Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاثیر سیاست‌های اقتصادی دولت بر بازار مسکن، تشکیل حدود ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال پرونده تخلف، اهداف بلند ایران و افغانستان برای خط ریلی خواف-هرات، رشد ۲.۵ درصدی بورس در هفته‌ای که گذشت برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۱۷ مهر شبستان به شرح زیر است:

تشکیل حدود ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال پرونده تخلف

عباس تابش افزود: این تعداد گشت بازرسی منجر به تشکیل ۳۱ هزار و ۷۲ پرونده تخلف به ارزش حدود ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: گشت‌های مشترک بازرسی با حضور ادارات کل تعزیرات حکومتی، دانشگاه‌های علوم پزشکی، ادارات کل استاندارد، ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف و سایر دستگاه‌ها در استان‌ها انجام می‌شود.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان ها در زمان مورد اشاره ۳۳ درصد از گشت‌های مشترک خود را با اتاقهای اصناف و اتحادیه ها، ۲۰ درصد را با ادارات کل تعزیرات حکومتی، ۱۵ درصد را با دانشگاه‌های علوم پزشکی، یک درصد با ادارات کل استاندارد، یک درصد با ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و ۳۰ درصد مابقی را با سایر دستگاه ها انجام داده‌اند.

 

اهداف بلند ایران و افغانستان برای خط ریلی خواف-هرات

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی و محمد یما شمس، وزیر حمل‌ و‌‌ نقل افغانستان، در خصوص جزییات و ابعاد مختلف افتتاح و بهره‌برداری از خط‌‌ راه‌آهن خواف-هرات با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

دو طرف در این گفت‌وگو که از طریق ارتباط ویدئوکنفرانس انجام شد در خصوص شیوه بهره‌برداری، مسائل مالی، خدمات بیمه‌ای، آموزش نیروی انسانی، نقل و انتقال بار و مسافر، مسائل گمرکی، فنی و امنیتی، رایزنی و گفت‌وگو کردند.

اسلامی، در بخشی از این گفت‌وگو بر ضرورت دقت در جزییات و ابعاد گفت‌وگوها و قرارداد بهره‌برداری خط ریلی خواف-هرات تاکید کرد و گفت: اهداف بلندی را برای این خط ریلی، می‌توان پایه‌گذاری کرد. 

او افزود: ساخت و بهره‌برداری از این خط ریلی، همه کار نیست؛ بلکه نقطه آغاز و سنگ بنایی برای توسعه روابط استراتژیکی است که خیر و برکت آن به دو ملت دوست و همسایه خواهد رسید.

 

رشد ۲.۵ درصدی بورس در هفته‌ای که گذشت

شاخص بورس در معاملات هفته جاری ۳۷ هزار واحد افزایش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۹ مهر ماه) با عدد یک میلیون و ۵۰۳ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۱۶ مهر ماه) به عدد یک میلیون و ۵۴۰ هزار واحد رسید.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) در پایان هفته گذشته ۳۹۷ هزار و ۵۴۷ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۴۰۷ هزار و ۱۹۷ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) از ۲۶۰ هزار و ۵۲۴ واحد به عدد ۲۶۶ هزار و ۸۰۹ واحد رسید.

در پنج روز معاملاتی این هفته بورس نمادهای بانک ملت، بانک تجارت، ایران خودرو، سایپا، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایه‌گذاری غدیر، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان و گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

در هفته‌ای که گذشت، فنی و مهندسی، خودرو و قطعات، بانک‌ها و موسسات اعتباری، مخابرات، بیمه و بازنشستگی، دارویی، کاشی و سرامیک، هتل و رستوران، سرمایه گذاری ها، رایانه، سیمان، آهک و گچ، فرآورده‌های نفتی، اطلاعات و ارتباطات، فعالیت‌های کمکی به نهادهای مالی واسط، سایر واسطه‌گری‌های مالی، لاستیک و پلاستیک، خرده فروشی، محصولات کاغذی، چند رشته‌ای صنعتی، محصولات فلزی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، صنایع غذایی به جز قند و شکر، فلزات اساسی، انبوه‌سازی املاک و مستغلات، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، قند و شکر، زراعت و خدمات وابسته و ماشین‌آلات و تجهیزات با بالاترین درصد بازدهی همراه بودند.

در مقابل استخراج سایر معادن، چاپ، محصولات چوبی، دستگاه‌های برقی، استخراج نفت و گاز به جز اکتشافات، محصولات کامپیوتری، الکترونیکی و نوری، کانی غیرفلزی، شیمیایی، سایر حمل و نقل، استخراج کانه‌های فلزی، وسایل ارتباطی، واسطه‌گری‌های مالی و پولی، عمده فروشی، فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه، استخراج ذغال سنگ، پیمانکاری صنعتی، منسوجات و محصولات چرمی از جمله نمادهایی بودند که بازدهی منفی را با خود در بازار به همراه داشتند.

 

 

بازار‌های موازی مسکن در قیمت مسکن موثر هستند

مهدی روان شادنیا ، کارشناس بازار مسکن شب گذشته (چهارشنبه 16 مهر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: بازار‌های موازی مسکن در قیمت مسکن موثر هستند.

 

کارشناس بازار مسکن افزود: تسهیلات در دنیا قسمت اعظم قیمت مسکن را شامل می‌شود، اما در سال‌های اخیر با توجه به افزایش قیمت مسکن ناچیز شده است.

 

روان شادنیا گفت: متوسط متراژ ساختمان که پروانه گرفته در کل کشور ناچیز است که این نشان می‌دهد که سرمایه گذاری در بخش مسکن هنوز خرد و کوچک است.

 

کارشناس بازار مسکن گفت: ظرفیت فنی و مهندسی کشور بالاست به شرطی که از این ظرفیت حمایت مالی شود

 

تاثیر سیاست‌های اقتصادی دولت بر بازار مسکن

ایرج رهبر،  نائب رئیس انجمن انبوه سازان در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: قسمت عمده تولید مسکن در دست بخش خصوصی است و برای رفع مشکلات بخش مسکن، باید موانع تولید رفع شود.

 

وی با تاکید بر تغییر در سیاست‌های راهبردی بخش مسکن گفت: بخش مسکن باید برای بخش خصوصی جذاب شود.

 

رهبر با بیان اینکه بیش از یکسال است که روند افزایشی مسکن غیر قابل کنترل شده است، گفت: فقط بخش مسکن نیست بلکه بخش‌های دیگر هم دچار افزایش قیمت شده است.

 

وی با بیان اینکه وضعیت امروز نتیجه ۵ سال گذشته است، گفت: افزایش امروز قیمت مسکن نتیجه تولید کم در چند سال گذشته است.

 

نایب رئیس انجمن انبوه سازان گفت: طرح‌های ارائه شده برای مسکن قابل قبول است و در این میان مجلس هم طرح‌های موثری برای مسکن دارد.

 

وی افزود: برنامه‌های طرح ریزی شده درباره مسکن در دو سال آینده اثرگذاری خود را نشان خواهد داد.

 

نایب رئیس انجمن انبوه سازان با بیان اینکه سیاست اجرایی در بخش مسکن باید عوض شود، گفت: موانع سر راه بخش خصوصی را باید برطرف کنیم تا مثل گذشته بخش مسکن برای بخش خصوصی جذاب باشد.

 

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی خبرگزاری شبستان اخبار حدود ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال هفته ای که گذشت سرمایه گذاری بهره برداری پرونده تخلف بازار مسکن خواف هرات ادارات کل بخش خصوصی قیمت مسکن بخش مسکن گفت وگو خط ریلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۹۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ۳۰۰۰کیلوگرم چوب قاچاق از یک کامیون در یاسوج کشف شد
  • جریمه سزای گرانفروشی رادیاتور
  • جریمه ۳۸ میلیارد ریالی قاچاقچی هیزم در یاسوج