Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، آیین تکریم و معارفه معاون سابق و جدید سیما امروز ۱۹ مهرماه با حضور حجت الاسلام موسوی مقدم قائم مقام رئیس رسانه ملی، جمعی از مدیران کل، مدیران شبکه‌ها و مدیران این معاونت سیما در ساختمان سیما برگزار شد.

حجت الاسلام موسوی مقدم در ابتدای این مراسم از فرصت خدمتگزاری به عنوان یکی از نعمت‌های الهی یاد و تأکید کرد: در جهان‌بینی دینی ما مسئولیت‌ها و عناوین به خودی خود اعتبار ندارند، مگر اینکه با استفاده از این نعمت خدمتی ارائه شود و فرد بتواند در مسیر مسئولیتی که در اختیارش گذاشته شده گامی‌ بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به خدمات دوران مسئولیت میرباقری در معاونت سیما اشاره کرد و گفت: دوره‌ای که ایشان این مسئولیت را پذیرفت، دوره‌ای سخت و پیچیده بود که انصافا به خوبی از پس این مسئولیت بر آمد و امروز آن را به شاه آبادی سپرد.

وی سپس به نمایندگی از ریاست سازمان از زحمات مرتضی میرباقری در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی کرد و به شاه آبادی، معاون جدید این معاونت خوش‌آمد گفت.

 تلویزیون نیازمند تحولی جدی در حوزه محتوا است

حمید شاه آبادی نیز در این مراسم با بیان اینکه دوره مسئولیت میرباقری دوره پر فراز و نشیبی بود که بدون هدایت و مدیریت راهبردی وی، توفیقات رسانه ملی در آن امکان‌پذیر نبود، ابراز امیدواری کرد در دوره جدید، کارهای خوبی که در این مدت آغاز شده است، ادامه یابد.

وی سپس با اشاره به تعدد سلایق و پیچیدگی اندیشه‌ها در جامعه امروز گفت: این تعدد و پیچیدگی سلایق، کار را به ویژه برای کسانی که آنتن رسانه را در اختیار دارند، سخت‌تر می‌کند، زیرا هر گروه نیازمند است تا از این آنتن سهمی‌برای بیان اندیشه‌ها و دیدگاه‌هایشان داشته باشند.

معاون سیما با تأکید بر اینکه رسانه ملی آئینه تمام‌نمای ارزش‌های ملی و دینی ما است، بیان کرد: همه کسانی که دل در گروی اعتلای کشور دارند باید بتوانند خودشان را در قاب این رسانه ببینند.

شاه آبادی با تأکید بر اینکه با توجه به نیاز مخاطب و اوضاع متفاوت کشور، رسانه ملی در عرصه تولید نیازمند تحولی جدی است، یادآور شد: این تحول باید عمیق و در حوزه محتوا باشد و اگر بخواهیم نگاه تحولی به تولیدات رسانه ای داشته باشیم، باید از نقطه نیاز مخاطب بر اساس مصالح کشور آغاز کنیم.

تلویزیون نخ تسبیح سلایق مختلف و پیونددهنده آرا

معاون سیما با بیان اینکه امروز به کشوری یکپارچه، همدل و هماهنگ با آرمان‌های نزدیک به هم نیازمندیم، گفت: حل‌وفصل همه مسائل کشور در گرو این هماهنگی است.

شاه آبادی با اشاره به وجود گروه‌ها و طیف‌های مختلف فکری و اندیشه‌ای در کشور عنوان کرد: همه این گروه‌ها در عین اینکه اهداف و آرمان‌های مشترکی دارند، به نیازها و سلایق مختلف تقسیم می‌شوند و همه می‌خواهند این سلایق در رسانه دیده شود.

وی افزود: مسئولیت ما در تلویزیون رفع موانع برای دیده شدن این سلیقه‌ها و باز کردن عرصه و فراهم کردن بستری برای بروز این سلایق است.

معاون سیما تلویزیون را مؤثرترین نهادی دانست که می‌تواند نخ تسبیح سلایق مختلف و پیونددهنده آرا و اندیشه‌های متفاوت باشد و تأکید کرد: باید خودمان یکدل و یکرنگ باشیم تا بتوانیم این امر را محقق کنیم.

وی در پایان با بیان اینکه تلویزیون عضوی از اعضای خانواده مردم است، متذکر شد: قوام خانواده‌ها به عملکرد ما وابسته است و ما باید از صندلی این رسانه بتوانیم بسیاری از مشکلات و معضلات ملت را حل و همچنین حال مردم را خوب کنیم.

فعالیت پرقدرت رسانه ملی در دوره کرونا

مرتضی میرباقری نیز در این مراسم با اشاره دوران فعالیتش در سمت معاون سیما بیان کرد: تلاش کردیم در این مدت به بهترین نحو به مسائل عمومی‌کشور و سایر موضوعات بپردازیم و برای حفظ این امانت موثر باشیم.

معاون پیشین سیما با بیان اینکه در فضای فرهنگی کشور کار هیچ حوزه‌ای مانند رسانه ملی نیست، گفت: در دوره شیوع بیماری کرونا با وجود اینکه بیشتر حوزه‌های فرهنگی کشور تعطیل شدند، رسانه ملی در میدان بود و بار اصلی این حوزه‌ها را بر دوش داشت و به بهترین نحو در این زمینه عمل کرد.

وی سپس با قدردانی از مجموعه تحت مدیریتش برای شاه آبادی معاون جدید سیما آرزوی توفیق کرد.

کد خبر 5044553 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: مرتضي ميرباقري حمید شاه آبادی معاونت سیما مراسم تودیع و معارفه اربعین 99 تئاتر ایران برنامه تلویزیونی شبکه پنج سیما محمدرضا شجریان فیلم سینمایی موسیقی ایرانی اربعین حسینی سازمان صداوسیما حضور هنر ایران در جهان ویروس کرونا برنامه رادیویی فیلم کوتاه رادیو نمایش رسانه ملی سلایق مختلف معاون سیما شاه آبادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۷۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی

  جالب اینجاست که در این میان یک رسانه نوشته بود به‌واسطه ضعیف‌بودن کارنامه عملکرد VOD‌ها یا همان شبکه نمایش خانگی، آمار مخاطبان تلویزیون بالا رفته! و به نوعی نفس تازه‌ای به رسانه‌ملی تزریق شده است؛ اما نکته مهم، صحبت‌های مطرح‌شده از سوی یکی از مدیران شبکه‌های نمایش خانگی است که نشان می‌دهد وضعیت این تولیدات و روابط آنها بیشتر از چیزی که مخاطبان مطلع باشند آشفته است و تنها یک اظهارنظر باعث شده تا دمل چرکین تولیدات عجیب و نمایش خانگی بیشتر از قبل برای مخاطب سر باز کند.حالا با تازه‌ترین نظرسنجی منتشرشده از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا، همه این تحلیل‌ها بر باد رفته و نشان می‌دهد که مخاطبان تلویزیون واقعی و حتی بیشتر از آمار اعلام‌شده از سوی مقامات رسانه‌ملی است. آمار منتشرشده از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا، از این منظر اهمیت دارد که نه از سوی خود تلویزیون که از سوی یک رسانه مستقل مطرح شده که آمارهایش تاکنون محل استناد بسیاری از تحلیل‌هاست. این آمار نشان می‌دهد که ۴۰.۸درصد «ایرانیان» شبکه سه را بیشتر از سایر شبکه‌های تلویزیونی می‌بینند، ۳۵.۲درصد شبکه‌ آی‌فیلم و ۲۱درصد شبکه یک را تماشا می‌کنند. میزان تماشای این شبکه‌ها در بین «بینندگان صداوسیما» به ترتیب ۵۸.۹درصد شبکه سه، ۵۰.۸درصد شبکه آی‌فیلم و ۳۰.۳درصد شبکه یک بوده. همچنین ۶۹.۲ درصد «ایرانیان» بیننده برنامه‌های صداوسیما هستند.
   
«مردان آهنین» پرمخاطب شد 
این نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) یک طرح نظرسنجی با عنوان «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صداوسیما» با تعداد نمونه‌ ۱۷۱۵نفرازشهروندان ۱۵سال به بالای سراسرکشور در «هفته آخر فروردین‌ماه» سال‌جاری بوده که به شیوه مصاحبه تلفنی انجام شده و نکات مهمی را از مخاطبان تلویزیون روشن می‌کند. در مدت اخیر مطالبه بسیاری از منتقدان و فعالان رسانه بیان آمار روشن از میزان مخاطبان تلویزیون بود که بارها با حدس و گمان مطرح می‌شد. بااین‌حال، حتی زمانی که خود رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما آمار را به‌صورت شفاف، دقیق و در حضور رسانه‌ها بیان کرد، بازهم این نقدها ادامه یافت. حالا به نظر می‌رسد که با اعلام آمار از سوی مرکز ایسپا، بتوان تحلیل بهتری روی مخاطبان برنامه‌های تلویزیون داشت. بخشی از یافته‌های ایسپا مربوط به درصد مخاطبان به تفکیک برنامه‌هاست. یافته‌های نظرسنجی ایسپا‌ نشان می‌دهد ۹/۳۶درصد از «ایرانیان» برنامه مردان‌آهنین،۳۴.۷درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۳۴.۲درصد برنامه محفل، ۳۲.۳درصد برنامه شب‌خوش، ۳۱.۸درصد برنامه فوتبال برتر، ۲۹.۷درصد برنامه پانتولیگ و ۲۶.۵درصد برنامه معرکه، ۲۴.۵درصد برنامه مهمونی، ۲۱.۳درصد برنامه ماه خدا، ۱۸.۸درصد برنامه ماه من، ۱۷.۲درصد برنامه ایران دوست‌داشتنی، ۱۶درصد برنامه پاورقی و ۱۲.۱درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.میزان تماشای این برنامه‌ها در بین «افرادی که تلویزیون تماشا می‌کنند» ۵۳.۳درصد برنامه مردان آهنین، ۵۰.۱درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۴۹.۴درصد برنامه محفل، ۴۸درصد برنامه شب‌خوش، ۴۶درصد برنامه فوتبال برتر، ۴۲.۹درصد برنامه پانتولیگ و ۳۸.۳درصد برنامه معرکه، ۳۵.۴درصد برنامه مهمونی، ۳۰.۷درصد برنامه ماه خدا، ۲۷.۲درصد برنامه ماه من، ۲۴.۸درصد برنامه ایران دوست‌داشتنی، ۲۳.۱درصد برنامه پاورقی و ۱۷.۵درصد برنامه برمودا بوده است. همچنین ۴۵.۴درصد از «ایرانیان» گفته‌اند سریال زیرخاکی، ۲۳.۲درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۰.۴درصد سریال رستگاری را دیده‌اند. میزان تماشای این سریال‌های تلویزیونی در بین «بینندگان تلویزیون» حاکی از این است که ۶۵.۵درصد آنها گفته‌اند سریال زیرخاکی را دیده‌اند. ۳۳.۵درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۹.۴درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.
   
رشد مخاطب در دوران افول تلویزیون‌های خارجی 
نکته‌ای که در این میان باید به آن اشاره کرد، یکی از جملات رئیس مرکز تحقیقات صداوسیماست که در نشست اخیر گفته بود نباید انتظار مخاطب ۸۰درصدی از رسانه تلویزیون داشت، چراکه در کشورهای دیگر هم این آمار حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد است. در همان نشست هم برخی خبرنگاران با واکنش‌های کنایه‌آمیز از این مقایسه گفتند و خواستار توضیح شدند که شاکری‌نژاد گفته بود: «امروز در عصری هستیم که مخاطب را باید ترکیبی از برادباند و برادکست دانست و از آن گریزی نیست. در حقیقت این عددها در این عصر چیزی شبیه معجزه است. مثلا مرکز تحقیقاتی در آمریکا یا انگلیس که میزان مخاطب را ارائه می‌کند، به‌ندرت آمارهایش به ۱۰درصد می‌رسد؛ به‌عنوان‌مثال، برنامه پرمخاطب ۲۰۲۳ انگلیس، برنامه مربوط به تاج‌گذاری چارلز بود که ۱۲.۵میلیون نفر درمجموع آن را دیده بودند که حدود ۱۸درصد می‌شود. امروز وقتی با مردم صحبت می‌کنیم متوجه می‌شویم مردم در بستر خارج از تلویزیون و بر بسترهای دیگر مصرف رسانه‌ای دارند. در حقیقت باید به یک فناوری برسیم که وقتی درباره میزان مخاطب صحبت می‌کنیم، هر دو را لحاظ کنیم.» انتشار آمارهای ایسپا در کنار این صحبت‌های مطرح‌شده از سوی شاکری‌نژاد که حداقل آمار را بیان کرده بود، نشان می‌دهد که تلویزیون به‌عنوان یک رسانه سنتی، هنوز هم مخاطبان خود را دارد و بیان آمار ۶۹.۲درصد برای مخاطبان تلویزیون، مهر تاییدی بر درست‌بودن آماری است که مرکز تحقیقات صداوسیما منتشر کرده بود. البته خود مرکز هم در نشست فوق تاکید کرده بود که حداقل آمار را بیان کرده‌ و حتی می‌توان گفت آمار فراتر از این مقدار است. نگاهی به تعداد کلیدواژه‌های تکرارشده در پیامک‌های سامانه ۱۶۲ هم دال بر این است که مخاطبان تلویزیون به شکل دقیق این رسانه را تماشا کرده و از طریق همین سامانه، نظرات خود را درباره جزئیات این تولیدات بیان‌می‌کنند. 

دلیل اهمیت آمار ایسپا
ناگفته پیداست که هر رسانه‌ای برای رسیدن به قله برنامه‌های خود نیاز به اصلاح و دریافت بازخورد دارد و به‌طور قطع برخی تحلیل‌های مطرح‌شده ــ صرف‌نظر از اهداف پشت آن یا صادقانه‌ بودن یا نبودن نکات ــ می‌تواند رسانه‌ملی را در جهت بهبود و استمرار جذب مخاطب هدایت کند. کما این‌که دو محور هویت‌محوری و عدالت‌گستری که در اهداف تحولی سازمان صداوسیما قید شده و هر بار در صحبت‌های رئیس این سازمان مورد تاکید قرارمی‌گیرد هم نشان از همین رویکرد ثبت بازخورد دارد. بااین‌حال، نمی‌توان انکار کرد که برخی از این تحلیل‌ها تنها هدف خود را بر نقد غیرعادلانه و یکطرفه علیه رسانه‌ملی گذاشته‌اند که در این صورت نمی‌توان آن را موثر دانست. آمار۶۹.۲درصد مخاطب برای تلویزیون و بیان آن درزمانی که بحث‌ها پیرامون مخاطبان این رسانه بالا گرفته، می‌تواند فصل تازه‌ای برای ارائه نقدهای درست ومنصفانه و البته نگاه به عملکرد واقعی و مستند رسانه‌ملی باشد.

دیگر خبرها

  • سردار رادان در جمع اعضای جامعه مدرسین حاضر شد
  • پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟
  • فیلم های سینمایی آخر هفته تلویزیون
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • مسئولان قضایی با اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند
  • مسئولان قضایی با متخصصین و اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند
  • رئیس قوه قضائیه: نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن سلیقه‌های مختلف هراسید