Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران در نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد گفت: تنها راه از نفس انداختن یکجانبه‌گرایی ستیزه‌جو، در جان چندجانبه‌گرایی دمیدن و احترام به حقوق بین‌الملل است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محسن بهاروند معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (جمعه) در نشست مجازی (ویدئو کنفرانس) وزیران امور خارجه کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد (NAM) که به عنوان یکی از فعالیت‌های جنبش در حاشیه هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و با شعار «۶۵ سال پس از باندونگ: جنبش عدم تعهد، متحد و کارآمد در برابر چالش‌های جهانی از جمله کووید- ۱۹» برگزار شد، شرکت و سخنرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهاروند در این نشست گفت: جهان ما به گونه‌ای فزاینده به بی‌نظمی و آشفتگی میل می‌کند و این، نه به انتخاب ما یا نبود بینش در ما، که به دلیل اقدامات اقلیتی است - که بی‌تابانه درصدد وارونه ساختن آشکار محوریت قدرت و مکنت در دوران در حال گذار به سمت و سوی یک نظم جهانی غربگرا می‌باشد.

وی افزود: از این رو، در میانه محشر بیماری همه‌گیر مرگبار کووید-۱۹، حافظان دیرین نظام سلطه و استیلا، قدرت اقتصادی رو به زوال خویش - توأمان با ابزار مرگ و کشتار دسته جمعی خود - را برای به زیر پا نهادن هنجار‌های بین‌المللی از کنوانسیون پاریس گرفته تا پیمان تسلیحات هسته‌ای میان‌برد (INF) و برجام، بدنام کردن مؤسسات جهانی از سازمان بهداشت جهانی گرفته تا شورای امنیت سازمان ملل متحد و لگدمال کردن حقوق بنیادین بشر از طریق اعمال محاصره قرون وسطایی علیه تمامیت جمعیت‌های انسانی به کار می‌بندند.

بهاروند عنوان کرد: مبادا از یاد ببریم که همه ما سرنشینان قایقی واحد و نیازمند تبیین یک جایگزین معتبر برای این انگیزش‌های هژمونیک (استیلاطلبانه) هستیم. چنانچه ناکام بمانیم، هیچ یک رها نخواهیم شد. اشتباه نکنید: در زمانی که رژیم یاغی در واشنگتن در تلاش است تا یکجانبه‌گرایی ستیزه‌جوی خود را به سراسر جهان صادر کند، کوشش‌های او بر یکجانبه‌گرایی منفعلانه کسانی که پنداره وهم‌آلود آمریکا را به امید خوش‌بینانه رهایی از شرر خشمش می‌پذیرند، تکیه دارد.

معاون وزیر خارجه اضافه کرد: تنها ما می‌توانیم میزان کامیابی یا ناکامی قلدران یاغی را تعیین کنیم: خواه این قلدر یاغی تروریسم اقتصادی آمریکا باشد که علیه مردم کوبا، ونزوئلا، سوریه، چین، روسیه، ایران و طیفی در حال گسترش از دیگر ملت‌ها اعمال می‌شود، یا کوشش‌های بی‌شرمانه آمریکا برای دایمی‌کردن تبعیض نژادی بی‌رحمانه در فلسطین.

وی خاطرنشان کرد: تنها راه از نفس انداختن یکجانبه‌گرایی ستیزه‌جو، در جان چندجانبه‌گرایی دمیدن و احترام به حقوق بین‌الملل است.

به گزارش فارس، معاون وزیر خارجه تاکید کرد: ما باید از خانه از طریق حل و فصل اختلافات خود با توسل به ابزار صلح آمیز مبتنی بر حقوق بین‌الملل، شروع کنیم و در سطح جهانی، باید تصمیم بگیریم که در رد یکجانبه‌گرایی و رها کردن خویش از بند یکجانبه‌گرایی منفعلانه از طریق مخالفت جمعی با رعایت اقدامات یکجانبه علیه دیگران، متفق و یکصدا عمل کنیم.

در این نشست علاوه بر معاون وزیر امور خارجه ایران، وزیران امور خارجه و دیگر مقامات سیاسی حدود ۶۰ کشور عضو جنبش نیز هر یک ضمن ایراد سخنرانی حول مهم‌ترین موضوعات سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی و چالش‌های جهانی از جمله شیوع بیماری همه‌گیر کووید -۱۹، مواضع کشور‌های متبوع خویش را در چارچوب دستور کار نشست بیان کردند.

