Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حری مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، درخصوص اقدامات در دست اقدام برای مقابله با سیلاب و افزایش تاب آوری رودخانه‌ها گفت: پس از سیل ویرانگر پارسال، راهکار‌هایی از سوی مشاوران و متخصصان در زمینه پیشگیری و مقابله با این بلای طبیعی و کاهش خسارت‌های ناشی از آن ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به لایروبی رودخانه‌ها و جداره سازی بازه‌های فرسایشی رودخانه‌ها به طول ۱۷۵ کیلومتر در استان به عنوان راهکاری موثر اشاره کرد و افزود: به عبارتی دیگر در برخی نقاط جداره رودخانه‌ها به مرور زمان فرسوده شده اند و سبب شده بعضی از روستا‌ها و مناطق در معرض رودخانه‌ها قرار بگیرند.

حری استفاده از کانال‌های سیلاب بر و تقویت سیل بند‌ها را از دیگر راهکار‌های پیشنهادی برای مقابله با سیلاب‌ و خسارت‌های ناشی از آن عنوان و بیان کرد: این روش‌ها پس از سیل ویرانگر سال ۹۸ تدوین شدند و سبب شد که اقدامات متفاوت تری نسبت به گذشته‌ها در دستورکار قرار بگیرد تا خسارت‌های ناشی از افزایش دبی رودخانه تکرار نشود.

لایروبی و جداره سازی در رودخانه‌های خوزستان

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری خوزستان در ادامه تقویت سیل بند‌هایی که در سال‌های گذشته در نقاط مختلف رودخانه‌ها احداث شده اند را از دیگر برنامه‌های در دستورکار عنوان کرد و اظهار داشت: با انجام شدن مطالعات و راهکار‌های مذکور، سازمان آب و برق استان و وزارت نیرو به عنوان متولی لایروبی رودخانه کارون و جداره سازی آن تعیین و عملیات جداره سازی در نقاط بحرانی و خطرساز آغاز شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه احداث و ترمیم ۱۷۵ کیلومتر فرسودگی جداره‌ها را مسافتی زیاد و کاری پرحجم و دشوار است، تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که در بازه‌های فرسایشی امکان احداث سیل بند وجود ندارد، چون دیواره رودخانه دچار فرسودگی شده است، ضمن اینکه برای جداره سازی باید هزینه‌های بسیاری صرف شود و به همین سبب سازمان آب و برق خوزستان در حد اعتباراتی که در اختیار دارد اقداماتی را آغاز کرد و به پایان رساند و در برخی نقاط نیز عملیات همچنان ادامه دارد.

او در ادامه به انجام اقداماتی در حوزه لایروبی از سوی سازمان آب و برق استان اشاره کرد و گفت:، اما از نظر ما اقدامات اساسی که باید انجام شود، بالابردن تاب آوری رودخانه‌ها است که این مهم با افزایش حجم آبگذری و دبی که از یک نقطه عبور می‌کند امکانپذیر می‌شود، ضمن اینکه این امر نیز با لایروبی رودخانه و استحکام بخشی جداره‌ها میسر خواهد شد و در زمان بحران به هدایت آب به سایر قسمت‌ها کمک کنند.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تاب آوری رودخانه وقوع سیلاب لایروبی رودخانه جداره سازی رودخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۳۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترددهای دریایی با احتیاط انجام شود/ احتمال سیلابی شدن موقت رودخانه‌های فصلی

ایسنا/هرمزگان اداره کل هواشناسی هرمزگان توصیه کرد: ترددهای دریایی با احتیاط انجام شود و شناورهای سبک و صیادی تا بعدازظهر از تردد خودداری کنند.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان طی روز جاری (۷ اردیبهشت) با تاثیر سامانه همرفتی در پاره‌ای از نقاط استان ناپایداری‌های جوی و دریایی تداوم خواهد داشت.

  در ساعات بعدازظهر و شب در پاره‌ای از نقاط استان به‌ویژه ارتفاعات رشد ابرهای همرفتی، رگبار پراکنده باران، رعد وبرق ، گاه تگرگ و تند باد لحظه‌ای محتمل خواهد بود.

 وقوع ناپایداری‌های موقتی به صورت تند باد لحظه‌ای با احتمال گردوخاک در برخی نقاط ساحلی و مناطق دریایی استان نیز دور از انتظار نیست.

 سامانه همرفتی تا روز یکشنبه طی ساعاتی در پاره‌ای نقاط استان به‌ویژه ارتفاعات شرقی و شمالی فعالیت خواهد داشت و احتمال سیلابی شدن موقت رودخانه‌های فصلی بویژه در منطقه حاجی‌آباد و بشاگرد دور از انتظار نخواهد بود.

 در مناطق دریایی استان طی امروز در تنگه هرمز و بخش‌هایی از دریای عمان افزایش باد شمال شرقی پیش‌بینی می‌شود و وضعیت دریا طی ساعاتی متلاطم خواهد شد. افزایش باد شمال شرقی تا جنوب شرقی در تنگه هرمز، دریای عمان و بخش‌هایی از خلیج فارس تا روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت به‌ویژه در ساعات صبح تا ظهر تداوم خواهد داشت. همچنین طی امروز احتمال وقوع تند باد لحظه‌ای در ساعات بعدازظهر و شب در اثر ابرناکی پیش‌بینی می‌شود.

 به لحاظ دمایی، از امروز افزایش نسبی دما در استان پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان
  • نقاط حادثه خیز در خوزستان ۵۰ درصد کاهش یافت
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • پیش بینی فعالیت سامانه بارشی و کاهش دما در خوزستان
  • رها سازی آب سد وشمگیر از امروز؛ مردم به حریم رودخانه گرگانرود نزدیک نشوند
  • وقوع ناپایداری‌های موقت و تندباد لحظه‌ای در هرمزگان، ۷ اردیبهشت
  • لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان
  • سیلاب ۸۸۳ میلیارد ریال به کلاله خسارت زد
  • ترددهای دریایی با احتیاط انجام شود/ احتمال سیلابی شدن موقت رودخانه‌های فصلی
  • ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد