Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا یزدی زاده کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جایگاه یارانه ها در بودجه ۱۴۰۰ اظهار کرد:  مجزا کردن یارانه‌ها از  بودجه پیش تر هم مطرح شده بود و  پیشنهاد این بود که صندوق توسعه ملی ریالی تاسیس شود و این صندوق توسعه درآمدی که از هدفمند کردن یارانه‌ها ایجاد می‌شود وارد بودجه نشود، زیرا محل خرج آن مشخص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این اقتصاددان گفت: اینکه یارانه‌ها هدفمند شود و درآمد کسب شده از آن  توسط دولت خرج شود و  زمان پرداخت به دلیل کمبود منابع،  استقراض صورت بگیرد لزوم ایجاد حساب جداگانه یارانه دراین باره احساس می شود. امیدوارم در بودجه ١۴٠٠ این اتفاق بیفتد و صندوقی که وجوه باید به آن وارد شود و محل خرج آن نیز که برای حمایت از اقشار ضعیف است مشخص شود.

او ادامه داد: افزایش یارانه‌ها قطعا باید اتفاق بیفتد به خاطره زمان هدفمندسازی یارانه ها و وضع آن قیمت اقلام و حامل های انرژی با حال بسیار تغییر کرده است. اقتصاد سیستم تخصیص منابع براساس قیمت است قیمت‌ها نسبی هستند و قیمت مطلق وجود ندارد، وقتی می‌گوییم قیمت نسبی یعنی کالا‌هایی نسبت به گروهی دیگر گران‌تر یا ارزانتر هستند.

یارانه پنهان باید حذف شود

این کارشناس اقتصادی افزود: آیا وقتی تورم در کشور افزایش بی رویه‌ای دارد، کالا‌هایی را که به آن‌ها یارانه پرداخت می شود تا  قیمت ها پایین نگه داشته شود. همان نسبت با قیمت‌ها در سال های قبل یکسان است؟ قطعا این گونه نیست و  این شکاف بیشتر شده، باید دولت به سمت حذف یارانه برود. اقدام به پرداخت یارانه در اقتصاد توسط دولت دخالت در قیمت گذاری‌ها،  سیستم قیمت‌ها، کارایی اقتصاد و درنهایت نابودی آن منجر می شود . اما  نکته ای که وجود دارد این است که حذف یارانه‌ها نباید به صورتی که درباره بنزین رخ  داد، اجرا شود.

بیشتر بخوانید: 

نهاد‌های موازی کار باید ادغام شوند/ سبُک سازی دولت در کدام بند بودجه؟

این کارشناس اقتصادی افزود: معتقدم دولت باید طرح جامعی درباره حذف یارانه‌ها داشته باشد و این طرح مشخص کند که چقدر درآمد ایجاد می‌شود؟ حذف یارانه‌ها چقدر تورم ایجاد می‌کند؟ از محل این درآمد قرار است چه اقداماتی انجام شود؟ قرار است یارانه پرداختی خانوار‌های دهک‌های مختلف چگونه پرداخت شود؟ همه این موارد  به صورت یک بسته تهیه و تنظیم شده و  به همه پرسی گذاشته شود تا مردم رای دهند. البته باید دید این طرح  در صورت اجرا چقدر یارانه‌ها را افزایش می‌دهد و چقدر تورم ایجاد می‌کند. همچنین  به نفع کدام طبقات و دهک‌ها خواهد بود؟

برخی از دهک ها مستحق دریافت یارانه معیشتی نیستند

این تحلیلگر مسائل اقتصادی  با اشاره به نحوه پرداخت یارانه بنزینی در پایان گفت: فقط ۴۹ درصد مردم ماشین دارند و ۵١ درصد خودرو ندارند. توجه به این موضوع که چه میزان از این ۴۹ درصد خودرو‌هایی هستند که ارزش آن‌ها بیشتر از۵٠٠ میلیون تومان است که واقعا لزومی ندارد که یارانه بنزین دریافت کند یا خودرو‌های متعلق به اقشار متوسط باید در اولویت دریافت یارانه باشند؛ باید بررسی های بیشتری در این زمینه انجام شود و   به طور خاص کالابرگ و یارانه‌ها باید برای اقشار ثروتمند حذف شود.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بودجه1400 کسری بودجه حذف یارانه یارانه ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۸۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم سیستان و بلوچستان به احدی اجازه تفرقه‌اندازی نمی‌دهند

به گزارش خبرنگار مهر، «معین‌الدین سعیدی» در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، گفت: دشمنان ملت ایران بدانند مردم استان سیستان و بلوچستان قدردان نعمت امنیت و وحدت هستند و به احدی اجازه تفرقه‌اندازی میان صفوف‌شان را نمی‌دهند؛ البته امنیت پایدار در سایه فضای پُر رونق کسب و کار و با هم‌اندیشی و همفکری همه آحاد استان حاصل خواهد شد.

وی گفت: علی‌رغم خدمات بی‌بدیل نظام و کارهای بزرگ انجام شده، هنوز مردم استان سیستان و بلوچستان با چالش‌های عدیده روبه‌رو هستند. هر بار که ایران حق‌آبه خود را طلب کرد، طرف مقابل دروغ گفت.

سعیدی بر ضرورت رفع مشکل حاشیه‌نشینی در چابهار و کنارک تاکید کرد و افزود: با توجه به وقوع دو سیل ویرانگر اخیر در منطقه، لازم است سهمیه کنکور مختص دانش‌آموزان سیل‌زده در نظر گرفته شود.

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان با اشاره به وضعیت آب در این استان گفت: طرح‌های آبخیزداری، مهار موضوع سیل، کنترل سیلاب، ایجاد سازه‌هایی شبیه چاه نیمه‌ها برای نگاهداشت آب، احداث آب‌بند زودبازده در مسیر رودخانه‌های فصلی و مرزی و لایروبی این رودخانه‌ها، مرمت قنوات کشاورزی و ایجاد سیل‌بندهای روستاها نه تنها مانع هدررفت آب بلکه باعث ایجاد اشتغال پایدار می‌شود.

سعیدی با قدردانی از حضور رئیس‌جمهور در بین مردم سیل زده، گفت: حضور رئیس‌جمهور بین مردم سیل زده قطعاً موجب تسلی خاطر شد و این نقطه تمایز و برتری دولت فعلی بر دولت قبل است. از طرفی باید سازمان برنامه و بودجه مکلف شود تا ردیف‌های مستقل اعتباری برای جبران خسارات سیل در نظر گیرد.

وی با انتقاد از فیلترینگ گفت: آیا با فیلترهای فعلی مطلوب حاصل شده است؟ وقتی مسؤولان بدون هیچ محدودیتی در همه پلتفرم‌ها حضور دارند، چرا مردم را درگیر هزینه فیلترشکن‌ها می‌کنید.

کد خبر 6090895 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • جریمه ۱۰ میلیارد ریالی به اتهام هدر دادن سوخت رایانه ای در خوروبیابانک
  • پیشنهاد استاندار هرمزگان برای ایجاد ‌راه زمینی به کیش
  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • فوری /بودجه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳ اعلام شد /تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها تصویب شد
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • مردم سیستان و بلوچستان به احدی اجازه تفرقه‌اندازی نمی‌دهند