Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: و به نقل از یورونیوز، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در نشست عمومی پارلمان اروپا در بروکسل که با محوریت ایران برگزار شده بود سخنان خود را با تشکر از پارلمان اروپا برای «دغدغه‌مندی همیشگی نسبت به شرایط ایران» آغاز کرد.

جوزپ بورل در ابتدای سخنان خود با طرح ادعا‌های واهی و مداخله‌جویانه علیه ایران به بحث اعدام مجرمان امنیتی و همچنین دستگیری جاسوسان در کشورمان پرداخت و گفت که بار دیگر از مقامات ایرانی می‌خواهد دست از چنین رویکرد و سیاستی بکشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر لزوم حفظ توافق هسته‌ای وین، بر تلاش اروپا برای حل مشکلات و نیز تداوم دیپلماسی با تهران تاکید کرد.

جوزپ بورل در این خصوص همچنین به وضعیت کرونا در ایران اشاره کرد و گفت که بحران سلامت موجود، مشکلات عدیده اقتصادی ناشی از تحریم‌ها در ایران را تشدید کرده است.

وی در عین حال اذعان کرد که ایران به واسطه برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام، به شکلی موجه انتظار داشت تا از منافع اقتصادی توافق هسته‌ای بهره‌مند شود، اما پس از خروج ایالات متحده از این توافقنامه و بازگشت مجدد تحریم‌ها دچار مشکلات اقتصادی فراوان شد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین با اشاره به کاهش میزان تجارت ایران با اتحادیه اروپا به کمبود دارو و تجهیزات مناسب برای مقابله با بحران کرونا در ایران اشاره کرد و گفت که اتحادیه اروپا پیش‌تر برای کمک رسانی بلافاصله وارد عمل شده و یک خط هوایی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه را فعال کرده است.

وی تاکید کرد که اروپا همانند موضع دبیرکل سازمان ملل متحدد به شدت بر این باور است که تحریم‌ها نباید مانع تجارت بشردوستانه شوند.

بورل تصریح کرد که اتحادیه اروپا با مشارکت کشور‌های عضو همچنین به دنبال راهکار‌هایی برای تشویق تجارت مشروع‌تر بین این اتحادیه و ایران از طریق ساز و کار اینستکس است که به گفته وی در این زمینه باید کار‌های بیشتری صورت بگیرد.

اهمیت توافق هسته‌ای و لزوم حفظ آن

جوزپ بورل در بخشی از سخنان خود بار دیگر اهمیت توافق هسته‌ای با ایران به عنوان تنها راه جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای را یادآور شد و گفت به عنوان هماهنگ کننده برجام به تلاش برای اطمینان از حفظ و اجرای کامل توافق هسته‌ای وین از سوی همه طرف‌ها ادامه خواهد داد.

وی این موضوع را بسیار مهم و در راستای منافع و امنیت اروپا تلقی کرد و مدعی شد بدون توافق هسته‌ای، ایران می‌توانست به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند و این امر پیامد‌های امنیتی خطرناکی برای منطقه و فراتر از آن به همراه داشت.

بورل همچنین ضمن ابراز نگرانی از کاهش تعهدات هسته‌ای ایران پس از خروج ایالات متحده از توافق وین، لزوم اجرای کامل برجام از سوی ایران و طرف‌های باقی‌مانده را در تلاش‌های اتحادیه اروپا برای حفظ این توافقنامه بسیار مهم قلمداد کرد.

جوزپ بورل در همین راستا یادآور شد: «اگرچه میزان ذخایر هسته‌ای ایران امروز بیش از دو سال پیش است، اما هنوز هم بسیار کمتر از ۱۰ تن اورانیوم غنی شده‌ای است که این کشور قبل از توافق در اختیار داشت.»

وی تاکید کرد که این مسئله بواسطه برجام محقق شده و ایران در حال حاضر با ۴۰۰ بازرسی سالانه تحت شدیدترین نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. به گفته بورل اگر توافق هسته‌ای از بین برود دیگر چنین اطلاعات مهمی از برنامه هسته‌ای ایران در دسترس نخواهد بود.

بازگشت تحریم‌های سازمان ملل به معنای پایان برجام است

رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا در ادامه به تلاش‌های اخیر ایالات متحده برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اشاره کرد و یادآور شد: «می‌خوام یک بار دیگر خیلی واضح بگویم که بازگرداندن این تحریم‌ها به معنای پایان برجام خواهد بود. سیزده عضو شورای امنیت از جمله همه اعضای اروپایی این روش را رد و بر اهمیت پایدار نگه‌داشتن توافق تاکید کرده‌اند. اعضا معتقدند که ایالات متحده دیگر جزئی از برجام نیست، زیرا کاملا با اختیار به صورت یکجانبه از این توافق خارج شده است.»

به گفته جوزپ بورل برای اعضای شورای امنیت کاملا واضح بود که ایالات متحده در موقعیتی نیست که بتواند مکانیسم ماشه را برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ فعال کند.

وی در عین حال گفت که «به عنوان هماهنگ کننده برجام دوباره تکرار کنم که تمام تحریم‌ها و مجازات‌های پیش‌بینی شده در این توافق در صورت لغو تعهدات موجود همچنان پابرجا هستند.»

بورل در ادامه تصریح کرد: «من شخصاً همچنان همه این موضوعات را پیگیری خواهم کرد، گرچه می‌دانم وقتی چنین موضعی دارید مورد انتقاد هر دو طرف قرار می‌گیرید.»

وی همچنین تاکید کرد که بر حمایت قاطع پارلمان و شورای اروپا برای اتخاذ و ترویج یک رویکرد جامع نسبت به ایران با احتساب کلیه جنبه‌های مختلف روابط دو جانبه حساب ویژه باز کرده است.

جوزپ بورل تاکید کرد که تعامل با ایران در مورد همه این موضوعات همچنان در راستای منافع مهم و راهبردی اتحادیه اروپا جای می‌گیرد.

تحریم تسلیحاتی و توافق جدید

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اتفاقات آینده را در بقای برجام بسیار تاثیرگذار دانست و تاکید کرد که پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فارغ از هر نتیجه‌ای که بدست آید هیچ تضمینی برای بقای برجام وجود ندارد.

جوزپ بورل با اشاره به این خواسته که «ما باید به دنبال توافق جدید باشیم» این سوال را مطرح کرد که آیا این امکان وجود دارد؟

وی در پاسخ به این پرسش دشواری راه پیموده شده برای تحقق توافق هسته‌ای را یادآوری کرد و گفت بازسازی توافقنامه به منظور منطبق کردن آن با شرایط جدید و حتی گسترش دادن آن در صورت امکان خوب است، اما این مسئله به چشم‌انداز و فضای سیاسی در ژانویه سال آینده بستگی خواهد داشت.

بورل سپس تاکید کرد که اروپا همچنان تحریم تسلیحاتی را حفظ خواهد کرد و تحریم‌های جامع تسلیحاتی غیرمرتبط با برجام از سوی اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد یافت.

وی در عین حال تصریح کرد: «نمی‌توان گفت که ما برای زنده نگه داشتن برجام تلاش می‌کنیم و تحریم‌های تسلیحاتی مرتبط با آن را نیز تحمیل می‌کنیم. در این باره، من فکر می‌کنم که بتوانیم همانند ایالات متحده و برخلاف سیزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد موضع‌گیری کنیم.»

افزایش حجم تجارت با ایران با تاکید بر مسائل حقوق بشری

جوزپ بورل در پایان تاکید کرد که اروپا در مجموع تلاش دارد تا سطح تجارت با ایران را افزایش دهد؛ گرچه به دلیل تحریم‌های آمریکا کار دشواری است.

بورل تصریح کرد برجام یک توافق هسته‌ای از یک سو و یک توافق اقتصادی از سوی دیگر است. وی گفت: «ما نمی‌توانیم وانمود کنیم که از ایران می‌خواهیم همه تعهدات هسته‌ای خود را انجام دهد در حالی که آن‌ها از نظر اقتصادی از هیچ نفعی بهره‌مند نشوند.»

رئیس دستگاه دیپلماسی اروپا در این خصوص گفت: «این یک توازن و معامله ظریف است» و باید همزمان روی دو مقوله توافق هسته‌ای و حقوق بشر کار صورت گیرد.

بورل تصریح کرد که «به تلاش برای زنده نگه داشتن توافق هسته‌ای ادامه می‌دهیم و در عین حال به مقامات ایرانی گوشزد می‌کنیم که احترام به حقوق بشر شرط لازم و حیاتی برای تعامل ما با شما است.»

منبع: فردا

کلیدواژه: بورل اروپا تحریم تسلیحاتی ایران سیاست خارجی اتحادیه اروپا توافق هسته ای ایالات متحده جوزپ بورل سازمان ملل عین حال سخنان خود تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۸۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران


 

به گزارش تابناک، نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنج‌شنبه «ششم اردیبهشت ماه»، در قطعنامه‌ای، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

 پارلمان اروپا در حمایت از مسائل حقوق بشری، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» محکوم شده است.

نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنج‌شنبه  «ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳»، در قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی اخیر ایران به اسرائیل را محکوم کرده و خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

نمایندگان اروپا همچنین با اظهار نگرانی از تشدید اوضاع در منطقه، بر حمایت کامل از امنیت اسرائیل تاکید کردند.

آن‌ها همچنین در این قطعنامه، صرفا به اظهار تاسف در خصوص حمله به بخش کنسولی ایران در دمشق بسنده کردند.

قانون‌گذاران در پارلمان اروپا در این قطعنامه همچنین، درخواست افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و همچنین تحریم رئیس جمهوری ایران را تکرار کرده‌اند.

در این قطعنامه که با ۵۱۶ رای موافق، چهار رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع به تصویب رسید، آنچه «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده، محکوم شده و از اتحادیه اروپا خواسته شده که یک راهبرد مشترک را برای مقابله با این سیاست ادعایی از طریق تشکیل یک گروه ضربت اتخاذ کند.

در این قطعنامه بر لزوم آزادی بی‌قید و شرط «کامران قادری» و «مسعود مصاحب» نیز تاکید کرده است که خرداد ماه گذشته به دلایل انسان‌دوستانه آزاد شدند.

گفتنی است که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب می‌شود و اتخاذ تصمیم‌ نهایی با شورای اروپاست. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت، تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع قطعنامه‌های پارلمان اروپا سندی غیر الزام‌آور است و نمی‌تواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند

این در حالی است که طبق منشور ملل متحد، کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک 1961 وین و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بین‌المللی از جمله ماموران و سازمان‌های بین‌المللی حمله اسرائیل به سفارت ایران محکوم بوده و ایران از لحاظ حقوقی و طبق ماده 51 منشور ملل متحد می‌توانسته پاسخ دهد.

نمایندگان پارلمان اروپا در ادامه، مدعی نقش بی‌ثبات‌کننده‌ ایران در خاورمیانه شدند.

پارلمان اروپا همچنین از تصمیم اتحادیه برای افزایش تحریم‌های فعلی خود علیه ایران، از جمله تحریم عرضه و تولید هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌ استقبال کردند.

در بخشی از این قطعنامه، در خصوص توافق هسته‌ای ایران نیز صحبت شده و بدون توجه به عدم اجرای تعهدات آمریکا و خروج یکجانبه این کشور از برجام و همچنین عدم اجرای تعهدات طرف‌های اروپایی ادعا شده است که ایران به تعهدات پادمان و حقوقی خود در توافق هسته‌ای عمل نمی‌کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • توافق آلمان و فرانسه روی پروژه مشترک تسلیحاتی پیشرفته
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • بورل: تخریب شهر‌های غزه از تخریب شهر‌های آلمان در جنگ جهانی دوم بیشتر است