جمهوری اسلامی ایران در روند مذاکراتی تصویب بیانیه سیاسی نشست وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد نقشی فعال ایفا کرد و چندین مورد بند‌های پیشنهادی کشورمان حاوی محکومیت اقدامات یکجانبه گرایانه و سیاست تحریم‌های ظالمانه آمریکا، ضرورت تقویت چند جانبه گرایی و اهمیت تضمین دسترسی کشور‌ها به خدمات و تجهیزات پزشکی و درمانی و دارو به منظور افزایش ظرفیت مقابله آن‌ها با ویروس کرونا مندرج در بیانیه مزبور به تصویب نشست وزیران امور خارجه جنبش رسید.

نشست امروز وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد که در سایه درگیری نظامی اخیر جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان و ویروس کرونا برگزار شد، علاوه بر تصویب یک بیانیه سیاسی در ۳۶ بند مشتمل بر موضوعات گوناگون منطقه‌ای و بین المللی، پیش‌نویس یک بیانیه سیاسی ویژه پیشنهادی جمهوری آذربایجان در خصوص درگیری‌های اخیر این کشور با ارمنستان را نیز بررسی و تصویب کرد. بیانیه اخیر با تأکید بر حمایت جنبش از حل و فصل منازعه بین ارمنستان و آذربایجان بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد تمرکز دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محسن بهاروند یکجانبه گرایی دشمنی آمریکا جنگ افروزی آمریکا وزیران امور خارجه حقوق بین الملل یکجانبه گرایی جنبش عدم تعهد بین المللی خارجه جنبش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۹۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان در سفر یک‌روزه خود به استان فارس با محمدهادی‌ایمانیه استاندار این استان دیدار و گفت‌وگو کرد.

داداش‌پور در این دیدار که با هدف بررسی حداکثرسازی جذب دانشجویان بین‌المللی برگزار شد، گفت: جذب دانشجویان بین‌المللی علاوه بر تقویت تعاملات بین‌المللی، به تحقق اهداف مهمی مانند ارتقاء کیفیت آموزش، افزایش درآمد و پیشرفت علمی و فناورانه کشور نیز کمک شایانی می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به این نکته که امروزه کشورها با ارتقای سطح همکاری‌ها و تبادلات بین‌المللی علمی نه تنها مشروعیت جانبی و منزلت کسب می‌کنند بلکه به نوسازی اقتصاد و کارآمدی فناوری خود مدد می‌رسانند، افزود: تحرک دانشجویان در سطح جغرافیای جهان قادر خواهد بود زمینه‌های تسهیل انتقال فناوری، همچنین ظهور نوآوری‌های رادیکال را فراهم کرده و بازار علم و نظام عرضه و تقاضای آموزش عالی را نیرومند سازد و تراکم و انباشت مناسبی از نیازها و کالاهای جدید فرهنگی و نرم‌افزاری را سامان دهد و این تراکم که همراه با تنوع و غنای فرهنگی حاصل می‌شود در واقع موتور محرک توسعه علمی محسوب می‌شود.

رییس سازمان امور دانشجویان با تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و آموزشی منحصر به فرد استان فارس، یادآور شد: دانشگاه‌های این استان توانایی و قابلیت جذب دانشجویان بین‌المللی را دارند و این امر در صورت تحقق همه جانبه آن می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه منطقه و کشور ایفا کند.

رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی خاطرنشان ساخت: بی‌شک ارتباط نزدیک با جوامع بین‌المللی، باعث ارتقاء شهرت دانشگاه‌ها و در مجموع کشور در دایره نظام علمی دنیا شده و با تحقق تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی شاهد رشد و گسترش مراکز آموزشی و به تبع آن کشور خواهیم شد و به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی بیشتر وقوف خواهیم یافت.

داداش‌پور با اشاره به اینکه دانشجویان بین‌الملل باید از امکانات و خدمات بهره‌مند باشند؛ تصریح کرد: پشتیبانی زیرساختی و خدماتی، حمایت آموزشی و فرهنگی از جمله خدماتی است که دانشجویان بین‌الملل باید از آن به خوبی برخوردار باشند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف از تلاش‌های سازمان امور دانشجویان ایجاد یک محیط دوستانه برای دانشجویان بین‌المللی است تا بتوانند سفیران خوبی برای معرفی جاذبه‌های تحصیل در ایران باشند.

استاندار فارس نیز در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: استان فارس آمادگی دارد تا با توجه به چشم‌انداز دولت سیزدهم یعنی مرجعیت علمی کشور ایران و گسترش زبان فارسی به عنوان مرکز جذب دانشجویان بین‌المللی قرار گیرد.

وی ادامه داد: جذب دانشجویان بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است زیرا برای کشور منفعت‌های زیادی دارد و سبب پیشرفت همه‌جانبه آن می‌شود.

کد خبر 6097375

دیگر خبرها

  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
  • وزیر امور خارجه: احتمال توقف جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • نشست سران سازمان همکاری اسلامی آغاز شد
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی