Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها – رؤیا رجبی: شهرستان دزفول در سال‌های اخیر توسعه چشمگیری یافته و در همین راستا روند ساخت‌وساز در این شهر رشد قابل‌توجهی داشته است تا جایی که امروزه در بسیاری از خیابان‌های دزفول مصالح ساختمانی از قبیل شن، ماسه، میلگرد و یا نخاله‌های ساختمانی به چشم می‌خورد که این موضوع مشکلات زیادی را برای تردد شهروندان و حقوق مسلم آنها به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از مجریان و مالکان ساختمان‌های در حال ساخت در دزفول بدون در نظر گرفتن حقوق شهروندان با ریختن مصالح ساختمانی از قبیل تیرچه، آهن، میلگرد، سفال و همچنین جوشکاری اسکلت، ساخت بتن در محل و تخلیه شن، ماسه، سیمان و یا نخاله‌ها موجب سد معبر و سختی تردد عابران پیاده و سواره در معابر اصلی، خیابان‌ها و کوچه‌های سطح شهر می‌شوند.

در برخی مواقع نیز مشاهده شده است که مجریان این ساخت‌وسازها به منظور انجام کارهایی نظیر ساخت بتن و یا ریختن مصالح، بدون هیچ‌گونه هماهنگی با ساکنان خیابان، اقدام به بستن و مسدود کردن مسیر خیابان می‌کنند.

کم‌عرض بودن بسیاری از خیابان‌های سطح شهر دزفول از دیرباز باعث بروز مشکلاتی در تردد رانندگان بوده است و در این سال‌ها انباشت مصالح و نخاله‌های ساختمانی نیز به قول معروف «قوز بالا قوز شده» و از سویی موجب ایجاد خدشه در منظره شهر و مبلمان شهری نیز شده است.

اکنون در این روزها بسیاری از شهروندان دزفولی با چنین معضلی در محل زندگی خود روبه‌رو هستند و نمی‌دانند که برای خلاصی از این شرایط باید به چه اقدامی دست بزنند. لذا پیگیری آنها تنها محدود به مراجعات متعدد به مناطق شهرداری می‌شود که در بیشتر مواقع نیز بی‌نتیجه است و ساختمان‌سازها بدون توجه به اعتراضات و حقوق همسایگان، روال همیشگی خود را ادامه می‌دهند.

بدیهی است سد معبر از مصداق‌های مهم «تضییع حقوق شهروندی در جامعه» به شمار می‌رود که این مسئله همواره به رنج و اعتراض مردم منجر می‌شود.

اصل ششم «قانون شهرداری» به وظایف این نهاد اجرایی اختصاص دارد و طبق تبصره یک ماده ۵۵ این قانون، «سد معابر عمومی و اشغال پیاده‌روها و استفاده غیرمجاز [از] آنها و میدان‌ها، پارک‌ها و باغ‌های عمومی، برای کسب یا سکنا یا هر عنوان دیگری، ممنوع است».

تردیدی نیست که ریختن مصالح و نخاله‌های ساختمانی و مسدود کردن معابر شهری، اقدامی غیرقانونی محسوب می‌شود و همان‌گونه که در ادامه تبصره یک ماده ۵۵ می‌خوانیم: «شهرداری مکلف است از آن (سد معبر) جلوگیری و [برای] رفع موانع موجود و آزاد کردن معابر و اماکن مذکور، به وسیله مأموران خود، رأساً اقدام کند».

با وجود این، وقتی درباره رفع سد معبر از سوی شهرداری سخن به میان می‌آید، بیشتر برخورد مأموران با دست‌فروشان یا کاسبانی که از محدوده پیاده‌روها برای چیدن اجناسشان استفاده می‌کنند، به ذهن متبادر می‌شود؛ در حالی که رفع سد معبر، فقط محدود به این موارد نیست و به طور قانونی «شهرداری‌ها» موظف هستند برای رفع هر نوع سد معبری اقدام کنند.

کم‌کاری شهرداری در برخورد با متخلفان

یکی از شهروندان دزفولی ساکن کوی فرهنگ شهر که دل‌خوشی از این معضل ندارد، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار می‌کند: این روزها حقوق شهروندی برای کسی اهمیت ندارد چرا که همین سد معبر مصالح و نخاله‌های ساختمانی خود از مصادیق بارز نقض حقوق شهروندی است.

«علی آگهین» از ضعف شهرداری به عنوان یک نهاد مربوطه برای مقابله با این معضل انتقاد می‌کند و می‌افزاید: در برخی مواقع مجریان ساختمان‌سازی دو طرف یک کوچه و یا خیابان را با نخاله‌ها و مصالح ساختمانی مسدود می‌کنند. بارها شاهد بودم که همسایه‌ها برای رسیدگی به موضوع با شهرداری تماس گرفته‌اند اما هیچ اقدام تأثیرگذاری مشاهده نشده است.

وی می‌گوید: عدم رسیدگی شهرداری و بی‌توجهی مأموران شهرداری به این‌گونه مسائل بازخورد جالبی ندارد، بارها شنیده‌ام که این حجم از بی‌توجهی و رسیدگی نکردن، نشان از یک ارتباط غیرمستقیم میان مأموران و عاملان این معضل است.

آگهین اضافه می‌کند: سر و صداهای ناشی از ساختمان‌سازی و گرد و غباری که از مصالح انباشت شده وارد منازل ما می‌شود نیز از دیگر معضل‌هایی است که به هنگام ساختمان‌سازی گریبان ساکنان محل را می‌گیرد.

مردم به حقوق یکدیگر احترام بگذارند

یکی دیگر از شهروندان دزفولی در این زمینه نیز اظهار می‌کند: خیابان محل زندگی ما درست شبیه یک خیابان جنگ زده شده است.

«سارا افشار» می‌افزاید: هر گوشه خیابان پر از شن، ماسه، میلگرد، سیمان و تیرآهن و نخاله ساختمانی شده است به طوری که با وجود دو طرفه بودن خیابان، فقط یک خودرو آن هم به سختی و با گذشتن از تعداد زیادی چاله و آسفالت شکسته می‌تواند از آن عبور کند.

وی عنوان می‌کند: بیشتر آپارتمان‌هایی که در تقاطع خیابان‌های مطهری، خیام و نبوت ساخته شده‌اند، آسیب‌های جدی را به ساختمان‌های مجاور و سلب آسایش همسایگان کرده‌اند که امیدوار هستم روزی بیاید که به جای انتظار داشتن از ارگان‌ها و نهادها، شهروندان خود به حقوق یکدیگر احترام بگذارند.

شهروندان موارد تخلف را گزارش دهند

شهردار دزفول در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار می‌کند: مصالح ساختمانی به طور الزامی باید در جایی تخلیه شوند. لذا قانون به مالکان و مجریان ساخت‌وساز اجازه داده است که با حفظ نکات ایمنی و امنیتی، مصالح را در یک سوم خیابان تخلیه کنند.

«محمدعلی دوایی فر» با تأیید رعایت نکردن این قانون توسط بسیاری از مالکان و مجریان ساخت‌وساز در دزفول، می‌افزاید: در هر جامعه‌ای افرادی وجود دارد که قانون را رعایت نمی‌کنند. در دزفول نیز عده‌ای بی‌توجه به حقوق شهروندی و قوانین، هنگام ساختمان‌سازی نصف یا تمام خیابان را با مصالح مسدود می‌کنند و در مواردی پمپ بتن را نیز در محل ساخت‌وساز قرار می‌دهند و موجب آزار ساکنان محل می‌شوند.

وی عنوان می‌کند: نیروهای شهرداری دزفول به صورت مستمر از ساختمان‌سازی‌های سطح شهر بازرسی می‌کنند و به متخلفان تذکر می‌دهند و همچنین همه پروژه‌های ساختمانی مهندس ناظری را در این زمینه دارند که آنها بر اساس قانون موظف هستند در چارچوب قوانین و موارد ایمنی، عمل کنند.

شهردار دزفول یادآور می‌شود: در برخی موارد به دلیل بی‌توجهی ساختمان‌سازان متخلف به تذکرات و اخطاریه‌های شهرداری، کار به دادگاه کشیده شده است و در برخی موارد نیز که قصد داشته‌ایم از طریق دستگاه قضائی به موضوع ورود کنیم که متخلفان پس از مشاهده جدیت شهرداری، اقدام به عقب کشیدن مصالح ساختمانی و رعایت حد قانونی کرده‌اند.

دوایی فر بر تداوم نظارت شهرداری و جلوگیری از هرگونه سد معبر توسط ساختمان‌سازها تأکید می‌کند و می‌گوید: شهروندان می‌توانند موارد تخلف محل زندگی خود را به شهرداری‌های مناطق اطلاع دهند تا نیروهای شهرداری متخلفان را مکلف به رعایت حد مجاز که یک سوم خیابان است، کنند.

به گزارش مهر، امروزه سد معبر به وسیله مصالح و نخاله‌های ساختمانی را می‌توان از مهم‌ترین پدیده‌های تضییع حقوق شهروندی، ایجاد ناهنجاری اجتماعی و مشکلی اساسی در رفت‌وآمد شهروندان نام برد.

لذا لازم است شهرداری دزفول با مدیریت صحیح و اجرای قوانین مرتبط با نخاله‌ها و مصالح ساختمانی از نقض حقوق شهروندان و ایجاد خدشه به منظره شهری جلوگیری کند.

البته این مهم زمانی به نتیجه مطلوب خواهد رسید که شهروندان نیز به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و رفاه و آرامش دیگران را فدای رفاه و آرامش خود نکنند.

کد خبر 5044201

منبع: مهر

کلیدواژه: محمدعلی دوایی فر شهرداری دزفول حقوق شهروندی نخاله ساختمانی ویروس کرونا اربعین 99 شیراز اربعین حسینی آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا گرگان کرمانشاه چهل سالگی دفاع مقدس مجلس شورای اسلامی شهرکرد ستاد ملی مقابله با کرونا خطبه های نماز جمعه مصالح و نخاله های ساختمانی مصالح ساختمانی ساختمان سازی حقوق شهروندی خیابان ها ساخت وساز سد معبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۳۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی

دیدار مدیریت شهری و هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس در ساختمان سپهبد شهید سلیمانی شهرداری شیراز برگزار شد.

شهردار شیراز در این دیدار اظهار کرد: شهر شیراز و استان فارس در ایام نوروز جزو گردشگر پذیرترین شهر و استان کشور بود که خوشبختانه بدون هیچ حادثه‌ای باوجود بارش شدید باران، سپری شد.

محمدحسن اسدی تصریح کرد: موفقیت‌های کسب شده در شهرداری شیراز حاصل تلاش خانواده ۱۳ هزار نفری این مجموعه، تیم همدل و متخصص مدیریت شهری، شورای اسلامی این کلان‌شهر، دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و نظارتی است و وفاق با نظام مهندسی نیز مرهون این همدلی بین مجموعه‌ای است.

او در بخش دیگر سخنان خود به مسائلی نظیر کاهش مدت زمان و فرآیند صدور پروانه ساختمانی سخن گفت.

شهردار شیراز همچنین بیان کرد: بیش از دو هزار پروزه در شهرداری شیراز فعال است و هیچ پروزه تعطیل و نیمه تعطیلی نداریم.

اسدی خواستار همدلی در حفظ عنوان شیراز؛ پایتخت محیط زیست آسیا شد.

 نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در بخشی از این نشست با بیان اینکه اکثر مهندسین شهرداری شیراز در بخش‌های مختلف عضو خانواده بزرگ نظام مهندسی هستند، گفت: نظام مهندسی فارس سرآمد نظام مهندسی‌های سراسر کشور است.

محمود صفایی خاطرنشان کرد: کلان‌شهر شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی نیز سرآمد و موجب افتخار است.

او همچنین با تصریح بر این موضوع که منافع عمومی سرلوحه کار این نهاد قرار دارد، عنوان کرد: نظارت بر تخطی کنندگان مسائل فنی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای حفظ قداست مجموعه نظام مهندسی در اولویت قرار گیرد.

قائم مقام شهردار شیراز نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: بودجه شهرداری شیراز در سال گذشته و در زمانی که صحبت از تعریف بسته ۵۰ هزار میلیارد تومانی شد، ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.

آرش فرج‌زاده با تصریح بر این نکته که در واقع دو برابر کار یکسال، پروژه در شهرداری شیراز تعریف شد، گفت: با همکاری شورای اسلامی شهر شیراز، این مهم محقق و در بهمن ماه ۱۴۰۲ تقریبا نیمی از پروژه‌ها افتتاح و عملیات اجرایی نیم دیگر پروژه‌ها آغاز شد و عملا شهرداری شیراز سال گذشته با تعامل دستگاه‌های اجرایی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه را به سرانجام رساند و یا عملیات اجرایی آنها را آغاز کرد.

او با بیان اینکه امسال هم این مهم در حال برنامه‌ریزی است و به زودی اعلام خواهد شد، از تعریف و تدوین برنامه عملیاتی و راهبردی در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۴ توسط شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز سخن گفت و افزود: ۴۴ پروژه کلان در این راستا تعریف شد که بسته محرومیت‌زدایی نیز یکی از مهمترین این پروژه‌هاست.

فرج‌زاده همچنین تسهیل پاسخگویی به مراجعین شهرداری را از مهمترین برنامه‌های تعاملی و مشترک شهرداری و نظام مهندسی عنوان کرد.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: پروژه‌های شهرداری شیراز به همت مدیریت مطلوب، فعال است.

مهدی قلندری با اشاره به در خصوص برنامه‌هایی که توسط معاونت متبوع در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شده، سخن گفت.

وی همچنین از ارائه آموزش‌های لازم به نیرو‌های متخصص در شش ماهه نخست امسال در رابطه با نرم‌افزار جدید نحوه بررسی نقشه‌های ساخت و تاسیسات خبر داد و گفت: در حال حاضر این مهم به صورت سری انجام می‌شود که با استقرار نرم افزار جدید، آموزش به نیرو‌های متخصص هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس نیز در این جلسه عملکرد شهرداری شیراز در سال گذشته مبنی بر افتتاح و کلنگ‌زنی بیش از هشتاد هزار میلیارد تومان پروژه را کاری بسیار سخت و تحسین برانگیز عنوان کرد و گفت: این مهم به زبان کاری ساده، اما در عمل بسیار سخت است.

ستار خورشیدی به ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت اشاره و تصریح کرد: یکی از ارکان سالم سازی، ایجاد شفافیت است.

او با بیان اینکه در بحث تفکیک نیز نظارت با نرم افزار و ثبت سیستمی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار تمام پرونده‌ها در حال اسکن هستند که ۵۰ درصد آنها انجام شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس عنوان کرد: افتخار سازمان نظامی مهندسس فارس این است که با شهرداری به عنوان یکی از ارکان اصلی در ساخت‌وساز و نظارت، راهکار تعاملی را پیش بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ساختمان نیمه کاره‌ای که محل تجمع سگ‌های ولگرد شد
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • ترمیم آسفالت خیابان بنفشه درخواست شهروندان اهوازی شد
  • بهسازی معابر اراک برای افزایش رفاه شهروندان آغاز شد
  • جمع آوری افزون بر ۲ هزار سرویس نخاله از سطح شهر خرمشهر
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس