Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@05:05:56 GMT

نشانه های سرطان سینه و راه های درمان آن

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۶۵۶۰

نشانه های سرطان سینه و راه های درمان آن

نشانه های سرطان سینه و راه های درمان آن
احتمالاً شناخته شده ترین علامت سرطان سینه، وجود توده یا برجستگی در بافت سینه است. در حالی که بیشتر خانم ها پس از مشاهده علائم گفته شده به پزشک متخصص زنان مراجعه می کنند، بایستی مراقب دیگر تغییرات سینه و نوک پستان نیز بود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از درمانکده به دنبال وجود انواع متفاوتی از سرطان های سینه، گستره متفاوتی از علائم مرتبط با هر یک از این انواع بیماری وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال، کارسینوم مجرایی تهاجمی (IDC)، سرطانی است که در مجاری شیر ایجاد شده و ممکن است منجر به ایجاد توده مشخص و قابل لمسی در پستان شود. سرطان لوبولار تهاجمی (ILC)، در غدد تولید کننده شیر ایجاد می شود و ممکن است منجر به ضخیم شدن پستان شود.


علائم هشداردهنده اولیه سرطان سینه
علائم تومورهای سینه، در افراد مختلف، متفاوت است. برخی از علائم هشداردهنده اولیه سرطان سینه شامل موارد زیر است:  
تغییرات پوستی نظیر تورم، قرمزی، یا دیگر تفاوت های واضح در یک یا هر دو پستان افزایش اندازه یا تغییر شکل سینه تغییر ظاهر نوک یک یا هر دو پستان ترشحات غیرشیری نوک پستان احساس درد کلی در هر بخش پستان احساس وجود گره یا توده، درون یا در سطح پستان  
علائم اختصاصی تر سرطان تهاجمی پستان عبارت اند از:
خارش یا التهاب سینه تغییر رنگ سینه افزایش اندازه یا تغییر شکل پستان (طی مدت زمانی کوتاه) لمس متفاوت پستان (پستان ها ممکن است سفت، حساس یا برافروخته شده باشند) لایه لایه یا پوسته پوسته شدن پوست نوک پستان وجود توده در سینه یا افزایش ضخامت سینه قرمزی یا پر از منفذ شدن پوست پستان (مانند پوست پرتقال)  
یادآوری این نکته حائز اهمیت است که ممکن است بیماری های خوش خیم دیگری منجر به ایجاد این علائم شده باشند. به عنوان مثال تغییر بافت پوست سینه ها ممکن است در اثر بیماری های پوستی نظیر اگزما، و تورم گره های لنفاوی ممکن است در اثر عفونت های سینه یا دیگر بیماری های غیرمرتبط ایجاد شده باشند. مراجعه به پزشک زنان، زایمان و ناباروری جهت ارزیابی علائم، شما را از بابت نگران کننده بودن یا نبودن شرایط خود آگاه خواهد ساخت.
علائم سرطان پستان تهاجمی
علائم سرطان پستان تهاجمی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
وجود یک توده یا برجستگی در پستان تورم تمام یا بخشی از پستان، حتی اگر توده ای احساس نشود التهاب یا منفذدار شدن پوست درد سینه یا نوک پستان انقباض نوک سینه (چرخش به سمت داخل) قرمزی، پوسته پوسته شدن یا افزایش ضخامت پوست سینه یا نوک پستان ترشحات نوک پستان وجود یک توده یا تورم در غدد لنفاوی زیر بغل
علائم کارسینوم مجرایی
کارسینوم غیر مهاجم مجرایی (DCIS) هیچ علامتی ایجاد نمی کند. افراد بیمار به ندرت ممکن است در سینه خود توده-ای احساس کرده یا شاهد ترشحاتی از نوک پستان خود باشند. با این حال بیشتر موارد DCIS با ماموگرافی تشخیص داده می شوند.
علائم کارسینوم لوبولی
کارسینوم غیرمهاجم لوبولی (LCIS) هیچ گونه علامتی ایجاد نکرده و با ماموگرام نیز قابلیت تشخیص ندارد. این بیماری معمولاً به دنبال بیوپسی پستان جهت تشخیص موارد دیگری نظیر توده های پستانی تشخیص داده می شود. ظاهر سلول های پستان فرد مبتلا به LCIS در زیر میکروسکوپ غیرطبیعی است.
علائم سرطان التهابی پستان
سرطان التهابی پستان برخلاف دیگر سرطان های سینه، به ندرت منجر به شکل گیری توده در سینه می شود و ممکن است در ماموگرام قابل تشخیص نباشد. علائم سرطان پستان التهابی عبارت اند از:
قرمزی، تورم و خارش پوست پستان که در مقابل لمس حساس است سطح پستان ممکن است ظاهری ناهموار و برآمده یا منفذدار، شبیه به پوست پرتقال داشته باشد (این علامت اغلب به عنوان «پوست پرتقالی» شناخته می شود) احساس سنگینی، سوزش یا درد در یک سینه تفاوت سایز واضح دو پستان برعکس بودن جهت نوک پستان (نوک پستان به سمت داخل متمایل شده است) در صورت معاینه شخصی پستان، هیچ توده ای احساس نمی شود وجود گره های لنفاوی متورم در زیر بازو و/یا بالاتر از ترقوه پس یک دوره درمانی با آنتی بیوتیک، همچنان علائم برطرف نشده است
در سرطان التهابی پستان برخلاف دیگر سرطان های سینه، به ندرت توده مشخصی در سینه ها تشکیل می شود. به همین جهت معاینه شخصی یا بالینی و یا حتی ماموگرافی ممکن است قادر به تشخیص سرطان التهابی پستان نباشند. سونوگرافی نیز ممکن است قادر به تشخیص این سرطان نباشد. با این وجود، تغییراتی که در اثر سرطان التهابی پستان بر سطح سینه ها ظاهر می شوند، با چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده هستند.
علائم سرطان التهابی پستان می توانند به سرعت تشدید شده و بیماری ممکن است سریعاً گسترش یابد. در صورت هرگونه تغییر در بافت یا ظاهر سینه ها باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.
قرمزی، تورم، خارش و سوزش سینه های زنان باردار یا شیرده، معمولاً نشانه عفونت سینه مانند ماستیت است که با آنتی بیوتیک قابل درمان است. اگر در دوره بارداری یا شیردهی نیستید و علائم ذکر شده را دارید، پزشک جهت پی بردن به سرطان التهابی پستان، از شما آزمایش خواهد گرفت.  
علائم سرطان سینه متاستاتیک  
علائم سرطان سینه متاستاتیک، به مرحله سرطان و نیز محلی که سرطان به آنجا گسترش پیدا کرده است بستگی دارد. گاهی اوقات سرطان های متاستاتیک علائمی از خود نشان نمی دهند.
در صورت متاستاز سرطان به پستان یا دیواره قفسه سینه، علائمی نظیر درد، خروج ترشحاتی از نوک پستان، یا ایجاد توده در پستان یا زیربغل و یا افزایش ضخامت این نواحی ممکن است مشاهده شود. در صورت متاستاز سرطان به استخوان ها، ممکن است علائمی نظیر درد، شکستگی استخوان، یبوست یا کاهش هوشیاری به دلیل بالارفتن سطح کلسیم مشاهده شود. اگر تومورها در ریه ها ایجاد شوند، ممکن است علائمی نظیر تنگی نفس یا تنفس سخت، سرفه، درد دیواره قفسة سینه یا خستگی شدید مشاهده شود. در صورت آلودگی کبد، علائم ممکن است شامل حالت تهوع، خستگی شدید، افزایش پهنای شکم و تورم پاها و دست ها به دنبال تجمع مایعات، و زردی یا خارش پوست شود. در صورت گسترش سرطان به مغز و نخاع و تشکیل تومور، ممکن است علائمی نظیر درد، پریشانی، فراموشی، سردرد، تاری دید یا دوبینی، مشکلات گفتاری، مشکلات حرکتی یا تشنج مشاهده شود.
علائم کارسینوم پاپیلاری
در صورت ابتلا به کارسینوم پاپیلاری، یک ماموگرافی روتین ممکن است بتواند پیشرفت آن را تشخیص دهد. علائم این بیماری در صورت ظهور ممکن است به صورت زیر باشد:
توده: کارسینوم پاپیلاری غالباً به شکل یک کیست یا توده 2-3 سانتی متری هنگام معاینه شخصی، زیر دست احساس می شود.
ترشحات نوک پستان: حدود 50% کارسینوم های پاپیلاری در زیر نوک پستان ایجاد شده و به همین جهت موجب ترشحات خونی از نوک پستان می شوند.
علائم سرطان سینه سه گانه منفی
اگرچه سرطان سینه سه گانه منفی متفاوت از دیگر سرطان های سینه به نظر نمی رسد، این نوع سرطان، چندین ویژگی منحصر به فرد نظیر موارد زیر دارد:
وضعیت رسپتور (گیرنده): منفی بودن تست گیرنده های استروژن، پروژسترون، و HER2 به معنی موفقیت آمیز نبودن هورمون درمانی، یکی از متدهای درمانی متداول سرطان سینه است. در عوض، روش های درمانی سرطان سینه سه گانه منفی شامل شیمی درمانی، درمان هدفمند و پرتودرمانی می شود.
تهاجمی تر بودن: سرطان سینه سه گانه منفی در مقایسه با سایر انواع سرطان پستان، تمایل بیشتری به گسترش و نیز بازگشت مجدد دارد. خطر عود این سرطان، با گذشت چند سال از پایان درمان، کاهش می یابد.
نوع سلول و اندازه: به نظر می رسد سلول های سرطان سینه سه گانه منفی، قاعده ای شکل (basal-like) باشند؛ به این معنی که این سلول های سرطانی، مشابه سلول های قاعده ای پوشاننده مجراهای پستان هستند. همچنین این سلول ها ممکن است بلندتر از سلول های نرمال و سالم به نظر برسند.
علائم سرطان سینه در مردان
علائم سرطان سینه در مردان ممکن است مشابه خانم ها باشد. همچنین ممکن است موارد زیر را شامل شود:
وجود توده های معمولاً بدون درد در سینه افزایش ضخامت سینه ایجاد تغییراتی در پوست سینه یا نوک پستان، مانند کم رنگ شدن، چروکیده شدن، یا قرمزی خروج ترشحاتی از نوک پستان هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سرطان سینه مردان علائم سرطان سینه سرطان های سینه افزایش ضخامت نوک پستان سرطان پستان مشاهده شود موارد زیر سلول ها سینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۶۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیشتر مردم امیدوارند که عزیزانشان از آنها به نیکی یاد کنند و طبیعی است که گهگاه نگران فراموش شدنشان باشند. اما برای برخی، ترس از فراموش شدن یا نادیده گرفته شدن را می توان به عنوان یک فوبیا در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: تله فوبیا یا اضطراب تلفن چیست؟

آتازاگورافوبیا ترس غیرعادی از به یاد ماندن است. همچنین می تواند شامل ترس از فراموش کردن کسی یا چیزی باشد. اگر ترس شما شامل فراموش شدن توسط یک فرد یا گروه اجتماعی خاص باشد، ممکن است بخشی از یک نوع فوبیای اجتماعی در نظر گرفته شود.

این مقاله به ویژگی‌های ترس از فراموشی و همچنین علل، علائم و گزینه‌های درمانی این فوبیا می‌پردازد.

تعریف ترس از فراموش شدن

آتازاگورافوبیا ترس شدید یا غیرمنطقی از فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی است؛ همچنین ممکن است شامل ترس از نادیده گرفته شدن یا جایگزین شدن باشد.

در برخی موارد، این وضعیت را می توان بخشی از فوبیای اجتماعی در نظر گرفت. تخمین زده می شود که ۱۵ میلیون آمریکایی با یک فوبیای اجتماعی زندگی می کنند. فوبیای اجتماعی زمانی است که ترس غیرمنطقی از قضاوت یا طرد شدن در یک موقعیت اجتماعی خاص دارید.

افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا ممکن است اضطراب، استرس، یا وحشت ناتوان کننده ای را تجربه کنند که فقط به این فکر می کنند که فراموش می شوند. شما همچنین ممکن است علائم فیزیکی اضطراب مانند حالت تهوع، ضربان قلب سریع یا حتی یک حمله پانیک تمام عیار را هنگام مواجهه با ترس خود تجربه کنید.

ترس از فراموش شدن نیز ممکن است با نگرانی های خاص در مورد از دست دادن حافظه، مانند ترس از ابتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل مرتبط باشد. این ترس ممکن است در حین مراقبت از فردی با این وضعیت ایجاد شود.


علائم آتازاگورافوبیا چیست؟

مانند بسیاری از فوبیاها، ترس از فراموشی می تواند با علائم روحی و جسمی همراه باشد. افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا اگر واقعاً در یک موقعیت اجتماعی فراموش شوند یا نادیده گرفته شوند، یا زمانی که با فکر فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی مواجه شوند، ممکن است علائمی خاص را تجربه کنند.

علائم آتازاگورافوبیا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ترس و اضطراب بیمارگونه زمانی که نادیده گرفته می شوند یا فراموش می شوند یا درک می کنند که ممکن است فراموش شوند.

دلهره و اضطراب شدید فقط به فکر فراموش شدن

اضطراب شدیدی که با خطر واقعی فراموش شدن تناسب ندارد

تجربه احساس فاجعه یا عذاب قریب الوقوع در مواجهه با موقعیتی که نگرانی از دست دادن حافظه یا فراموش نشدن را برمی انگیزد.

حالت تهوع یا ناراحتی شکمی

مشکل در خوابیدن

اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی که در آن‌ها احتمال فراموشی یا نادیده گرفته شدن وجود دارد

درد ناشی از تنش در نواحی خاصی از بدن

وحشت زدگی

علل آتازاگورافوبیا چیست؟

فوبیا باعث واکنش استرس فرد می شود که به عنوان پاسخ جنگ یا گریز نیز شناخته می شود. دلایل متعددی وجود دارد که این پاسخ استرس ممکن است با ترس از فراموش شدن ایجاد شود، از جمله:

ژنتیک: ژن‌های خاصی که توسط والدین بیولوژیکی منتقل می‌شوند نقش مهمی در فوبیا و سایر اختلالات اضطرابی دارند.

تجربه یادگیری مشاهده شده: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر از همین موضوع می ترسد، ممکن است فرد یاد گرفته باشد که از فراموش شدن بترسد.

تجربه یادگیری مستقیم: سابقه تروما یا تجربه آسیب زا مانند فراموش شدن، پشت سر گذاشتن یا رها شدن یا از دست دادن والدین یا مراقب می تواند به ترس از فراموش شدن کمک کند.

تجربه یادگیری اطلاعاتی: قرار گرفتن در معرض افرادی که حافظه خود را از دست می دهند، مانند مراقبت از فرد مبتلا به زوال عقل یا آلزایمر، ممکن است منجر به ایجاد ترس از فراموشی شود.

آتازاگورافوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص آتازاگورافوبیا، یک متخصص سلامت روان به ویرایش پنجم « راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی » (DSM-۵)، کتابچه راهنمای رسمی انجمن روان‌پزشکی آمریکا مراجعه می‌کند.

DSM-۵ آتازاگورافوبیا را به عنوان یک وضعیت سلامت روان نمی شناسد، اما این وضعیت ممکن است به عنوان یک فوبیا خاص واجد شرایط باشد.

این راهنما از معیارهای تشخیصی زیر برای تشخیص فوبیای خاص استفاده می کند:

ترس پایدار است و بیش از شش ماه ادامه دارد.

از ترس به طور فعال اجتناب می شود و تقریباً همیشه باعث اضطراب فوری می شود.

ترس با خطر واقعی موقعیت تناسبی ندارد.

ترس باعث اختلال قابل توجهی در زمینه های اساسی عملکرد، از جمله عملکرد اجتماعی و شغلی می شود.

آتازاگورافوبیا چگونه درمان می شود؟

گزینه های درمانی مختلفی وجود دارد که می تواند به بیمارانی که فوبیا دارند کمک کند. یک متخصص مراقبت های روان یک برنامه درمانی بر اساس علائمی که ارائه می دهید ایجاد می کند.

برخی از گزینه های درمانی مورد استفاده برای رفع ترس از فراموشی ممکن است عبارتند از:

درمان شناختی رفتاری (CBT): این یک نوع گفتگو درمانی است که شامل تغییر افکار و رفتارهای فرد می شود. این به افراد کمک می کند تا یاد بگیرند که الگوهای تفکر ناسازگار (مشکل ساز) و رفتارهای مرتبط با فوبیای خاص خود را بهتر شناسایی و تغییر دهند. CBT یک درمان خط اول برای اختلالات اضطرابی در نظر گرفته می شود.

مواجهه درمانی: این درمان برای سال ها درمان اولیه برای فوبیا بوده است. به طور کلی شامل قرار دادن تدریجی یک فرد در معرض فوبیا به روشی ایمن برای کاهش اجتناب و کاهش ترس در طول زمان است.

میانجیگری ذهن آگاهی: این یک نوع تمرین مراقبه است که بر حضور کامل در لحظه فعلی تمرکز دارد. می تواند به شما در مدیریت سطوح اضطراب و ترس کمک کند.

دارو: گاهی اوقات از داروها برای کاهش علائم اضطراب که بخشی از فوبیا هستند، یا اگر همزمان علائم افسردگی یا یک اختلال اضطرابی اضافی وجود داشته باشد، استفاده می شود. داروها ممکن است شامل داروهای ضد اضطراب یا ضد افسردگی باشند.

خلاصه

ترس از فراموش شدن را آتازاگورافوبیا می نامند؛ وقتی فردی به این وضعیت مبتلا می شود، ترس شدیدی از فراموش شدن یا به یاد نیاوردن کسی یا چیزی وجود دارد. گزینه های درمانی مانند تکنیک های ذهن آگاهی، درمان شناختی رفتاری و دارو وجود دارد. کار با یک متخصص مراقبت های روان دارای مجوز می تواند به شما در مدیریت این وضعیت کمک کند.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228756 برچسب‌ها روان شناسی

دیگر خبرها

  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون