Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@07:06:19 GMT

خانم معلم، اجازه؟ من دارم می‌بینم!

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۷۶۹۳۱

خانم معلم، اجازه؟ من دارم می‌بینم!

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس؛ حنان سالمی: ایران، خوزستان، اهواز، شهرستان کارون، روستای سویسه؛ این‌ها مختصات نقطه‌ای است که سال‌ها است خانم معلم را حتی با وجود دردسرهای زیاد به سوی خود می‌کشاند.

شاید او قرار است وسیله‌ی اتفاقی بزرگ در یک زندگی کوچک شود که نتیجه‌ی شیرینش جز در گذر روزها به کام نخواهد نشست؛ آنچه می‌خوانید ماجرای آن روز عجیبِ آشنایی، از زبان حلیمه قریشوندی، معلم دبستان ثنایی روستای سویسه است:

پایه‌ی چهارم، انتخاب هر ساله‌ی من برای تدریس بود اما امسال نمیدانم تقدیر چگونه رقم خورد که تا به خودم آمدم معلم کلاس سومی‌ها شده بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روز اول علی‌رغم شیوع کرونا و استرس از سرانجام نامعلومش خیلی عادی سپری شد تا اینکه متوجه شدم یک قل از دوقل کلاسم هر چند دقیقه یکبار درِ گوشی چیزی از خواهرش می‌پرسد.

بچه‌ها تازه با من آشنا شده بودند و اصلا روش سخت‌گیری را در تدریس قبول نداشتم اما این پچ‌پچ‌های درِ گوشی هر روز بیشتر و بیشتر می‌شد تا جایی که سر کلاس ریاضی حتی حواس بقیه دانش‌آموزان را پرت میکرد.

از آن روز بیشتر حورا را زیر نظر گرفتم، اوایل با خودم فکر میکردم حتما نمره‌ی چشمش بالا رفته و با توجه به وضعیت معیشتی مردم روستا که غالبا ضعیف رو پایین بود این احتمال را دادم که خانواده‌اش نمی‌توانند عینک جدید تهیه کنند اما قضیه چیزی فراتر از تصورات من بود.

بوق ممتد

گوشی را برداشتم، دلم نمی‌آمد سوال‌هایم را از حورا بپرسم، این طفل معصوم، کم سن و سال‌تر از آن بود که بخواهد از رنج‌هایش بگوید؛ شماره مادرش را از دفتر مدرسه گرفته بودم، تلفن چند بوق که زد صدایی خسته سلام داد.

خودم را که معرفی کردم، مادر حورا با نگرانی و دستپاچگی گفت: کدام مادر و پدری را دیده‌ای که راضی به تیره و تار بودن دنیای بچه‌شان باشند، هر سال معلم‌های حورا تماس می‌گیرند که کاری برایش بکنیم اما مشکل چشم‌هایش یکی و دوتا که نیست؛ شما بگو وقتی زنده زنده دستمان از دنیا کوتاه است غیر از دخیل بستن به صبوری مگر چاره‌ای داریم؟

گوشی را قطع کردم، حالا این ذهن من بود که از بوق ممتد رنج حورا به خودش می‌پیچید؛ یعنی این همه مدت او در عذاب بود و من با سرخوشی، مدام اشاره میدادم که حورا، حواست به تخته باشد؟ حالا که من از محنت دیگران بی‌غمم، نشاید که نامم نهند آدمی!

فضای مجازی

چشم‌های حورا علاوه بر بیماری مادرزادی، انحراف و چند مشکل دیگر هم داشت که در کنار هم قرار گرفتنشان باعث شده بود تا این دختر ۹ ساله، سیلی تلخ فقر را با جان و دل بخرد و دنیای کودکانه‌اش را با کورسویی از نور ببیند.

حالا دلِ سوخته‌ی من بود و ۸ میلیون تومان هزینه‌ی عملی که جور نشدنش برایم فاجعه بود، به خصوص بعد از اینکه دکتر، حورا را ویزیت کرد و متوجه شدم که یک عمل چند میلیونی می‌تواند چشم‌های این دختر کوچک را بینا کند.

به سراغ خیرین رفتم تا لطف کنند و از نزدیک برای دیدن وضعیت حورا تشریف بیاورند، روزهای خیلی سختی بود و کرونا به هرچه بدتر پیش رفتن شرایط دامن میزد اما بالاخره بعد از یک پیگیری جانانه، چند خیّر آمدند و حورا را از نزدیک دیدند، خیلی خوشحال بودم که ماجرا ختم به خیر می‌شود تا اینکه آنها گفتند بهتر است تا تمام شدن کرونا صبر کنیم یا اینکه بیمارستان دولتی هر وقت نوبت دادند ما پیگیر می‌شویم!

کسی را محکوم نمی‌کنم، شاید عیب از دل من باشد اما نمی‌توانستم بیشتر از این سختی کشیدن حورا را تحمل کنم، به خدا توکل و شروع به نوشتن پیام کردم.

راستش فضای مجازی آنقدرها هم که می‌گویند بد نیست، چون در فاصله‌ی زمانی کمتر از یک ماه که پیام را در گروه‌های معلمان و همکاران فرهنگی منتشر کردم هزینه‌ی عمل جور شد، حتی بخشی از هزینه‌ها توسط دوست و آشنایان معلمان که به من معرفی میشدند جمع‌آوری شد، انگار زندگی آماده میشد تا روی خوشش را به حورا نشان دهد.

عمل

ویزیت‌های قبل از عمل شروع شد، حالا فاصله‌ی روستا تا مرکز استان هم مانع دیگری بود تا روشن شدن چشم حورا را عقب بیندازد اما کسی که تا اینجا را آمده باشد دو قدم مانده به رسیدن که زحمتی برایش ندارد.

همه‌ی کارها را هماهنگ کردم و حتی نوبت را گرفتم و در مطب منتظر مینشستم تا حورا با پدر و مادرش بیاید، کارها خیلی خوب پیش میرفت و آقای دکتر نیز به سهم خودش در این کار خیر شریک شد و هزینه عمل را کمتر کرد.

علی‌رغم رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی علائم کرونا را در خودم احساس میکردم، پیگیری کارهای بیمارستان حورا با من بود و به خاطر تردد زیاد در بیمارستان مطمئن بودم که مبتلا شده‌ام، اما از شادی فکر اینکه حورا تا چند ساعت دیگر از اتاق عمل بیرون می‌آید و دنیا را واضح می‌بیند در پوستم نمی‌گنجیدم.

خانم اجازه؟

یادم می‌آید وقتی پانسمان چشم‌هایش را باز کردند برایش سخت بود که دنیا را اینقدر واضح ببیند، مدام دور و برش را نگاه میکرد و سوال می‌پرسید، فکر میکرد این خوشحالی موقتی است اما وقتی دکترها و پرستارها به او اطمینان دادند که چشم‌هایش خوب شده یکدفعه‌ای دستش را بالا برد و با همان لحن معصوم کودکانه‌اش گفت: خانم معلم، اجازه؟ من دارم می‌بینم!

شاید بهتر بود کمک نکردن مسوولین و خیرین را بهانه میکردم و هرجا میرفتم آن‌ها را به باد انتقاد میگرفتم، اما من ترجیح دادم روی همه‌ی آن‌هایی که حورا را دیدند و دستشان می‌رسید و کاری نکردند را با چشمان بینایش کم کنم.

مشکل ما این است که می‌خواهیم بقیه برای دردهایمان آستین بالا بزنند در حالی که درمان همین دست‌های مهربان ما است که هر کدام یک گوشه‌ی مشکلات سرزمینم را می‌گیرد تا باری بر زمینش نماند.

حال خوش حورا

 

خانم قریشوندی، معلم نمونه‌ای که احساس مسوولیتش او را از حصار امن عافیت‌طلبی به میدان کمک به هم‌نوع کشانده بود پس از پایان روند پیگیری درمان حورا و بازیابی بینایی این دختر ۹ ساله به کرونا مبتلا و ۶ ماه در قرنطینه خانگی به سر برد اما اکنون و پس از طی دوره درمان دوباره به سراغ حورا آمده است.

پدر حورا راننده یک ماشین اجاره‌ای است و ماهیانه ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان درآمد دارد، این خانواده به دلیل اینکه از عهده پرداخت اجاره خانه برنیامدند در حال حاضر در اتاقکی در گاوداری و با شرایطی سخت مشغول به زندگی هستند اما خانم قریشوندی و چند تن از معلمان با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی و شیوع کرونا در حد توانشان در تلاش‌اند تا این خانواده‌ی ۶ نفره سرپناهی داشته باشند؛ به امید روزی که چشم هیچ حورایی خیره به راه نباشد.


انتهای پیام/و

منبع: فارس

کلیدواژه: خوزستان کارون روستا معلم دبستان احسان عمل بیمارستان بینایی چشم کودک محرومیت فقر اجاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۶۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیرخارجه اردن:نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن تاکید کرد: ما به دنبال یک صلح مبتنی بر راه حل دو کشور هستیم و اسرائیل باید پایبندی خود به صلح عادلانه و جامع را اعلام کند.

وی افزود: جامعه بین‌الملل اتفاق نظر دارد که تنها راه تضمین امنیت و صلح راه حل دو کشور است.

وزیرخارجه اردن تاکید کرد: فاجعه انسانی در غزه عمیق‌تر می‌شود و کودکان غزه در حال جان دادن از گرسنگی هستند. نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به سمت نابودی بکشاند.

وی افزود: تعداد شهرک‌های صهیونیستی اکنون به ۷۰۰۰ شهرک رسیده و شهرک‌سازی راه حل دو کشور را از بین می‌برد. نتانیاهو صلح را به تعطیلی کشانده و اوضاع را به سمت جنگ منطقه‌ای پیش می‌برد.

ایمن الصفدی تاکید کرد: نتانیاهو اکنون شکست خورده و اسرائیل به دولتی منحوس تبدیل شده است. کاملاً مشخص است که نتانیاهو به دنبال صلح نیست.

وی تاکید کرد: حماس آغازگر جنگ و نزاع نبوده و این را نمی‌توان انکار کرد. اسرائیل شرایط لازم را برای تشکیلات خودگردان جهت انجام وظایف خود فراهم نکرده است.

کد خبر 6092419 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • نصری: اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!
  • شکایت رسمی علیه سعید آقاخانی و سریال نون خ
  • آقاپور: با طیبی تیم را در فینال جهان می‌بینم
  • وزیرخارجه اردن: نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند
  • وزیرخارجه اردن:نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • نیروهای امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند
  • آژاکس را که می‌بینم، حالم بد می‌شود
  • کارمندان ادارات کل اجرایی وزارت کار اجازه دریافت حق مشاوره ندارند