Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسکانیوز، گروه بین الملل: با گذشت چندین روز از آغاز درگیری میان دو همسایه شمالی ایران بر سر کنترل منطقه‌ای به نام قره باغ با اکثریتی ارمنی در خاک آذربایجان که سالهاست محل مناقشه و تنش میان باکو و ایروان است، نگرانی از تداوم این جنگ و گسترش آن جدی تر شده است.

ترکیه و رژیم صهیونیستی آتش بیاران معرکه

تحرکات آنکارا و تل آیو در تنش اخیر از منظر تحلیل گران نشان از طرح و برنامه ویژه این دو جهت کسب منفعت از این وضعیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکیه در این مناقشه با همه توان درصدد حمایت از آذربایجان به صورت تمام قد وارد معرکه شده است.

دخالت مستقیم ترکیه در عملیات های نظامی جمهوری آذربایجان و ریاست اتاق مشترک عملیات با رژیم صهیونیستی، دلیل روشن دیگری بر اهداف مشترک و راهبردی این دو بازیگر را برای این منطقه دنبال می‌کنند.

 ایجاد پایگاه های نظامی برای آمریکا در جمهوری آذربایجان، رصد فعالیت های روسیه و البته گسترش نفوذ ناتو را می‌توان از جمله اهداف مشترک تل آویو و آنکارا دانست.

آنکارا از طرفی با طرح اتهام زنی های گسترده علیه ایران، مبنی بر ارسال تسلیحات از سوی تهران به ایروان، تلاش دارد با فرافکنی، توجهات را به جای دیگری معطوف کند و از موج ایران هراسی در منطقه به سود خود بهره برداری کند.

یکی از خطرناک ترین اقدامات ترکیه در روزهای اخیر تلاش آنها جهت ورود برخی عناصر تروریست های تکفیری داعشی و تروریست‌های سوری به صحنه مناقشه قره باغ اشغالی است.

 احتمال قوی این است که محور ترکی، عبری و آمریکایی برنامه ای جهت استفاده های آتی از تروریست ها در میدانِ بازی جدید خود دارند

ترکیه و رژیم صهیونیستی در اقداماتی مشترک و احتمالا هماهنگ، تلاش دارند تا با تحریک ایران، مقامات تهران را وادار به درگیری و ورود به این مناقشه کنند که تا کنون ناموفق بودند.

موضع ایران در قبال مناقشه قره باغ

تهران در این مناقشه بی موضع نیست؛ بی طرف هم نیست. اما به جِد خواهان توقف آتش بس و جنگ است تا بیش از این منطقه حساس ما درگیر تنش نباشد. همانطور که چهار قطعنامه شورای امنیت می‌گوید که باید قره باغ به خاک آذربایجان برگردد، موضع ایران هم در این خصوص بر این اساس است.

ایران، طرحی برای خروج از بحران فعلی ارائه کرده که شامل آتش بس و توقف جنگ، بازگرداندن قره باغ به آذربایجان و البته پرهیز از پاکسازی قومی است.

مقامات تهران برای توقف خشونت ها در مناقشه اخیر اعلام آمادگی کردند که از تمام ظرفیت و توان خود استفاده کنند و به طرف های درگیر جهت حل مشکلاتشان کمک کنند. بنابراین، ایران در تلاش است تا این مناقشه میان دو کشور از راه دیپلماتیک و گفتگو حل و فصل شود.

«آتش بس موقت» با وساطت روس ها

روز گذشته (جمعه) برای نخستین بار مذاکراتی در مسکو و با حضور وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان با میانجیگری سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه تشکیل شد.

 لاوروف در این خصوص گفته با جاری شدن آتش‌بس موقت، دو کشور وارد مذاکرات جدی برای حل اختلافات خواهند شد.

گفتنی است، قرار است آتش‌بس موقت از ظهر امروز (شنبه دهم اکتبر) برقرار شود.

امنیت منطقه را امنیت ملی خود می‌دانیم

امنیت مرزها، شهرها و روستاهای ما بسیار مهم است. در این خصوص رئیس ‌جمهور در تماس های تلفنی جداگانه با نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهور آذربایجان برا ین نکته مهم تاکید زیادی داشته‌اند.

ورود عناصر تروریستی به مناطق درگیری میان دو کشور شمالی، برای ایران بسیار حساسیت برانگیز و غیرقابل تحمل است. ایران در سال های اخیر هزینه های بسیاری جهت مبارزه و ریشه کنی تروریسم در منطقه پرداخت کرده و خونِ امثال سردار شهید قاسم سلیمانی‌ها در این مسیر ریخته است.

تبدیل نشدن این درگیری به یک جنگ فراگیر منطقه ای و گسترش ناامنی در کشورهای دیگر منطقه هم نکته قابل توجه دیگری برای تهران است.

در پایان آنکه، ایران در سیاست های اعمالی خود نشان داده که خواهان ایجاد و گسترش صلح، ثبات و امنیت در کشورهای منطقه است و تلاش های گسترده ای را در این خصوص داشته؛ چرا که ایران امنیت ملی خود را در گروی امنیت و ثبات منطقه ای میداند.

محمدمهدی ملکی کد خبر: 1076113 برچسب‌ها بحران قره باغ اختلاف ارمنستان و آذربایجان وزارت امور خارجه ترکیه رژیم صهیونیستی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بحران قره باغ اختلاف ارمنستان و آذربایجان وزارت امور خارجه ترکیه رژیم صهیونیستی رژیم صهیونیستی قره باغ آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۳۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس حزب آینده ترکیه با هنیه دیدار و درباره جنگ غزه گفت وگو کرد

احمد داود اوغلو رئیس حزب آینده ترکیه سه شنبه شب با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در استانبول دیدار و درباره غزه گفت و کو کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دو طرف در این دیدار در مورد تحولات سیاسی و میدانی مرتبط با جنگ علیه غزه، نسل‌کشی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه و راه‌های کمک‌رسانی به ملت فلسطین گفت و گو کردند.

هنیه و اوغلو همچنین گفتگویی مفصل در مورد اوضاع جاری در کرانه باختری، قدس و مسجد الاقصی و وضعیت اسرای فلسطینی در زندان‌های صهیونیستی به ویژه در سایه تصمیمات جائرانه ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی داشتند.

در این دیدار تلاش‌های صورت گرفته برای آتش‌بس در غزه و نتیجه وساطت‌ها بررسی شد.

هنیه ضمن تقدیر از موضع رسمی و مردمی ترکیه در حمایت از فلسطین بر ضرورت ادامه تلاش‌ها در عرصه منطقه و جهان برای تحمیل شکستی سخت و تاریخی بر رژیم اشغالگر تاکید کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • رئیس حزب آینده ترکیه با هنیه دیدار و درباره جنگ غزه گفت وگو کرد
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه پاسداران
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • وزیر خارجه انگلیس: ایران منطقه را بی ثبات می کند
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان آتش‌بس فوری و پایدار در غزه شد
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد