر شهرستان رشت که در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، با بیان اینکه روستاها قطب تولید محصولات کشاورزی در کشور هستند، اظهار کرد: هیچ سفره‌ای باز نمی‌شود مگر اینکه ماحصل تلاش و زحمات روستاییان در آن موجود باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندار شهرستان رشت با بیان اینکه در مباحث تولید، اشتغال و توسعه پایدار باید روستاها در اولویت توجه قرار گیرند، افزود: جهت حفظ و صیانت از مباحث تولیدی در حوزه‌های مختلف کشاورزی و فعالیت‌های مرتبط، باید نگاهی بسیار متفاوت‌تر از پیش به روستاها داشته باشیم.

وی با اشاره به افزایش ارزش افزوده اراضی و ملک در روستاهای شهرستان در سال های اخیر، تصریح کرد: وضعیت آب و هوایی مطلوب، نزدیکی به مرکز کشور و توسعه راه‌ها و زیرساخت‌ها باعث توجه افراد غیربومی به خرید اراضی در روستاهای شهرستان شده است.

فتح‌اللهی در ادامه با اشاره به نکات منفی افزایش قیمت زمین در مناطق روستایی، بیان کرد: این اتفاق، انگیزه فروش اراضی روستایی را برای روستاییانی که با مشکلاتی چون بالا بودن هزینه‌های کشاورزی و تامین معاش مواجه هستند، بالا برده و مردم، علیرغم میل باطنی، مجبور به فروش بخشی از زمین‌های خویش هستند.

فتح‌اللهی با تاکید بر اهمیت نظارت بر توسعه روستا از سوی مبادی ذیربط، افزود: نقش دهیاران و شوراها در این قضیه بسیار پررنگ و حائز اهمیت است، به خصوص که در سالیان اخیر شاهد ساخت و سازهای غیرمجاز در مناطق روستایی هستیم.

فرماندار شهرستان رشت، نگاه همه جانبه برای نیل به توسعه پایدار را بسیار حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: باید روستا را با تمام فاکتورها، آیتم‌ها و معیارهای یک روستا مدنظر قرار داده و آن روستا با طبیعیت، جنگل‌ها، رودخانه‌ها، دریا، سواحل، آثار تاریخی و آیین و تمدنی که در آن وجود دارد، برای همگان تعریف شود.

وی غالب طرح‌های روستایی را دارای نواقصی خواند و اظهار کرد: بسیاری از طرح‌های هادی روستایی نیازمند بازنگری با لحاظ رویکرد همه جانبه است.

فتح‌اللهی ادامه داد: باید طرح‌های هادی به گونه‌ای باشد که روستاها در قالب یک روستا و با چشم انداز و بافت روستایی و با شاخص‌های خاص خود حفظ شود، نه اینکه روستاها با المان‌های شهری در قالب یک شهر تعریف شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دهیاران طرح هادی روستایی طرح های هادی فتح اللهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۹۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛  خواجه‌ای گفت: در حال حاضر میزان مقاوم سازی واحد‌های مسکونی روستایی در استان ۵۷ درصد است که با مقاوم‌سازی این تعداد، این میزان به ۶۷ درصد خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه متقاضیان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت می‌توانند با مراجعه به بنیاد مسکن در شهرستان‌ها نیز نسبت به تکمیل پرونده‌های خود جهت دریافت تسهیلات اقدام کنند، افزود: اقساط بازپرداخت تسهیلات جدید با نرخ سود پنج درصد، حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه خواهد بود که متقاضیان پس از تشکیل پرونده در بنیاد مسکن، به بانک مربوطه جهت عقد قرارداد معرفی می‌شوند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان از پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی از ۳۵۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: مهاجرت معکوس ظرفیت و تقاضا برای ساخت و ساز در روستا‌ها را افزایش داده است و همین مسئله باعث می‌شود تا همه ساله و طبق قانون ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات مسکن روستایی در کشور به متقاضیان پرداخت و هر سال نیز سقف آن افزایش یابد.

وی به ترغیب و تشویق و لزوم همکاری اعضای شورای اسلامی، دهیاران و مشارکت روستاییان در انجام طرح‌های مقاوم سازی اماکن روستایی اشاره کرد و افزود: اهالی روستا‌های استان باید از فرصت پیش آمده استفاده کرده و با اخذ تسهیلات بانکی برای سلامتی و حفظ جان و اموال خود و پیشگیری از هرگونه خسارات احتمالی خانه‌های خود را مقاوم‌سازی کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان گفت: سعی ما براین است که با ادامه روند نوسازی اماکن مسکونی، زمینه‌ای را جهت فراهم ساختن فرصت برای روستاییان، ایجاد بالندگی و خودباوری در روستا‌ها و ارائه تعریف جدید از روستا‌ها به عنوان واحدی تولیدی و فرهنگی آماده کرده و بنیاد مسکن نیز براساس این تکلیف در بخشی از رسالت خود فعالیت‌های خود را بیشتر معطوف به روستا‌ها و مناطق کمتر توسعه یافته ادامه دهد.

خواجه‌ای ادامه داد: مقاوم سازی اماکن روستایی و مناطق محروم استان در واقع همان پیشگیری قبل از وقوع حادثه و جلوگیری از خسارات و تلفات جانی و مالی در برابر سوانح طبیعی است.

دیگر خبرها

  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • سیل بخشی از تأسیسات آب آشامیدنی مناطق روستایی خوی را تخریب کرد
  • بازنگری طرح هادی روستایی از اولویت‌های بنیاد مسکن بوشهر است