Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@04:46:50 GMT

ما سعی می کنیم به حوثی ها فشار بیاوریم

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۷۲۷۹۴

ما سعی می کنیم به حوثی ها فشار بیاوریم

وزیر امور خارجه انگلیس در جلسه‌ای با حضور نمایندگان پارلمان، محکومیت دادگاه عالی این کشور درباره فروش سلاح‌ به برخی گروه‌ها از سوی لندن را که برای کشتار غیرنظامیان یمن استفاده شده، انکار کرد و گفت که چنین رایی صادر نشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،، «دومینیک راب» ادعا کرد که دادگاه چنین تصمیمی نگرفته است و «ما سعی می کنیم به حوثی ها فشار بیاوریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» 

دادگاه عالی انگلیس ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ با صدور حکمی که یک پیروزی چشمگیر برای گروه‌های ضد جنگ محسوب می‌شود، فروش سلاح به عربستان توسط دولت انگلیس را غیر قانونی اعلام کرد. 

بر اساس رای دادگاه دولت انگلیس موظف شد تا مجوزهایی را که در گذشته صادر کرده مورد تجدید نظر قرار دهد.

چهار ماه بعد «لیز تراس» وزیر تجارت بین‌ الملل انگلیس اعتراف کرد که دولت برخلاف رای دادگاه، سه بار مجوز فروش سلاح به عربستان سعودی صادر کرده است.

این در حالیست که انگلیس خود را از حامیان توقف جنگ یمن و «معاهده تجارت تسلیحات» که بر جلوگیری از انتقال غیرقانونی اسلحه و خلاف قوانین بین‌المللی نظارت دارد،  معرفی می‌کند.

معاهده تجارت تسلیحات که سال ۲۰۱۴ به اجرا درآمد یک پیمان چندجانبه است که تجارت بین‌المللی سلاح‌های متعارف را تنظیم می‌کند تا به صلح بین‌المللی و منطقه ای، کاهش رنج انسان و ترویج همکاری، شفافیت و اقدامات مسئولانه در داخل و میان کشورها کمک کند.

این پیمان همچنین به دنبال جلوگیری از انتقال غیرقانونی سلاح به تروریست‌ها و سازمان‌های جنایتکار است که منجر به درگیری های مخرب می شود و به خصوص تلاش دارد تا از فروش تسلیحات در شرایطی که شورای امنیت، ممنوعیت های تسلیحاتی وضع کرده است، مانع شود.

تیرماه گذشته وزیر تجارت بین‌الملل انگلیس با صدور بیانیه‌ای مدعی شد که بر اساس تحقیقات صورت گرفته خطری متوجه فروش تسلیحات نظامی به عربستان نیست و احتمال استفاده از آن در موارد نقض جدی حقوق بشر وجود ندارد.

وی در این بیانیه ادعا کرد که تنها در جریان حملات هوایی معدودی از سوی ائتلاف سعودی در جنگ یمن، قوانین حقوق بشری، وفق رای سال گذشته دادگاه نقض شده که این مساله با انجام اصلاحاتی در فرآیند صدور مجوز فروش سلاح به عربستان مرتفع شده است.

«تراس» درست یک روز پس از آن این بیانیه را صادر کرد که انگلیس ۲۰ مقام رژیم سعودی را به اتهام مشارکت در قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار منتقد عربستانی تحریم کرد. به نظر می‌رسد که اقدام جدید لندن برای دلجویی از سران رژیم سعودی و حفظ بازار پر سود معاملات تسلیحاتی با ریاض صورت گرفته است.

انگلیس از زمان آغاز جنگ یمن که علاوه بر آمار بالای تلفات، ده‌ها هزار زخمی و ویرانی در این کشور مسلمان به‌جای گذاشته، مجوز فروش حدود پنج میلیارد پوند سلاح به عربستان سعودی را صادر کرده و در آموزش نیروهای سعودی نقش جدی داشته است.

عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن به‌عنوان فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده‌خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.

جنگ علیه یمن همچنین میلیون‌ها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبرو کرده است، به‌گونه‌ای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را بزرگ‌ترین فاجعه انسانی نامید.

بهانه انگلیس درناکامی مهار کرونا

وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه جلسه پارلمان، به سوالاتی در زمینه بحران کرونا پاسخ داد و مدعی شد کشورش سومین تامین کنند اصلی بودجه سازمان بهداشت جهانی است. وی دلیل موفقیت کشورهای آسیایی در مبارزه با کووید۱۹ را آمادگی و تجربه قبلی آنها در مقابله با بیماری سارس دانست. 

«راب» ازتبدیل تهدید کرونا به فرصت سخن گفت و اینکه کشورش از این بحران برای افزایش نفوذ بین المللی خود از جمله از طریق میزبانی کنفرانس GAVI که سازمانی غیر دولتی برای تامین واکسن در سرتاسر جهان است استفاده کرده است. وی در ادامه از روسیه و چین به عنوان کشورهایی که از بحران کرونا سوء استفاده کرده اند نام برد، اما مشخص نکرد که این سوء استفاده چگونه رخ داده است.

راب همچنین به موضع متفاوت انگلیس با آمریکا در برابر سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد. دولت ترامپ چندی پیش در پی اعتراض به سازمان بهداشت جهانی، پرداخت سهم خود از بودجه این سازمان را متوقف کرد. 

وزیر خارجه انگلیس سپس درباره تحولات بلاروس به سوالاتی پاسخ داد و با اشاره به تحریم رئیس جمهوری آن کشور، الکساندر لوکاشنکو گفت که باید فشار بیشتری به او و پوتین وارد کرد. با توجه به اینکه آمریکا در تحریم رئیس جمهوری بلاروس با انگلیس همداستان نشده است وی ابراز امیدواری کرد که در آینده آمریکا نیز به این تحریم بپیوندد. 

در خصوص مشروعیت دولت بلاروس هم راب توضیح داد که سیاست وزارت خارجه انگلیس به طور سنتی این بوده که کشور را و نه دولت را به رسمیت می شناسد و گفت اکنون از نظر وی دولت بلاروس غیر مشروع است.

به نظر می‌رسد که فعالیت گسترده و سختگیرانه انگلیس در قضیه بلاروس می تواند تلاشی باشد از طرف این کشور برای سرپوش گذاشتن بر انزوای حاصل از برگزیت و القای این موضوع که انگلیس هنوز نقش رهبری در تحولات جهانی را دارد. 

وزیر امور خارجه انگلیس در مورد روسیه هم گفت که نباید تهدیدهای این کشور را دست کم گرفت و از جمله باید روی موضوع پول‌های مشکوک روسی در بانک‌های انگلیس حساس بود. 

وی همچنین به تمرکز دائم سیستم اطلاعاتی انگلیس روی آنچه آسیب پذیری های کشورش در برابر روسیه و چین می نامید اشاره کرد. موضوع مسموم شدن معارض روسی «الکسی ناوالنی» با سم «نویچوک» نیز در این جلسه مورد اشاره قرار گرفت و دومینیک راب اظهار داشت که روسیه باید در این زمینه توضیح دهد. 

وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه در خصوص حمایت از قلمروهای ماوراء بحار انگلیس به ویژه در دریای کارائیب و در برابر بلایای طبیعی سخن گفت و در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان که آیا جزیره «اَسِنشِن» در اقیانوس اطلس به عنوان مقصدی برای پناهندگان وارد شده به خاک انگلیس در نظر گرفته شده پاسخ روشنی نداده اما آن را رد هم نکرد. 

وی همچنین گفت که به رغم مخالفت با چین در مسائل حقوق بشری و در مورد هنگ کنگ، تلاش خواهد کرد چین را در مذاکرات سازمان ملل در مورد تغییرات اقلیمی حفظ کند. راب چین را بزرگترین سرمایه گذار روی انرژی های بازیافت پذیر معرفی کرد.

وزیر امور خارجه انگلیس از اختلافات بین ترکیه و یونان و قبرس در شرق مدیترانه به عنوان بحرانی برای ناتو نام برد و گفت این ماجرا نشان می دهد که ما نمی توانیم همسایه های نزدیک خود در اروپا را نادیده بگیریم. وی در خصوص ترکیه تاکید کرد که نباید کاری کرد که این کشور به دامان روسیه بیفتد. 

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: ترکیه یمن روسیه عربستان سعودی وزیر امور خارجه انگلیس انگلیس دومینیک راب محکومیت دادگاه عالی انگلیس وزیر امور خارجه انگلیس سلاح به عربستان بین المللی فروش سلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۲۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک

یک نشریه غربی در مطلبی از تمایل روزافزون اعضای حزب محافظه کار انگلیس برای دور شدن و دیده نشدن با ریشی سوناک، نخست وزیر این کشور که جایگاه وی به شدت در آستانه انتخابات پارلمانی این کشور تضعیف شده است خبر دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه فرانکفورتر روند شای در مطلبی به تمایل روزافزون اعضای حزب محافظه کار انگلیس برای دور کردن خود از ریشی سوناک، به دلیل تضعیف جایگاه وی در این حزب و در کشور انگلیس پرداخته و نوشت: بسیاری از محافظه‌کاران نمی‌خواهند با سوناک دیده شوند. بسیاری از محافظه‌کاران بریتانیایی که بخصوص در سمت های مسئولین محلی فعالیت می کنند نمی‌خواهند با دولت نخست‌وزیر سوناک کاری داشته باشند.

در بخشی از این مطلب آمدهاست: امروز ( پنج شنبه) انتخابات محلی در انگلیس برگزار می شود. پیش‌بینی می‌شود که وقتی میلیون‌ها رای‌دهنده در انگلیس، شوراهای محلی خود را در این پنج‌شنبه بازتعریف کنند، حزب حاکم محافظه کار متحمل ضررهای شدید خواهد شد. در مجموع حدود 2500 کرسی برای انتخابات آماده است. نظرسنجی‌ها پیش‌بینی می‌کنند که محافظه‌کاران حدود نیمی از تقریباً هزار کرسی خود را از دست خواهند داد. 9 شهردار - ترکیبی از رئیس منطقه، مدیر منطقه و ناظر پلیس - به علاوه شهردار لندن در این رای گیری انتخاب می شوند. در نهایت، محافظه کاران همچنین با از دست دادن یک مقام مجلس پایین در بلکپول مواجه هستند، جایی که نماینده محلی حزب محافظه کار مجبور شد به دلیل رسوایی لابی استعفا دهد.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: اما مانند همیشه در این انتخابات محلی، بسیاری از رای دهندگان از برگه رای به عنوان درسی برای حزب حاکم استفاده می کنند. موقعیت محافظه کاران بسیار بد است: در همه نظرسنجی ها، بزرگترین حزب مخالف، کارگر، حدود 20 درصد از محافظه کاران جلوتر است .

پروفسور سارا هوبولت، استاد سیاست از مدرسه اقتصاد لندن، می گوید: این پیشرفت بزرگی است که ماه ها ادامه داشته است. 68 درصد شهروندان از دولت ناراضی هستند. هوبولت اقتصاد، مراقبت های بهداشتی و مهاجرت را مهم ترین مسائل پیش روی رای دهندگان معرفی کرده و گفت: دولت در هر سه حوزه ظاهر خوبی ندارد.

از آنجا که نامزدهای حزب محافظه کار البته می توانند نظرسنجی ها را نیز بخوانند، آن ها در سراسر این کشور از حزب خود فاصله گرفته اند. جزوات و تبلیغات اینترنتی نامزدها چه سوزان هال در لندن، چه کین دانکن در یورک و چه اندی استریت در منطقه بزرگ بیرمنگام - معمولاً بدون رنگ آبی سنتی محافظه‌کاران کار می‌کنند، و حروف و لوگوی این حزب 190 ساله در هیچ کجا دیده نمی‌شود.

لوک تریل از سازمان موسوم به "بیشتر مشترک" در این باره گفت: اگر یک نامزد محافظه کار در انتخابات محلی پنج شنبه برنده شود، کاملاً به این دلیل است که شخصیت او می تواند بر معایب حزب برتری داشته باشد."

کمپین انتخاباتی لرد بن هوچن، شهردار در منطقه تی ساید در شمال شرقی انگلیس، که بندر آزاد آن توسط انواع تاجران احاطه شده است هم مسیر مشابهی را طی کرد. برای احتیاط، نامزدهای محافظه کاران از حضور مشترک با نخست وزیر اجتناب کردند. کیر استارمر، رهبر مخالفان حزب کارگر روز چهارشنبه در مجلس عوام به تمسخر گفت: شهردارانی که او ( سوناک) برای بقای خود به آنها وابسته است، حتی نمی‌خواهند در نزدیکی او دیده شوند.

در این میان اعضای جناح راست حزب محافظه کار در مورد کودتای جدید علیه رهبر بدبخت خود زمزمه می کنند. این به نوبه خود به گمانه زنی های مشتاقانه در مورد تاریخ انتخابات عمومی بعدی دامن زد.

سوناک مدت هاست که از "نیمه دوم سال" برای برگزاری این انتخابات صحبت می کند. از آنجایی که بریتانیایی‌ها نیز در تابستان به تعطیلات می‌روند و احزاب اصلی کنفرانس‌های حزبی خود را در ماه سپتامبر برگزار می‌کنند، انتخابات در اکتبر یا نوامبر معقول‌ترین گزینه در نظر گرفته می‌شود.

امروز پنج شنبه در حالی انتخابات محلی در انگلیس برگزار می‌شود که شکست سختی برای حزب محافظه کار در این انتخابات پیش بینی شده و کارشناسان از خطر شورش‌های درون حزبی علیه نخست وزیر انگلیس خبر می‌دهند.

دولت محافظه‌کاران در لندن پس از 14 سال قدرت در واقع در حال تضعیف است. اعضای این حزب همچنین تصور می‌کنند که این حزب در انتخابات محلی صدها کرسی در ده‌ها شهرداری در بزرگ‌ترین بخش بریتانیا را از دست خواهد داد.

در سال‌های اخیر، درگیری‌های داخلی، محافظه‌کاران را که از سال 2010 در قدرت بودند، تضعیف کرده است. از زمان رای به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در سال 2016، پنج نخست وزیر مختلف از جمله سه نخست وزیر بین ژوئیه و اکتبر 2022 در این کشور وجود داشته است.

سارا هوبولت، دانشمند علوم سیاسی می گوید که این انتخابات محلی نوعی تمرین لباس برای انتخابات عمومی آینده است. این واقعیت به ویژه در مورد محافظه‌کاران صدق می‌کند که در نظرسنجی‌های ملی برای ماه‌ها بیش از 20 درصد از حزب مخالف کارگر عقب‌تر بودند. به گفته وی اگر حزب محافظه‌کار در روز پنج‌شنبه با یک فاجعه انتخاباتی مواجه شود، ممکن است یک شورش درون حزبی علیه نخست وزیر یا حتی انتخابات زودهنگام رخ دهد.

روزنامه هندلزبلات آلمان هم در مطلبی نوشته است: محافظه کاران در انگلیس آنقدر مستأصل هستند که به نظر می رسد مایلند چهارمین نخست وزیر خود را در دوره کنونی برکنار کنند. قبل از سوناک، ترزا می، بوریس جانسون و لیز تراس مجبور شدند به طور غیرارادی مقر دولت در خیابان داونینگ 10 را تخلیه کنند.

اذغان نماینده انگلیس به شکست تحریم‌ها علیه روسیهخطر شورش‌های درون حزبی بیخ گوش نخست وزیر انگلیس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آرسنال قاطعانه برد و فشار روی سیتی را افزایش داد
  • چراغ سبز انگلیس برای حمله به خاک روسیه؛ وعده کامرون به زلنسکی!
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • سنتکام:۳ پهپاد حوثی ها را نابود کردیم
  • تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک
  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • خطر شورش‌های درون حزبی بیخ گوش نخست وزیر انگلیس