Web Analytics Made Easy - Statcounter

هیلاری کلینتون با بیان اینکه دیگر نیازی به سیستم‌های تسلیحاتی گران‌قیمت زمان جنگ سرد و جنگ با تروریسم نیست، از کنگره آمریکا خواسته بودجه پنتاگون را کاهش داده و در عوض آن را به "تجدید داخلی" و دیپلماسی خارجی اختصاص دهد.

به گزارش ایسنا، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین آمریکا جمعه در مطلبی برای مجله "فارن افرز" دیدگاه خود درباره بازسازی بودجه دفاعی آمریکا را ابراز و دولت ترامپ را به سوء‌مدیریت متهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این مقاله نوشت: رقابت امروز، رقابت نظامی جهانی سنتی بین زور و قدرت شلیک نیست.

کلینتون ادامه داد: غبارروبی از کتابچه جنگ سرد، تأثیر کمی در آماده‌سازی آمریکا برای دشمنانی دارد که برای مبارزه در محدوده خاکستری بین جنگ و صلح، از ابزارهای جدید استفاده می‌کنند؛ از اینترنت و اقتصاد آزاد آن برای تضعیف دموکراسی آمریکایی استفاده می‌کنند و آسیب‌پذیری بسیاری از سیستم‌های تسلیحاتی قدیمی آن را نشان می‌دهند.

وی استدلال کرد که هواپیمای "لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲"، "نشانه‌ای برای این واقعیت سیاسی" است؛ زمانی که از  برنامه خود عقب مانده و بودجه‌اش تمام شده است.

کلینتون خواستار کاهش بودجه برخی از گران‌ترین سیستم‌های تسلیحاتی ارتش آمریکا و پذیرش "رویکرد وسیع‌تری شد که نه تنها تهدیدهای ناشی از موشک‌های بالستیک قاره‌پیما و شورشیان را در بر گیرد، بلکه شامل حملات سایبری، ویروس‌ها، نشر کربن، پروپاگاندای آنلاین و زنجیره‌های تأمین متغیر هم بشود.

وی اظهار کرد که سیستم‌های تسلیحاتی آمریکایی گران‌قیمت، مناسب مقابله نظامی با چین نیستند و این کشور ظرفیت‌های "نامتقارنی" را ایجاد کرده که به آسانی می‌توانند سلاح‌های فنی برتر را به چالش بکشند.

کلینتون نوشت: در حالی که ارتش آمریکا درگیر جنگ‌های پرهزینه زمینی در خاورمیانه بود، چین در حال سرمایه‌گذاری بر روی سلاح‌های ضددسترسی نسبتاً ارزان‌قیمت، مانند موشک‌های بالستیک ضدکشتی بود که تهدیدهای معتبری برای ناوهای هواپیمابر گران‌قیمت آمریکا به شمار می‌آیند.

وزیر خارجه پیشین آمریکا ادامه داد: پیشرفت‌های چین به این معنی است که برتری هوایی و دریایی آمریکا در منطقه، دیگر تضمین شده نیست. این رقابتی با یک ارتش برابر نیست، بلکه نوع جدیدی از تهدید نامتقارن است. آمریکایی‌ها در خاک افغانستان و عراق آموختند که عدم تقارن، می‌تواند مرگبار باشد و همین موضوع در مورد آسمان و دریاهای شرق آسیا نیز صدق می‌کند.

وی اشاره کرد که سیستم‌های تسلیحاتی گران‌قیمت آمریکایی، مانند ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز، برای مقابله نظامی با چین- که به گفته او دارای ظرفیت‌های نامتقارن است- نامناسب هستند.

کلینتون نوشت: توسعه هواپیما (لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲)، بسیار از برنامه عقب مانده و تخمین زده می‌شود که هزینه آن در طول عمر خود، یک تریلیون دلار باشد، اما این هزینه ناملموس خواهد بود.

وی اظهار کرد: نیروی هوایی چنان وقت و هزینه‌ای صرف این پروژه کرده که بازگشتن از آن غیرقابل تصور است، به ویژه از این رو که اف-۳۵ تنها هواپیمای نسل پنجم است که در حال حاضر در آمریکا ساخته می‌شود.

کلینتون استدلال کرد، پولی که با کاهش بودجه پنتاگون ذخیره می‌شود، می‌تواند به سمت دیپلماسی، تحقیق، نوآوری و تقویت زنجیره‌های تأمین برای گستره‌ای از مواد ضروری و فناوری هدایت شود.

وی یادآور شد: پس‌انداز عمقی -به طور بالقوه صدها میلیارد دلار در طول دهه بعد- می‌تواند و باید با بازنشستگی سیستم‌های تسلیحاتی عهد بوق به دست آید.

کلینتون در مثالی عنوان کرد که "کارخانه تانک لیما آرمی" در اوهایو می‌تواند محور خود را از تولید تانک‌های آبرام، به "وسایل تمیز الکترونیکی" تغییر دهد. وی افزود: زمین‌های وسیع جنگی مربوط به گذشته هستند و رهبران نظامی هم خود گفته‌اند که نیازی به این تعداد تانک سنگین ندارند.

کلینتون نوشت: ارتش باید به جای تانک‌های سنگین، در ابزارهایی سرمایه‌گذاری کند که به نیروها در درگیری‌های آینده قدرت بیشتری می‌دهد، مانند ارتباطات ارتقایافته و سیستم‌های اطلاعاتی.

کلینتون همچنین عنوان کرد که آمریکا باید اندازه زرادخانه هسته‌ای خود را کاهش دهد و رویکرد "جدیدتر و کمتری" را دنبال کند.

وی نوشت: در ابتدا، ایالات متحده نباید کلاهک‌های هسته‌ای کم‌بازده به زیردریایی‌ها یا موشک‌های کروز مسلح هسته‌ای اعزام کند؛ چرا که آن‌ها محدوده سناریوها برای استفاده از کلاهک‌های هسته‌ای را بسط داده و ریسک سوء برداشت تشدید سریع به یک داد و ستد هسته‌ای با انفجار کامل را افزایش می‌دهد.

وی افزود: آمریکا همچنین نباید طی ۳۰ سال آینده یک تریلیون دلار، چنان که در حال حاضر برنامه‌ریزی شده، به زرادخانه هسته‌ای خود اختصاص دهد.

کلینتون "مقاومت ایدئولوژیکی دست‌راستی"، سوء‌مدیریت دونالد ترامپ و ناسازگاری در "مجتمع نظامی صنعتی" برای ادعای هدایت هزینه دفاعی آمریکا به سمت مسیر نادرست را مقصر دانست.

کلینتون نوشت: زمان سیاست‌های بلندپروازانه صنعتی فرا رسیده است. سرمایه‌گذاری‌های گسترده جدید در تولیدات پیشرفته و تحقیق و توسعه گران‌قیمت خواهد بود، اما برای منافع بلندمدت اقتصادی و امنیتی آمریکا ضروری هستند و در سال‌های آینده بازدهی خواهند داشت.

کلینتون در مقاله جداگانه‌ای برای "میدیوم فرایدی"، که در آن جو بایدن، نامزد دموکرات ریاست جمهوری را تأیید کرده بود، فرآیند نوشتن مطلب خود در مجله "فارن افرز" را شرح داده است.

وی نوشت: زمان زیادی را با همکار دیرینه و "دن شوورین" شریک فکری‌ام، به تفکر پیرامون این موضوع اختصاص دادیم که چطور شکست‌های ترامپ به عنوان فرمانده کل قوا آمریکا را ناامن‌تر کرده، چطور برخی از این مشکلات، در واقع به دهه‌ها پیش برمی‌گردند و چطور دولت بایدن می‌تواند این کشتی را هدایت کند.

وی ادامه داد: شکست دادن ترامپ در نوامبر، تازه قدم نخست در مورد چاه عمیقی است که او آمریکا را در آن قرار داده است. وعده جو بایدن برای "بازسازی بهتر" بعد از همه‌گیری، هم باید در سیاست خارجی و هم اقتصاد ما عملیاتی شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هیلاری کلینتون چین آمريكا دونالد ترامپ سیستم های تسلیحاتی گران قیمت هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۷۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، برخی نمایندگان کنگره آمریکا خواستار اعمال محدودیت در کمک واشنگتن به تل آویو شدند.

در همین ارتباط گزارش شده است که حداقل ۸۸ نماینده کنگره در نامه‌ای به «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از او خواسته‌اند تا سیاست ممنوعیت فروش تسلیحات به کسانی که مانع کمک آمریکا به غزه می‌شوند، در مورد اسرائیل اعمال شود.

این ۸۸ عضو کنگره در نامه خود به بایدن، محدودیت‌های رژیم صهیونیستی در کمک به غزه را باعث ایجاد یک فاجعه انسانی بی سابقه در غزه عنوان کرده‌اند.

از طرف دیگر اعضای هیئت علمی کالج هنر و علوم دانشگاه اموری آمریکا در جورجیا خواستار اخراج رئیس دانشگاه شدند و در جلسه‌ای دانشگاهی به رئیس دانشگاه رأی عدم اعتماد دادند.

رأی عدم اعتماد بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اموری به رئیس این دانشگاه در حالی صورت گرفته است که او پیشتر طی هفته گذشته از نیروهای پلیس جهت اقدام علیه دانشجویان معترض در دانشگاه دعوت کرده بود.

در واقع به نظر می‌رسد درخواست برای برکنار رئیس دانشگاه اموری مرتبط با همکاری او با نیروهای امنیتی آمریکا جهت سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض صورت گرفته است.

این در حالی است که حمایت جهانی جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی از فلسطین ادامه دارد و در تازه‌ترین رویداد از این دست، بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیویورک در اعتراض به دومین بازداشت شدید دانشجویان توسط نظامیان دست به اعتصاب زدند.

از سوی دیگر، دانشگاه‌های ترکیه نیز همگام با دانشگاه‌های آمریکا به حمایت از غزه برخواستند.

همچنین حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم غزه همچنان دارد. گفته شده است که دانشجویان دانشگاه هومبولت در آلمان در حمایت از غزه و محکومیت نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی مقابل این دانشگاه تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه لئون در فرانسه با سردادن شعار «همه ما غزه هستیم»، با ملت فلسطین اعلام همبستگی کردند.

براساس گزارش‌ها، پلیس برلین برای متفرق کردن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه هومبولت به خشونت متوسل شده است.

این تحولات در حالی است که «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه نتیجه گیری کرده است.

اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابان‌ها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»

ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.

وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمی‌دهد، بلکه می‌خواهد خودش را نجات دهد.

اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمی‌تواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل را محقق کند.

گفتنی است با تداوم جنگ علیه نوار غزه و عدم کسب هرگونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی انتقادها در سرزمین‌های اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن وقت برای باقی‌ماندن در قدرت جهت فرار از محاکمه در پرونده‌های قضائی اقامه‌شده علیه او متهم می‌کنند. علاوه بر این خانواده‌های اسیران صهیونیست خواهان آن هستند که رژیم صهیونیستی بدون اتلاف وقت و به هر قیمتی اسیران صهیونیست نزد مقاومت را در جریان توافق با مقاومت فلسطین آزاد کند و از ادامه حمله‌های بی فایده به نوار غزه که علاوه بر کشتار فلسطینیان کشتار این اسیران را نیز در پی دارد دست بردارد.

کد خبر 6096074

دیگر خبرها

  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • موشک‌های پاتریوت آمریکا مقهور موشک‌های بالستیک ایران شد
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • آکسیوس : تعویق ارسال محموله سلاح از آمریکا به اسرائیل
  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • چرا صهیونیست‌ها جرأت مقابله با حملات یمن را ندارند؟
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • درخواست ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو در کنگره
  • درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند