Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-06@22:42:19 GMT

اجرای عدالت نباید تحت تاثیر جوسازی‌ها قرار گیرد

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۶۷۹۱۰

اجرای عدالت نباید تحت تاثیر جوسازی‌ها قرار گیرد

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر خود به خراسان‌جنوبی در جلسه شورای قضایی این استان که به صورت ویدئو کنفرانس برای واحدهای قضائی شهرستان‌ها هم پخش می‌شد، از عملکرد همکاران دستگاه قضا در این استان که مخلصانه و مجاهدانه در خدمت مردم هستند، تقدیر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس قوه قضاییه، دادگستری استان خراسان‌جنوبی را از جمله بخش‌های موفق دستگاه قضایی دانست و افزود: اگر بخواهیم ۱۰ استان را جزو استان‌های پیشرو در حوزه قضایی معرفی کنیم، خراسان‌جنوبی حتماً در زمره این استان‌هااست که عملکرد و جایگاه خوبی در ارزیابی‌ها دارد و باید برای تداوم این توفیقات، با همتی مضاعف کاستی‌ها را برطرف کنیم.

رئیسی از نیروی انسانی کارآمد به عنوان سرمایه دستگاه قضا یاد کرد و با تأکید بر لزوم صیانت جسمی و روحی از این سرمایه عظیم گفت: اعتبارات، امکانات و برنامه‌ریزی برای خدمت و حسن انجام کار مهم است اما مهم‌ترین عامل توفیق یک سازمان مدیریت آن مجموعه است.

رئیس قوه قضاییه توجه به رونق و جهش تولید را از مهم‌ترین مأموریت‌های دستگاه قضایی عنوان کرد و اظهارداشت: باید موانع تولید برطرف شود و کارآفرینان و سرمایه‌گذاران مورد حمایت قرار گیرند تا اشتغال ایجاد کنند و چرخ‌های تولید را به حرکت درآورند و عمده این مسئولیت بر عهده دولت است.

رئیسی با اشاره به اقداماتی که در جهت رفع محرومیت در استان خراسان‌جنوبی انجام شده است، افزود: به برکت نظام و اراده رهبری و خدمت دولتمردان گام‌های بلندی برای رفع محرومیت در خراسان‌جنوبی برداشته شده و چهره استان متفاوت شده اما مردم مومن این دیار نیازمند توجه بیشتری هستند.

رئیس قوه قضاییه مردمی بودن دستگاه قضا را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: حفظ کرامت مردم رویکرد محوری ما و فراتر از یک توصیه اخلاقی بوده و در واقع یک الزام برای همکاران قضایی در سراسر کشور است و همه باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند.

رئیسی اجرای عدالت و قانون را نیز مورد تأکید قرار داد و با بیان اینکه فضاسازی‌ها برای وارونه کردن حق و باطل است، متذکر شد: همکاران دستگاه قضایی نباید در رسیدگی به پرونده‌ها و صدور آرایشان به هیچ عنوان تحت تأثیر جوسازی‌ها قرار گیرند.

رئیس قوه قضاییه وظیفه قاضی را کشف حقیقت دانست و گفت: گرایش ما باید اجرای قانون و عدالت باشد و نباید متأثر از فضاسازی افراد یا رسانه‌ها حکم کنیم بلکه باید غبار را کنار بزنیم و بر اساس حق و برای رضای خدا تصمیم بگیریم که راه نجات ما و موجب سعادت دنیا و آخرت است.

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به دیدار و گفتگوی خود با یکی از محکومین مالی که به خاطر عدم پرداخت مهریه زندانی شده و برای دیدار امروز از زندان مرخصی گرفته بود، اشاره کرد و بیان‌کرد: مهریه دِینی است که زوج باید به زوجه پرداخت کند و اگر کسی از انجام تعهد امتناع می کند باید طبق قانون با او برخورد کرد و قاضی ما اجازه نمی‌دهد حق کسی ضایع شود اما اگر بررسی‌ها نشان داد شخصی توان مالی ندارد، باید برای او شرایطی در نظر گرفت که بتواند دِین خود را بپردازد.

وی یادآور شد: در تقسیط مهریه باید به توان اقتصادی فرد هم دقت شود و اگر کسی واقعاً از پرداخت مهریه ناتوان بود نباید به زندان برود.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه باید در محکومیت‌های مالی وضعیت اقتصادی افراد را هم در نظر گرفت، افزود: ما نباید بر اساس اصرار دیگران برای صدور حکم تصمیم بگیریم بلکه نظر بزرگان دین و فقه و قانون‌گذار این است که فقط بر اساس مقررات و حق نظر بدهیم و ابعاد و زوایای تصمیمات خود را هم برای مردم تبیین نماییم.

رئیسی تبیین تصمیمات قضایی برای مردم و نخبگان و تنویر افکار عمومی را از مهم‌ترین برنامه‌های تحولی دستگاه قضایی در دوران مسئولیت خود عنوان کرد.

رئیس قوه قضاییه «تسریع در تعیین تکلیف افراد تحت قرار» و «تسریع در معاینات و اظهارنظرهای پزشکی قانونی برای کاهش اطاله دادرسی» را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: برای تسهیل خدمت رسانی به مراجعان پزشکی قانونی در مناطق محروم ۴۹ مرکز پزشکی قانونی فعال خواهد شد که تاکنون بخش قابل توجهی از آنها نیز فعال شده‌اند.

رئیسی بر لزوم نظارت بر فرایند مزایده‌ها و مناقصات نیز تأکید کرد و نظارت در این حوزه را از مأموریت‌های سازمان بازرسی کل کشور دانست اما در عین حال اظهارکرد: دستگاه‌های برگزار کننده مزایده‌ها و مناقصه ها هم باید به نظارت درون سازمانی توجه ویژه داشته باشند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تلاش‌های دولت برای تأمین منابع مالی کشور تأکید کرد و ادامه‌داد: انشاءالله با انسجام و همدلی و با شعار «ما می توانیم» مشکلات کشور حل می‌شود.

 رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دشمنان همواره دنبال بهانه تراشی هستند، بیان‌کرد: شرایطی که در آن قرار داریم پایدار نخواهد بود و با تکیه بر خدا، اعتماد به نفس مردم عزیز و تلاش مدیران از این شرایط به خوبی عبور خواهیم کرد.

رئیسی با اشاره به وضعیت امنیتی خوب استان خراسان‌جنوبی بر لزوم حفظ امنیت پایدار مناطق مرزی تأکید کرد و گفت: حفظ امنیت مساله مهمی است که دستگاه قضایی نیز علاوه بر نیروهای مسلح و نیروی انتظامی سهم جدی در آن دارد و دادگستری و دادستان‌های ما باید با همکاری شورای تأمین استان سطح امنیت را روز به روز افزایش دهند.

وی یادآورشد: مردم باید در مراجعه به عدلیه احساس عدالت کنند و این کار هم با حرف و بخشنامه قابل تحقق نیست.

رئیس قوه قضاییه اظهارکرد: وقتی سروکار کسی به دادگستری افتاد، هم سریع و هم دقیق به کارش رسیدگی و حقوق احیا شود و متوجه باشیم که برخورد ما و خدمتی که انجام می‌دهیم موجب افزایش اعتماد عمومی به دستگاه قضا و کل نظام خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: رئیس قوه قضاییه دستگاه قضایی خراسان جنوبی دستگاه قضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۷۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه هنری انقلاب اسلامی صبح روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت میزبان برگزاری نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور مصطفی موتورچی دبیر جشنواره و کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری شد.

زارعی در ابتدای این نشست گفت: بعد از چهاردهمین دوره به این فکر افتادیم که جشنواره نیاز به تغییراتی اساسی دارد و به همین دلیل ۳ سال جشنواره تعطیل شد. کارهای بنیانی و اساسی انجام دادیم و چشم‌انداز ۹ ساله تئاتر مردمی بچه‌های مسجد را ترسیم کردیم.

وی ادامه داد: ۴ دوره کارگاه کارگردانی را در مشهد برگزار کردیم و برنامه این است که خروجی این کارگاه‌ها با حمایت از سوی حوزه هنری در جریان حرفه‌ای تئاتر کشور حضور پیدا کنند.

زارعی اظهار کرد: باید تئاتر بچه‌های مسجد در مرزها، روستاها و چهارگوشه ایران شکل بگیرد.

سپس موتورچی نیز به ارایه توضیحاتی درباره این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: این دوره در حالی برگزار شد که فراخوانی منحصرا برای این جشنواره منتشر نشد. رویداد «محرابیان» را طی ۲ سال گذشته برگزار کردیم که ۱۴ اثر برگزیده این رویداد وارد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد شدند.

وی یادآور شد: در استان‌های مختلف به آموزش مربی برای تئاتر بچه‌های مسجد پرداختیم. همچنین در کنار این آموزش، در زمینه نمایشنامه‌نویسی نیز ۳ دوره جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» را برگزار کردیم که آثار برگزیده این ۲ دوره در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد حضور دارند.

در ادامه این نشست، زارعی تاکید کرد: در این جشنواره نگاه‌مان گروه‌محوری است و تمام جوایز ما گروهی خواهند بود. هدف‌مان این است که به بچه‌ها آموزش دهیم برای موفقیت در تئاتر باید گروه داشته باشند.

وی ادامه داد: در این دوره جایزه «فرج‌الله سلحشور» را داریم که خود از بچه‌های مسجد بود و با این جایزه ویژه قصد داریم، نشان دهیم که از مسجد هم می‌توان رشد کرد و در سطح بین‌المللی مطرح شد. این جایزه به یک گروه تعلق می‌گیرد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری یادآور شد: چون هنوز فضای حضور مشترک خانم‌ها و آقایان بازیگر به صورت همزمان در مسجد شکل نگرفته، نمایشنامه‌های تک جنسیتی تولید کردیم تا در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد اجرا شوند.

زارعی افزود: هر اثر علاوه بر یک اجرا در جشنواره، ۳ اجرا نیز در مسجدهای شهر یزد و بافق خواهد داشت.

موتورچی نیز در ادامه گفت: علاوه بر برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارگردان‌های حاضر در جشنواره، ۲ کارگاه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی با حضور حسین فدایی‌حسین و نصراله قادری برای بچه‌های بافق برگزار می‌کنیم.

زارعی درباره میزان جوایز مدنظر برای اهدا به برگزیدگان این جشنواره، اظهار کرد: حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای جوایز در نظر گرفته‌ایم. ۵ گروه برگزیده هر کدام ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند و همچنین مبلغ جایزه ویژه «فرج‌الله سلحشور» نیز ۲۰ میلیون تومان است.

وی تاکید کرد: تئاتر بچه‌های مسجد همانند کارهایی که در سالن‌های تئاتر اجرا می‌شوند، حرفه‌ای است. این جشنواره‌ای محیطی است و سال‌ها چنین جشنواره‌های محیطی در دنیا برگزار می‌شوند. جشنواره تئاتر مسجد به بچه‌ها کار خلاقانه را آموزش می‌دهد. ما بچه‌ها را جسور و خلاق بار می‌آوریم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره اینکه هنوز مساجد رغبتی به میزبانی از فعالیت‌های هنری ندارند، تصریح کرد: کج‌سلیقه‌گی در مسؤولان فرهنگی و همچنین در هیات امناهای مساجد نسبت به فعالیت‌های هنری در مساجد وجود دارد. کج‌سلیقه‌گی مدیران فرهنگی باعث شد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد ۲ دهه تعطیل شود. یکی از دلایل فراری‌شدن بچه‌ها از مساجد نیز کج‌سلیقه‌گی مدیران مساجد است. بچه‌ها را از مسجد گریزان کرده‌اند. شاید یکی از دلایلی این‌که دچار تخریب فرهنگی شده‌ایم این است که کاری کردیم دختران و پسران ما با مسجد قهر کنند و از مسجد گریزان شوند.

زارعی اظهار کرد: امیدوارم‌ متولیان مسجد و روحانیون به میدان بیایند و از فعالیت و حضور فرهنگی و هنری جوانان در مساجد حمایت کنند. اگر جریان تئاتر مساجد از دهه ۷۰ به بعد متوقف نمی‌شد الان شاهد اجراهای تک‌جنسیتی در مساجد نبودیم.

در انتهای این نشست، پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

کد خبر 6097031 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • کمیته انضباطی جریمه ۲ میلیاردی عبدالله ویسی را گردن نمی‌گیرد!+ عکس
  • صدور دستور قضایی برای تعقیب کیفری متخلفان حوزه شهری البرز‌
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟
  • رشد ۵۰درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • تحویل بیش از ۳۸۰ دستگاه کولر به مدارس خوزستان
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است