Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@03:38:00 GMT

پیشنهادات مدنی برای مناقشه قره باغ

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۶۵۰۸۷

پیشنهادات مدنی برای مناقشه قره باغ

پایگاه خبری جماران: در کمال تاسف، بار دیگر شاهد درگیری های خونین در منطقه اشغالی قره باغ فی مابین ارمنستان و آذربایجان هستیم که متاسفانه این بار نیز همچون بسیاری دیگر از درگیری ها در تاریخ منطقه، پای قدرت های خارجی نیز به میان آمده که اهدف سوداگرانه ی خویش را در سر دارند و از هر سو به ماجرا می نگریم به نوعی تهدید امنیت ملی ایران نیز در میان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه فرانسه و روسیه ( همسایه بزرگ ما)  که از اشغال حمایت می کنند و هر کدام سابقه تعدی به کشورهای مختلفی را دارند و چه ترکیه که  همسایه مهم ماست و از سوی دیگر  در پی گسترش مرزهای منافعش تا نزدیکی خزر برآمده  و از نقش آفرینی هایش در منطقه بی خبر نیستیم، و چه اسرائیل که اهداف سیاهش بر کسی پوشیده نیست، هر کدام به نوعی تهدید کننده امنیت و منافع بلند مدت ایران هستند و موج تهمت ها علیه ایران نیز بخشی از همین سناریو و با هدف درگیر کردن و یا منفعل کردن ایران و نه مشارکت سازنده آن است. در چنین شرایطی، چه بسا بهترین رویکرد برای ایران و برای آذربایجان و ارمنستان همان است که این اشغال نه با دخالت قدرت ها، بلکه با تدبیر دو دولت و ملت آذربایجان و ارمنستان و همکاری سارنده و نه جنگ افروزی همسایگان با کمترین خسارت و دخالت، هر چه سریعتر به پایان برسد. و طبیعی است که هیچکس و به هیچ دلیلی نمی تواند حامی اشغال باشد. اشغال، اشغال است و اشغالگر هر کس باشد و هر قومیت یا آئینی داشته باشد، محکوم است و باید به بی بهانه به اشغال پایان دهد. چنان که قطعنامه های چهارگانه شورای امنیت نیز بر آن تصریح دارد ارمنستان باید هر چه سریعتر سرزمین های اشغالی را تخلیه کند و به مرزهای خود بازگردد. البته ضروریست که آذربایجان نیز امنیت و آینده ارمنی های منطقه ی قره باغ را به عنوان بخش و قومی از آذربایجان و با حقوق یکسان تضمین نماید. ایران عزیز، الگوی بسیار مناسبی برای پذیرش اقوام مختلف است و می بینیم که ارامنه به خوبی به عنوان بخشی محترم و جدایی ناپذیر از ملت شریف ایران شناخته می شوند. تا زمانی که اشغال باقی بماند، و دست قدرتهای خارجی در منطقه دراز باشد، هر آینه آتش زیر خاکستر باقی خواهد بود و روزی دوباره شعله خواهد کشید. همانطور که بیش از سی سال است این منازعه به تناوب ادامه یافته و موجب تضعیف آذربایجان و ارمنستان و ساختن جای پا برای سوداگران و بیگانگان و استخوان لای زخم شده است و ممکن است به تدریج چهره ی خطرناک تری هم از خود بروز دهد و ابعاد منازعه تمدنی نیز پیدا کند. به ویژه که هر دو طرف به شدت بر ابعاد مذهبی و قومی منازعه در میان ملت ها دامن می زنند. حال آن که بر اساس شواهد بعید است رهبران این کشورها به واقع انگیزه های مذهبی داشته باشند.  

در این حال، فارغ از آنچه در میان صحنه‌گردانان نبردهای خونبار فعلی میگذرد، و فارغ  از موضعی که جمهوری اسلامی ایران برای نقش آفرینی سازنده با توجه به مقدورات و مصالح بلند مدت  ازجمله ضرورت های منطقه ای، ملی و مذهبی و قومی و اخلاقی می تواند بگیرد،  درک پیشینه های تاریخی، فرهنگی و مذهبی مشترک و عمیق  ملت ایران و تکریم عواطف و مطالبات انسانی هموطنان عزیزمان در قبال رویداد غمباری  که در جوار مرزهای شمالی ایران می گذرد، یک ضرورت انکار ناپذیر است. هم انسانیت و هم مصلحت اقتضا می کند در این خصوص اجازه داده شود:

 الف - همه جریانات مختلف سیاسی و مدنی و قومی، در امنیت و آزادی، دیدگاه ها و احساسات خود را بیان کنند و در این خصوص استثناء یا ترجیحی نباشد. البته حساب تجزیه طلبی و قوم پرستی جداست. ممکن و قابل انتظار است کثیری ازهوطنان به ویژه آذری ها، قصد حمایت از اقوام آذری آذربایجان را داشته باشند و بخواهند احساسات و دیدگاه های خود را ابراز دارند. یا همین طور کسانی مخالف این جنگ و حامیانش بوده و یا نظر دیگری داشته باشند، نظیر ارامنه ی ایران. و یا ممکن است شخصیت های فکری و دانشگاهی  راه حل و تحلیل های راه گشایی برای نقش آفرینی سازنده دولت و ملت ایران و یا  دول درگیر داشته باشند. بارها عرض شده است که چند صدایی و  باز بودن فضای تحلیل، اظهار نظر و ابراز احساسات یک مقوله ی مدنی و کاملا پذیرفته شده در عرف ملی و بین المللی و از لوازم توسعه پایدار و ارتقاء توان ملی است و به ویژه در کشوری که دارای تنوع قومی و مذهبی است. از همین روی، صرف نظر از نوع و ماهیت مواضع، این که  تا کنون گروهی از نخبگان، علما یا نمایندگان یا سیاسیون نظر خود را ابراز داشته اند و یا این که دیگر نهادها و تریبونها از جمله جریانات دانشجویی نظرات خود را ابراز دارند یا اجتماعات خود را داشته باشند، و شخصیت هایی دیگر نظری دیگر ابراز دارند، امری پذیرفته است و ای کاش این امکان برای همه و با هر طیف سیاسی و فکری  به ویژه نهادهای غیر حکومتی فراهم باشد. دلیلی هم ندارد که همه همخوان با دیدگاه دولت و حکومت یا پسند این حزب و آن گروه باشد و دلیلی هم ندارد که اجتماعات به افراط کلامی،  خشونت سیاسی و یا سرکوب فیزیکی کشیده شود. در هر موضوع داخلی یا منظقه ای موافقان و مخالفان باید بتوانند متمدنانه ابراز نظر کنند. علاوه روشن است که باز شدن فضای داخلی و اتخاذ چنین رویکردی از عوارض داخلی مناقشه فعلی نیز به شدت خواهد کاست و از سوی دیگر دست حکومت را نیز در اتخاذ سیاست سازنده و نه منفعلانه یا درگیرانه بازتر خواهد کرد.

ب – فراهم آوردن امکان کمک های انسانی و بشر دوستانه  به مردم جنگزده و مصدومان و آوارگان  نیز یک مقوله اخلاقی و استثناء ناپذیر است. هیچ ملاحظه ی سیاسی را در این خصوص نمی توان دخالت داد. اگر مسلمانان ایران و اقوام آذری مایلند از مردم مسلمان و شیعیان آذربایجان حمایت  انسانی داشته باشند و در دشواری ها و درد و رنج آنان همدلی داشته باشند، نباید مانعی برای آن قائل شد و باید آن را تسهیل نمود.  این عزیزان نیز  به خوبی درک می کنند که همین امکان را باید برای ارمنی های ایران برای کمک انسانی  به همکیشانشان به رسمیت شناخت. 

امید است، درگیری های تلخ این منطقه در اسرع وقت و از طریق گفت و گو و با تمکین قوانین بین المللی و رفع اشغال خاتمه یابد و دو همسایه دائمی شمالی ایران، در کمال صلح و استقلال به همزیستی سازنده برای خود و منطقه دست یابند. 

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته 

ابوالفضل فاتح 

16 مهرماه 1399

 

اخبار مرتبط فیلمی از حملات توپخانه‌ای جمهوری آذربایجان به مواضع ارمنستان نبردهای شدیدتر؛ جبهه ‌بندی ‌های آشکارتر پیامدهای جنگ در قره‌ باغ آخرین تحولات جنگ بر سر قره باغ آیا آتش زیر خاکستر جنگ قره باغ دوباره شعله ور می شود؟

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا ارمنستان آذربایجان قره باغ ارمنستان و آذربایجان سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی داشته باشند ی ایران قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۵۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسلیحات ممنوعه صهیونیستی پیکر شهدای غزه را ذوب می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری تحلیلی العربی الجدید، نشانه‌های زیادی در جنگ غزه مشاهده می‌شود که نشان دهنده استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های نامتعارف ضد شهروندان بی‌پناه غزه است. تعداد بالای پیکرهای مفقود شده شهدا در جنگ علاوه بر ابزارهای ابتدایی آواربرداری که در اختیار مردم این منطقه قرار دارد، نشان دهنده ماهیت عجیب مواد منفجره استفاده شده در حملات موشکی علیه مناطق مسکونی در غزه است.

با گذشت هفت ماه از آغاز تجاوز اسرائیل به غزه کادر دفاع مدنی این منطقه نمی‌توانند پیکر هزاران فرد مفقود شده را از زیر آوارها خارج کنند. مهم‌ترین فرضیه‌ای که کادر دفاع مدنی مطرح می‌کنند، این است که تل‌آویو در حملات موشکی خود ضد این مناطق از تسلیحات نامتعارف و ممنوعه استفاده کرده است که این موضوع باعث از بین رفتن پیکر شهدای این حملات شده است.

دیده بان اروپا -مدیترانه حقوق بشر نیز با تائید این موضوع از استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های حرارتی در غزه خبر می‌دهد که منجر به فروپاشی اجساد قربانیان می‌شود. این مرکز حقوق بشری خواستار تشکیل کمیته تحقیق بین المللی شامل افراد متخصص در زمینه تسلیحات شده است.

این مرکز حقوق بشری با جمع آوری شهادت شاهدان عینی و اطلاعات اولیه، ابعاد مخفی و حشتناکی از جنایات صهیونیست‌ها در نوار غزه را رونمایی و اعلام کرد که پیکر برخی از قربانیان حملات موشکی رژیم صهیونیستی کاملاً از هم فروپاشیده است. صهیونیست‌ها سیاست نسل کشی در مناطق مسکونی را در حملات خود دنبال می‌کنند تا بیشترین حد شهدا و مجروحان را بر جای بگذارند.

«محمد المغیر» از افسران دفاع مدنی غزه در گفت‌وگو با العربی الجدید از پیچیدگی‌های شناسایی پیکر شهدا و مفقود شدن تعداد زیادی از آنها سخن گفته و می‌گوید که در بسیاری از جستجوها نشانه‌های بسیار کوچکی از پیکر شهدا مشاهده می‌شود که ثابت می‌کند برخی از پیکرها کاملاً فرو پاشیده‌اند.

وی تاکید می‌کند که از همان هفته اول تجاوز به غزه اطمینان پیدا کردیم که اشغالگران از مواد منفجره با قابلیت حرارتی بالا استفاده می‌کنند که از نظر قدرت تخریب و ذوب کردن ساختمان‌های بتنی متفاوت بوده و امکان دستیابی به پیکر شهدا در نتیجه این حملات بسیار کاهش پیدا می‌کند.

سازمان دفاع مدنی غزه با اعلام اینکه صدها شهید جستجو شده به علت شدت انفجارها، قابل شناسایی نیستند؛ تاکید کرد که بقایای اندکی از بسیاری از این پیکرها به جای مانده است که این اتفاق برای اولین بار در غزه رخ می‌دهد.

گزارش‌های موجود نشان می‌دهد دست کم ۱۰ هزار شهید فلسطینی همچنان زیر آوارهای ساختمان‌های ویران شده مدفون هستند.

نشانه‌های عجیب بر روی پیکر شهدا

«محمود الطبیب» پزشک قانونی ساکن غزه بعد از معاینه تعدادی از پیکرهای شهدا به ابراز تردید در خصوص تسلیحات و مواد منفجره به کار رفته در موشک‌های اسرائیلی پرداخته و می‌گوید که پیکر بسیاری از شهدا باد کرده بود و با وجود گذشت چند ساعت از مرگ آنها، دود از محل جراحت آنها متصاعد می‌شد.

این پزشک در گفت‌وگوی خود با العربی الجدید می گوید که بر روی پیکر برخی شهدا نشانه‌های عجیب و غیرعادی و همچنین باد کردن اعضای بدن و خورده شدن برخی از بخش‌ها مشاهده می‌شود. سوختگی‌های با رنگ‌های عجیب و غریب بر روی برخی از پیکرهای شهدا وجود دارد که نشان می‌دهد این سوختگی‌ها در نتیجه مواد شیمیایی پدید آمده است. البته در حال حاضر کارگاه‌های دقیقی برای شناسایی دقیق این مواد وجود ندارد.

وی ادامه داد که نکته قطعی دیگری که وجود دارد، این است که نظامیان رژیم صهیونیستی از مواد شیمیایی از جمله اسید فوسفوریک برای از بین بردن پیکر شهدای فلسطینی در حملات زمینی استفاده می‌کنند که باعث ذوب شدن بخش‌های عمده‌ای از بافت‌های بدن از جمله استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود.

«محمد ریان» رئیس بخش اورژانس و پذیرش بیمارستان شهدای الاقصی در شهر دیربلح می‌گوید که از ماه اول جنگ جراحت‌های عجیب و غریب و سوختگی‌هایی به این بیمارستان منتقل شدند که در نتیجه تشعشعات موشک‌ها در محیط اطراف مناطق بمباران شده آسیب دیده و بدن آنها باد کرده بود. همچنین پیکر برخی شهدا پودر شده بود و تقریبا هیچ چیزی از آنها باقی نمانده بود.

کد خبر 6097980

دیگر خبرها

  • تضارب آراء در سیاست‌های ارزی طبیعی است
  • ۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است
  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • تسلیحات ممنوعه صهیونیستی پیکر شهدای غزه را ذوب می‌کند
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • کشف ۲۵ کیلو تریاک در ایستگاه شهید مدنی
  • چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور
  • پیشنهادات امیرعبداللهیان به دبیرکل سازمان همکاری اسلامی
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد