Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@16:24:45 GMT

طلاب برای فراگیری، فهمیدن و خدمت به مردم درس بخوانند

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۹۵۰۳

طلاب برای فراگیری، فهمیدن و خدمت به مردم درس بخوانند

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم افتتاحیه سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ رشته فلسفه اسلامی مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه(خواهران) و نخستین دوره پذیرشی رشته مشاوره این مؤسسه به صورت جداگانه و با حضور حجت الاسلام والمسلمین عشرتی رییس این مؤسسه برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین عشرتی در این مراسم گفت: اگر انسان به محیط مؤسسه و محیط کار علاقه داشته باشد، خانه دوم او محسوب می شود و خاطرات ماندگاری برای انسان خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی با یک دنیا آرزو وارد دروس حوزه می شوند و نگاه مقدس گونه ای دارند که درست هم همین است، در حالی که ممکن است برخی از این رشته ها مانند: فلسفه و مشاوره در محیط دانشگاهی هم وجود داشته باشد اما حوزه را ترجیح می دهند که این دروس را در حوزه سپری کنند که ممکن است معنویت و امنیت محیط حوزه دلیل این انتخاب باشد.

رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه(خواهران) با تأکید بر استفاده از فرصت تحصیل تصریح کرد: با توجه به شرایط امروز جامعه که شبهات مختلف عقیدتی در فضای مجازی بیان می شود، افرادی که قدرت تفکر، تجزیه و تحلیل داشته و با ابزار منطق، استدلال و براهین فلسفی خوب آشنا باشند، بهتر می توانند از عهده کار برآیند، لذا ما روی رشته فلسفه حساب باز کرده و برای آن اهمیت زیادی قائل هستیم، گر چه اقبال از سوی بانوان به این رشته کمتر است.

وی افزود: مهم این است که شما عزیزان با نظم و انضباط و برنامه ریزی بتوانید خوب بهره برداری کنید؛ مقام معظم رهبری(مدظله العالی) خیلی روی خوب درس خواندن طلاب و دانشجویان تأکید دارند، همچنین تعهدی که هر طلبه باید نسبت به دانش خود داشته باشد، مسئله مهمی است و ما باید خود را بدهکار حوزه بدانیم.

حجت الاسلام والمسلمین عشرتی اظهار داشت: نباید طوری باشد که ما در حوزه تحصیل کنیم ولی بعد از فارغ التحصیلی حوزه را فراموش کرده و پشت سر خود را هم نگاه نکنیم؛ طلاب به نحوی بورس تحصیلی هستند و هزینه ای برای تحصیل نمی دهند لذا باید خود را مدیون حوزه و معارف اهل بیت(ع) و جامعه و نظام بدانند.

وی گفت: شرایط بد جنگ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را در دهه های اخیر شاهدیم، چون دشمن قصد دارد نظام شیعی ما را از تبدیل شدن به الگو برای کشورهای اسلامی جلوگیری کند؛ مانند مِصری که در قرون گذشته دارای قدرت علمی و تمدن بوده، در چند دهه اخیر زیر بار سلطه غرب رفته است، در حالی که این کشور دارای نخبگان علمی زیادی است که قابل مقایسه با کشورهای عربی دیگر نیست.

رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه(خواهران) تصریح کرد: خود این مِصری ها می گویند ایران که ۴۰ سال در تحریم است، از کشورهای عربی که همه زیرسلطه آمریکا هستند و تحریم هم نبوده اند، پیشی گرفته و جلوتر رفته است؛ لذا اگر تجربه این حکومت شیعی پیشرفت کند، بازار ابرقدرت ها کساد می شود. در مسیر طلبگی باید هم عزم جدی داشته باشیم و هم به ائمه(ع) توسل داشته باشیم تا علوم اهل بیت(ع) را در دنیا پرآوازه کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین عشرتی با اشاره به اهمیت علم در پیشگاه خداوند اظهار داشت: البته شرط این مسئله اخلاص و برای خدا درس خواندن و تحمل کردن است و ما اگر سختی را تحمل کنیم، خدا هم به عمر، ذهن و فکر ما برکت می دهد و باید تلاش از ما باشد و برکت از خداوند؛ عالمان زیادی بوده اند که چون اخلاص قوی و زیاد نداشتند، بدون نام و نشان ماندند و عمرشان برکت نکرد؛ با خدا عهد ببندیم که ما خوب درس می خوانیم و مهارت می آموزیم و خدا اِن شاء الله تاثیرگذاری را عنایت خواهد کرد.

وی گفت: اگر کسی تعلیم و تعلمش برای خدا باشد، در ملکوت آسمان ها از او به بزرگی یاد خواهد شد و نام نیک و ماندگاری از او باقی می ماند، مانند کسی که در محیط کشوری و جهانی شناخته می شود که قابل مقایسه با فرد شناخته شده در محیط یک دانشگاه و مدرسه و استان و شهر نیست.

رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه(خواهران) تصریح کرد: امروز حوزه خواهران رشته های متعددی را تعریف کرده و زمینه را به خوبی برای تحصیل خواهران فراهم کرده تا بتوانند منشأ اثر باشند؛ در دهه ۶۰ خواهران در محیط علمی خیلی جایگاهی نداشتند ولی امروز اگر فردی از استخوان بندی علمی خوبی برخوردار باشند، محیط کار به خوبی فراهم است.

وی افزود: ممکن است در برخی محیط ها به بانوان میدان ندهند ولی ما باید مُصرانه حضور یابیم.طبعاً حضور جدی بانوان با سلاح دانش می تواند مؤثر باشد، البته در برخی مواقع هم ما خودمان مصرانه پای کار نایستاده ایم.تأکید مجدد من این است که باید در ضمن تحصیل، مباحث کاربردی داشته باشیم تا بعد از طی شدن سال های تحصیل بتوانیم از دانش خود بهره ببریم.

حجت الاسلام والمسلمین عشرتی همچنین در نخستین دوره پذیرشی رشته مشاوره مؤسسه آموزش عالی معصومیه و در جمع بانوان طلبه سطح سه، با بیان اینکه دروس این مؤسسه به علت کرونا به صورت مجازی برگزار می‌شود، تصریح کرد: حضور در یک مقطع تحصیلی نقطه عطفی برای انسان است؛ برخی با آرزوهای مقدس وارد یک رشته می شوند تا در آینده برای جامعه مثمر ثمر باشند ولی برخی ممکن است هدفشان در ابتدای درس مقدس نباشد و یا بدون شناختِ چندان وارد یک رشته شوند که طلبه در طول زمان می تواند با بازنگری در اهداف خود، انگیزه معنویش را ایجاد و تقویت کند.

وی با تاکید بر برنامه ریزی برای استفاده مناسب از تحصیل و ایجاد عزم جدی و توسل به ائمه(ع) و فاطمه معصومه(س)، افزود: کسی که در عرصه حوزوی پا می گذرد، نشان مقدس سربازی امام زمان(عج) را به گردن می آویزد؛ برخی از این رشته ها در دانشگاه هم هست ولی در محیط حوزه با نوعی تقدس و افتخار همراه است و همین وظیفه ما را سنگین می‌کند.

رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه(خواهران) اظهار داشت: وقتی دفاع مقدس شروع شد، عده ای جانفشانی کرده و از همه هستی خود گذشتند و در برابر دشمن ایستادند و امروز هم اگر بر وضعیت فرهنگی و فضای مجازی و حقیقی جامعه مروری داشته باشیم، وضع مناسبی نداریم؛ لذا امروز تک تک ما در این زمینه مسئولیت داریم و باید با امام عصر(عج) تجدید عهدی بکنیم که بعد از فراگرفتن مطالب دینی در جهت پیشبرد علوم اهل بیت(ع) و معارف ایشان گام برداریم.اگر صرفاً دنبال رفع مشکلات شخصی باشیم، توفیق لازم را نخواهیم داشت؛ هدف ما باید تعالی مکتب اهل بیت(ع) و پیشبرد این معارف باشد که در این صورت آنان حتماً به ما کمک خواهند کرد.

حجت الاسلام والمسلمین عشرتی با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه در روز قیامت مداد علما با خون شهدا وزن می شود، تصریح کرد: بر اساس این روایت، مداد علما در قیامت بر خون شهید ترجیح داده می شود زیرا عالم، با قلم و تبیین معارف دینی، فرهنگساز و شهیدساز است.

وی با اشاره به روایتی افزود: اگر کسی علمی را برای رضای خدا فرا بگیرد و به آن عمل کند و آن را به دیگران تعلیم دهد، در ملکوت آسمان ها به نیکی از او یاد می شود؛ بنابراین، اگر قلم عالم بر خون مجاهد و شهید برتری دارد، به خاطر اخلاص در تعلیم و تعلم است.

رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه(خواهران) اظهار داشت: رسیدن به مقام یاد شدن در ملکوت آسمان ها مقام کمی نیست، جایی است که انفاس قدسی، شهدا، انبیاء و اولیاء در آن سیر می کنند؛ بنابراین، اگر کسی کارش را بدون نیت الهی انجام دهد، ولو عالِم دهر هم باشد، قطعاً کار او بی برکت خواهد بود.

وی با بیان اینکه شیطان در میانه راه وسواس زیادی دارد و به انسان ها حمله ور می شود تا از نیت مقدس ابتدایی شان منصرف شوند، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی شرایط برای فراگیری دروس حوزوی برای بانوان فراهم شده است، در دهه اخیر رشته‌های کاربردی جدیدی مانند مشاوره ایجاد شده و طلاب خواهر باید خود را به این دروس و مهارت ها مسلط کرده و به مردم آن هم در چنین شرایط سخت اقتصادی و روحی خدمت کنند.

حجت الاسلام والمسلمین عشرتی اظهار داشت: تقاضای من این است که طلاب درس را برای نمره نخوانند، بلکه برای فراگیری و فهمیدن و برای خدمت به مردم بخوانند؛ برخی بانوان هم میدان عمل دارند و هم به وظیفه خود عمل می کنند، لذا موفق هم هستند و ما هم باید خود را در این گروه قرار دهیم و بدانیم که با هزینه بیت المال تحصیل می کنیم، لذا باید تلاش کنیم تا به مدارج عالیه برسیم و خدمت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: برخی با زد و بندهایی در کشور و با رابطه، در جایگاه بالایی در کشور قرار می گیرند ولی در عرصه علمی نظم و انضباط و تلاش و کوشش علمی سبب موفقیت فرد است و تا کسی زحمت نکشد، علم نمی آموزد؛ مقام معظم رهبری فرمودند: اگر طلبه برای استخدام در جایی درس بخواند، به درد طلبگی نخواهد خورد، بنابراین، ما هم باید هدفمان ادای دین به نظام، کشور و حوزه باشد.

کد خبر 5042659

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری حوزه علمیه طلاب سال تحصیلی جدید اربعین 99 محمدعلی تسخیری معرفی کتاب اربعین حسینی محرم 99 پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات چهل سالگی دفاع مقدس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مولوی رادیو گفتگو امام حسین ع سازمان اوقاف و امور خیریه معرفی نشریات داشته باشیم باید خود اهل بیت ع رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۹۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری بیست و پنجمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی با حضور نمایندگان بخش‌های خصوصی و دولتی مرتبط با صنعت تجهیزات پزشکی کشور به ریاست رئیس پارک فناوری پردیس برگزار شد.

در ابتدای این نشست، امین‌رضا خالقیان دبیر نمایشگاه با برشمردن اقدامات انجام شده تاکنون، در خصوص فعالیت کمیته‌های رویدادهای جانبی نمایشگاه توضیحاتی ارائه نمود.

در ادامه نمایندگان تشکل‌های حوزه وزارت بهداشت، وزارت صمت، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، سازمان توسعه تجارت ایران، شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، صندوق نوآوری و شکوفایی روند اقدامات انجام شده را تشریح نمودند.

نمایندگان بخش خصوصی حوزه تجهیزات پزشکی ضمن بیان دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود برای برگزاری پرثمر و حضور حداکثری اعضای تشکل‌های خود در این نمایشگاه، خواستار حمایت‌های ویژه توسط نهادهای مرتبط در این نمایشگاه شدند.

در ادامه این جلسه مقرر شد، نمایندگان وزارت بهداشت، وزارت صمت و همچنین معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ایام ۴ روزه نمایشگاه با هدف پاسخگویی و رفع موانع مخاطبان حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی اقدام به راه اندازی میز خدمت نموده و راهنمایی‌های لازم در خصوص قانون جهش تولید را به عمل آورند.

از دیگر مصوبات این نشست، برگزاری رویدادهای داخلی و بین‌المللی در حاشیه نمایشگاه با حمایت‌های معاونت علمی و سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی بود. همچنین مقرر شد صندوق نوآوری و شکوفایی میزان و نحوه حمایت مالی از حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه را اعلام نماید.

در ادامه مصوبات مقرر شد نماینده شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین المللی تهران نسبت به پیگیری ارائه تخفیفات ویژه در اجاره بهای زمین این دوره از نمایشگاه، اقدام لازم را به عمل آورد.

در پایان مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس و رئیس شورای سیاستگذاری نمایشگاه، گفت: قطعاً با حمایت تمامی ذی نفعان حوزه سلامت، برگزاری این دوره از نمایشگاه هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی ارتقا قابل توجهی پیدا خواهد کرد.

بیست و پنجمین نمایشگاه ایران هلث، ۲۹ اردیبهشت تا یک خرداد ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار خواهد شد.

کد خبر 6088604 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در سازمان‌های دولتی
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در ارگان‌های دولتی
  • ۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی/ دسترسی به چند صد GPU در سال ۱۴۰۳
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • مدیران حوزه کارگری در نماز جمعه سیستان و بلوچستان پاسخگوی مطالبات مردم شدند
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • برگزاری ۸۰ میز خدمت تامین اجتماعی استان مرکزی در هفته کار و کارگر
  • راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی
  • شرکت ۲۰ هزار بسیجی در المپیاد جام شهید عجمیان
  • اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا