Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی (ایسکانیوز)، ابراهیم فتائی مدیر گروه رشته علوم و مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اردبیل گفت: دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل از سال ۱۳۹۵ در مقطع دکتری رشته مهندسی محیط زیست - آلودگی محیط زیست اقدام به پذیرش دانشجو کرده است و هم اکنون ۱۹ دانشجوی دکتری این رشته در حال تحصیل هستند که امروز اولین جلسات دفاع این مقطع برگزار شد و حسن اسماعیل زاده و انوشیروان صدیق از رساله دکتری خود  دفاع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر گروه رشته علوم و مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اردبیل ادامه داد: رساله حسن اسماعیل زاده با عنوان "امکان‌سنجی حذف آمونیاک (  NH3) و هیدروژن سولفید ( H2S ) از آب‌های ترش پالایشگاه تبریز و ارائه راهکارهای مناسب" با راهنمائی این‌جانب ابراهیم فتائی- مشاوره حسین سعادتی و به داوری فاطمه ناصحی، علی شامل و علی‌اکبر ایمانی و رساله انوشیروان صدیق با عنوان " شناسائی و تعیین تراکم بیوآئروسل‌های باکتریایی در هوای محیط‌های داخلی و بیرونی مراکز دانشگاهی شهر اردبیل " به راهنمایی اینجانب  ابراهیم فتائی- و مشاورت محسن ارزنلو و علی اکبر ایمانی و داوری فاطمه ناصحی،  محمد امانی و مهدی وثوقی نیری انجام‌ شد.

وی در تشریح رساله اسماعیل زاده گفت: این تحقیق یکی از اولویت‌های پژوهشی پالایشگاه تبریز بوده و جهت تصفیه فاضلاب و بازیابی و صرفه جوئی آب مصرفی پالایشگاه انجام گرفت. با توجه به اینکه هیدروژن سولفید و آمونیاک از آلاینده‌های موجود در آب ترش پالایشگاه‌ها است لذا این تحقیق به منظور بازیافت حدود بیش از شش میلیون متر مکعب در سال  و همچنین کاهش آلودگی هوای پالایشگاه انجام گرفت. ‌

در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی با استفاده از روش جذب سطحی، تاثیر پارامترهای pH، مقدار جاذب، غلظت اولیه آلاینده، زمان تماس و دما بر فرایند حذف هیدروژن سولفید و آمونیاک با استفاده از جاذب‌های زئولیت کلینوپتیلولیت و کربن فعال مورد بررسی قرار گرفته و ترمودینامیک، سینتیک و ایزوترم فرایند جذب مطالعه شد و از نتایج حاصل برای حذف آلاینده‌های مذکور از آب ترش پالایشگاه تبریز استفاده شد. مطابق نتایج این پژوهش روش بکار برده شده، به دلیل سادگی عمل و کارایی بالا و جاذب‌های انتخاب شده به دلیل ارزانی، فراوانی، قابلیت احیا و افزایش کارایی با افزایش مقدار جاذب، می‌توانند به عنوان روش و جاذب‌های مناسب برای حذف هیدروژن‌سولفید و آمونیاک از  پساب‌ها و آب ترش پالایشگاه‌ها  مورد استفاده قرار گیرند و پیشنهاد شد که این پژوهش در مقیاس نیمه صنعتی و صنعتی نیز انجام گرفته و سپس وارد فاز عملیاتی و اجرائی در پالایشگاه‌ها شود.
فتائی در خصوص رساله انوشیروان صدیق توضیح داد: این تحقیق با هدف بررسی بیوآئروسل‌های باکتریایی در هوای داخل سالن‌های ورزشی و هوای داخل ساختمان‌های دانشگاه‌های اردبیل و بررسی فاکتورهای تاثیر گذار بر روی تراکم آنها در شهر اردبیل انجام گرفت. در این مطالعه 12 سالن ورزشی از 4 دانشگاه بزرگ اردبیل و هم چنین فضای آموزشی دو دانشگاه بزرگ انتخاب و از هوای داخل و هوای آزاد آنها نمونه برداری انجام شد.

باکتری‌ها به روش تشخیص افتراقی مورد بررسی قرارگرفت و باکتری‌های شناسایی شده به صورت هوابرد مطالعه شد. نتایج بیوآئروسل‌های باکتریایی نشان داد که گونه های غالب باکتری در هوای داخل دانشکده‌ها به ترتیب شامل استافیلوکوک اورئوس، استافیلوکوک اپیدرمیدیس، گونه‌های اکتینومیست و باسیلوس بودند. با توجه به نتایج این مطالعه مشخص گردید تراکم بیوآئروسل‌های باکتریایی در هوای داخل سالن های ورزشی بالا تر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) بودند لذا سالن‌ها از این نظر می‌توانند یک خطر بالقوه در نظر گرفته شود که باعث بیماری‌های تنفسی در افراد ورزشکاری که از این سالن‌ها استفاده می‌کنند، شوند.   نتایج نشان داد تراکم بیوآئروسل‌های باکتریایی در هوای داخل دانشکده‌ها بیش از استاندارد نبود ولی فراوانی گونه‌های باکتریایی می‌تواند باعث بیماری‌های ریوی، روده‌ای، مسمومیت غذایی، اسهال، عفونت‌های پوستی و سایر بیماری‌ها در اساتید، کارکنان و دانشجویان در صورت قرارگیری بلند مدت در معرض آنها شود.

انتهای پیام /

دریافتی کد خبر: 1076110 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل مهندسی محیط زیست دفاع رساله

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل مهندسی محیط زیست دفاع رساله مهندسی محیط زیست هیدروژن سولفید ترش پالایشگاه دانشگاه آزاد هوای داخل سالن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۳۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است

محمد جواد عسکری گفت: مسائل محیط زیسیت باید جزو اولویت‌های مهم دستگاه‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی باشد، امروز اثرات کم توجهی به این حوزه را با مشکلات به وجود آمده مشاهده می‌کنیم و برای جبران این کم توجهی‌ها لازم است در قالب برنامه حرکت کنیم.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲۰ حکم مربوط به دستگاه‌های متولی در زمینه قانون هوای پاک وجود دارد که ۲۰ حکم آن اجرا شده، ۶۰ حکم ناقص اجرا شده و بقیه آن تاکنون اجرا نشده اند، ادامه داد: سالانه افراد زیادی به دلیل آلودگی هوا فوت کرده و یا با مشکلات جدی مواجه می‌شوند، دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند به عنوان مصداق ترک فعل به دستگاه‌ قضائی معرفی کرده‌ایم.

این نماینده مردم با تاکید بر اینکه راهی جز ایجاد هم افزایی برای اجرای قانون هوای پاک نداریم، عنوان کرد: باید در کشور گفتمان محیط زیستی را ایجاد کنیم و همه عوام و خواص مسائل زیست محیطی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌ها و نظارت های میدانی انجام شده مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه را برطرف کردیم و روند احیای آن امیدی را ایجاد کرده است، گفت: باید مسائل محیط زیست را جدی تر از گذشته ببینیم، درحال حاضر مسائلی از قبیل آلودگی دریاها و دریاچه‌ها با ورود فاضلاب را شاهد هستیم و از سوی دیگر شاهد خشک شدن دریاچه‌های آب شور هستیم که ریزگرد آن ها خسارت زیادی را به همراه دارد.

عسکری با اشاره به اینکه باید مسائل محیط زیستی را به صورت جدی‌تر در کتاب های درسی آورده شود، افزود: واحدهای تولیدی و معادن باید به تعهد خود در زمینه کنترل آلایندگی حاصل از فعالیت عمل کنند. وزارت نفت نیز باید در حوزه زیست محیطی به وظایف خود عمل کند و متاسفانه کم کاری این وزارتخانه پیگیری نشده است.

وی با اشاره به نشست کمیسیون متبوع خود با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و تاکید بر اینکه باید حوزه محیط زیست را دانش بنیان کنیم، عنوان کرد: خوشبختانه در مناطق حفاظت شده با اقداماتی که صورت گرفته جمعیت قوچ، میش، کل، بز و گوزن زرد ایرانی درحال افزایش است که جای تقدیر دارد و باید این فعالیت ها باید تقویت و حمایت قانونی شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمادگی داریم تا هرگونه حمایتی را در زمینه تقنینی از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم، ادامه داد: کم بودن نیروی کار و محیط بان در سازمان حفاظت محیط زیست مشکل ساز است و باید هرچه سریع تر این کسری جبران شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، اّ، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای کانون های ریزگردها اقدامات جدی و فوری انجام شود، تصریح کرد: در برخی نقاط کشت درخت اکالیپتوس با توجه به رشد سریع ترویج داده شده اما باید توجه شود که این نوع درخت بسیار آب‌بر بوده و موجب از بین رفتن منابع آبی می‌شود.

منبع: خانه ملت

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد
  • مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ تمدید شد
  • مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد
  • رشته مهندسی اینترنت اشیا در دانشگاه آزاد قوچان راه اندازی شد
  • تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳ تا هشتم اردیبهشت
  • مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ تا هشتم اردیبهشت تمدید شد
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • امشب؛ آخرین فرصت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳
  • امشب آخرین فرصت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