Web Analytics Made Easy - Statcounter

افشار بهمنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با توجه به قرمز بودن مناطق کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا، راهنمای برنامه درسی رشته های فنی حرفه ای و کاردانش را تهیه کرد و در اختیار مدارس و هنرستان ها قرار داد.

وی یادآور شد: در آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش دروس مختلفی وجود دارد که هر کدام اقتضائات خاص خود را دارد، به عنوان مثال دروس شایستگی های فنی شامل درس‌های مهارتی در هر پایه تحصیلی ۲ درس هشت واحدی هشت ساعته در طول هفته است که باید در یک کارگاه آموزشی کارهای عملی و مهارتی با دانش تلفیق شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر برنامه ریزی درسی و تولید بسته‌های تربیت و یادگیری آموزش فنی و حرفه‌ای و کاردانش ادامه داد: با توجه به شیوع کرونا در راهنمای برنامه درسی در نظر گرفته شده که متوسط حضور هنرجویان  بین ۱۶ تا ۲۰ نفر در یک فضای آموزشی وسیع باشد.

بهمنی خاطرنشان کرد:برساس راهنمای درسی شرایط برای آموزش‌های مهارتی با رعایت فاصله‌ اجتماعی، تیم بندی هنرجویان، استفاده از زمان‌های آزاد شده در آموزش یا حضور هنرجویان در روزهای پنج شنبه‌ مهیا می‌شود.

توجه به همه مولفه‌ها در راهنمای برنامه درسی

وی همچنین درباره شرایط دروس مشترک هنرجویان هنرستان‌ها اظهار داشت: همه هنرجویان کاردانش و فنی و حرفه‌ای باید واحدهایی مانند کارآفرینی، اخلاق حرفه‌ای یا دروس شایستگی‌های پایه مانند فیزیک، شیمی و دیگر دروس را بگذرانند، از این رو پیشنهادی که برای آموزش این دروس داده شد، این است که هنرستان، شورای هنرستان و سرپرست بخش زیرنظر مدیر می توانند برنامه‌ریزی لازم را برای ارایه آموزش مجازی، حضوری و ترکیبی داشته باشند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی درسی و تولید بسته‌های تربیت و یادگیری آموزش فنی و حرفه‌ای افزود:  در راهنمای برنامه ریزی درسی در شرایط کرونا توصیهشده که کدام درس‌ و سرفصل‌ها قابلیت آموزش به صورت مجازی، حضوری و ترکیبی را دارد.

بهمنی ادامه داد: راهنمای برنامه‌ریزی درسی در شرایط شیوع ویروس کرونا به مدیران و هنرآموزان توصیه کرده که برای مدیریت بهتر محتوای آموزشی برای دروس پایه و شایستگی‌های غیر فنی در دل هر پودمان یک سری محتوا مانند برخی نرم افزارها و دروس دانش‌محور قابلیت ارائه به صورت مجازی را دارند.

وی یادآور شد: در واقع این رویکرد وجود دارد که دانش، مهارت و نگرش باهم ارایه شوند، اما در برخی از سرفصل‌ها میزان یا نسبت مباحث متناسب با دانش بیشتر از محتوای مهارتی است. دروس شایستگی‌های غیرفنی یا کارگاهی هم در شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش باید به صورت حضوری با حفظ پروتکل‌های بهداشتی یا گروه بندی هنرجویان صورت گیرد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی درسی و تولید بسته‌های تربیت و یادگیری آموزش فنی و حرفه‌ای و کاردانش خاطرنشان کرد: در این راهنما همه عناصر برنامه درسی مورد توجه قرار گرفته و براساس رشته های پیشنهاد شده در شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش توصیه‌هایی به خانواده ها شده تا بتوانند نقش شریک یادگیری را ایفا کنند.

بهمنی ادامه داد: همچنین در راهنمای برنامه درسی دانش آموزان اطلاعاتی گنجانده شده که مشاغل فنی و حرفه‌ای و کاردانش به عنوان مشاغل خانگی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی شده را در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهد.

وی اظهار داشت: در راهنمای برنامه درسی هنرجویان در شرایط شیوع ویروس کرونا توصیه‌هایی نیز برای خانواده‌ها در خصوص نرم‌افزارها و رسانه‌های دیداری و شنیداری که نقش تکمیلی در آموزش دارند، پیش بینی شده است یعنی برای هر رشته یک سری نرم افزار نیاز است که خانواده‌ها در جریان باشند اگر هنرجویی بخواهد در منزل کار کند از کدام نرم افزارها استفاده کند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی درسی و تولید بسته‌های تربیت و یادگیری آموزش فنی و حرفه‌ای و کاردانش همچنین گفت: راهنمای برنامه درسی هنرجویان در شرایط شیوع ویروس کرونا به معرفی منابع اطلاعاتی پشتیبان نیز توجه کرده است، فیلم‌های آموزشی بسیاری در شبکه ملی رشد به عنوان یکی از منابع اطلاعاتی رسمی و مستند بارگذاری شده است.

بهمنی ادامه داد: همچنین در راهنمای برنامه درسی هنرجویان در شرایط شیوع ویروس کرونا به یادآوری نقش جایگاه مدیران هنرستان‌ها پرداخته شده‌ است تا مدیران بتوانند در برنامه درسی ارائه شده نسبت به تعیین برخی از سرفصل‌های حضوری و غیر حضوری تصمیم گیری و هدایت‌گری  داشته باشد.

وی تاکید کرد: بی شک هیچ روشی نمی تواند جایگزین آموزش حضوری و تعاملی در کارگاه‌های آموزشی شود، اما نیاز است که تسهیلاتی برای شرایط کرونایی مهیا شود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی درسی و تولید بسته‌های تربیت و یادگیری آموزش فنی و حرفه‌ای و کاردانش ادامه داد: این راهنما با توجه به شیوه‌نامه‌هایی که ابلاغ شد و این که هر درس اقتضائات خاص خود را دارد محتوای درسی ۳۴ رشته فنی و حرفه‌ای و تعدادی از دروس شاخه کاردانش را پوشش داده و سعی کرده به صورت مستمر از شبکه رشد این راهنما و محتوای پشتیبان که در یادگیری استفاده می کنند را مورد توجه قرار دهد.

به  گزارش ایرنا مدارس و مراکز آموزشی سال تحصیلی جدید خود را در دوران کرونا از ۱۵ شهریور ۹۹ آغاز کردند. در این شرایط دانش‌آموزان از آموزش‌های حضوری، مجازی و تلفیقی به صورت اختیاری بهره‌مند می شوند اما هنرستان ها با توجه به کار عملی شرایط ویژه ای دارند.

در این میان این وزارتخانه به منظور پیشگیری و کاهش آسیب‌ها و کاستی‌های نظام ‌آموزشی در جهت تأمین بستر لازم برای تحقق اهداف برنامه‌های درسی و تربیتی گام برداشته و با رویکرد عدالت آموزشی، راهبرد آموزش ترکیبی که از آن با عنوان «تلفیق حضوری و مجازی» یا «آموزش انعطاف‌پذیر» نیز تعبیر می‌شود را برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در قالب جداول و راهنمای تدریس ویژه شرایط شیوع ویروس کرونا ترسیم کرد.

راهنمای برنامه درسی دانش‌آموزان در شرایط شیوع ویروس کرونا با توجه به عناصر و مؤلفه‌های برنامه‌ درسی از جمله محتوا، روش تدریس، ارزشیابی پیشرفت تحصیلی، رسانه‌های مکمل و پشتیبان و مخاطبان (شامل دانش آموز، معلم، مدیر و خانواده) تهیه و تدوین شده است. این دستورالعمل در روزهای آغازین سال تحصیلی در اختیار مدارس و دانش‌آموزان قرار گرفت تا بتوانند با برنامه‌ریزی منظم‌تری در بحران کرونا به آموزش بپردازند.

برچسب‌ها بازگشایی مدارس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش دانش‌آموزان پروندهٔ خبری بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ آموزش مجازی ؛ تجربه ای نو در سایه کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بازگشایی مدارس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان بازگشایی مدارس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان اخبار کنکور شرایط شیوع ویروس کرونا راهنمای برنامه درسی دانش آموزان هنرستان ها سال تحصیلی خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۱۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده

 

 

 

 

 

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیروی انسانی یکی از مهم‌ترین ارکان هر جامعه پویا است که اگر این نیروی انسانی ماهر و توانمند باشد به جهش تولیدی کشور می‌تواند کمک چشم گیری داشته باشد.

موضوعی که امسال به نام شعار سال برگزیده شده و برای تحقق جهش تولیدی باید نیروی کار در جامعه ماهر و توانمند شوند که این موضوع جز با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای امکان پذیر نیست.

هر چند با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های نوین در دنیا باید این آموزش‌ها به روز و مطابق با سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی در جهان باشد.

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط دانشگاه‌های معتبر جهان تا چند سال آینده میلیون‌ها شغل از بین خواهد رفت و شغل‌های جدید جای آن‌ها را خواهد گرفت.

مهرداد عظیمی رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: تعداد مجوز‌هایی که برای تأسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در سال گذشته صادر شده ۱۷ هزار و ۶۵۰ مجوز است و تعداد مجوز‌های صادره یا تمدید شده برای تأسیس آموزشگاه در دولت سیزدهم تا کنون به ۴۱ هزار و ۷۹۳ مجوز رسیده است که این آمار‌ها نشان دهنده رشد ۱۱۹۴ درصدی صدور مجوز تأسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در دولت سیزدهم است.

وی در ادامه با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب در واگذاری امور به بخش خصوصی گفت: ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار، مأموریت اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور است که رشد ۱۱۹۴ درصدی صدور مجوز آموزشگاه آزاد و ارائه بیش از ۶۰ درصد از آموزش‌های مهارتی توسط بخش خصوصی نشان از مشارکت مردم در امر مهارت آموزی و واگذاری حقیقی مأموریت اصلی این مجموعه به مردم دارد. 

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای عضو سازمان بین المللی کار (ILO) می‌باشد اظهار کرد: حدود ۸۰ میلیون شغل از مشاغل و مهارت‌های موجود در چند سال آینده دچار تغییر شده و یا از بین خواهند رفت و بیش از ۹۰ میلیون حرفه در حوزه فناوری‌های نو جایگزین مشاغل گذشته خواهند شد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با اشاره به عصر پیشرفت شتابان تکنولوژی و فناوری اطلاعات، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با داشتن ۶۵۸ مرکز، ۴۸۰۰ کارگاه، بیش از ۴۰ هزار مربی دولتی و غیر دولتی، ۲۲ هزار آموزشگاه آزاد فعال، بیش از ۴ هزار مرکز جوارکارگاهی، سهم زیادی در توانمندسازی مردم و مطالبات آنان در حل مسأله اشتغال دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را به عنوان ابزاری برای نفوذ چین می‌بینند
  • نقش آفرینی «محمد رضا سنگری» در ادبیات پایداری بی بدیل است
  • وزیر آموزش و پرورش وارد خوزستان شد
  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • حسابرسی داده‌محور و توسعه حسابرسی رایانه‌ای در اولویت است
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند