Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@08:52:08 GMT

روایت خضریان از مشکلات حاشیه‌نشینی در مشهد

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۳۰۵۱

روایت خضریان از مشکلات حاشیه‌نشینی در مشهد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اعضای فراکسیون محرومیت‌زدایی و گروه‌های جهادی به حاشیه مشهد برای بررسی حاشیه‌نشینی در این شهرستان از برخی توافق‌ها با دستگاه‌های مربوطه برای ساخت واحدهای مسکونی برای حاشیه‌نشینان خبر داد.

علی خضریان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با برنامه‌ریزی فراکسیون محرومیت‌زدایی و گروه‌های جهادی چهارشنبه هفته گذشته برای بازدید از حاشیه شهر مشهد به این شهرستان سفر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساله‌ حاشیه‌نشینی شهر مشهد موضوعی بود که قرار بود در این سفر به آن پرداخته شود، چرا که این مساله وضعیت فرامنطقه‌ای به خود گرفته و ۱.۵ میلیون نفری که در حاشیه مشهد ساکن هستند بزرگترین جمعیت حاشیه‌نشین کشور را به خود اختصاص می‌دهند.

وی با بیان این‌که وضعیت حاشیه‌نشینی در مشهد نیازمند اقدام فرادستگاهی است، یادآور شد: این کار از توان مدیریتی شهری مشهد خارج است، بر همین اساس این سفر صورت گرفت و ما به همراه شهردار مشهد و سایر مسئولان شهری و استانی و معاونین استاندار تفاهم‌هایی با آستان قدس و تولیت آستان انجام دادیم. دغدغه‌ نماینده ولی فقیه در استان هم مبنی بر همراهی و همکاری همه دستگاه‌ها برای حل مشکل بود.

این عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مشهد بیش از ۵۲۰۰ هکتار بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری دارد که حدود ۱۳ درصد از مساحت شهری و دومین شهر ایران است که دارای این بافت هاست. موضوع ساماندهی این بافت ها از اولویت های اصلی این شهر است که بدون جلب مشارکت مردم امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: لذا با در نظر گرفتن مشوق‌های متعدد نوسازی از جمله تخفیف کامل عوارض پروانه، طبقات مازاد رایگان و پرداخت تسهیلات به مردم می‌تواند انگیزه بخش باشد و مجلس شورای اسلامی جهت تامین این اعتبارات به کمک مدیریت شهری مشهد خواهد آمد و اقداماتی نیز در جلسه با جناب شهردار پیش بینی شده است. احداث دو پارک پنج هکتاری و ۷۲ هکتاری در حاشیه شهر پیش بینی شده است که پارک پنج  هکتاری کلنگ زنی شد.

خضریان یادآور شد: احداث ۶۰۰۰ واحد مسکونی برای ساکنان حاشیه شهر و تامین زمین آماده سازی شده با ظرفیت ساخت ۲۰۰۰ واحد مسکونی همراه با تسهیلات با سود پایین برای ساخت و همچنین تسهیلات بلاعوض به منظور منابعی جهت آزادسازی معابر و کاربری‌های خدماتی پیش بینی شده و درحال اجراست.

به گفته وی جهت رفع مشکل اشتغال مردم ساکن در حاشیه مشهد مقرر شد شبکه کسب و کار خانگی با تسهیل‌گری فعالسازی شود که به ایجاد اشتغال‌های خرد خانگی در محلات کم برخوردار کمک می‌کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: فقدان مالکیت رسمی و اسناد هویتی برای املاک، عمده مشکل اصلی برای نوسازی و بهسازی وضعیت سکونت در محلات حاشیه شهر مشهد است که امکان برخورداری از وام‌ها و تسهیلات نوسازی را با مانع جدی مواجه می‌کند که در این خصوص توافق هایی با تولیت محترم آستان قدس رضوی صورت گرفته است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بخشی از زمین‌های مشهد موقوفه آستان قدس است و تولیت آستان هم اختیار کاملی برای واگذاری آنها ندارد. برخی افراد شاید ۴۰ یا ۵۰ سال است در همین زمین‌ها بدون سند به صورت تصرفی مستقر شده‌اند که رفع مشکل آنها نیازمند کمک آستان قدس بود و بر همین اساس آستان با تغییر برخی زمین‌ها و تغییر کاربری موافقت کرد.

وی همچنین اضافه کرد: برای ساخت و اختصاص زمین به مناطق مسکونی نیز مقرر شد بخشی از منابع مالی با توجه به طلب بین دولت و شهرداری تامین شود که در این راستا مقرر شد مجلس شورای اسلامی پیگیر دریافت طلب‌ها شود تا بخش عمده‌ای از این طلب‌ها در حاشیه شهر هزینه شود البته ساخت چند هزار واحد مسکونی شروع شده و زمین‌های لازم برای این کار آماده شده تا در دو سه ماه آینده تحویل می‌شود و قرار شد وام و تسهیلات نیز به افراد داده شود، آنها از هزینه‌های پروانه ساخت معاف شوند و یک طبقه هم به صورت رایگان اجازه ساخت داده شود تا انگیزه‌ای شود که مردم از مناطق حاشیه شهر به مناطقی بیایند که شرایط مساعدتری دارد ضمن این‌که این کار باعث می‌شود زمین‌های وقفی هم آزاد شود.

این عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: در حوزه زیست محیطی نیز مقرر شد با کمک همه مجموعه ها و توسط شهرداری مشهد طی سال جاری مساحت درختکاری حدود ۳۰۰ هکتار توسعه یابد و به ۴۸۰ هکتار برسد که اقدام بزرگی در جهت افزایش کیفیت زندگی مردم خواهد داشت.

وی اضافه کرد: علاوه بر اینها کمک به ساخت تصفیه خانه سپتاژ با ۷۴ میلیارد تومان اعتبار و ۳۰ لیتر در ثانیه ظرفیت مورد تاکید قرار گرفت. همچنین ساماندهی رودخانه له به طول چهار کیلومتر بین کلات تا خین عرب نیز از اقداماتی است که در حال انجام است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی حاشيه نشيني فراکسیون محرومیت زدایی مجلس مجلس شورای اسلامی حاشیه نشینی حاشیه شهر یادآور شد آستان قدس مقرر شد زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۳۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه آبادان، اروندکنار، منیوحی، چوئبده و بخش مرکزی انتخاب نماینده مجلس به دور دوم رسید که در این راستا مردم در ۲۱ اردیبهشت ماه دوباره پای صندوق‌های رأی حاضر خواهند شد.

یکی از نامزدهایی که در انتخاب ۲۱ اردیبهشت ماه در گردونه انتخاب مردم آبادان، اروندکنار، منیوحی، چوئبده و بخش مرکزی قرار دارد، «سید محمد مولوی» است که برای آشنایی با دیدگاه‌های این نامزد، خبرگزاری مهر مصاحبه‌ای با وی در قالب چند سوال انجام داده است.

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

انتخابات باشکوهی برگزار شد و علیرغم اینکه معاندین با استفاده از رسانه‌های خود جریان‌سازی گسترده‌ای برای عدم حضور مردم راه انداختند ولی شاهد ازدحام جمعیت رأی دهنده از همان دقایق اولیه آغاز فرآیند رأی بودیم و قطعاً وقتی مجلس شورای اسلامی با چنین پشتوانه مردمی تشکیل می‌شود، مجلسی فراجناحی و انقلابی خواهد بود.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

هر موضوع بنا به اقتضای زمان و نیاز مردم باید مورد پیگیری قرار گیرد و در شرایط فعلی باید اقتصاد مهم‌ترین اولویت کشورمان باشد؛ رهبر معظم انقلاب نیز طی سال‌های گذشته برای نامگذاری شعار سال بر موضوعات اقتصادی به ویژه در زمینه تولید تاکید کرده‌اند.

ضرورت دارد به همه شاخه‌های اقتصادی از جمله اقتصاد آموزش، اقتصاد فرهنگ و هنر، اقتصاد ورزش، اقتصاد پژوهش و … توجه شود.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی

مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

ابتدا بیکاری باید رفع شود ولی رفع آن بدون آسیب شناسی عملاً میسر نیست. یکی از موارد بیکاری مربوط به حوزه کشاورزی است که چنانچه مشکلات کشاورزان رفع شود برای حجم بالایی از جوانان جویای کار اشتغالزایی صورت می‌گیرد. از سوی دیگر شهرهایی همچون آبادان که صنایع دارند، باید طرح‌های صنعتی مانند پالایشگاه دوم که به مرحله اجرا نرسیده سریع‌تر عملیاتی شود.

کد خبر 6078915

دیگر خبرها

  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • مشکلات شهرستان‌های استان روی میز وزیر کشور
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه مشهد و کلات خواهیم داشت
  • تشریح جزئیات مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در کل حوزه انتخابیه مشهد و کلات خواهیم داشت
  • قدردانی جهاد اسلامی از جنبش‌های دانشجویی برای حمایت از غزه
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد