Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@23:42:21 GMT

چگونه می‌توان سازگاری شهرها با سیل را افزایش داد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۹۱۶۷

چگونه می‌توان سازگاری شهرها با سیل را افزایش داد؟

مطالعات علمی به وضوح نشان داده که جهان از نظر آب‌وهوایی به سمت ناپایداری در حرکت و نقاط مختلف آن به‌طور مکرر شاهد وقوع حوادث طبیعی هم‌چون سیل است تا جایی که این شرایط به روندی عادی در زندگی روزمره بشر تبدیل شده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، به‌دنبال افزایش سطح دریاها و وقوع سیل‌های پی در پی، پیش‌بینی می‌شود که در آینده شهرهایی با چشم‌اندازهای آبی سراسر کره خاکی را در بر گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استرالیا یکی از کشورهایی است که با وجود قرار گرفتن اکثر شهرهایش در سواحل یا نزدیکی رودخانه‌ها، مردم آن با استرس دائمی وقوع سیل دست و پنجه نرم می‌کنند. با وجود این شرایط، بشر موفق شود افزایش دمای کره زمین را کمتر از ۵. ۱ درجه سانتی‌گراد نگه دارد یا نه، در آینده‌ای نه چندان دور بخش عمده‌ای از جوامع استرالیایی در مناطق سیلابی زندگی خواهند کرد. بنابراین به‌منظور سازگاری بیشتر شهرهای استرالیا با این هنجار جدید، برنامه‌ریزان این کشور باید آن‌ها را از نو طراحی کنند تا مقاومت مناطق شهری را در مقابل سیل افزایش دهند.

در نظر گرفتن آب باران به‌عنوان یک منبع غنی

چرخه آب فرصتی برای ایجاد ارتباط مثبت بین منابع طبیعی، گیاهان و مردم محسوب می‌شود و درک این مسأله از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر انسان نگرش خود را نسبت به آب باران تغییر دهد و آن را نه ماده‌ای زائد، بلکه یک منبع مهم در نظر گیرد، در این صورت می‌تواند از این منبع ارزشمند برای بهبود هرچه بیشتر مناطق شهری بهره گیرد. بااین‌حال قابلیت‌های آب باران برای ایجاد تغییرات مثبت در سیستم‌های شهری برای مدت‌های زیادی از دید طراحان و برنامه‌ریزان شهری پنهان مانده است، بنابراین در ابتدا لازم است در مورد ارزش آب باران به‌عنوان یک منبع مهم شهری در میان مردم اطلاع‌رسانی شود تا از طریق استفاده دوباره از آن کیفیت زندگی شهری بهبود یابد.

در حال حاضر نمونه‌های موفقی از تغییر نگرش انسان در خصوص آب باران به‌عنوان یک منبع ارزشمند در شهرهای آمریکایی نظیر نیویورک و نیواورلئان، همچنین کپنهاگ دانمارک وجود دارد که به‌طور چشمگیری روش‌های استفاده، تجربه و درک فضاهای شهری را تحت تأثیر قرار داده است. بدیهی است که در استراتژی‌های جدید، سیل به‌عنوان یک فرآیند طبیعی در نظر گرفته می‌شود که لازم است به جای افزایش مقاومت‌ها در برابرش، شهرها را با آن سازگار کرد. این روزها در بسیاری از نقاط جهان، تغییرات مثبت زیادی در جهت سازگاری زندگی شهری با وقوع سیل در حال اتفاق است که پیامدهای مثبت بسیاری نظیر ایجاد فضاهایی برای سرگرمی‌های آبی، بهبود زیست‌محیطی، افزایش تنوع محیط زیست شهری و رونق اقتصادی را در پی داشته است.

فضاسازی برای نگهداری از آب

برای سازگاری شهرها با بارش‌های مکرر باران، لازم است بافت شهری به طور چشمگیری تغییر یابد و فضاهای جدیدی برای نگهداری و استفاده از آب ایجاد شود. به عنوان مثال، مناطقی نظیر فضاهای سبز شهری همانند یک اسفنج عمل می‌کند که می‌تواند آب باران را در خود ذخیره کند و در مواقع لزوم، برای استفاده مجدد در اختیار قرار دهد. در واقع، طراحان شهری می‌توانند از گوشه و کنار شهرها و حتی پشت بام خانه‌ها به عنوان اسفنجی برای ذخیره آب بهره گیرند و از این طریق، مانع هدر رفتن این منبع ارزشمند شوند.

طراحان اهل کپنهاگ، پایتخت دانمارک، قصد دارند طی یک پروژه ایجاد مناطق مقاوم به تغییرات آب‌وهوایی، حداقل ۲۰ درصد از املاک عمومی را به عنوان اسفنج‌هایی برای کاهش اثرات سیل در مناطق متراکم مورد استفاده قرار دهند. کپنهاگی‌ها می‌خواهند این مناطق امن را به صورت چند منظوره طراحی کنند تا در زمان‌هایی که امکان وقوع سیل وجود ندارد، فعالیت‌ها و رویدادهای دیگری در آن‌ها برگزار شود.

از آن جایی که بارش باران پدیده‌ای فصلی است، پس طراحی شهری باید به گونه‌ای صورت گیرد تا برای سازگاری بیشتر با شرایط مختلف سال، قابلیت تغییرپذیری داشته باشد. در واقع، درک هرچه بیشتر فرآیندهای طبیعی در شهرها می‌تواند به طراحی هر چه بهتر آن‌ها منجر شود و مزایای بسیاری در پی داشته باشد. انتخاب نوع گیاهان و بسترهای خاکی مناسب برای حمایت از تغییرپذیری فضایی از اهمیت بسزایی برخوردار است که بهترین اقدام در این خصوص در پارک بیلانکور فرانسه صورت گرفته و در آن آب به عنوان مؤلفه اصلی در تغییر فضاهای باغ‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

طراحان شهری باید از هدر رفتن آب باران جلوگیری به عمل آورند. برای تحقق این منظور مثلاً می‌توانند از طریق ایجاد زمین‌های نفوذپذیر یا سطوح پشت‌بام‌ها منابعی برای به دام انداختن آب باران استفاده کنند و آب جمع‌آوری شده را برای اهداف مختلف نظیر آبیاری پوشش‌های سبز، شستشو و نظافت سرویس‌های بهداشتی مورد استفاده قرار دهند. این اقدام نسبتاً به راحتی صورت می‌گیرد و به تکنولوژی خاص یا هزینه زیادی نیاز ندارد.

کد خبر 448480

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر مقاوم به سیل سیل سیلاب راهکارهای مقابله با سیل مقابله با سیل استرالیا وقوع سیل شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عنوان یک وقوع سیل آب باران یک منبع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۹۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی وضعیت بارندگی در تهران

به گزارش خبرآنلاین، اداره کل هواشناسی استان تهران از وزش باد شدید به‌ویژه در نواحی جنوبی و رگبار باران به‌خصوص در مناطق شمالی استان خبر داد.

ایسنا در خبری نوشت: برپایه بررسی نقشه‌های پیش‌یابی و واکاوی الگوهای همدیدی آسمان استان تهران طی امروز تا جمعه (۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت) آسمان قسمتی ابری همراه با وزش باد، در بعضی ساعت‌ها به‌ویژه عصر و اوایل شب بارش پراکنده باران، گاهی وزش باد شدید به‌ویژه در نواحی جنوبی و رگبار باران و تندر و آذرخش در نواحی شمالی به‌ویژه در ارتفاعات پیش‌بینی می‌شود و رخداد تگرگ در پاره‌ای نقاط دور از انتظار نیست.

روزهای شنبه و یکشنبه (۲۲ تا ۲۳ اردیبهشت) آسمان صاف تا قسمتی ابری، گاهی افزایش باد و در نواحی جنوبی افزایش محسوس دما پیش‌بینی می‌شود.

از عصر یکشنبه با نفوذ سامانه بارشی دیگر به‌تدریج افزایش ابر و از اواخر وقت بارش باران مورد انتظار است.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ورامین با بیشینه دمای ۲۶ درجه سانتیگراد گرم‌ترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

آسمان تهران فردا (۲۰ اردیبهشت‌ماه) قسمتی ابری، در بعضی ساعت‌ها افزایش ابر، گاهی وزش باد شدید، با احتمال رگبار باران با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد و طی ‌جمعه (۲۱ اردیبهشت‌ماه) صاف، در بعد از ظهر افزایش باد، در شب قسمتی ابری با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

طی ۲۴ ساعت گذشته در ایستگاه‌های چیتگر ۷.۴ میلیمتر، فرودگاه امام خمینی (ره) ۷ میلیمتر، آبعلی ۴.۵ میلیمتر، دماوند ۴.۱ میلیمتر، میگون ۲.۸ میلیمتر، ورامین ۲.۷ میلیمتر، شرق تهران ۱.۹ میلیمتر، شمیرانات ۰.۹ میلیمتر، ژئوفیزیک ۰.۸ میلیمتر، لواسان ۰.۸ میلیمتر، فیروزکوه ۰.۶ میلیمتر، فرودگاه مهرآباد (ره) ۰.۴ میلیمتر، سنجش آلودگی فیروزکوه ۰.۲ میلیمتر و شهریار ۰.۲ میلیمتر بارش ثبت شده است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904318

دیگر خبرها

  • سامانه بارشی جدید در راه تهران است
  • ساختمان‌های چندکاربری؛ نیاز امروز شهرها
  • باد و باران در راه قزوین
  • پیش‌بینی وضعیت بارندگی در تهران
  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • شهرداری تهران: آماری از تعداد دقیق موش‌های شهر تهران وجود ندارد/ می‌توان زاد و ولد آنها را کنترل کرد
  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • افزایش جابناختگان در سیل برزیل/ ۱۰۵ تن ناپدید شدند