Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -
فرهاد سرخوش روز چهارشنبه در حاشیه بازدید رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و دبیر کارگروه ستاد احیای دریاچه ارومیه از گدارچای نقده و و مرکز آینده پژوهی دریاچه ارومیه در رشکان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با بهره گیری از آب این سد سالانه می‌توان در هر مرحله 90 میلیون مترمکعب به دریاچه وارد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: مقرر شده سالانه حداقل 2 بار آب از این سد به دریاچه رهاسازی شود که 180 میلیون مترمکعب خواهد بود.
مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه بخشی از تونل اصلی کانی سیب توسط کانال 11 کیلومتری بتنی روباز به گدار چای و ازآنجا به دریاچه ارومیه متصل می‌شود، بیان کرد: برای اینکه این آب از گدار چای به دریاچه هدایت شود، 34 کیلومتر به عرض 40 متر لایروبی انجام شده است.
سرخوش اضافه کرد: دبی آبی که این رودخانه عبور می‌دهد، 270 متر مکعب برثانیه بوده و سیلاب های 50 ساله نیز در این زمینه مورد نظر قرار گرفته‌است.
وی با اشاره به اینکه تونل کانی سیب قابل تنظیم است، اضافه کرد: سیلاب ها حجیم هم باشد در این محدوده قابل کنترل خواهد بود و در فصل اردیبهشت که فصل بارشها و آب شدن برف هاست، می‌توان آب انتقالی به تونل را قطع کرد.
وی افزود: گدار چای قبل از لایروبی از بین رفته بود و فقط قابلیت انتقال 10 متر مکعب آب را در ثانیه داشت ولی هم اکنون تمام مسیرهای انحرافی حذف شده و مسیر انتقال آب مستقیم است.
عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای بازدید از روند طرح‌های در حال اجرا و مصوب ستاد احیای نگین آبی آذربایجان از روز سه‌شنبه به شهرستان‌های ارومیه و پیرانشهر سفر کرده‌است.
کلانتری در روز دوم بازدید خود از محیط بانی رشکان ارومیه، گدار چای نقده، مجتمع راکد تفریحی و توریستی چی‌چست ارومیه در جاده چی چست، پل شهید کلانتری، تپه ماسه های بادی منطقه جبل ارومیه و بادشکن های آن بازدید می‌کند.
سد سیلوه در اردیبهشت سال 1396 بهره‌برداری و آبگیری آن آغاز گردیده و طبق نقشه راه احیای دریاچه ارومیه، پس از بهره‌برداری کامل سایر اجزای سیستم انتقال آن در سال جاری، سالانه حداقل 95 میلیون مترمکعب آب برای احیای دریاچه ارومیه تأمین خواهد کرد.
سد سیلوه در 10 کیلومتری جاده پیرانشهر به نقده واقع شده و این سد به منظور احیای دریاچه ارومیه، آبیاری زمین‌های کشاورزی منطقه و تامین آب شرب شهر پیرانشهر احداث شده‌است.
رهاسازی آب پشت این سد به سمت دریاچه ارومیه از سال گذشته آغاز شد و در سال جاری نیز بخش تامین آب کشاورزی آن به بهره‌برداری می‌رسد.
پیرانشهر در جنوب آذربایجان‌غربی قرار دارد و با میانگین بارش سالانه 700 میلی‌متر، دومین شهر پربارش استان پس از سردشت است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: احیای دریاچه ارومیه میلیون مترمکعب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۵۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی ورود بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سد کوثر

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد از پیش‌بینی ورود ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سد کوثر خبر داد.

آرش مصلح روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نشست فوق العاده ستاد مدیریت بحران استان افزود: پیش بینی میزان بارش‌ها طی سامانه بارشی پیش رو ۸۰ تا ۱۲۰ میلی متر اعلام شده است.

وی با بیان اینکه  سه سد در حال بهره‌برداری در استان داریم، اظهار کرد: سد کوثر از ۱۴ فروردین ماه تاکنون سرریز کرده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: خروجی سد کوثر را از ساعت ۱۲ ظهر روز سه شنبه ۶۰ مترمکعب بر ثانیه افزایش داده ایم.

مصلح تصریح کرد: سد کوثر ۱۰ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی دارد که پیش‌بینی می‌شود که طی بارش های اخیر ۱۰ میلیون مترمکعب آب وارد این سد شود.

وی ادامه داد: سد چم شیر گچساران ۷۰۵ میلیون مترمکعب هم اکنون ذخیره دارد که ۱۶۰۰ میلیون متر مکعب ظرفیت خالی دارد و ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب آب در سد شاه قاسم ذخیره شده که هم اکنون یک میلیون متر مکعب ظرفیت خالی دارد.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در دولت سیزدهم در راستای ساماندهی ۱۸ طرح اجرا کرده‌ایم که پس از اجرای این طرح‌ها تاکنون هیچ خسارتی ناشی از رودخانه‌ها نداشته‌ایم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آئین غبار روبی و گلباران مزار شهدای پیرانشهر بمناسبت روز معلم
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • واریز ۵۷ میلیارد تومان از سوی دولت به شهرداری‌های پیرانشهر
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • تلاش ۳ساعته نجاتگران هلال احمر برای دسترسی به مصدوم ارتفاعات حاج ابراهیم پیرانشهر
  • (ویدئو) تشکیل یک دریاچه فصلی در کویر اصفهان
  • پیش‌بینی ورود بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سد کوثر
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • بررسی وضعیت پروژه‌های تامین آب شرب در شهر و روستا‌های شهرستان پیرانشهر
  • وضعیت زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد