Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@05:30:42 GMT

آشنایی با تانک الضرار+عکس

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۷۵۷۱۷

آشنایی با تانک الضرار+عکس

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از کانال پارتیزان، الضرار نام یک ارتقاء سنگین بر روی تانک تایپ 59 چین است که توسط شرکت HIT برای نیروی زمینی ارتش پاکستان انجام شده است.   
در دهه 90 میلادی بخش زرهی ارتش پاکستان جزو کاربران تانک تایپ 59 چینی بود، خود تانک تایپ 59 در واقع کپی چینی تانک تی-54/55 روسی است؛ این تانک ها بیش از20 سال در خدمت ارتش پاکستان بودند و در برابر طیف وسیع تهدیدات جدید به خصوص تهدیداتی که از طرف گروه طالبان احساس می شد، حفاظت قابل قبولی نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الضرار تا امروز در سه نسخه به ارتش پاکستان تحویل  داده شده است؛ نسل اول این تانک صرفا ارتقائی در سطح حفاظت با بلوک زرهی واکنشی، جایگزینی موتور جدید 730 اسب بخاری و توپ 125 میلیمتری به جای موتور و توپ قبلی  بود، همچنین از این نسخه در مجموع 80 عراده  در سال 2004 به ارتش پاکستان تحویل داده شد. این نسخه از نظر حفاظت مورد قبول کارشناسان ارتش قرار نگرفت؛ بنابراین زمان تحویل نسل دوم الضرار ازسال 2005  آغاز شد. 
نسل دوم دارای بلوک زرهی RHA بر روی پیشانی برجک تانک بود،  فضای پشت این بلوک  به اندازه 110 میلیمتر خالی است (که در اصطلاح نظامی آن را air armour می گویند)، وجود این فضا باعث ایجاد مقاومت در برابر پرتابه های ضد زره   آر پی جی-7 را  می شود، همچنین این نسخه در پشت برجک نیز زره قفسی را برای افزایش حفاظت خود دارد. 
مهم ترین فاکتور ارتقای حفاظت این نسخه، مربوط به کف تانک است که یک بلوک چند تکه به کناره شاسی برای مقابله با تله های انفجاری سبک افزوده شده است؛ البته این افزایش وزن ناشی از  ضافه شدن بلوک های زرهی، وزن تانک را به 42.7 تن رساند.  
الضرار با موتور 730 اسب بخاری جدید در نسل دوم، دارای 55 کیلومتر در ساعت و 400 کیلومتر بُرد است که بُرد آن با نصب دو مخرن سوخت خارجی در پشت شاسی قابل افزایش است.
در خصوص قدرت آتش نیز، نسل دوم این تانک دو سایت نظارت روزانه و شبانه تردمال برای فرمانده و توپچی دریافت کرد.
توپ جدید 125 میلیمتری نصب شده در این نسخه از الضرار فاقد اتولودر است و یک سیستم کمکی نیمه خودکار برای لودر دارد؛ همچنین از توان شلیک گلوله های انرژی جنبشی با هسته شکافنده اورانیومی ساخت پاکستان برخوردار بوده که توان نفوذ در حدود 600 میلیمتر زره در فاصله 2000 متری را دارد. 
فرمانده تانک نیز یک مجموعه ارتباطی کنترل میدان نبرد بر پایه هدایت ماهواره‌ای جدید را دریافت کرده است.
طی سال های گذشته نسل سوم تانک الضرار هم معرفی شده که در واقع ارتقائی در سطح حفاظت نسل دوم این تانک با اضافه کردن بلوک های زره واکنشی جدید به برجک است.  
تاکنون در حدود 500 عراده تانک الضرار نسل دوم و نسل دوم ارتقاء یافته تحویل ارتش پاکستان شده است. 
همچنین الضرار تجربه جنگی نیز دارد و در عملیات ضرب عضب در وزیرستان و بلوچستان علیه گروه طالبان حضور پیدا کرد.
طی چندین سال درگیری تنها دو مورد نابودی الضرار قابل اثبات با تصویر وجود دارد که در هر دو مورد تانک بعد از اصابت چندین راکت RPG-7 و یک مورد تله انفجاری منهدم شده است، ولی خدمه آن سالم بوده و موفق به خروج از تانک شده اند.   تانک الضرار ، ایالت وزیرستان پاکستان می 2009     همانطور که در تصویر بالا مشاهده می شود، برخلاف گفته عده ای برجک عوض نشده، بلکه بخشی از بلوک پیشانی به خاطر اصابت، کنده شده و برجک اصلی قابل رویت است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: تانک پاکستان زره ارتش پاکستان نسل دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۵۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آسمان غرب»؛ فیلمی که در به تصویرکشیدن شهید شیرودی موفق نبود

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ونوس بهنود ـ فیلم سینمایی «آسمان غرب» به کارگردانی محمدعسگری و تهیه کنندگی حبیب والی‌نژاد در حالی با محوریت زندگی و رشادت‌های شهید علی اکبر شیرودی ساخته شد که به نظر می‌رسد نتوانسته آن‌گونه که شایسته است ادای دینی به این شخصیت دوران دفاع مقدس باشد.

فیلم «آسمان غرب» با نقش‌آفرینی میلاد کی‌مرام با محوریت رشادت و میهن دوستی خلبان شهید، علی اکبر شیرودی و همرزمان وی در چهل و دومین دوره از جشنواره فیلم فجر رونمایی شد. این فیلم سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری و سیمرغ زرین فیلم از نگاه ملی را از آن خود کرد.

در همین ارتباط، قربانعلی تنگ شیر استاد دانشگاه و منتقد فیلم تصریح کرد: این فیلم به لحاظ ساختار، پرداخت به موضوع و انتخاب بازیگر فیلم موفقی نیست و شتابزده ساخته شده است.

وی افزود: در ژانر سینمای جنگ آثار موفق متعددی در دنیا وجود دارد و اروپاییان همچنان برای جنگ جهانی اول و دوم فیلم می‌سازند؛ اما آثار تولیدی ما از جمله آسمان غرب می‌توانست بسیار بهتر باشد و متأسفانه اینطور نبود.
وی تاکید کرد: اینکه با فوریت فیلمی ساخته شود تا صرفاً به جشنواره برسد روند صحیحی نیست و نتیجه آن این شد که آسمان غرب نتوانسته به شیرودی ادای دین کند و مراحل زندگی وی را به خوبی معرفی کند.

به گفته این منتقد یکی از نیاز‌های فیلم‌های مرتبط با سینمای جنگ، پرداخت خوب داستانی و انتخاب مناسب بازیگران است و آقای کی مرام آنطور که باید نتوانست بازی ماندگاری را برای نقش شیرودی داشته باشد.

این اظهارات که از گوشه و کنار و از سوی منتقدان متعددی شنیده می‌شود در وضعیتی است که آسمان غرب در جشنواره فجر نیز با استقبال تماشاگران مواجه نبود و این روز‌ها که در سینما‌های کشور اکران می‌شود نیز انتخاب شماره یک تماشاگران نیست. بر اساس اعلام سامانه سمفا میزان فروش این فیلم که اکران خود را از نوروز امسال شروع کرده، حدود ۴ میلیارد و ۱۲۵ میلیون تومان بوده و در رتبه ششم فیلم‌های در حال اکران قرار گرفته است.

اما شهید شیرودی که بود؟ شهید علی اکبر شیرودی که رهبر معظم انقلاب درباره‌اش فرمودند اولین نظامی است که به او اقتدا کرده است، یک از خلبانان زبده در جنگ ایران و عراق بود. وی به عنوان فردی که بالاترین میزان پرواز در دوران جنگ را داشته و از ۳۶۰ مورد خطر نجات یافته شناخته شده است. وی در سال ۱۳۵۱ به ارتش پیوست و دوره خلبانی را سپری کرد و بعد‌ها با پیروزی انقلاب و تشکیل سپاه پاسداران به سپاه غرب کشور پیوست و در عملیات متعدد جنگی شرکت کرد. در هشتم اردیبهشت سال ۱۳۶۰ در حالیکه تانک‌های عراقی به طرف قره بلاغ دشت ذهاب در حرکت بودند با هلی کوپتر به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به آرزوی دیرینه خود، شهادت دست یافت. در معرفی شخصیت والای او همین بس که وی در نامه‌ای به پایگاه هوانیروز کرمانشاه، درجه تشویقی اعطایی خود را پس داده و هدف والای جنگ با دشمن را دفاع از ارزش‌ها مطرح می‌کند.

متن این نامه به شرح زیر است:

از: خلبان علی‌اکبر شیرودی
به: پایگاه هوانیروز کرمانشاه
موضوع: گزارش
اینجانب که خلبان پایگاه هوانیروز کرمانشاه می‌باشم و تاکنون برای احیای اسلام و حفظ مملکت اسلامی در کلیه جنگ‌ها شرکت نمود‌ه‌ام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشته و به دستور رهبر عزیزم به جنگ رفته‌ام؛ لذا تقاضا دارم درجه تشویقی که به اینجانب داده‌اند، پس گرفته و مرا به درجه ستوان‌یار سومی که قبلاً بوده‌ام برگردانید. در صورت‌امکان‌امر به رسیدگی این درخواست بفرمائید.


باتقدیم احترامات نظامی
خلبان علی‌اکبر شیرودی
۹/۷/۱۳۵۹

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (ویدئو) تانک پیشرفتهٔ آمریکایی در خیابان‌های مسکو
  • جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها
  • (تصاویر) M۱۰ Booker؛ جدیدترین زره پوش ارتش ایالات متحده
  • «آسمان غرب»؛ فیلمی که در به تصویرکشیدن شهید شیرودی موفق نبود
  • ببینید | استقرار انبوه تانک‌ها در نزدیکی رفح؛ اسرائیل آماده جنگ می‌شود؟
  • آشنایی با تانک چلنجر ۲
  • ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی
  • ببینید | آشنایی با خواص شیربرنج
  • ۹۲ واحد طرح نهضت ملی مسکن تحویل متقاضیان شاهرود شد
  • ببینید | آشنایی با خواص گل سرخ