Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک مطالعه نشان داد که عصاره گیاه شوید کوهی مقاومت آنتی‌بیوتیکی عفونت‌های بیمارستانی را کاهش می‌دهد و با مطالعات بیشتر می‌توان از عصاره این گیاه برای ساخت داروی آنتی‌بیوتیک جدید استفاده کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌های مختلف در درمان بیماری‌های باکتریایی باعث شده که باکتری‌ها در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقاومت آنتی‌بیوتیکی در عفونت‌های بیمارستانی یک مشکل جدی در بخش سلامت کشور است. مقاومت آنتی‌بیوتیکی عفونت‌های بیمارستانی سالانه قربانیان زیادی در جهان می‌گیرد.

باکتری «کلبسلا پنومونیه»؛ عامل پنومونی (ذات‌الریه)، عفونت خون و دستگاه ادراری و یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد کننده عفونت‌های بیمارستانی به‌ویژه عفونت زخم‌ها پس از جراحی است.

سیپروفلوکساسین یکی از شایع‌ترین آنتی‌بیوتیک‌ها است و در سال‌های اخیر مقاومت باکتری‌ها به خصوص باکتری کلبسلا پنومونیه به این آنتی‌بیوتیک به طور چشم‌گیری افزایش یافته‌است.

یکی از مکانیسم‌های مقاومت باکتری کلبسلا پنومونیه به آنتی‌بیوتیک‌ها، وجود پمپ‌های افلاکس در دیواره آن‌ها است. این پمپ‌ها مواد سمی برای باکتری مثل آنتی‌بیوتیک‌ها را به محیط خارج پمپ می‌کنند و اجازه نمی‌دهند آنتی‌بیوتیک‌ها درون باکتری جمع شوند و باکتری را از بین ببرند.

در مطالعات اخیر پژوهشگران در حال بررسی عصاره‌های گیاهی بر مهار پمپ‌های افلاکس باکتری‌های مقاوم هستند. شوید کوهی یکی از گیاهانی است که خواص دارویی مختلفی مثل درمان سرماخوردگیِ سینه پهلو، مرهم زخم‌ها و ... دارد. به همین خاطر پژوهشگران زیست‌شناسی و بیوتکنولوژی در مطالعه‌ای تاثیر عصاره گیاه شوید کوهی را بر این باکتری‌های مقاوم بررسی کردند.

فائزه محمدپور بی‌شک، فاطمه اشرفی؛ پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال به همراه دیگر همکارانشان در دانشگاه آزاد اسلامی رودهن و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در طراحی و انجام این مطالعه مشارکت داشتند.

پژوهشگران برای انجام این مطالعه در طی شش ماه ۲۰۰ نمونه بالینی شامل ادرار، خون، زخم و ترشحات تنفسی را از بیمارستان‌های شهر تهران جمع‌آوری کردند و آن‌ها را از نظر وجود باکتری کلبسلا پنومونیه بررسی کردند. سپس حساسیت این باکتری را نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های مختلف مورد ارزیابی قرار دادند.

نتایج این بررسی نشان داد که بیشترین مقاومت باکتری کلبسلا پنومونیه به آنتی‌بیوتیک‌های آمپی‌سیلین، جنتامایسین، سیپروفلوکساسین، تتراسایکلین و تری‌متوپریم است و کم‌ترین مقاومت مربوط به آنتی‌بیوتیک «ایمی‌پنم» است. همچنین حدود ۳۰ درصد از سویه‌های مختلف همزمان نسبت به چند دارو مقاومت داشتند.

پژوهشگران بعد از جداسازی باکتری‌های مقاوم به سیپروفلوکساسین، DNA آن‌ها را استخراج کرده و ژن پمپ افلاکس را که باعث مقاومت آن‌ها می‌شود را شناسایی کردند.

با شناسایی و استخراج ژن مشخص شد که تعداد ۴۳ درصد از این نمونه‌های باکتری، ژن پمپ افلاکس را دارند.

در این پژوهش گیاه شوید کوهی از مرکز ذخایر زیستی ایران تهیه شد و محققان از این گیاه عصاره‌گیری انجام دادند و تاثیر این عصاره را بر رشد باکتری و بیان ژن پمپ افلاکس بررسی کردند. همچنین در این بررسی‌ها حداقل غلظتی که برای مهار این باکتری نیاز است (غلظت MIC) نیز مشخص شد.

نتایج این بررسی نشان داد که پس استفاده از عصاره شوید کوهی در حداقل غلظت نیر باعث مهار چشم‌گیر ژن پمپ افلاکس باکتری کلبسلا پنومونیه شد.

پژوهشگران این مطالعه در خصوص نتایج به‌دست‌آمده می‌گویند: «کاهش بیان ژن oqxA (ژن پمپ افلاکس) باعث عملکرد ضعیف این پمپ‌ها شده و از تراوش زیاد آنتی‌بیوتیک‌ها جلوگیری می‌کند؛ بنابراین در آینده با مطالعات بیشتر می‌توان از این عصاره به عنوان کاندید داروی مناسب آنتی‌باکتریال استفاده کرد».

یافته‌های این پژوهش شهریور سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «تاثیر عصاره گیاه شوید کوعی بر بیان ژن پمپ افلاکس oqxA در سویه‌های بالینی مقاوم به آنتی‌بیوتیک کلبسلا پنومونیه با استفاده از روش Real Time PCR» در فصل‌نامه گیاهان دارویی وابسته به پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شوید کوهی پژوهشگران دانشگاه آزاد آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین ساخت آنتی بیوتیک عفونت های بیمارستانی آنتی بیوتیک ها آنتی بیوتیک باکتری ها مقاومت آن پمپ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۸۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا

به گزارش خبرگزاری مهر، در مقاله‌ای که در مجله Langmuir منتشر شده است، دانشمندان توضیح دادند که بیشتر آزمایش‌هایی که امروز استفاده می‌شود مبتنی بر واکنش‌های آنتی‌ژن و آنتی‌بادی است. ماده فلورسانس یا پروب ذرات رنگی به آنتی‌بادی‌ها وصل می‌شود تا نتیجه مشخص شود. هنگامی که آنتی‌بادی‌ها به ویروسی مانند SARS-COV-۲ می‌چسبند، این پروب‌ها حضور ویروس را اعلام می‌کنند. استفاده از نانوذرات رنگی به دلیل سادگی در اجرای آن و تجهیزات علمی کمی برای انجام آزمایشات بسیار مورد توجه است.

نانوذرات طلا رنگی با ثبات شیمیایی بالا و جذب پلاسمون منحصر به فرد، به طور گسترده به عنوان پروب در آزمایشات ایمنی‌سنجی استفاده می‌شوند. به گفته محققان، چنین موادی دارای تطبیق‌پذیری بالایی هستند و رنگ‌های آن‌ها بر اساس اندازه و شکل تغییر می‌کند. علاوه بر این، سطح آن‌ها را می‌توان با استفاده از ترکیبات تیول اصلاح کرد.

در آزمایش‌های معمولی که از نانوذرات طلا رنگی استفاده می‌کنند، اغلب باید چگالی نوری نانوذرات طلا را تقویت کنند، به طوری که پزشکان بتوانند به راحتی قدرت سیگنال تولید شده توسط تعامل بین آنتی‌بادی‌ها و ماده هدف را اندازه‌گیری کنند. با افزایش میزان نانوذرات طلا می‌توان تا حدی سیگنال را بهبود داد اما مقدار بسیار زیادی از نانوذرات طلا نیاز است. برای حل این مشکل محققان چیدمان جدیدی از نانوذرات طلا ارائه کردند.

محققان روش جدیدی به نام رسوب خودسازمانده (SORP) را پیشنهاد کردند. SORP با حل کردن پلیمرها در حلال‌های آلی کار می‌کند. پس از اینکه حلال آلی توسط تبخیر حذف شد، پلیمرها با هم جمع می‌شوند و ذرات ریز را تشکیل می‌دهند.

هیروشی یابو، یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: «با استفاده از پلیمرهای تزئین‌شده با نانوذرات طلا که توسط SORP جمع‌آوری شده‌اند، تصمیم گرفتیم ببینیم چقدر در تشخیص ویروس آنفولانزا موثر هستند و آیا حساسیت بیشتری در تشخیص واکنش‌های آنتی‌ژن-آنتی‌بادی دارد یا خیر. روش ما منجر به چگالی نوری بالاتری نسبت به نانوذرات طلا شد.»

یافته‌های این گروه نشان داد که می‌توان از این فناوری در فضای خارج از آزمایشگاه نیز استفاده کرد.

کد خبر 6087499 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • قدردانی امام جمعه تکاب از اجرای طرح نور
  • تداوم روند افزایشی دمای هوا در اردبیل/هفته‌ای بدون بارش داریم
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • عملیات نجات دو بچه شیر کوهی از مخزن آب (فیلم)
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • (ویدئو) عملیات نجات دو بچه شیر کوهی از مخزن آب
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا