Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@18:56:31 GMT

سلامت روان در پناه کرونا

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۱۳۴۶

سلامت روان در پناه کرونا

ایسنا/بوشهر امسال روز جهانی سلامت روان، در تاریخ ۱۰ اکتبر، در حالی برگزار می‌شود که در نتیجه بیماری همه گیر کووید۱۹، زندگی روزمره ما به میزان قابل توجهی تغییر کرده و طی ماه‌های گذشته چالش های بسیاری را برای گروه های مختلف به همراه داشته است.

به عنوان نمونه برای کارکنان مراقبت های بهداشتی، ارائه مراقبت در شرایط سخت و ترس از آوردن کووید۱۹ به خانه، برای دانش آموزان و دانشجویان سازگاری با گذراندن کلاس ها به صورت آنلاین و تماس کم با معلمان و اساتید، دوستان و نگرانی از آینده، برای کارگران کم شدن درآمد و از دست دادن شغل، همچنین برای افرادی با درآمد کم شکنندگی در برابر پیامدهای بیماری کووید۱۹، در این میان افرادی که مشکلات سلامت روان داشته‌اند، بیشتر از گذشته انزوای اجتماعی را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنابرایـن بـا توجـه به تجربـه گذشـته، انتظار مـی رود کـه در ماهها و سـالهای آینـده نیـاز به تامین شـاخص های سلامت روان به میزان قابـل توجهی افزایش یابد. بـه همین دلیل اسـت که شـعار امسـال روز جهانی «سلامت روان بـرای همه»نام گذاری شـده اسـت و همه افـراد، جوامع، سـازمانها و دولتها توصیـه بـه سـرمایه گـذاری در حـوزه سلامت روان شـده انـد، تا به این شـکل امـکان بهـره مند شـدن همـه افـراد در همه جا از سلامت روان فراهم شـود. 

به گزارش مرکز مشاوره آرامش، مفهوم سلامت روان شامل آسایش ذهنی، احساس خودتوان‌مندی، خودمختاری، کفایت، درک هم بستگی بین نسلی و شناخت توانایی خود در محقق ساختن ظرفیت‌های عقلی و هیجانی خویش است. به گونه‌ای دیگر می‌توان گفت: بهداشت روان حالتی از رفاه است که در آن فرد توانایی‌هایش را باز می‌شناسد و قادر است با استرس‌های معمول زندگی مدارا کند، از نظر شغلی مفید و سازنده باشد، برای اجتماع خود نقشی ایفا کند و با دیگران مشارکت و همکاری داشته باشد. سلامت روان شامل افزایش توانایی‌های افراد و جامعه و قادرسازی آن‌ها در دستیابی به اهداف مورد نظر است.

پنج بعد سلامت روان شامل خودپذیری، روابط مثبت با دیگران، خودمختاری، تسلط بر محیط و مقصود در زندگی است. 

کسانی که سطح بالایی از این پنج ویژگی را دارند:

*از نگرش مثبت به خود برخوردارند، جنبه های متعدد خود را می پذیرند، از جمله ویژگی های خوب و بد آن را و در مورد گذشته احساس خوبی دارند.

*روابط گرم، رضایت بخش و مطمئنی با دیگران دارند، به رفاه دیگران اهمیت می دهند، از همدلی عمیق، محبت و صمیمیت برخوردار هستند، و مصالحه در روابط انسانی را درک می کنند.

*خودمختار و مستقل هستند، در برابر فشارهای اجتماعی برای فکر کردن و عمل کردن به شیوه خاص مقاومت می کنند و رفتارشان را از درون تنظیم می کنند و با معیارهای شخصی خودشان را ارزیابی  می کنند.

*در رابطه با اداره کردن محیط، حساس تسلط و شایستگی می کنند؛ مجموعه پیچیده ای از فعالیتهای بیرونی را کنترل می کنند؛ از فرصتهای موجود در محیط استفاده موثر می کنند؛ می توانند موقعیتهایی را انتخاب کنند یا به وجود آورند که با نیازها و یا ارزشهای شخصی مناسب باشد.

*در زندگی هدف دارند؛ احساس می کنند زندگی حال و گذشته معنی دارد، برای زندگی کردن برنامه و هدفهایی دارند.

*احساس می کنند جریان رشد ادامه دارد، خود را رشد کننده و گسترش یابنده می بینند، به روی تجربیات جدید گشوده هستند، به صورتی تغییر می کنند که بیانگر خودآگاهی و اثر بخشی بیشتر است. 

*پس برای ارتقا بهداشت روان:

۱- مهم‌ترین گام این است که باید در پایگاه‌هایی ایجاد شود که افراد بدانند در مواقع  بحرانی باید به مجاور چه کسی مراجعه کنند تا به خوبی و درستی یاری شوند.

۲- باید به افراد جامعه آموزش داده شود که چگونه از خود مراقبت کنند و دانش و مهارت شناسایی،توصیف و مدیریت استرس و مسائل عاطفی را  آموزش داده تا در مواقع استرس و بحران های عاطفی از این معلومات و مهارت‌های استفاده کنند.

۳- تکنیک تا حل تعارض و مذاکره را باید به افراد آموزش تا در روابط بین فردی بتوانند مناسب ترین عملکرد را داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلامت کروناویروس سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۱۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند

به گزارش تابناک، علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری پیرامون سلامت روان معلمان اظهار داشت: در حال حاضر تنبیه بدنی دانش آموزان بسیار اندک است. در پذیرش معلمان جدید به صورت کانون‌های ارزیابی، معلمان را بررسی کردیم و مهارت گفتاری، رفتاری، روحیات مورد نیازبرای معلمان و شخصیت و... بررسی می‌شود.

وی افزود: ۶۰ درصد نمره آزمون استخدامی به مبحث سلامت روان تعلق گرفته است تا با ضریب دادن به آن معلم با شخصیتی وارسته، آرام و صبور وارد آموزش و پرورش شود.

وی بیان داشت: معلمان شاغل در نظام تعلیم تربیت شور ما، به حق جزو بهترین‌ها هستند و ما کمترین مسائل نامطلوب را داریم.

فرهادی تصریح کرد: در گروه کیفیت بخشی، ۱۹ هزار نفر جذب خواهد شد که بیش از ۲ هزار نفر آن‌ها مشاور مراکز مشاوره هستند.

گفتنی است هنوز ما در کلاس‌های درس شاهد رفتار خشن و بعضا کتک زدن دانش آموزان توسط معلمان و آموزگاران هستیم. همچنین قرار است در قانون استخدامی آموزش و پرورش سلامت روان معلمان را لحاظ کند.

دیگر خبرها

  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • از روان تا درمان
  • چرا باید به روان‌شناس مراجعه کنیم؟
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت