Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تولیدکنندگان محصولات پروتیینی همچون مرغداران و دامداران در تأمین نهاده‌های دامی همچنان مشکلاتی دارند،‌ این درحالی است که بانک مرکزی اعلام می‌کند تأمین ارز برای واردات نهاده‌های دامی به اندازه کافی انجام شده است. در مورد این پارادوکس که چطور می‌شود ارز تخصیص یابد اما واردات به اندازه کافی وجود نداشته باشد، با مجید موافق قدیری عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران گفتگو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدیری در این باره گفت: یکی از مشکلات واردکنندگان نهاده های دامی در بخش خصوصی در ماه‌های گذشته این بوده علیرغم تخصیص ارز از سوی وزارت صمت  و تامین ارز از سوی بانک مرکزی، این ارزها به حساب فروشنده خارجی واریز نمی‌شود و به همین دلیل محموله‌ها از گمرک ترخیص نمی‌شوند و حتی هزینه‌ دموراژ زیادی به آنها پرداخت می شود.

وی اضافه کرد: موارد متعددی وجود دارد که ارز به بانک کشورهای همسایه مانند بانک عمان رفته اما به دلایل مختلفی به حساب فروشنده خارجی واریز نمی شود و تا زمانی که این پول به حساب آنها واریز نشود، امکان ترخیص از گمرک هم وجود ندارد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: آمارهای بانک مرکزی و سامانه جامع تجارت نشان می‌دهد ثبت سفارش‌ها و تخصیص ارز وجود داشته اما به همان نسبت ترخیص انجام نشده و نشان می‌دهد که کالاها امکان ترخیص نداشتند.

به گفته این مسؤول 2 میلیون تن نهاده دامی هم در گمرکات دپو شده و ترخیص نیافته‌اند که دلیلی بر شرایط سخت ترخیص به دلیل مشکل تامین و انتقال ارز است. یعنی ارز را نمی‌توانیم به موقع به حساب فروشنده خارجی انتقال دهیم.

قدیری در پاسخ به این سؤال که آیا عدم امکان انتقال ارز مربوط به مسائل تحریم است یا دلیل دیگری دارد؟ گفت: تحریم تأثیر دارد اما مشکل اصلی اینجاست که بانک مرکزی ارز مرغوب به واردکنندگان بخش خصوصی در نهاده های دامی نمی‌دهد؛ مثلاً ارزهایی مانند دینار عراق، روپیه هند، ریال عمان و لیر ترکیه می‌دهد که فروشنده‌های معتبر خارجی نهاده های دامی در این بانک‌های‌ طرف حساب ایران رد این کشورها حساب بانکی ندارند تا برای آنها مستقیم پول واریز شود. ضمن این که هزینه تبدیل و انتقال پول بسیار بالاست و حداقل 15 درصد هزینه دارد که البته بعضا تا 25 درصد هم افزایش یافته است.

رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران تأکید کرد: متاسفانه بانک مرکزی به دلیل شرایط تحریم و پایین آمدن فروش نفت نمی‌تواند دلار یا یورو به واردکنندگان نهاده های دامی تولید خوراک دام بدهد، بنابراین این ارزها هم قابلیت انتقال به حساب فروشندگان معتبر خارجی نهاده های دامی را ندارند.

قدیری گفت: چندی پیش ستاد تنظیم بازار مصوب کرده که بانک مرکزی ارز مرغوب به واردکنندگان بخش خصوصی بدهد و  پیگیری نماید که این ارزها به حساب فروشندگان بین المللی آنها واریز شود، اما بعضا بانک مرکزی موضوع را جدی نمیگیرد و ادعا می‌کند ارز مرغوب در اختیار واردکنندگان بخش خصوصی قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بانک مرکزی ارز ایران واردات نهاده های دامی بانک مرکزی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۹۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد

به گزارش خبرآنلاین، بانک مرکزی به تازگی در پاسخ به ادعای یک رسانه درباره میزان تورم، جزئیاتی از روند این شاخص در سال گذشته و آخرین وضعیت آن در فروردین امسال ارائه کرد.

ایرنا در خبری نوشت:در متنی که بانک مرکزی منتشر کرده، آمده است: بر اساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است.

توضیحات بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در پایان فروردین امسال به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است.

هفته گذشته نیز مرکز آمار از کاهش تورم نقطه‌به‌نقطه به ۳۰.۹ درصد در پایان فروردین ماه خبر داده بود.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902450

دیگر خبرها

  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • کمبود وارفارین نداریم/ توزیع در داروخانه‌های منتخب
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود