Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی محققان دریافتند که نمونه‌های سرمی جمع‌آوری‌شده از آنتی‌بادی بیماران مبتلابه کروناویروس سارس (SARS-CoV) سال ۲۰۰۳، قادر است اثر کروناویروس سندرم حاد تنفسی دو (SARS-CoV۲) را در سلول‌های کشت شده آزمایشگاهی را خنثی کند.

به نقل از کچ‌نیوز، محققان اعلام کردند: موش‌ها و خرگوش‌هایی که با یک مجموعه گیرنده متصل شونده (RBD) از سویه سارس-کووید زباد نخلی نقاب‌دار(Himalayan palm civet)  مصون شدند، نسبت به حیواناتی که با RBD سویه انسانی واکسینه شده‌اند، واکنش‌های آنتی‌بادی قوی‌تری نسبت به سارس کووید-۲ نشان دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان اظهار کردند: یافته‌های آنان ممکن است راهبردی برای تولید واکسن جهانی برای ویروس‌های کرونای امروز و آینده باشد.

یوآنمی‌ژو و همکاران او، ۲۰ نمونه سرم بیماران بهبودیافته مبتلابه سارس- کووید ۲۰۰۳ را تجزیه‌وتحلیل کردند و واکنش‌متقاطع برای آنتی‌ژن‌های پروتئینی مشتق‌شده از چهار منطقه پروتئین سنبله سارس- کووید- دو از جمله اکتودومین S، زیرمجموعه S۱، RBD و  زیرمجموعه S۲ را در نظر گرفتند. اکتودومین، قسمت‌هایی از پروتئین‌ها هستند که تماس با سطوح را آغاز کرده و منجر به انتقال سیگنال می‌شوند.

تمام نمونه‌های سرمی با پروتئین‌های S و S۲ به‌شدت واکنش نشان دادند و این در حالی است که با پروتئین‌های S۱ و RBD واکنش ضعیف‌تری داشتند.

آزمایش جداگانه با استفاده از روش عفونت دوره‌ای (single-cycle infection)  سرم‌های بهبودیافته سارس-کووید به طور موثر از ویروس‌های شبه سارس-کووید و سارس-کووید-۲جلوگیری می‌کند(که نمی‌توانند به‌تنهایی پروتئین‌های سطح ویروسی تولید کنند) اگرچه آن‌ها فعالیت سارس کووید-۲ را با کارایی کمتری مهار می‌کنند.

این یافته‌ها در حیوانات تایید شد و به‌طور خاص توانایی RBD را در ایجاد واکنش متقابل در موش مشخص کرد، زیرا RBD کمترین میزان محافظت از محل پروتئین سنبله بین دو ویروس است.

محققان دریافتند که سرم ضد RBD از سارس-کووید با سارس-کووید-۲ واکنش متقابل نشان می‌دهد و بیان می‌کند یک عنصر اصلی آنتی‌ژن به‌طور ژنتیکی در مکان‌هایی از RBD دو ویروس حفظ می‌شود.

گروه محققان گفتند: اگرچه افزایش وابسته به آنتی‌بادی (هنگام اتصال ویروس به برخی از آنتی‌بادی‌ها، ورود آن به سلول‌های میزبان را تسریع می‌کند) در این مطالعه مشاهده نشده است، اما باید در تولید واکسن به آن توجه شود.

این مطالعه در مجله Science Advances منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی سارس کووید 19 پروتئین ها سارس کووید آنتی بادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۲۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن 60 تا 80 درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود 50 قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار 100 میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در 2023 میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کد خبر 6093330

دیگر خبرها

  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • واکنش قوه قضائیه به احتمال آزادی زنجانی: ۲۰ سال حبس باید تحمل کند
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید