Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@02:51:07 GMT

لوئیز گلیک شاعر آمریکایی برنده جایزه نوبل شد

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۷۰۶۱۶

لوئیز گلیک شاعر آمریکایی برنده جایزه نوبل شد

فرارو- بابک زمانی؛ آکادمی سوئد لحظاتی پیش برنده خانم لوئیز گلوک را به عنوان نوبل ادبیات در سال ۲۰۲۰ را معرفی کرد. او یک شاعر آمریکایی است و پیش از این جایزه والاس استیونس را دریافت کرده بود.

به گزارش فرارو؛ جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۲۰ به دلیل "صدای شاعرانه متمایز لوییز گلوک که با زیبایی ساده تجربه‌های شخصی را جهانی کرده است" به این شاعر زن آمریکایی اعطا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته به طور همزمان «اولگا تورکاچوک» نویسنده لهستانی به عنوان برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۸ و «پیتر هاندکه» نویسنده اتریشی نیز در انتخابی جنجالی به عنوان برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۹ انتخاب شد. جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۸ به دلیل رسوایی اخلاقی در اکادمی سوئد برگزار نشد.

این انتخاب آکادمی نوبل مثل سال‌های پیشین، باز هم تعجب برانگیز. در حالی که جایزه نوبل ادبی امسال دقایقی پیش به یک شاعر رسید، سال‌هاست که بسیاری آدونیس، شاعر سوری را سزاوار دریافت این جایزه می‌دانند.

آکادمی (فرهنگستان) سوئد در تلاش است با ایجاد تغییرات جدید همچنان به عنوان نهاد اعطاکننده جایزه نوبل ادبیات باقی بماند.

به نقل از رویترز «لارس هیکنستن» رئیس بنیاد آلفرد نوبل مجددا هشدار داده است در صورتی که آکادمی سوئد به این روال ادامه دهد و نتواند مشروعیت، اعتبار و اعتماد عمومی را دوباره کسب کند، شاید ناگزیر شوند تصمیم‌های جدی و مهمی در این‌باره اتخاذ کنند که یکی از این تصمیم‌ها می‌تواند جایگزین کردن آکادمی سوئد با یک نهاد ادبی دیگر به عنوان مسئول انتخاب برنده جایزه نوبل ادبیات باشد.

لوئیز گلوک در سال ۱۹۴۳ در شهر نیویورک متولد و در لانگ آیلند بزرگ شد. وی در کالج سارا لارنس و دانشگاه کلمبیا تحصیل کرد.

از نظر بسیاری، به دلیل دقت فنی، حساسیت و بینش شعری در مورد موضوعاتی همچون تنهایی، روابط خانوادگی، طلاق و مرگ؛ گلوک یکی از با استعدادترین شاعران معاصر آمریکا است.

گلوک همچنین به آنچه «روزانا وارن» آن را «ژست‌های کلاسیک» خواند، مشهور است.

یکی از ویژگی‌های آثار گلوک «بازتولید مکرر اسطوره‌های یونانی و رومی» مانند پرسفون و دیمتر است.

کتاب‌های اولیه گلوک شامل شخصیت‌هایی است که با عواقب شکست عشقی، برخورد‌های خانوادگی فاجعه بار و ناامیدی وجودی دست و پنجه نرم کردند و کار‌های بعدی او همچنان به بررسی رنج‌های خود ادامه می‌دهد.

لوئیز گلوک کتاب‌های شعری متعددی چاپ کرده و پیش از این نیز جوایز بسیاری از جمله جایزه پولیتزر را در سال ۱۹۹۳، جایزه بولینگن/ Bollingen را در سال ۲۰۰۱ و جایزه کتاب ملی آمریکا را در سال ۲۰۱۴ کسب کرده بود. لوئیس گلوک در سال ۱۹۶۸ با مجموعه‌شعر بچه اول (Firstborn) برای اولین بار پا به عرصه شعر و شاعری گذاشت و دیری نپایید که به عنوان یکی از شاعران برجسته در ادبیات معاصر آمریکا شناخته شد.

براساس یادداشت کوتاه آکادمی سوئد، جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۰ به خاطر لحن شاعرانه بی‌نقص آثار او که با زیبایی ساده و بی آلایش خود موجودیت فردی را عالمگیر می‌کند، به گلوک اهدا شد.

پاداش نقدی جایزه نوبل ۱۰ میلیون کرون (یک میلیون و ۱۰۰ هزار دلار) است که معمولا همراه با یک مدال و دیپلم افتخار طی مراسمی در استکهلم و اسلو به برندگان هر شاخه اعطا می‌شود؛ اما امسال به دلیل شیوع کرونا مراسم اهدای جوایز به صورت مجازی برگزار می‌شود و مدال و لوح از طریق سفارت به دست برنده خواهد رسید. اگر شرایط مهیا شود، برندگان به مراسم اهدای جوایز در سال ۲۰۲۱ دعوت خواهند شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا دونالد ترامپ قیمت دلار پرسپولیس نوبل ادبیات شاعر امریکایی جایزه نوبل ادبیات آکادمی سوئد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۰۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مثل لوئیز انریکه در فوتبال ایران داریم!

به گزارش "ورزش سه"، حالا دیگر فوتبالی‌های ایران می‌توانند در صحبت‌های خود بگویند که فقط لوئیز انریکه متخصص زدن کامبک در فوتبال نیست و در کشور خودمان هم یک مربی داریم که اگر در 90 دقیقه، وقت‌های اضافه و حتی ضربات پنالتی هم از پرسپولیس عقب می‌افتد، توانایی عوض کردن ورق بازی را دارد و با تاکتیک و تغییرات خود می‌تواند سرنوشت‌ساز شود.

کامبک قبل از بازی!

نمایش کاملا پایاپای مقابل استقلال در اراک و باخت یک گله در جدال با صدرنشین لیگ و همچنین شکست پس از دقیقه 90 در فولادشهر کاری کرده بود تا حال آلومینیومی‌ها خیلی خوب نباشد و با ناراحتی از اصفهان به شهرشان برگردند، اما سید مجتبی حسینی توانست تیمش را برگرداند و اولین کامبک را قبل از دیدار مقابل پرسپولیس، با بالا بردن انگیزه و روحیه شاگردانش بزند.

مجتبی حسینی ناراحت بود که تیمش علی‌رغم نمایش شایسته در سه دیدار گذشته لیگ‌برتر نتوانسته بود به برتری برسد، اما به بهترین شکل آلومینیوم را جمع و جور کرد تا روحیه مضاعف برای دیدار مقابل پرسپولیس بگیرند و با روحیه بالا در سخت‌ترین بازی جام حذفی حاضر شوند.

حسینی که قبل از شروع فصل توانسته بود آلومینیوم را پس از جدایی 14 بازیکن بزرگسال و مهم‌تر از آن، در زمستان با جدایی 3 مهره شناخته شده و آسیب دیدگی جدی 3 بازیکن دیگر به شرایط خوبی برساند و اجازه ندهد وارد بحران شوند، قبل از رقابت حساس در جام حذفی مقابل پرسپولیس هم سرنوشت متفاوتی برای ایرالکو رقم زد.

خروج از شوک پرسپولیس با تعویض‌های طلایی

پرسپولیس به اراک رفته بود تا آخرین شکست خود را جبران کند و دو گل هم زد و پیش افتاد، اما در شرایطی که همه تصور انتقام سرخ پوشان از آلومینیوم را داشتند، مجتبی حسینی با تعویض‌های خود سرنوشت بازی را عوض کرد و توانست در کمترین زمان، بهترین اتفاق را رقم بزند.

آلومینیوم که نمایش تاکتیکی برتری نسبت به پرسپولیس داشت و حملات بیشتری روی دروازه قرمزها به وجود آورد، بالاخره مزد بازی خوب خود را در دقیقه 85 گرفت و ارسال احسان قهاری از جناح راست زمین و تاثیرگذاری رضا جبیره تعویضی روی گئورگی گولسیانی برای عدم دفع توپ کاری کرد تا شروین بزرگ که او هم تعویضی بود از راه برسد و توپ را به مهدی لیموچی برساند و او با شوت والی تماشایی امیدها را برگرداند.

مجتبی حسینی که لحظه‌ای ناامید نشده بود، اجازه نداد خوشحالی بازیکنان تیمش ادامه داشته باشد و سریع آنها را به وسط زمین فرستاد تا بازی را دنبال کنند که دوباره فشار حملات کاری کرد تا در دقیقه 5+90 معجزه اول رخ بدهد و پرش رضا جبیره بالاتر از حسین کنعانی و پاس این بازیکن با ضربه سر برای شروین بازیکن را این بازیکن با شوت استثنایی تبدیل به گل کند تا هر دو بازیکن تعویضیِ ایرالکو روی گل تساوی نقش داشته باشند.

ناباورانه و شگفت انگیز

دو گل از پرسپولیس در وقت‌های اضافه کاری کرد تا خیلی از بینندگان به تصور اینکه بازی تمام شده از پای گیرنده‌ها بلند شوند و دیگر بازی را تماشا نکنند، اما هواداران آلومینیوم در استادیوم ماندند؛ آنها ایمان داشتند که مجتبی حسینی و شاگردانش برای دومین بار در این بازی کامبک می‌زنند و به بازی برمی‌گردند.

دوباره بازیکن تعویضی حسینی گره‌گشا بود. دوباره شروین بزرگ. این بار ارسال محمدمهدی لطفی از کرنرِ سمت راست زمین در دقیقه 113 با پرش و ضربه سر او تعویض به گل شد، اما این پایان ماجراجویی برای پسرانِ مجتبی نبود و آنها کار ناباورانه را 60 ثانیه قبل از سوت پایان انجام دادند.

دو دقیقه از 120 دقیقه گذشته بود که در سمت چپ زمین دو بازیکن تعویضی با همکاری خود موقعیت ساختند؛ ابوالفضل قنبریِ 20 ساله با رضا جبیره یک- دو کرد و پاس در عمق تماشایی به مهدی لیموچی داد تا این بازیکن با نفوذ سریع وارد محوطه جریمه شود و پاس در عرض او را علیرضا نقی‌زاده که او هم تعویضی به زمین رفته بود، تبدیل به گل کند.

گل نقی‌زاده ناباورانه بود و هیچ‌کدام از بینندگان نمی‌توانستند باور کنند که آلومینیوم گل چهارم را زده، اما مجتبی حسینی و تیمش اطمینان داشتند که تیمش می‌توانند برگردند و باورشان به این موضوع کاری کرد تا شب به یادماندنی رقم بزنند و بازی را به پنالتی بکشند.

تکرار معجزه نیو کمپ و مونتخوئیک در ایران!

شاگردان حسینی که خدا را بیشتر از همیشه در کنارشان می‌دیدند، پنالتی‌ها را هم پراسترس شروع کردند و یک بر صفر عقب افتادند، اما دوباره کامبک زدند؛ دوباره با مهار احمد گوهری مقابل ضربه‌ی دانیال اسماعیلی‌فر امیدوار شدند و در هفتمین پنالتی، کار پرسپولیس را تمام کردند.

معجزه نیو کمپ و مونتخوئیک با سرمربیگری لوئیز انریکه، دیشب در فوتبال ایران و اراک اتفاق افتاد؛ تیم شایسته آلومینیوم با هدایت حسینی توانست سه بار به بازی برگردد و یکی از بزرگترین شگفتی‌های تاریخ فوتبال را رقم بزند و به جمع هشت تیم برتر جام حذفی برسد.

دقیقا دو سال قبل، در 7 اردیبهشت 1401 تلخ‌ترین روز تاریخ آلومینیوم با شکست در فینال جام حذفی رقم خورد، اما درست در همین شب و این بار در 7 اردیبهشت 1403 پیروزی تاریخی برای شاگردان حسینی رقم خورد و آنها توانستند پرسپولیس را شکست بدهند و یک قدم دیگر به فینال نزدیک شوند.

آنها حالا امیدوارتر از همیشه هستند تا خاطره تلخِ دو سال قبل را با رسیدن به فینال و قهرمانی در جام حذفی جبران کرده و سال معجزه‌وارشان را تکمیل کنند.

دیگر خبرها

  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • کنایه سرمربی فانوس‌به‌دست به لوئیز انریکه: سکوتم پر از ناگفته‌هاست!
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد
  • غوغای دروازه‌بان اشتوتگارت در اینترنت
  • مثل لوئیز انریکه در فوتبال ایران داریم!
  • «رخ» از مسکو جایزه گرفت/ جایزه بزرگ جشنواره مراکش برای «برنده‌ها»
  • بن استیلر به شبکه تهران می‌آید