Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی ها نشان می دهد انجام طرح های آبخیزداری در حوزه آبخیز زنجان، موجب کاهش چشمگیر تمایل مهاجرت به شهرها، اشتغال و بهبود معیشت روستاییان شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ حوزه آبخیز حسن ابدال با مساحت 6919 هکتار در جنوب شرقی شهر زنجان واقع شده است. متوسط بارندگی سالانه حوزه برابر 375 میلیمتر است که باعث میانگین سالانه آبدهی معادل 8 میلیون متر مکعب آب در خروجی حوزه آبخیز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر معیشت بیشتر روستاییان در این منطقه به فعالیت های کشاورزی، دامداری و کارگری مشغول هستند.

از مهمترین محصولات زراعی و باغی این حوزه آبخیز می توان به گندم، جو، یونجه، عدس، لوبیا، خیار، آفتابگردان، گردو، زردآلو، انگو و آلبالو اشاره کرد. مساحت اراضی کشاورزی منطقه 2706 هکتار است که حدود 80-90 درصد اراضی زیرکشت دیم قرار می گیرد.

از سال 1381، اولین اقدامات حفاظت خاک در این حوزه آبخیز اجرا شد. از آنجا که بیش از 15 سال از اجرای اقدامات آبخیزداری گذشته است، نتایج تحقیق قابل استناد است. تحقیقات در این باره نشان داده است که اجرای طرح های آبخیزداری در این حوزه آبخیز آثار و دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی متعددی به دنبال داشته است.

از آثار اقتصادی انجام طرح های آبخیزداری در حوزه حسن ابدال زنجان،  می توان به تبدیل دیمزارهای کم بازده به مراتع دست کاشت و افزایش درآمد ناشی از آن اشاره کرد. از دیگر دستاوردهای اقتصادی طرح های آبخیزداری در این حوزه آبخیز به ترتیب می توان به افزایش اعتبارات اختصاص یافته، افزایش محصولات باغی، کاهش هزینه های محصولات زراعی آبی، افزایش محصولات زراعی دیم، بهبود اشتغال، افزایش تولید علوفه وکاهش هزینه های محصولات باغی اشاره کرد.

افزون بر آثار و دستاوردهای اقتصادی، انجام طرح های آبخیزداری دستاوردهای اجتماعی متعددی نیز به دنبال داشته است که  از جمله این دستاوردها به ترتیب می توان از تمایل روستایی به مهاجرت به شهرها، کاهش آسیب سیل، کاهش حجم سیل پس از اجرای عملیات آبخیزداری، کاهش مهاجرت به شهرها، افزایش حجم آب زیرزمینی، بهبود وضعیت بهداشتی روستاها و افزایش مشارکت و همکاری مردم نام برد.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

قوانین آبخیزداری در کشور اجرا نمی‌شود/ امکان دسترسی به 10 میلیارد مترمکعب آب جدید با آبخیزداری«معجزه آبخیزداری»|جهش تولید با آبخیزداری/ چطور می توان تولید محصولات دیم را تا 2 برابر افزایش داد؟ضرورت توسعه فعالیت های آبخیزداری و آبخوانداری برای احیای قنوات«معجزه آبخیزداری»|ضرورت پیوند اخلاق و آبخیزداری/ راز حکمرانی خوب در مدیریت آب کشور چیست؟«معجزه آبخیزداری»|ذخیره‌سازی آب زیر زمین/ نظر مفسرین قرآن کریم در‌این‌باره چیست؟«معجزه آبخیزداری»| جهش تولید با آبخیزداری و آبخوانداری/ آخرین یافته های تحقیقاتی در این باره چیست؟«معجزه آبخیزداری»|هند چگونه غذای 1.3 میلیارد نفر را تامین می‌کند؟ضرورت توجه ویژه به آبخیزداری و آبخوانداری در تحقق جهش تولیدکارگروه آبخیزداری و منابع طبیعی در صداوسیما تشکیل شود

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انجام طرح های آبخیزداری طرح های آبخیزداری معجزه آبخیزداری مهاجرت به شهرها حوزه آبخیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۳۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه درآمد مردم اردبیل افزایش یافته است

استاندار اردبیل گفت: در دولت سیزدهم سرانه درآمد مردم استان اردبیل نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سید حامد عاملی عصر چهارشنبه در مراسم بزرگداشت مقام معلم و دومین گردهمایی دبیران بازنشسته و پیشکسوت عرصه تعلیم و تربیت اردبیل، اظهار داشت: فضیلت معلم و شرافت آن به فعالیتی است که در راستای تعلیم و تربیت نسل آینده و تعیین مسیر زندگی سعادتمند انجام می‌دهد.

وی تصریح کرد: فضیلت کار معلم، فضیلت معنوی و از جنس ارزش‌گذاری جایگاه رفیع انسان‌ها است و باید این شأن و منزلت را برای همیشه حفظ کرد.

استاندار اردبیل گفت: معلمان ما تلاش می‌کنند تا فرزندان این مرز و بوم را در بهترین شرایط و با فضیلت‌ترین مسیر تعالی داده و عمر خود را در این راه صرف کنند.

عاملی افزود: هر چند مشکلات معیشتی، اقتصادی و برخی تنگناها معلمان و سایر اقشار را رنج می‌دهد اما سختی کار آنها و قداست و شرافت کار معلم با مسائل مادی و پرداختی های اندک قابل قیاس نیست.

وی به وضعیت استان و ضرورت رشد اقتصادی و رفع چالش‌ها در سال های اخیر اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه استان اردبیل دارای ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بی‌نظیری بوده اما در مسیر رشد اقتصادی در جایگاه 25 کشور قرار گرفته بود در حالی که هم در بخش کشاورزی، هم گردشگری و هم صنعت و معدن ظرفیت‌های بی‌نظیری در این استان وجود دارد.

استاندار اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بالاتر از همه این ظرفیت‌ها منابع انسانی است که به دست همین معلمان پیشکسوت تربیت و تعالی یافته و امروز در سنگر خدمت‌رسانی حاضر هستند و باید از این ظرفیت بی‌نظیر و بی‌بدیل بهترین بهره را برد.

عاملی اولویت تکمیل زیرساخت‌ها را در تولید ثروت برای استان و بهبود معیشت آن یادآور شد و اضافه کرد: مهمترین زیرساخت ارتباطات زمینی، هوایی و ریلی بوده که در این راستا اقدامات و فعالیت‌های خوب و پیگیرانه‌ای انجام شده است.

وی بیان کرد: راه آهن اردبیل – میانه بعد از سال‌ها انتظار قرار است نیمه اول امسال به بهره‌برداری برسد و انتظار می‌‌رود این مسیر ریلی تا پارس‌آباد و از آنجا برای اتصال به روسیه و هلسینکی ادامه پیدا کند.

استاندار اردبیل در ادامه سخنان خود یادآور شد: در توسعه بزرگراه‌ها نیز فعالیت‌های خوبی انجام شده به طوری که در دولت سیزدهم سال اول 52 کیلومتر، سال دوم 85 کیلومتر و امسال نیز 60 کیلومتر بزرگراه به بهره‌برداری خواهد رسید.

عاملی از کاهش کنسلی پروازها به مقصد فرودگاه اردبیل تا 17 مورد در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: تمام زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری‌های نوین فراهم است و این استان به فیبر نوری و شبکه ایمن ارتباطی متصل شده است.

وی از اتمام گازرسانی خط دوم تا پایان شهریورماه و احداث 10 پست برق‌رسانی و اجرای طرح جامع آبرسانی به اردبیل و سایر شهرها خبر داد و گفت: تدارک همه این زیرساخت‌ها با پیگیری مستمر مدیران دولت سیزدهم انجام شده و یا در مرحله اتمام است.

استاندار اردبیل از تزریق 17 هزار میلیارد تومان منابع برای پروژه‌های زیربنایی و اقتصادی استان خبر داد و افزود: تکمیل سه سد، آبگیری آنها و تکمیل پایاب خداآفرین با ظرفیت افزایش تولید 500 هزار تن محصولات کشاورزی از دیگر رویکردها و برنامه‌های اجرایی در سال‌های اخیر بوده است.

عاملی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: قرار است 15 بنگاه اقتصادی با ظرفیت اشتغال بیش از یک‌هزار نفر در این استان راه‌اندازی شود که امسال پنج کارخانه به مجموع باشگاه هزارتایی‌ها افزوده خواهد شد.

رییس شورای برنامه‌ریزی استان از تکمیل زنجیره توسعه صنعت گردشگری، احداث چندین هتل پنج ستاره و سایر مجموعه‌های تاریخی و نوسازی بناهای تاریخی خبر داد و اضافه کرد: همه این تلاش‌ها انجام می‌شود تا سرانه درآمدی مردم این استان افزایش یابد که در سال‌های اخیر این افزایش ملموس بوده و قطعا این روند با قوت و قدرت ادامه پیدا می‌کند.

به گزارش تسنیم، در این گردهمایی برنامه‌های متنوع برگزار و از بازنشستگان و پیشکسوتان آموزش و پرورش به ویژه معلمانی که نسبت به تربیت اساتید، پزشکان و چهره‌های برجسته اردبیلی اقدام کرده بودند به همراه فرزندانشان تقدیر و تجلیل شد.

انتهای پیام/131

 

دیگر خبرها

  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • هیات تجاری نروژی از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی استان زنجان بازدید کرد
  • کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های کمیسیون پزشکی زنجان
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • سرانه درآمد مردم اردبیل افزایش یافته است
  • ۱۷۶ پروژه عمران شهری طی ۲ سال گذشته در استان زنجان اجرا شد
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • اجرای طرح آبخیز تا جالیز در لرستان
  • وحدت اعضای شورا با شهرداران باعث رونق امور شهری می‌شود
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل