Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: در نیمه نخست سال ۹۹ تعداد ۳۶ شرکت مبلغی بالغ بر ۱۳ هزار و ۹۳۹ میلیارد ریال از طریق سامانه سجام، سود مجامع خود را توزیع کردند. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به موجب قانون سازمان بورس و اوراق بهادار تمامی افرادی که قصد فعالیت و سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را دارند ملزم به ثبت نام در سامانه سجام و طی کردن مراحل احراز هویت در این سامانه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سامانه جامع اطلاعات مشتریان با عنوان سامانه سجام در سال ۱۳۹۷ به منظور ثبت و نگهداری اطلاعات فعالان بورس به وجود آمد.

بعضی از مسئولان اعلام کرده بودند که این سامانه با ابتکار قوه قضاییه برای پیشگیری از جرم و صیانت از حقوق مردم و بیت المال راه اندازی شده است، اما تاکنون قانونی برای موظف بودن شرکت‌ها در استفاده از این سامانه برای پرداخت سود‌های تقسیمی دیده نشده است.

با وجود راه‌اندازی سامانه سجام که در آن همه اطلاعات سهامداران کشور ثبت شده است انتظار می‌رود سازمان بورس با ملزم کردن شرکت‌ها به پرداخت سود از این سامانه بیش از پیش حمایت خود را از جامعه سهامداری کشور به تصویر بکشد، اما تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نشده است. در همین رابطه با سید محمدجواد فرهانیان مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به گفتگو پرداختیم.

سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) چه مزیتی برای سهامداران دارد؟

سجام نخستین سامانه e-KYC (شناسایی مشتری به روش الکترونیکی) در کشور است که در آن از فرم‌های کاغذی به کار نمی‌رود. در این سامانه اسناد هویتی مانند کپی مدارک از مشتریان اخذ نمی‌شود و اطلاعات آن‌ها به صورت مکانیزه اعتبارسنجی و راستی آزمایی به ثبت می‌رسد.

در این سامانه مشتریان به روش‌های حضوری و الکترونیکی احراز هویت می‌شوند و به بازار سرمایه ورود می‌کنند. علاوه بر اینکه این سامانه به عنوان نخستین سامانه جامع الکترونیکی مشتریان فرایند حضور در بازار سرمایه را از شیوه سنتی به الکترونیکی تغییر داده است، بیش از ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر فرآیند دریافت کد بورسی خود را نیز از طریق انجام داده‌اند.

سامانه سجام پیش زمینه سرویس‌های دیگری بوده که تعدادی از آن‌ها در بازار سرمایه عملیاتی است. نمونه‌های بارز آن مشاهده دارایی، ایجاد امکان دریافت گزارش‌های مختلف برای سهامداران، استفاده از میز خدمت آنلاین، دریافت گواهی سهام به صورت الکترونیکی و ... است که همه آن‌ها پیش از سجام با مراجعه حضوری امکان پذیر بود.

آیا ثبت نام در سامانه سجام الزامی است؟

در حال حاضر ثبت نام در سامانه سجام الزامی نیست، چراکه هم‌اکنون تعدادی از سهامداران قدیمی بازار سرمایه در این سامانه ثبت نام نکرده‌اند، اما معاملات خود را در بازار سرمایه انجام می‌دهند.

چشم‌انداز سجام را چطور ارزیابی می‌کنید و برنامه‌های آتی آن چیست؟

برنامه‌هایی برای توزیع یکپارچه سود تمام ناشران بورسی و فرابورسی و برگزاری مجمع عمومی الکترونیکی نیز با تکیه بر اطلاعات سجام طراحی شده است که حدودا تا یک سال آینده عملیاتی می‌شود.

تاکنون چه تعداد شرکت بورسی از طریق اطلاعات سامانه سجام، اقدام به توزیع سود کرده‌اند؟

در نیمه نخست سال ۹۹ تعداد ۳۶ شرکت مبلغی بالغ بر ۱۳ هزار و ۹۳۹ میلیارد ریال از طریق سامانه سجام، سود مجامع خود را توزیع کردند.

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی برنامه‌ای برای ملزم کردن شرکت‌های فعال بورسی به پرداخت سود تقسیمی از طریق سجام دارد؟

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه به فراهم کردن زیرساخت‌های این امر وظیفه دارد که به نحوه احسن انجام داده است. موضوع پرداخت سود تقسیمی تمام شرکت‌های فعالی بازار سرمایه از طریق سامانه سجام باید از سوی مجلس و شورای عالی بورس ابلاغ و الزامی شود.

طبق قانون تجارت، شرکت‌ها ۸ ماه فرصت برای واریز سود مجامع به حساب سهامداران دارند و اگر در این بازه زمانی سهامدار اقدام به دریافت سود خود نکند، وجه حاصل در حساب شرکت‌ها باقی می‌ماند تا در زمان مراجعه مبلغ به آن‌ها پرداخت شود. منبع: رادار اقتصاد

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سامانه سجام اوراق بهادار بورس فرابورس شرکت سپرده گذاری مرکزی بازار سرمایه سامانه سجام پرداخت سود شرکت ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۰۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند

کارشناسان مرکز Solar AURA که در زمینه امنیت اطلاعات تخصص دارد، نسبت به وجود وب سایت‌های مشکوکی که برای هک کردن حساب‌های تلگرام و سرقت داده‌های آن ها استفاده می‌شود، هشدار دادند.

کارشناسان این مرکز اعلام کردند که توانسته‌اند بیش از ۳۰۰ وب‌سایت مشکوک را که برای هک حساب‌های کاربران در تلگرام استفاده می‌شوند، کشف کنند و این سایت‌ها معمولاً برای آپلود تصاویر از طریق اینترنت استفاده می‌شوند.

به گفته کارشناسان، اکثر سایت‌های فوق در دسامبر سال گذشته ایجاد شده اند و شبیه به برخی از وب سایت‌های معروفی هستند که برای آپلود تصاویر استفاده می‌شوند و حاوی صد‌ها هزار تصویر مرتبط با موضوعات مختلف مانند انیمیشن، طبیعت، آشپزی و چیز‌های دیگر هستند.

به گفته متخصصان، آنچه در مورد سایت‌های فوق، خطرناک است این که داده‌ها یا تصاویر موجود در آن به نرم افزار‌های مخرب مرتبط می‌شوند به محض این که کاربر برای دیدن آن یا یافتن منبع اصلی آن بر روی آن کلیک کند، لینکی ظاهر می‌شود که او را به یک سایت کلاهبرداری تبدیل می‌کند و می‌توان از طریق اکانت تلگرام به آن دسترسی پیدا کرد. اگر کاربر کد امنیتی حساب را وارد کند، هکر‌ها می‌توانند به اطلاعات پروفایل موجود در آن دسترسی داشته باشند و حتی به تنظیمات بسته شدن حساب دسترسی پیدا کنند.

منبع: نووستی

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • تشکیل شرکتهای واسطه برای جذب سرمایه خارجی قانونی شد
  • الزام واجدان شرایط شرکت در دور دوم انتخابات مجلس به مراجعه به شعب قبلی
  • سامانه «پنجره» برای نظارت بر اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان راه‌اندازی شد
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد( پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند