Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  جوهرهای نانویی ۳۵ روز خاصیت ضدویروسی خود را حفظ می‌کند

یکی از شرکت‌های تولید کننده نانوجوهر، نتایج مثبتی از آزمایش این جوهر‌ها روی ویروس‌ها به ‌دست آورده است. بررسی‌های یک آزمایشگاه بی طرف حاکی از فعالیت ضد ویروسی این جوهر دارد، به طوری‌ که بعد از ۳۵ روز از تولید این جوهر ۹۹ درصد از ویروس کرونا را از بین می‌برد.

 

ساختار‌های نانویی درمانی نوین برای آسیب‌های نخاعی شناخته شدند لوکاس پرز یکی از اعضای گروه تحقیقاتی می‌گوید: آنچه ما توسعه داده‌ایم یک رویکرد جدید برای ساختن الکترود‌های نانوساختار است که به راحتی ساخته و ادغام می‌شوند و تمام خصوصیات مورد انتظار برای الکترود‌های عصبی یعنی آمپدانس کم و تهاجم کاهش‌یافته را ترکیب می‌کنند.   طراحی این الکترود‌ها به سلول‌های عصبی نزدیک بوده و پاسخ‌های خوبی را از سلول‌ها دریافت می‌کنند؛ از جمله استفاده از تحریک الکتریکی، که راه را برای رسیدن به کاربرد‌های درمانی برای تحریک بافت عصبی و بازسازی آن باز می‌کند.     نزدیکترین سیاره به خورشید که سرمای منفی ۱۸۰ درجه را تجربه می‌کند / ۱ روز عطاردی‌ها ۱۷۶ روز زمینی‌ها تیر یا مرکوری (Mercury) کوچک‌ترین و نزدیک‌ترین سیاره در سیستم خورشیدی ماست. عطارد تنها کمی بزرگ‌تر از قمر زمین است. در سطح این سیاره خورشید سه برابر آنچه ما از زمین می‌بینیم دیده می‌شود و نور خورشید درخشان‌تر بر این سیاره می‌تابد. برخلاف نزدیک بودن به خورشید، عطارد گرم‌ترین سیاره منظومه شمسی نیست، اما با احتساب گردش ۸۸ روزه زمینی به دور خورشید، سریع‌ترین سیاره در این منظومه به حساب می‌آید. نام این سیاره از مرکوری، سریع‌ترین خدای روم باستان گرفته شده است.   دومین صفحه همتراز منظومه شمسی با وجود ستاره‌های دنباله‌دار کشف شد طالعه حرکات ستاره‌های دنباله‌دار نشان می‌دهد که منظومه شمسی دارای صفحه همتراز دوم است. بررسی تحلیلی مدار‌های دنباله‌دار‌های مسن نشان می‌دهد که آفلیای دنباله‌دار‌ها، نقطه‌ای که از خورشید دورتر است، تمایل دارند نزدیک به صفحه معروف دایره‌البروج که سیارات در آن قرار دارند یا یک «دایره‌البروج تهی» تازه کشف شده، قرار بگیرند. این موضوع، مفاهیم مهمی برای مدل‌های نحوه شکل‌گیری دنباله‌دار‌ها در منظومه شمسی ارائه می‌دهد.   سیارکی بزرگ‌تر از بوئینگ ۷۴۷ تا ساعتی دیگر با مدار زمین برخورد خواهد کرد این سیارک با سرعت ۶.۶۸ کیلومتر بر ثانیه و تقریبا با تخمین قطر ۳۶ متر تا ۸۱ متر در حال حرکت درمیان فضا است. آژانس فضایی ایالات متحده براساس اندازه تخمین زده شده، معتقد است که سنگ فضایی می‌تواند از طول بال‌های بوئینگ ۷۴۷ سری ۸ که تقریبا ۶۸.۵ متر عرض دارد، بزرگ‌تر خواهد بود.     مناسب‌ترین سیاره‌های قابل سکونت منظومه شمسی شناسایی شدند

مطالعه‌ای که به تازگی توسط دانشمند دانشگاه ایالتی واشنگتن، دیرک شولز-ماکوخ منتشر شده است، جزئیات ویژگی‌های سیاره‌هایی که بطور بالقوه برای سکونت بسیار مناسب هستند را بیان کرده که شامل سیاره‌هایی بزرگتر، گرم‌تر و مرطوب‌تر از زمین می‌شود. همچنین زندگی می‌تواند در این سیاره‌ها که سرعت تغییر ستاره‌ها نسبت به خورشید کمتر است، پیشرفت بیشتری داشته باشد. 

 

تاثیر نانوذرات طلا بر بیماری پارکینسون و MS مثبت اعلام شد

 شرکت سلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) نتایج اولیه مطالعات REPAIR-MS و REPAIR-PD را منتشر کرد. نتایج اولیه، حاوی شواهد بالینی از اثرات CNM-Au ۸ روی بیماری‌های ام‌اس و پارکینسون است. سلین نانومدیسین یک شرکت زیست‌دارویی در مرحله کارآزمایی بالینی است که روی فاز دوم آزمون بالینی REPAIR-MS و REPAIR-PD روی داروی CNM-Au ۸ کار می‌کند.

 

۸۲ روز زندگی امید در فضا چگونه گذشت؟ / از پرتاب موفقیت‌آمیز تا ارسال گزارش‌های دورسنجی ماهواره امید، نخستین ماهواره ساخت کشور ایران است که تمام تجهیزاتش در سازمان فضایی ایران طراحی و تولید شده است. ساخت ماهواره تحقیقاتی امید که به همت محققان کشور از ۱۵ اسفند ۱۳۸۴ آغاز شد، طی دو سال در مرحله انجام تست‌های مشترک قرار گرفت.   این ماهواره بامداد ۳ فوریه ۲۰۰۹ میلادی (۱۵ بهمن ۱۳۸۷) همزمان با سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ در مدار فضا قرار گرفت و در ۵ اردیبهشت ۱۳۸۸ با جو غلیظ مناطق غربی آمریکای جنوبی و اقیانوس آرام برخورد کرد و به کار ۸۲ روزه خود پایان داد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: منظومه شمسی معاونت علمی و فناوری نانوذرات ماهواره جوهر نانویی منظومه شمسی دنباله دار ترین سیاره سیاره ها دار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۴۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌اللهی، در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

متن کامل پیام وزیر بهداشت

نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای است و سازمان بین المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیاندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی ۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه های بهداشت حرفه‌ای به منظور کنترل عوامل زیان آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذی نفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ای را خواستارم.

کد خبر 6091355 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • دانشمندان روسی به روشی ارزان برای استخراج طلا دست یافتند + جزئیات
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان