Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، فیلم سینمایی «آبادان یازده ۶۰» به کارگردانی مهرداد خوشبخت با موضوع جنگ و دفاع مقدس، در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد و هم اکنون در سینما‌ها در حال اکران است. بدین بهانه با یکی از بازیگران زن این فیلم یعنی ویدا جوان گفت و گویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت انتخاب شما برای بازی در این سبک از فیلم چه بود؟
ژانر جنگی و بخصوص فیلم‌های ضد جنگ، جزء ژانر‌های مورد علاقه من است و همیشه دوست داشتم در اثر جنگی بازی کنم و این فرصت برای من پیش بیاید. دومین دلیلم این بود که نگاه «آبادان یازده ۶۰» به دفاع مقدس، نسبت به دیگر فیلم‌هایی که تا الان دیده بودیم متفاوت و ویژه بود. قهرمان این فیلم یک نفر نبود بلکه مردم بودند و نقش اصلی این فیلم رادیو نفت آبادان بود. زاویه دید متفاوت و جذابی داشت، از دل مردم بیرون می‌آمد و این وجوه فیلمنامه بود که باعث شد من وارد این اثر شوم.

سختی کار شما در این فیلم به لحاظ پرداخت شخصیت، ایفای نقش و کنش و واکنش‌های فیزیکی چه بود؟
همیشه قبل از اینکه نقشی را شروع کنم در مرحله اول تحقیقاتم، ما به ازا‌هایی پیدا می‌کنم که ساختار اولیه کاراکتر را بسازم. این موضوع در «آبادان یازده ۶۰» کار من را راحت‌تر کرد، چون مادرم در آن سال‌ها، هم سن و سال نرگس (نقش من در فیلم) بوده و من مادرم را الگوی اولیه نقش قرار دادم، اما سختی کار جایی بود که باید خودمان را در فضای جنگ در نظر می‌گرفتیم و حس و حال آدمی را پیدا می کردیم که در دل جنگ قرار دارد. بخصوص زمانی که تهران بودیم و به آبادان نرفته بودیم.

تماشای ویرانه های جنگ، خاطره تلخ من از آبادان

خاطرات تلخ و شیرین شما از این فیلم چیست؟
این فیلم خاطرات زیادی دارد. درگروه بازیگران به شدت منسجم و رفیق بودیم و سراسر فیلمبرداری برای من خاطره بود. بخصوص از زمانی که لوکیشن به آبادان منتقل شد و نزدیک به یک ماه آنجا زندگی کردیم و خود این سفر جزء جذابیت و خاطرات این فیلم بود.

از خاطرات بد و به یادماندنی ام، دیدن ویرانه‌های بسیارِ بازمانده از جنگ و جای گلوله و خمپاره روی دیوار‌های شهر‌ها بود. تماشای وضعیت نابسامان زندگی مردمی که ۴۰ سال پیش جنگ ویرانشان کرد و جانشان را فدای دفاع از کشور کردند اما پس از ۴۰ سال نه تنها پاداشی نگرفتند بلکه با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می‌کنند.

مهرداد خوشبخت از بازیگرانی در «آبادان یازده ۶۰» استفاده کرد که دارای پتانسیل بالایی هستند، اما جزء چهره‌های گران و آن‌هایی که در هر فیلمی دیده می‌شوند نیستند و نشان داد که این کار چقدر درست انجام شده است، این موضوع تا چه حد دید شما را نسبت به فضای بازیگری کنونی عوض کرد و آیا دیگر کارگردان‌ها و تهیه کننده‌ها نباید چنین کاری انجام دهند؟
ما در برخی موضوعات نگاه جهان سومی نسبت به سینما داریم و سینمای ما بیشتر بر مبنای گیشه می‌چرخد. خودم به عنوان آرتیست معتقدم که هنرمندان می‌توانند به مردم خوراک بدهند و هر خوراکی بدهیم به مرور می‌پذیرند. پس این سینماگر‌ها هستند که مخاطب را به یک سری چهره‌های ثابت عادت می‌دهند.

مهرداد خوشبخت ساختار شکنی کرد البته که علیرضا کمالی و حسن معجونی و نادر سلیمانی بازیگران ناشناخته‌ای نیستند بلکه کاملا حرفه‌ای و درست عمل می‌کنند، دیگر بازیگران فیلم نیز اینگونه اند و آن چیزی که از کارگردان شنیدم این بود که دوست نداشت ستاره بیاورد، چون به دنبال همذات پنداری بیشتر مردم با کارکتر‌ها بود و دلیل دوم اینکه در سینمای جهان هم می‌بینیم حتی زمانی که از نابازیگر استفاده می‌کنند فیلم محترم، دیدنی و قابل دفاع می‌شود.

در واقع بازیگر به تنهایی نمی‌تواند ضامن خوب یا بد بودن فیلم شود، چون یک اثر حاصل زحمات یک تیم است و اگر خلاقیتی از سوی نویسنده، تهیه کننده و کارگردان اتفاق نیفتد به خروجی خوبی نخواهد رسید. در کل، محتوا و حرفی که قرار است فیلم «آبادان یازده ۶۰» برای مخاطب داشته باشد برای مهرداد خوشبخت از هر چیز دیگری مهمتر بود.

چرا ما با وجود اینکه سرشار از سوژه و موقعیت‌های دراماتیک در خصوص جنگ تحمیلی هستیم کمتر به خودمان اجازه می‌دهیم که با نگاه امروز و جدید به سینمای جنگ بپردازیم؟ سینمایی که می‌تواند قابلیت‌های زیادی برای ما بوجود آورد و جهان شمول شود.

شاید باورتان نشود که این سوال من هم است، چون مدتی که در آبادان بودم هنوز آثار جنگ را می‌دیدم و به تعداد آدم‌های آن سرزمین داستان وجود دارد. این است که می‌گویم علامت سوال بزرگی درذهنم بوجود آمده که چرا به این نوع سینما نمی‌پردازند!

تمایل دارید چه نقشی را ایفا کنید که تا کنون آن را تجربه نکردید؟
از نقطه ورودم به دنیای بازیگری تمایل داشتم نقش‌های متفاوتی را ایفا کنم و اگر کارنامه ام را دنبال کنید متوجه می‌شوید به هر ژانری یک دستبردی زدم و تجربه‌ای کسب کردم. در کل من بازیگر تک وجهی نیستم و به راحتی می‌توانم هر نقشی را ایفا کنم، ولی نقش‌هایی که من را به چالش بکشند و کارکتر عمیق که حرفی برای گفتن داشته باشد، قطعا برای من جذاب‌تر است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای ایران ویدا جوان آبادان یازده ۶۰ مهرداد خوشبخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۷۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است


به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی پتروشیمی بندرامام، انصاری نیک در جلسه صبحگاهی شرکت با گرامیداشت یازدهم اردیبهشت ماه روز جهانی کار و کارگر گفت: «این روز را خدمت کارگران عزیز تبریک می گوییم. انشاا… منابع انسانی در حوزه کارگران اخبار خوبی برای این گروه داشته باشد و تصمیمات خوبی گرفته شود. در بازدید که با کارگران و پیمانکاران صحبت می کنیم، از حقوق هایشان می پرسیم و معمولا حقوق هایی که به ما گزارش داده می شود متناسب نیست. باید پیگیری شود تا هر پیمانکاری به بندر امام می آید حقوق هایشان از حداقلی که در بندر امام تعیین می شود کمتر نباشد و به آنان بگویید ما به کارگرها ۳۰ یا ۴۰ درصد بالاتر از مصوبه اداره کار حقوق می دهیم و این کف پرداختی کارگران در بندر امام است. این نکته ای بسیار مهم است که باید اجرا شود.»
وی ادامه داد: «تلاش بر این است که محیط های کارگاهی‌مان را به حداقلی از استاندارد های کیفی برسانیم و محیط کار محیطی باشد که برای ما آموزنده باشد. استاندارد های جهانی را داشته باشد. حساسیت ها نسبت به اتفاقات را بالا ببرید. در مورد اتفاقاتی که رخ می دهد تجزیه و تحلیل داشته باشید به سایت بروید و بازدید کنید و سوال کنید، در این پرسش و پاسخ ها مسائل بسیاری روشن می شود. هر روز می توان چنین مواردی داشت. کار مدیران محترم همین است، ما کاری مهمتر از این نداریم. بسیاری از مسائل و کار های مهم را می توان به این طریق روزانه حل کرد.»
ایشان در ادامه با گرامیداشت روز ملی خلیج فارس افزودند: «در روز خلیج فارس کتابی را به مناسبت ۵۰ سالگی شرکت چاپ کردیم. خلیج فارس هویت ایران است. یکی از پایه های قدرت تمدنی هر کشوری دریا است. در کشور هایی که دریا و خلیج وجود ندارد آن کشورها از نظر راهبردی مشکل دارند. ما روز خلیج فارس را در تقویممان نامگذاری کردیم، این به دلیل تهدیدی است که برخی دولت‌ها برای ما ایجاد کردند. عده ای در تاریخ به دنبال تحریف هستند از جمله قدرت های غربی که از ۲ هزار سال پیش با ما دشمنی دارند و با هویت و فرهنگ ما دشمنی دارند و این ادامه‌دار بوده و هیچ گاه قطع نشده است.»

مدیر عامل شرکت پتروشیمی بندرامام در ادامه سخنان خود و گرامی‌داشت روز ملی خلیج فارس تصریح کرد: «کتاب هایی که نوشته شده، اتفاقات و خبرهایی که رخ داده است و تجزیه ها از جمله جداسازی بحرین از ایران مسئله‌ای است که قالبا کشور های غربی پشت آن بودند. غرب دست بردار نیست و این خصومت تمام نشده است. شعار هایی که امروز در کشور های خلیج فارس داده می شود نیز از این جنس است. غرب به دنبال آن است که مجموعه تمدنی اسلامی و همسایه های قدیمی را به جان هم بیاندازد.

اختلاف را ایجاد می کنند تا وارد منطقه شوند و سو استفاده کنند و قدرت های منطقه را به چالش کشیده، تضعیف کرده و به زیر یوق خود ببرند. اتفاقاتی که امروز در سیستان و بلوچستان رخ می دهد بی ارتباط به این موضوع نیست. غرب نمی خواهد در این منطقه امنیت برقرار باشد زیرا امنیت ضامن توسعه است. بدون توسعه می توانند مردم را از بدنه کشور اصلی جدا کنند. یک کشور به این صورت تضعیف می شود. باید بدانیم که اگر هوشیار نباشیم، بقیه با ما چه کار می کنند.»

دکتر انصاری نیک خطاب به مدیران حاضر در جلسه تاکید کرد: «تمام افراد این جمع تحصیلکرده، کارکرده و اهل دانش و فن هستند. در جامعه ایرانی اگر چنین طیف هایی نسبت به این مسائل بی اطلاع باشند از بقیه چه انتظاری می رود؟! به مناسبت این روز وظیفه خود دانستم که به جهت هوشیاری، این موارد را بیان کنم. باید نسبت به تمدن و فرهنگ و هویت تاریخی‌مان حساس باشیم، باید یاد بگیریم، مطالعه کنیم و به بچه هایمان یاد بدهیم و آن ها را هم آگاه کنیم. باید به دوستان و بستگان و دیگر کسان‌مان این مسائل را یادآوری کنیم. این مسائل را می شود از غربی ها هم یاد گرفت، آن ها بسیار حساس هستند و این موارد را مکتوب می کنند تا ماندگار شود و بعد به آن استناد می کنند. این مستند ها فشار هایی در آینده نزدیک یا دور برای ما هستند. غرب واژه سازی می کند، کار فرهنگی و تاریخی می کند.»

نایب رئیس هیات مدیره شرکت پتروشیمی بندرامام ادامه داد: «خلیج فارس فرصتی برای ما است، ضمن اینکه سیاست های کشور به سمت اقتصاد دریا پایه است. این موضوع در اسناد بالا دستی مطرح و تصویب شده است.

پتروشیمی بندر امام به عنوان مجموعه ای اقتصادی می توند برای آینده آگاه باشد و از ظرفیت ها و فرصت های این حوزه استفاده کند. مطالعات راهبردی را بخوانید و ببینید چه ظرفیت ها و چه امتیازاتی برای ما وجود دارد و می توانیم چه نقشی داشته باشیم در این زمینه باید توجه داشت و این موضوع را دنبال کرد.»

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901189

دیگر خبرها

  • کشیدن ضامن نارنجک در بالای جدول/ جدال های مثلث جذاب لیگ فوتبال
  • بهترین فیلم های سامورایی قرن بیست و یکم؛ از The Last Ronin تا ۱۳ Assassins (+عکس)
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • اعترافات تروریستی که برای یازده میلیون آدم می‌کشت!
  • یازده وایکینگ کارلو آنچلوتی در جهنم آلیانز
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • حمله سرمربی والنسیا به داور: به نفع بارسا تصمیم گرفتی!
  • تجربه سینما ترس، ترسناک‌ترین در ایران
  • کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است