Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و دبیرخانه شورای عالی فضایی گفت: بانوان ایرانی هیچ محدودیتی برای فعالیت‌های علمی ندارند و کارهای ارزشمندی را در حوزه فضایی انجام داده‌اند.

گروه فناوری خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان، میلیون‌ها انسان در سراسر دنیا به علوم فضایی علاقه‌مند هستند و خبرهای این حوزه را با دقت دنبال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیهان یا به طور کلی فضا دارای اسرار بسیار زیادی است که بشر هنوز از آن‌ها اطلاعی ندارد. سازمان‌های فضایی در اقصی نقاط دنیا در تلاش هستند تا آگاهی انسان‌ها از علوم فضایی را ارتقا دهند.

بیشتر بخوانید:

مفاهیم فضایی به زبان ساده/ ابرنواخترها را بیشتر بشناسید

هرساله 13 تا 19 مهر به عنوان هفته جهانی فضا شناخته می‌شود. در ایران همزمان با سایر نقاط دنیا برنامه‌های متنوعی در این حوزه جذاب برگزار می‌گردد. در همین رابطه با سعید قربانی مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و دبیرخانه شورای عالی فضایی گفتگویی کرده‌ایم که در ادامه مشروح آن را مشاهده می‌کنید:

آنا: برنامه‌های مجموعه فضایی ایران برای بزرگداشت هفته جهانی فضا چیست؟

قربانی: هرسال قبل از شروع هفته جهانی فضا در سازمان فضایی ستادی تشکیل می‌شود و برای اجرای برنامه‌هایی متفاوت در هفته جهانی فضا برنامه‌ریزی می‌شود. اعضای این ستاد با حکم رئیس سازمان فضایی تعیین می‌شوند. برای هفته جهانی فضای امسال هم از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی صورت گرفته بود.

برنامه‌های متنوع سازمان فضایی ایران برای هفته جهانی فضا

رویکرد برنامه‌های هفته جهانی فضا هر سال به شعار آن بستگی دارد. شعار هفته جهانی فضا 2020 «ماهواره‌ها زندگی را بهتر می‌کنند» است. امسال ستاد ویژه هفته جهانی فضا برنامه‌های خود را در چند کلاس تنظیم کرده است. بخشی از برنامه‌ها آموزشی، بخشی ترویجی و قسمتی دیگر بحث و گفتگوهایی است که در خصوص چالش‌های کنونی و آینده صنعت فضایی ایران است. به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور امسال تمامی برنامه‌های هفته جهانی فضا به‌صورت مجازی برگزار می‌شود. جزئیات دقیق برنامه‌ها در اینستاگرام و سایت سازمان فضایی ایران منتشر شده است. برای تمام‌ روزهای این هفته برنامه‌های متفاوتی در نظر گرفته‌شده است.

آنا: کمیته جهانی هفته جهانی فضا مراکز متعددی را در ایران برای برگزاری رویدادهای هفته جهانی فضا معرفی کرده است. همه این برنامه‌ها زیر نظر سازمان فضایی و با هماهنگی مدیران این سازمان صورت می‌گیرد؟

قربانی: تمام برنامه‌ها با هماهنگی سازمان فضایی ایران صورت می‌گیرد. پس از تشکیل کمیته هفته جهانی فضا فراخوانی به به‌منظور دعوت به مشارکت از شرکت‌هایی است که در حوزه ترویج فناوری‌های فضایی فعالیت دارند، منتشر می‌شود.

درخشش ایران در کشورهای عضو مجمع جهانی فضا

سازمان فضایی با دانشگاه‌ها و ادارات کل فناوری اطلاعات استان‌ها همکاری دارد و برنامه‌های هفته جهانی فضا را با هماهنگی این نهادها اجرا می‌کند. همچنین درزمینهٔ ارتقای سطح علمی عموم مردم با آموزش‌وپرورش، استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری صورت می‌گیرد. در پایگاه اینترنتی انجمن هفته جهانی فضا بخشی است که همه نقش‌آفرینان و اثرگذاران صنایع فضایی می‌توانند برنامه‌ها و رویدادهای خود را ثبت کنند. در انتهای هفته جهانی فضا گزارش جامعی از عملکرد جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌شود. سال گذشته ایران عملکرد بسیار خوبی در خصوص ترویج علوم فضایی داشت و مجمع جهانی فضا ایران را به‌عنوان سومین کشور فعال در صنایع فضایی انتخاب کرد.

آنا: با توجه به شعار «بهبود زندگی با ماهواره‌ها»، کمیته هفته جهانی فضا در ایران دقیقاً چه برنامه‌ای در مورد ماهواره‌ها دارد؟

قربانی: در نخستین روز هفته جهانی فضا دو آزمایشگاه مرجع افتتاح شد. این آزمایشگاه‌ها بستر و زیرساخت خوبی برای آزمایش‌های عملیاتی ماهواره‌ها دارند. این‌گونه اتفاقات پازل‌های زیرساختی صنعت فضایی کشور را تکمیل و به سمت به نقطه تعالی سوق می‌دهد. اخیراً طراحی دو ماهواره تحقیقاتی کامل شده و به‌تدریج آماده بهره‌برداری می‌شوند. امیدواریم این ماهواره‌ها با موفقیت پرتاب شده و در مدار زمین تثبیت شوند تا کشور از خدمات آن‌ها بهره‌مند شود.

اکنون فعالیت‌هایی فضایی متعدد در کشور در حال انجام است. به‌زودی خبرهای خوشی به اطلاع همه علاقه‌مندان به علوم فضایی خواهد رسید. البته این فعالیت‌ها خاص هفته جهانی فضا نیست و شاید خبر خیلی از آن‌ها در این هفته اعلام نشود.

طراحی اپراتور فضایی برای ارتباط با ماهواره‌ها

مجموعه فضایی ایران به سمت طراحی و بهره‌برداری از اپراتور خدمات فضایی می‌رود. این اپراتور خدمات مختلفی را در ارتباط با ماهواره‌ها ارائه می‌دهد. اپراتور فضایی با استفاده از سرمایه‌ بخش خصوصی در آینده‌ای نزدیک به‌طور کامل طراحی شده و به مردم عزیز ایران معرفی می‌شود. خدماتی مثل سرویس‌های ناوبری زمینی و هوایی که امروز مشاهده می‌کنیم به مسیریابی کمک زیادی می‌کنند. هم‌اکنون سرویس‌های مختلفی مانند تاکسی‌های اینترنتی با استفاده از ناوبری به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند. اپراتور فضایی نه‌تنها در حوزه ناوبری زمینی بلکه برای موقعیت‌یابی در دریا، آسمان و ارتقای کیفیت ارتباطات مخابراتی قابل‌استفاده است. در آینده نزدیک اتفاقات خوبی در حوزه فضایی خواهد افتاد و اخبارش منتشر خواهد شد.

آنا: چه برنامه‌ای برای بیشتر کردن نقش بانوان دانشمند در صنعت فضایی کشور در نظر گرفته شده است؟

قربانی: هیچ محدودیت جنسیتی در عرصه‌های مختلف حوزه فضایی در کشور برای بانوان وجود ندارد. بانوان دانشمند اکنون حوزه‌های پژوهش، آموزش، دانشگاهی، صنعت، خدمات، عملیات و ... فعال هستند. واقعاً از این نظر محدودیتی برای بانوان وجود ندارد.

در حال حاضر در سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه فضایی و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خانم‌های بااستعدادی زیادی حضور دارند و در حال کار هستند. در سال‌های اخیر مقالات و پژوهش‌های متعددی از بانوان ایرانی منتشر شده است.

لزوم نظارت بر عدالت جنسیتی در توزیع مسئولیت‌ها

در خیلی از دانشگاه‌های کشور مثل دانشگاه امیرکبیر ،انجمن‌های علمی هوا و فضا با تلاش فراوان مشغول کار هستند و موفقیت‌های درخشانی را به دست آورده‌اند. ماهواره‌های پیشرفته‌ای همچون «پیام» در این دانشگاه ساخته شده و اکثر این پروژه‌ها زیر نظر بانویی دانشمند بوده است. واقعاً خانم‌ها به‌صورت مؤثری در صنعت فضایی نقش ایفا می‌کنند. مدیران صنایع فضایی ایران باید با دقت بر توزیع مسئولیت‌ها نظارت کنند تا هیچ‌کدام از عرصه‌های این حوزه به‌طور 100 درصدی در اختیار آقایان قرار نگیرد.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: سازمان فضایی هفته جهانی فضا کمیته جهانی سازمان فضایی ایران هفته جهانی فضا علوم فضایی ماهواره ها صنعت فضایی برنامه ها فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۶۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم

حمید مجیدی‌مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره نقش نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف و امور خیریه بر تحقق شعار سال رهبری مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: در سال‌های اخیر، سازمان اوقاف و امور خیریه برای عمل به فرامین مقام معظم رهبری در حوزه تولید اقدام به حمایت از مولدسازی صنعتی از قبیل شرکت‌های دانش بنیان، فعالیت‌های علمی و پژوهشی در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی، دانش بنیان، هسته‌ای و ... کرده است.

مجیدی‌مهر ادامه داد: از آنجایی که سازمان اوقاف مبتنی بر نیات واقفین اجرای نیت می‌کند، این امکان وجود دارد که بر موضوعات مختلف از قبیل آبزی‌پروری، توجه به اقتصاد دریا پایه، دامپروری و ... ورود کند. وقتی ما به انتهای پروژه‌های تحقیقاتی می‌رسیم، نتایج عینی آن را در میدان بهتر می‌بینیم، که منجر به افزایش بهره‌وری موقوفات شده است. وقتی بهره‌وری از موقوفات افزایش یابد، درآمد‌ها هم زیاد می‌شود و نیات بهتر اجرایی می‌شوند. سازمان اوقاف به همان نسبت که در حوزه‌های تولید فعالیت دارد، در حوزه‌های فرهنگی و نشر معارف و قرآن اهل بیت (ع) فعالیت می‌کند. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گفته رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان اوقاف علاوه‌بر تحقق فرامین مقام معظم رهبری برای تحقق بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم قدم برمی‌دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم