Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی آیت‌الله علم‌الهدی زیارت اربعینی که امام صادق(ع) به صفوان جمال آموزش داد، تعیین‌کننده ملاک‌ها و معیارهای زندگی اجتماعی امروز ماست که وابسته به امام حسین(ع) است.

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی امروز، ۱۷ مهر ماه، در مراسم روز اربعین در حرم مطهر رضوی اظهار کرد: عزیزانی که سال گذشته توفیق زیارت داشتند و با پای پیاده و اقدام خودشان به زیارت سیدالشهدا(ع) مشرف شدند و امسال از این فیض محرومند، محضر مقدس امام هشتم را خلیفه و جانشین کربلا بگیرند و دل خود را از کنار قبر امام رضا(ع) به کنار قبر شش‌گوشه سیدالشهدا(ع) بفرستند و با تجدید خاطره سال گذشته امسال در عتبه مقدسه امام هشتم که در حقیقت برای ما کربلای ثانی است، بتوانند با حال و توجه و دل آکنده از محبت اهل‎ بیت(ع) آموزه‎هایی که در این زیارت مقدسه نهفته است را عنایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه زیارت اربعین را صفوان جمال از امام صادق(ع) نقل می‎کند، افزود: راوی زیارت اربعین راوی زیارت عاشوراست. صفوان جمال محضر امام باقر(ع) و امام صادق(ع) را درک کرده است. وجود مقدس امام باقر(ع) به صفوان جمال زیارت عاشورا را فرمود. صفوان جمال شرکت حمل‌ونقل داشت و شتربان بود و با شترانش بار و مسافر بین حجاز و عراق جابه‌جا می‌کرد و از شیعیان خاص اهل‎ بیت(ع) بود.

علم‌الهدی ابراز کرد: امام صادق(ع) به صفوان جمال فرمود «اگر در سفرهایت بین حجاز و عراق روز اربعین به کربلا رسیدی، زیارت اربعین را در کنار قبر جدم امام حسین(ع) بخوان».

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به فرازی از زیارت اربعین ادامه داد: سه عنصر در زیارت اربعین معرفی شده؛ عنصر اول انگیزه اصلی مبارزه و قیام کربلا بود؛ عنصر دوم جریانی که در مقابل حضرت به مبارزه برخاست و با وجود حضرت اباعبدالله(ع) جنگید و عنصر سوم هم خود سیدالشهدا(ع) در کیفیت مقاومتی که در مبارزه با عنصر دوم و در مقام تحقق عنصر اول که انگیزه و هدف اصلی حرکت و قیام بود، انجام دادند.

وی ابراز کرد: در زیارت اربعین غیر از اینکه نسبت به وجود اباعبدالله(ع) و کیفیت مقاومت یاران‌شان و جریان مقابله‌کننده با ایشان و انگیزه این حرکت، معرفت‌شناسی پیدا می‌کنیم، یک خاصیت دیگرش این است که ما در زندگی اجتماعی خودمان تبارها را شناخته و هدف و تکلیف اصلی خود در ادامه خط اباعبدالله الحسین(ع) را می‌شناسیم، می‌توانیم کاملا نسبت به خود شناخت نیز پیدا کنیم.

امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه در زیارت اربعین «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَک من الْجَهَالَةِ و حَیرةِ الضَّلَالَة» را می‌خوانیم، تصریح کرد: امام حسین(ع) بذل مهجته کرد تا بندگان خدا را از جهالت و سرگردانی نجات دهد؛ لذا از این جمله متوجه خواهیم شد که مقابل اباعبدالله(ع) تنها جریان یزیدی نبود. در ظاهر امر امام تنها با حاکمیت بنی‌امیه و جریان غصب خلافت مبارزه کرد اما اصل حرکت و قیام یک جامعه هدف داشت که آن جریان امت اسلام بود. هنگامی که امت به عنصری ناپاک و نجس‌العینی چون یزید دچار شد، به دلیل وضعیت خاصی بود که از نظر اجتماعی امت پیدا کرده بود.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: تمام زمان‌ها یزید، شمر و عمرسعد دارد اما اینکه در یک زمان یزید پیدا می‌شود و قدرت پیدا می‌کند، علت اصلی آن یزید نیست چرا که یزیدیان همیشه می‌خواهند قدرت یافته، تسلط یابند و جنایت کنند اما آنچه باعث می‌شود یزیدها فرصت حکومت پیدا کنند، آن چیزی است که در بدنه اجتماع ظاهر می‎شود و آن عبارت از جهالت و ضلالت امت است. این جهالت شامل نادانی در زندگانی انسانی است و تا انسان‎ها نفهمند انسان‎زیستی چگونه است و چگونه باید زندگی کنند، گمراهی آنان را متحیر می‌کند و هر روز دنبال یک چیز هستند و در نهایت شکم، شهوت و رفاه حیوانی و زندگی جانور صفتانه و غرق در شهوت و لذت را انتخاب کرده که سوژه عملیاتی سلطه یزیدیان را فراهم می‌کنند.

علم‎الهدی اضافه کرد: انگیزه اصلی اباعبدالله(ع) مقابله با این جهالت و ضلالت بود که این جهالت و ضلالت دو جریان را به وجود می‌آورد که جریان اول، جریان استکباری است که می‌خواهد بر منافع مردم و گردن انسان‌های جامعه سوار شود و جریان دوم، آن توده شهوت‌ران و شکم‌پرست است که لشکر عملیاتی و نیروی جریان استکباری اول قرار می‌گیرد. لذا جریان مقابل با امام(ع) را در این زیارت معرفی می‌کند که با امام جنگیدند و مقابله کردند. اینان کسانی بودند که دنیا  فریبشان داده بود و فکر می‌کردند همه زندگی دنیا همین شهوت‌رانی و شکم‌پرستی است و کسانی که نصیب‌شان از زندگی انسانی را به یک چیز بسیار پستی فروختند و زندگی ابدی، دائمی و همیشگی خود را با قیمت ناچیز معامله کردند. این افراد ننشستند محاسبه کنند که سهم انسان از زندگی این است که تا خدایی خدا در لذت و سعادت باشد و زندگی رستگارانه‌ای را برای خودش تهیه کند. این سهم اصلی انسان و زندگی انسانی که این سهم را به یک چیز بی‌ارزش فروختند تا چند روزی شکم سیری داشته باشند در مرتع و چراگاه دنیا بچرند و شهوت‌رانی کنند و در عمق ذلت و پریشانی و عذاب و در بدبختی بمانند.

امام جمعه مشهد گفت: اما جریان اصلی که از جهالت مردم بهره‌برداری می‌کرد و توده نادانی از مردم را استخدام کرده بود، اهل شقاوت و نفاق و جریان قدرت‌طلب و فرصت‌طلب بودند که از یک طرف نفاق کرده و از طرف دیگر خود را دلسوز مردم نشان می‌دادند و در حقیقت در یک قیافه کریه و وضعیت خشن و بی‌رحمانه با مردم برخورد می‌کردند و بین مردم نفاق اسجاد کرده تا آن‌ها را بدوشند و با نفاق بر آنان مسلط شوند. این افراد آن‌ها را که در حیرت جهالت بودند، به استخدام درآوردند؛ آنانی را که زندگی دنیا را جدی گرفته و زندگی دائمی را فراموش کردند و دنیا آن‎ها را فریب داد و در مقابل سیدالشهدا(ع) قرار گرفتند.

وی افزود: امروز نیز در جریان زندگی ما یک جریان فرصت‌طلب‌ قدرت‌یاب هم در زندگی جهانی ما به عنوان استکبار جهانی و هم در زندگی داخلی ما به عنوان یک جریان فرصت‌طلب وجود دارند که این‌ها نیز اهل شقاق و نفاق هستند که مومنین را از هم جدا می‌کنند. میان متدینین جدایی انداخته و جریان‌های حزب‌اللهی را به جان هم می‌اندازند؛ این‎ها اهل شقاق و نفاق هستند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی عنوان کرد: یک جریان دکوری فریبکارانه با یک چهره دکوری مقابل مردم ظاهر شده و مردم را فریب می‌دهند اما روزی که بر مردم مسلط شوند از هیچ خشونتی در برابر مردم خودداری نخواهند کرد. از طرفی آنکه مردم را گول زده و جامعه را در بستر قدرت شیطانی را فریب می‌‎دهد، آن جهالت است که مردم ندانند زندگی چیست و تنها آنان زندگی را در لذت و شهوت‌رانی ببینند؛ لذا اگر مردم اسیر شکم و شهوت شدند به سرعت توسط حاکمان جور خریداری و  تصاحب می‌شوند. اگر بنا شد مردم به حالی درآیند که به تعبیر امام صادق(ع) نفهمیدند برای چه زندگی می‌کنند و چشمشان به یک لقمه نان بود و از همه چیز چشم پوشیدند، این مردم در جهالت و حیرت ضلالت هستند و این‌ها سوژه عملیاتی سلطه جریان‌های استکباری و اهل شقاق و نفاق خواهند شد و این زیارت، واقعیت را برای امروز ما روشن می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در یک جلسه وقتی معاویه در مقابل استدلالات امام حسن(ع) عاجز شد، گفت مردم تو را نخوستند و مرا خواستند بیان کرد: امام(ع) در پاسخ معاویه فرمود «آنان که تو را خواستند مردم نبودند آنان یک عده دنیاپرست بودند که هستی انسانی خود را در شهوت و شکم دیدند و با کیسه زری از سوی تو فریب خوردند؛ لذا تو بر این جامعه با یک عده قدارکش و پول‌پرست مسلط شدی. این جامعه نبود که تو را خواست بلکه آن جریان بود که تو را بر جامعه مسلط کردند».

علم‌الهدی هدف اصلی و قطعی تمام فداکاری‌های امام حسین(ع) را آگاه کردن جامعه، بصیرت‎افزایی و نجات مردم از جهالت، حیرانی و گناهان برشمرد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به «بَذَلَ مُهْجَتَهُ» در زیارت اربعین و نحوه عملکرد کبد در بدن، عنوان کرد: اگر مواد غذایی لازم به کبد و خون داخل کبد نیز به تمام جوارح بدن نرسد، مرگ انسان فرا می‌رسد اما خون بسته‌ای در کبد وجود دارد. آن خون ذره ذره حل می‌شود تا کبد بدون خون نباشد، نام خون بسته شده در کبد، «بَذَلَ مُهْجَتَهُ» است.

وی بیان کرد: حضرت اباعبدالله(ع) برای نجات مردم از جهالت «بذل مهجته» کرد و حتی خون بسته داخل جگرش را داد و این نشان می‌دهد که ما باید تا این مرحله در بیدارسازی و روشنگری مردم جامعه و حتی جهان بایستیم و مقاومت کنیم و با دو دسته شقاق و نفاق و انسان‌های دنیاپرستی که عامل آن شدند، بجنگیم و بذل محجه کنیم.

امام جمعه مشهد عنوان کرد: گرامیداشت چهلمین روز شهادت افراد را فقط در سال اول یاد بود می‌گیرند اما ما هر سال برای امام حسین(ع) مراسم اربعین می‌گیریم. اول اینکه زیارت اربعین به تعبیر امام حسن عسکری(ع) از نشانه‎های مومن است و این گرامیداشت برای آن است که تمام حجم جریان فیزیکی حرکت امام حسین(ع) از شهادت و اسارت فراموش نشود.

امام جمعه مشهد تصریح کرد: در چنین روزی عزیزان اباعبدالله الحسین(ع) پیروزمندانه به سرزمین کربلا بازگشتند؛ هرچند در برخی منابع حضور اهل‎ بیت(ع) در اولین اربعین ناممکن شمرده شده اما در مقاتل نیز در این خصوص نوشتند که اولین اربعین امام سجاد(ع) به همراه کاروان اهل ‌بیت(ع) برای تدفین ابدان مطهر شهدا به کربلا بازگشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری اربعين حسيني مراسم عزاداری دهه آخر صفر زیارت اربعین مشهد الرضا نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی زیارت اربعین امام جمعه مشهد اباعبدالله ع سیدالشهدا ع امام حسین ع امام صادق ع علم الهدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۱۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمحمد حسینی در سخنرانی غیر حضوری برای ایرانیان مقیم منچستر انگلیس به مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام با عرض تسلیت شهادت این امام همام، اهمیت شناخت و معرفی ائمه اطهار و آموزه‌های این بزرگواران را نه تنها برای مسلمانان و شیعیان بلکه برای همگان حائز اهمیت و تاثیرگذار دانست و گفت: در حدیثی آمده است «اگر مردم زیبایی‌های سخن ما را بشنوند از ما تبعیت می‌کنند»، چون حرف حق و سخنی که با فطرت پاک آدمی سازگاری داشته باشد مشتاقان زیادی دارد و ضرورت دارد که تبیین سیره و سلوک و معرفی ائمه با رفتار پسندیده راویان آن آمیخته شود تا لاجرم بر دل‌ها بنشیند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به ویژگی‌های امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: امام صادق (ع) در مقطعی به سر می‌بردند که امکان و مجال تبیین معارف اسلام ناب وجود داشت تا هم اعتقادات، احکام و اخلاق اسلامی را بیان کنند و هم راه مبارزه با ظلم و بیداد و ستم را برای یارانشان و پیروان اهل بیت در طول تاریخ تشریح کنند.

وی با بیان اینکه امام صادق (ع) را شیخ‌الائمه نامیده‌اند، گفت: هیچ‌یک از ۱۱ امام معصوم با مرگ طبیعی از دنیا نرفتند و همه آنها از مولای متقیان تا امام حسن عسکری (ع) یکی پس از دیگری در جوانی و میانسالی شهید شدند؛ لذا امام صادق (ع) را که عمر شریفشان به ۶۵ سال رسید شیخ‌الائمه می‌نامند.

معاون رئیس جمهور گفت: امام صادق (ع) در دوره اُفول و ضعف بنی امیه و آغاز دوران بنی عباس فرصت نشر مکتب اهل بیت و تربیت ۴ هزار شاگرد را داشتند که بعضی از آنان در شمار عالمان، محدثان و مفسران بزرگ و نیز اصحاب اجماع هستند که فقاهت و وثاقت آنها مورد تأکید امامیه است.

حسینی خاطرنشان کرد: شاگردان امام باقر و امام صادق علیه‌السلام درس‌ها و آموزه‌های این ائمه بزرگوار را یادداشت می‌کردند که اصول ۴۰۰گانه (اصول اربعمائه) نامیده می‌شود و منبع اصلی کتب اربعه شیعه همین اصول (و رسائل) است؛ لذا امام صادق علیه‌السلام خدمت بزرگی انجام دادند چرا که برای همیشه دوستداران خود و همه بشریت را راهنمایی کردند.

وی با بیان اینکه ائمه اطهار علیهم السلام حتی در بین اهل سنت نیز جایگاه بالایی دارند، اظهار داشت: مالک بن انس یکی از ائمه مذاهب چهارگانه اهل سنت از شاگردان امام صادق (ع) بود او فقیه مردم مدینه بود و در توصیف امام صادق می‌گوید، هیچ چشمی ندید و هیچ گوشی نشنید و بر هیچ قلبی بهتر و برتر از امام جعفر صادق (ع) از جهت علم عبادت پارسایی تقوا و وارستگی خطور نکرده است و یا ابوحنیفه از ائمه مذاهب اهل سنت می‌گوید فقیه‌ترین کسی که در عمرم دیده‌ام جعفر بن محمد صادق است و اگر دو سالی که در نزد ایشان علم آموخته‌ام نبود هلاک می‌شدم. احمد بن حنبل و شافعی را نیز با واسطه می‌توان از شاگردان امام صادق علیه‌السلام دانست.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شخصیت جامع و بی‌نظیری مانند امام جعفر صادق (ع) را باید خیلی بیشتر از این به مردم جهان معرفی شود، اظهار داشت: امام صادق (ع) وقتی در بستر شهادت بودند به یکی از شاگردان خود توصیه‌ای می‌کند که می‌توان آن را عصاره تجارب ایشان دانست. امام می‌فرماید «مردم به راست و چپ منحرف شدند ولی ما و شیعیان ما به صراط مستقیم هدایت شده‌ایم».

حسینی خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) به عبدالله بن جندب یکی از یارانشان درباره اینکه اسلام الزاماتی دارد می‌فرماید لباس اسلام شرم و حیا، زینت اسلام وقار و متانت، مروت و جوانمردی اسلام انجام عمل صالح و ستون فقرات اسلام ورع و اجتناب از گناه است و سپس می‌فرماید هر چیزی اساس و پایه‌ای دارد و اساس اسلام، محبت اهل بیت است.

وی اضافه کرد: امام صادق (ع) در جای دیگر می‌فرماید:‌ای جماعت شیعه شما منسوب به ما هستید حالا که شما را با ما می‌شناسند باید مایه اعتبار، آبرو، حیثیت و زینت ما باشید، نه اینکه مایه ننگ و بدنامی ما باشید «کونوا لنا زینا و لاتکونوا شینا».

معاون پارلمانی رئیس جمهور حضور در اجتماعات و محافل معنوی را حائز اهمیت دانست و گفت: امام صادق (ع) در این باره توصیه‌ای دارند مبنی بر اینکه همدیگر را ملاقات کنید، چون با این کار دل‌های شما زنده و شاداب می‌شود و در اجتماعات خود احادیث ما را یادآوری کنید که این کار باعث زیاد شدن محبت شما نسبت به یکدیگر می‌شود و عمل به این احادیث موجب نجات و رستگاری شما می‌شود؛ ایرانیان مقیم خارج که از وطن خود دور هستند بیش از دیگران به عمل به این توصیه امام صادق علیه السلام نیازمندند تا با حضور در محافل مذهبی و مراکز اسلامی، ضمن ملاقات و تجدید دیدار با یکدیگر، احکام و آموزه‌های دینی را یادآور شوند تا غرق در مادیگرایی و فاصله گرفتن از معنویت نشوند.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه فرد مومن و پیرو اهل بیت نمی‌تواند نسبت به مسائل روز و آنچه در اطراف خود می‌گذرد بی‌تفاوت باشد، اظهار داشت: اینکه ائمه اطهار به شهادت رسیدند به خاطر این بود که فعالیت اجتماعی داشتند والا اگر در گوشه‌ای به نماز و عبادت فردی می‌پرداختند کسی با آنها کاری نداشت، اما چون حرف از حق، مبارزه با ظلم، دفاع از مظلوم، عدالت اجتماعی، رعایت حقوق مردم می‌زدند و ظلم نسبت به مردم را برنمی‌تابیدند یکی پس از دیگری توسط خلفای جور به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به حوادثی که در دانشگاه‌های غرب در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش علیه مردم مظلوم غزه آغاز شده است، گفت: امروز در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا برای دفاع از مظلوم هنگامه‌ای برپا شده است. اینکه باید از مظلوم دفاع کرد و در مقابل ظالم، مقاومت و ایستادگی داشت از آموزه‌های ائمه اطهار است. امروز حتی کسانی که مسلمان نیستند خواهان پایان نسل کشی، کودک کشی و جنایت علیه مردم مظلوم و بی‌پناه فلسطین و غزه هستند و سکوت مدعیان حقوق بشر، حقوق زن، آزادی بیان و دموکراسی به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز این بیداری که در عالم برای دفاع از مظلوم شکل گرفته، بسیار ارزشمند است و صدور انقلاب که در اوایل پیروزی امام خمینی از آن سخن می‌گفت این بود که فرهنگ عدالت و حق خواهی و دفاع از مظلوم در بین ملت‌ها مورد توجه قرار بگیرد. امروز همه وظیفه داریم با جهاد تبیین و اطلاع‌رسانی به موقع، جنایات و اغواگری سلطه‌گران و متجاوزان را آشکار کنیم و اجازه ندهیم به اهداف شوم خود دست یابند.

اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشور‌های جهان را فراهم کرده است

حسینی در ادامه با بیان اینکه امروز در کشورمان با اهتمام دولت مردمی وفاق و همگرایی خوبی حاکم شده است و کشور در مسیر پیشرفت و آبادانی روز افزون قرار دارد، اظهار داشت: با اقدامات دولت مردمی، تعاملات جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی با کشور‌های جهان به ویژه کشور‌های همسایه و منطقه افزایش قابل توجهی داشته و در همین مدت عضویت در سازمان‌های منطقه‌ای و جهانی از جمله شانگهای، اتحادیه اقتصادی اورآسیا و بریکس، فرصت مناسبی برای تبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری خارجی فراهم کرده است.

معاون رئیس جمهور اهمیت شناخت و تبیین سیره و رفتار فردی و اجتماعی ائمه اطهار از جمله امام صادق (ع) را مورد تأکید قرار داد و گفت: امروز که ظلم‌ستیزی و دفاع از مظلوم به‌عنوان یکی از آموزه‌های مکتب اهل بیت مرز‌های جغرافیایی را در نوردیده و فریاد حمایت از مردم مظلوم غزه در آسمان غرب طنین انداز شده بیش از گذشته مسئولیت داریم که گفتار و رفتار ائمه معصومین را به دنیا معرفی کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)
  • حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • جهاد اسلامی: شاهد ساعات حساس و تعیین‌کننده در جریان مذاکرات با اشغالگران هستیم
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • غبارروبی و عطرافشانی ضریح مطهر حضرت معصومه (س) + تصاویر