Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهاباد- تالاب بین‌المللی کانی برازان مهاباد در زبان کردی به معنی «چشمه گرازهاست» که با ۹۲۷ هکتار وسعت در ۳۰ کیلومتری شمال مهاباد و در شمال و شرق روستای «قره داغ» واقع‌شده که به دلیل گوناگونی و فراوانی گونه‌های زیستی از سوی کمیته ملی طبیعت‌گردی کشور به‌عنوان نخستین سایت پرنده‌نگری در ایران نیز معرفی‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین-گروه استان ها: کانی برازان، تقریباً در تمام فصول سال امکان مشاهده پرندگان وحشی و کمیاب را به علاقه‌مندان می‌دهد که این امر از منحصربه‌فردترین ویژگی‌های این زیستگاه آبی در کشور است و آن را از دیگر تالاب‌های موجود متمایز می‌سازد.

اما در کنار تمامی این ویژگی‌ها حضور متعدد گرازها که برای یافتن خوراکی مزارع مردم روستایی این منطقه را شخم می‌زنند دردسرساز شده است.

دردسر روستائیان

حمله گرازها به‌صورت دسته‌جمعی به روستای «بفراوان» و تخریب محصول مردم این روستا حالی موجی از نگرانی را و البته دردسر اضافی را برای روستائیان فراهم کرده است.

متأسفانه گرازها با حمله به مزارع ذرت و چغندرقند، بخشی از محصول مردم این روستا را تخریب کردند و بنا بر گفته کشاورزان گله‌های گراز با ایجاد شیارهای عمیق موجب آسیب به ریشه گیاهان و هم‌چنین ناهمواری زمین می‌شوند.

بسیاری از  کشاورزان که توانایی ایجاد حصار یا فنس در اراضی کشاورزی را به دلیل وسعت آن ندارند لذا با مشکل جدی در برخورد با گرازها روبرو هستند.

از ماست که بر ماست

در همین رابطه یکی از فعالان حیات‌وحش به ما می‌گوید: دخالت انسان در طبیعت موجب شده تا جمعیت گرگ و پلنگ که از دشمنان گرازها به شمار می‌رود، نابودشده و یا کاهش یابد و لذا جمعیت گراز وحشی به علت نداشتن دشمن در طبیعت افزایش یابد.

امید اسمی می‌گوید: از سویی ورود انسان‌ها به زیستگاه گراز و محدود شدن محل زیست این حیوان باعث کاهش امنیت غذایی آن شده و گرازها مجبور به هجوم به باغات و مزارع کشاورزی شده‌اند.

وی ادامه می‌دهد:  هم‌جواری روستای بفراوان با تالاب کانی‌برازان که گله‌های بسیاری از گرازها را در خود جای‌داده است از قدیم موردتهاجم این حیوانات بوده  و لذا تنها راهکار برای جلوگیری از این خسارت‌ها ایجاد حصار یا حفر کانال در دورادور زمین‌ها  و یا صدر پروانه شکار برای شکار آن‌هاست تا جمعیت آن‌ها به تعادل برسد.

وی اظهار می کند: کشاورزان و باغداران  می توانند با ایجاد یک طناب و یا سیم سرتاسری به دور باغ و زمین خود و نصب چندین قوطی حلبی و انداختن سنگ در درون انها مبادرت به ایجاد حصار فیزیکی کنند.

وی ابراز می کند: ایجاد سر وصدا،استفاده از نور و روشنائی و همچنین روشن کردن آتش در مواقع احتمال هجوم وحوش،می تواند در این زمینه مفید واقع شود زیرا حیواناتی مانند خوک و گراز وحشی بطور مستقیم حرکت می کنند و با مواجه شدن با این تله ها و ایجاد سر و صدای حاصله با برخورد کردن با آنها اقدام به فرار می کنند.

قانون چه می‌گوید؟

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست مهاباد در این خصوص می‌گوید: طبق قانون، کشاورزان باید در مزارعی که به زیستگاه گرازها در سواحل جنوبی دریاچه ارومیه و تالاب بین‌المللی کانی‌برازان نزدیک است با فنس‌کشی مزارع و ایجاد گودال از حمله گزارش‌ها به مزارع خود جلوگیری کنند.

فاروق سخنور می‌افزاید: درگذشته ایجاد خسارت توسط حیات‌وحش شامل بیمه محصولات کشاورزی نمی‌شد، اما از چند سال قبل بودجه‌ای برای جبران خسارت واردشده به مزارعی که باوجود رعایت شرایط ذکرشده (فنس‌کشی و ایجاد گودال) توسط وحوش موردحمله قرار می‌گیرد تعیین‌شده است.

سخنور در خصوص مجوز شکار گرازها نیز گفت: با توجه به افزایش جمعیت گرازها و حمله آن‌ها به‌صورت گله‌ای به مزارع، مجوز شکار آن به برخی اقلیت‌های مذهبی منطقه (برای مصرف) و تعدادی میرشکاران (به‌شرط دفن لاشه) داده‌شده است.

وی در خصوص سرشماری گرازها در محدوده تالاب کانی‌برازان افزود: گرازهای کانی‌برازان بیشتر در محدوده نیزارهای روستای داشخانه زیست می‌کنند و تاکنون گله‌های ۸۵ قلاده‌ای، ۴۴ و ۳۶ قلاده‌ای در این منطقه مشاهده‌شده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گراز کشاورزی حیات وحش کانی برازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • چاره‌اندیشی کوتاه مدت ترافیکی برای میدان سپاه قم
  • نبود سالن ورزشی مشکل اصلی روستاهای دهستان الوندکوه غربی
  • ببینید | تصاویری از ایجاد دریاچه‌ای از زباله در اطراف تهران؛ بی‌توجهی مسئولان به وعده‌ خود!
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • کمبود شدید سرباز در اوکراین/ ارسال مهمات غربی چاره کار نیست
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • بارسا چاره‌ای ندارد: فروش حداقل یک ستاره