Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها از حرف تا عمل رعایت پروتکل های بهداشتی فاصله زیادی است، فاصله ای که ثمره اش جان باختن عزیزانی است که خانواده های زیادی را داغدار می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، کرونا یک واژه وحشتناک از یک ویروس است که بیش از هشت ماه دنیا را درگیر خود کرده است، بیش از یک میلیون نفر تاکنون در جهان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند و میلیونها نفر نیز از مبتلایان این بیماری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروسی که هر چند وقت یکبار شکل و شمایل خود را تغییر می دهد، پیر و جوان و کودک هم نمی شناسد، وحشیانه این روزها جولان می دهد و تاکنون دارو درمان و واکسنی برای این بیماری مورد تایید قرار نگرفته است.

در ابتدای شیوع این بیماری اعلام شد که استفاده از ماسک برای همه لزومی ندارد و تنها افراد در معرض بیماران باید از ماسک استفاده کنند، طولی نکشید که اعلام شد استفاده از ماسک بسیار ضروری است تا بیش از ۹۰ درصد می تواند از انتقال این بیماری جلوگیری کند.

رعایت فاصله اجتماعی موضوع دیگری بود که افراد باید بین یک تا ۱٫۵ متر در مکان های عمومی از هم فاصله داشتند اما در خیابانها و بسیاری از مراکز این موضوع تا به امروز رعایت نشده است و تنها در برخی از مکانها و مراسمات رعایت شده است.

در نخستین روزهای شیوع این بیماری دستورالعمل های بهداشتی برای همه افراد و اصناف تعریف شد، دستورالعملی که اگر به درستی و با تشدید نظارتها اجرا می شد، قطعا این روزها وضعیت ابتلا به کرونا تا این میزان بالا نمی رفت.

پروتکل های بهداشتی روی کاغذ ماند

این در حالیست که در ماه های اول خبر از پلمپ واحدهایی داده می شد که به دلیل عدم رعایت پروتکل ها تعطیل شدند اما این روزها بسیاری از اصناف تنها پروتکل های بهداشتی را به نصب یک جمله می دانند که بر روی برگه ای پشت شیشه مغازه نصب کرده اند.

در بسیاری از موارد این روزها حتی خود فروشنده هم ماسک ندارد، چه رسد به این که برای حضور مشتری در مغازه برای استفاده از ماسک حساسیت هم داشته باشد.

ضرر اقتصادی کرونا بر هیچ کسی پوشیده نیست، اما همین اصناف و بازار با رعایت پروتکل های بهداشتی می توانند فعالیت داشته باشند و این در صورتی است که نظارتها برای اجرای دقیق این برنامه وجود داشته باشد.

تعطیلی اصناف در این روزها تنها راه حل مشکل نیست چرا که بر اثر کرونا هزاران نفر در کشور بیکار شدند و همین سبب مشکلات بیشتری می شود اما آنچه مسلم است رعایت مسائل بهداشتی است که برخی آن را به سخره گرفته اند.

طی روزهای اخیر روزانه بیش از ۲۰۰ نفر در کشور بر اثر کرونا جان خود را از دست می دهند و حدود چهار هزار نفر هم به این بیماری مبتلا می شوند، این در حالیست که در بسیاری از شهرها و استانها هشدارهایی مبنی بر بحران کرونا و پر شدن ظرفیت تخت های ویژه این بیماری داده شده است.

قبح کرونا شکست

علیرغم جولان کرونا در کشور متاسفانه قبح کرونا در بین عده ای از افراد شکسته شده به طوری که رفتن به مسافرت و سایر مراسمات را ادامه می دهند و توجهی به خطرات ناشی از کرونا ندارند.

در آخر هفته و با یک تعطیلی دو روزه، خودروهای زیادی به سمت شمال کشور و شهرهای دیگر سرازیر می شوند، ترافیک در مسیرهای شمالی نشان می دهد که پروتکل های بهداشتی از حرف تا عمل چقدر رعایت شده است.

در نگاهی گذرا می توان دید که کمتر از ۷۰ درصد افراد جامعه از ماسک استفاده می کنند، مابقی اعتقادی به استفاده از ماسک ندارند شاید هم اعتقادشان این است که راه انتقال جور دیگری است.

خبر کرونا این روزها در صدر همه اخبار و جزء تلخ ترین خبرهاست، روزانه ۲۰۰ خانواده در کشور عزادار می شوند و عزیزترین افراد زندگی خود را گاهی به خاطر یک کم توجهی از دست می دهند، در میان جانباختگان از کودکان گرفته تا جوانان و میانسالان دیده می شود.

کرونا روزانه جان ۲۰۰ نفر را می گیرد

تاکنون در کشور ۴۹۲ هزار و ۳۷۸ نفر به کرونا مبتلا شده، ۲۸ هزار و ۹۲ نفر بر اثر ابتلا فوت کرده و حال چهار هزار و ۳۹۲ نفر وخیم اعلام شده است.

با توجه به این رقم بالای ابتلا و میزان مرگ و میر در کشور متاسفانه اقدامی از سوی دولت برای کنترل این بیماری دیده نمی شود یا اگر هم صورت گرفته، کافی نبوده است، حتی همچنان مراکز تفریحی، تجاری و تفرجگاه ها مملو از افرادی است که گاه بدون ماسک و رعایت فاصله اجتماعی مشغول به تفریح هستند.

این یعنی پروتکل های بهداشتی این روزها فقط به یک شعار تبدیل شده که در عمل اقدامی صورت نمی گیرد، شعاری که بر در و دیوار شهر و مغازه ها خودنمایی می کند اما عمل به آن فراموش شده و با کم شدن حساسیت ها به رعایت نکات بهداشتی، کرونا روز به روز خیز برمی دارد.

شهادت ۱۶۴ مدافع سلامت

اما از سوی دیگر مدافعان سلامت ماه هاست مشغول خدمت در سنگر سلامت هستند، تاکنون متاسفانه ۱۶۴ نفر از کادر درمان پزشک و پرستاری بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند و صدها نفر نیز به این بیماری مبتلا شده اند.

کادر درمان بارها و بارها اعلام کرده و از مردم خواسته اند تا با رعایت پروتکل های بهداشتی و خودداری از خروج غیر ضرروی از منزل، مدافعان سلامت را یاری کنند.

بستری روزانه تعداد زیادی از بیماران مبتلا به این بیماری و مراقبت توسط کادر درمان آن هم با پوشش های سخت کار دشواری است، کافیست چند لحظه خودمان را جای انها بگذاریم تا گامی برای مراقبت از خود و کمک به کادر درمان برداریم.

چرا همه ماسک نمی زنند؟

در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد افراد از ماسک استفاده می کنند و ۴۰ درصد به هر دلیلی ماسک نمی زنند، همین افراد بدون ماسک و بدون رعایت فاصله اجتماعی هم در سطح شهر حاضر می شوند و خطر ابتلا به کرونا را چند برابر افزایش می دهد.

متاسفانه علیرغم آمار بالای کرونا در کشور تاکنون اقدامی از سوی دولت برای تشدید نظارت ها و راهکارهایی برای کاهش این بیماری اندیشیده نشده و الزام برای استفاده از ماسک و اعمال دستورالعمل هایی مبنی بر استفاده از ماسک صورت نگرفته است.

حالا موج های کرونا پشت سر هم قطار شده اند، موج هایی که جان انسانها را می گیرند و آنچه نگران کننده است ابتلای مجدد افرادی است که به کرونا مبتلا شده اند.

متاسفانه گاهی افرادی که یک بار به کرونا مبتلا شده اند، رعایت پروتکل ها را الزامی نمی دانند در حالی که آمارهایی از ابتلای مجدد این افراد به کرونا دیده شده است.

جای خالی پروتکل بهداشتی در وسایل نقلیه عمومی

اما در این روزها خبری از رعایت پروتکل های بهداشتی در تاکسی و اتوبوس نیست، تاکسی ها همان چهار مسافر را سوار می کنند و گاهی نه خود راننده ماسک دارد و نه مسافران. همین سبب شده تا آمار ابتلای کرونا در بین تاکسیداران به بیش از ۶۰۰ نفر در کشور برسد و متاسفانه بیش از ۴۰ نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست بدهند.

حالا باز هم دستفروشی و ازدحام برای خرید، ایستگاه های اتوبوس و تاکسی، بازار و مجتمع های تجاری همچنان شلوغ تر از همیشه فعالیت می کنند، در این میان نه خبری از رعایت پروتکل های بهداشتی است نه از نظارتی برای جلوگیری از انتشار این بیماری.

داستان یک میلیارد دلار برای مقابله با کرونا

چندی پیش مبلغ یک میلیارد دلار از صندوق توسعه برای مقابله با کرونا در نظر گرفته شده اما نمکی وزیر بهداشت اعلام کرد که کمتر از ۳۰ درصد از کل مبلغ تاکنون پرداخت شده است.

این در حالیست که وضعیت کرونا در کشور به حدی رسیده که این مبلغ در همین راه هزینه شود و حالا حاشیه ها و مسائلی را به دنبال داشته که مابقی این پول در کجا هزینه شده است.

به هر حال وضعیت کرونا در کشور به حدی رسیده که شرایط ویژه ای برای رعایت پروتکل های بهداشتی و الزام دستورالعمل ها صورت گیرد، می طلبد دولت در این راستا تدابیری بیندیشد تا از شیوع هر چه بیشتر جلوگیری شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رعایت پروتکل های بهداشتی جان خود را از دست استفاده از ماسک رعایت پروتکل ها کرونا در کشور کادر درمان مبتلا شده شده اند بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۰۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

به گزارش همشهری آنلاین، ۱۱ اردیبهشت در ایران مصادف با روز جهانی کار و کارگر است و مهم‌ترین نکته در این باره حفاظت از کارگران در محیط‌های کاری، نقش‌ها و مسئولیت‌های کارگر و کارفرما، ارتقای فرهنگ ایمنی همچنین ارائه راهکارهای کنترلی در این حوزه است.

۶۰ درصد از جمعیت جهان هم به کار مشغول هستند و حق اساسی همه کارگران برای داشتن یک محیط امن و سالم از اهمیت بالایی برخوردار است. آن هم در حالی که آنها مدام در معرض حادثه شغلی یا حادثه ناشی از کار هستند که حین انجام وظیفه شغلی یا مرتبط با آن در داخل یا خارج از محل فعالیت رخ داده و جراحت، بیماری، صدمه یا فوت از جمله پیامدهای آن به شمار می‌رود.

سیدرضا روحانی و سیدمحمد شریف محسنی، کارشناسان شرکت بهره‌برداری راه آهن شهری تهران و حومه در یادداشتی به چند نکته مهم در این باره اشاره کرده‌اند.

مقایسه آمار حوادث کار در ایران و جهان

سازمان بین‌المللی کار تخمین می‌زند که حدود ۲.۳ میلیون زن و مرد در سراسر جهان هر ساله بر اثر حوادث یا بیماری‌های ناشی از کار فوت می‌کنند، یعنی بیش از ۶ هزار مرگ در روز.

این سازمان همچنین اعلام می‌کند که سالانه حدود ۳۴۰ میلیون حادثه شغلی و ۱۶۰ میلیون قربانی بیماری‌های ناشی از کار رخ می‌دهد و این در حالی است که مطابق آخرین داده‌های آماری سازمان بین‌المللی کار، میزان حوادث تصادف شغلی منجر به فوت و بیماری‌های ناشی از کار در حال افزایش است. این در حالی است که بیماری‌های مرتبط با کار بیشترین مرگ و میر را در بین کارگران ایجاد می‌کند و تخمین زده می‌شود که مواد خطرناک به تنهایی باعث مرگ ۶۵۱ هزار و ۲۷۹ نفر در سال است. صنعت ساختمان هم دارای نرخ نامتناسب بالایی از حوادث ثبت شده است. کارگران جوان و مسن‌تر هم در این حوزه آسیب‌پذیر هستند.

در ایران هم بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سالانه از حدود ۱۰ هزار مورد حوادث ناشی از کار ۸۰۰ مورد به فوت منجر می‌شود که کمتر از میانگین جهانی است. همچنین بر اساس اعلام معاونت روابط کار وزارت کار ۳۸ درصد حوادث ناشی از کار در صنعت ساختمان و ۳۶ درصد در صنایع دیده می‌شود، در برخی صنایع مثل معدن هم خطرپذیری بالاتری وجود دارد، ولی به لحاظ رعایت نکات ایمنی در آنجا تنها ۲ درصد از حوادث ناشی از کار رخ می‌دهد. آماری که نشان می‌دهد هرجا استانداردها و ایمنی حین کار رعایت شود، صیانت از نیروی کار نیز حفظ می‌شود.

بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار (ILO) بحران‌های جهانی متعدد روند احیای بازارکار جهانی را دچار وخامت کرده و نابرابری در کشورها را افزایش داده است. در آخرین نشست سالانه سازمان بین‌المللی کار و به گفته مدیر کل سازمان جهانی کار مقرر شده بیانیه اصول و حقوق بنیادین کار سال ۱۹۹۸ اصلاح و پیوستی در خصوص شرایط کار ایمن و ایمنی شغلی به این بیانیه اضافه شود.

ارتباط بین حوادث ناشی از کار و فرهنگ ایمنی

فرهنگ ایمنی در محیط کار به مجموعه از اعتقادات، ارزش‌ها، رفتارها و روش‌های کاری اشاره دارد که به ایجاد و حفظ یک محیط کار ایمن و سالم کمک می‌کند. این فرهنگ نه تنها از دیدگاه سازمانی مهم است بلکه از دیدگاه فردی هم اهمیت دارد، زیرا تأثیرگذاری فرهنگ ایمنی بر رفتارهای هر فرد در محیط کار بسیار بزرگ است.

بر این اساس برخی از عوامل (محیطی- رفتاری) که می‌توانند به افزایش حوادث ناشی از کار منجر شوند عبارتند از

۱. نقض استانداردهای ایمنی و بهداشتی در محیط کار

۲. ناکارآمدی یا ناسازگاری تجهیزات و ماشین‌آلات با استانداردهای ایمنی.

۳. فشار زیاد بر کارگران در زمان محدود

۴. فقدان آموزش و آگاهی از خطرات محیط کار

۵. عوامل محیطی آب و هوای نامناسب یا محیط‌های کاری دارای مواد خطرناک

۶. خستگی و خواب آلودگی کارگران به دلیل ساعات کاری طولانی

۷. عوامل روانی مانند استرس و فشارهای روانی و اجتماعی در محیط کار.

۸. رفتار نا ایمن کارگر

در مقابل، در محیط‌های کاری که فرهنگ ایمنی ضعیف است، ممکن است کارگران بیشتر تمایل داشته باشند تا از رعایت استانداردهای ایمنی چشم‌پوشی کنند و ریسک‌ها را نادیده بگیرند. این موضوع به افزایش حوادث ناشی از کار منجر می‌شود.

راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

برای کنترل و کاهش حوادث ناشی از کار، انجام اقداماتی در سه حوزه‌ اصلی می‌تواند مؤثر باشد:

پیشگیری، تشخیص و مداخله.

در حوزه پیشگیری، رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی، آموزش و آگاهی کوتاه و سریع ایمنی قبل از شروع کار و شناسایی، ارزیابی و کنترل خطرات و ریسک‌های محیط کار ضرورت دارد.

در حوزه تشخیص، بازرسی و ارزیابی مداوم خطرات محیط کار، گزارش‌دهی و تحلیل حوادث، شناسایی علل اصلی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ضروری است و در حوزه مداخله، تعهد مدیریت سازمان به ترویج فرهنگ ارتقاء ایمنی و بهداشت کار، مشارکت فعال کارکنان در مسائل ایمنی، باز طراحی تجهیزات، ماشین‌آلات و محیط کار(کاهش/ حذف خطرات) و تخصیص و استفاده از وسایل حفاظت ایمنی اهمیت دارد.

هماهنگی بین کار و کارگران ایمن با فرهنگ ایمنی محیط کار هم بسیار ضروری است. وقتی که هر دو طرف به ایمنی به عنوان اولین اولویت در محیط کار توجه کنند و مشارکت فعالی در اجرای اصول و استانداردهای ایمنی داشته باشند، احتمال وقوع حوادث ناشی از کار به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و یک محیط کار ایمن و سالم برای همه فراهم می‌شود. بنابراین، توجه به ارتقاء فرهنگ ایمنی در محیط کار و ایجاد آگاهی و مسئولیت‌پذیری برای ایمنی در بین همه کارکنان سازمان می‌تواند به کاهش حوادث ناشی از کار کمک کند و محیط کاری ایمن‌تر را ایجاد نماید.

مفاد قانونی مرتبط با حوادث ناشی از کار

صیانت از نیروی کار را جمله اهداف مهم وزارت کار است و یکی از مباحث مهم و مورد تاکید در ماده ۸۵ قانون کار، حفظ و صیانت از نیروی کار و منابع مادی کشور است و رعایت نکات ایمنی قانون کار لازم‌الاجراست. در ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی نیز حوادث ناشی از کار به حوادثی گفته می‌شود که در حین انجام وظیفه و مواقعی اتفاق بیفتد که بیمه شده در کارگاه یا ساختمان و محوطه آن مشغول انجام کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه، ماموریتی را برعهده گیرد. در فصل چهارم قانون کار ۲۲ ماده قرار دارد که از حقوق مختلف صیانت از نیروی کار، تشکیل شورای عالی حفاظت فنی، تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی پیش بینی شده است.

مطابق ماده ۹۱ قانون کار هم کارفرمایان موظفند برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند؛ کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.

کد خبر 847573 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت کارگران معدن حوادث پزشکی

دیگر خبرها

  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • شوم تار ؛ عرفان طهماسبی
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ادعای کارفرمایان به رعایت نکات ایمنی با نصب کپسول آتش نشانی
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی