Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی روز شنبه در تماس تلفنی با رئیس جمهور روسیه، با بیان اینکه درگیری نظامی دو کشور همسایه آذربایجان و ارمنستان برای ما بسیار تلخ  و نگران کننده است، اظهار داشت: مداخله احتمالی برخی کشورهای ثالت در این درگیری موجب گسترده و طولانی شدن بحران خواهد شد و آن را به نفع کشور های منطقه نمی دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور با بیان اینکه اساسا جنگ را راه حل مسئله قره باغ نمی دانیم، گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده هرگونه کمک و همکاری برای حل و فصل مناقشه آذربایجان و ارمنستان از طریق گفت و گو و مذاکره بر مبنای موازین حقوقی و بین المللی و با احترام به تمامیت ارضی کشورها است.

روحانی با اشاره به تماس های خود با سران دو کشور آذربایجان و ارمنستان و تاکید بر ضرورت حفظ امنیت مرزهای ایران و جان هموطنان ساکن در مناطق مرزی، اظهار داشت: صلح در منطقه برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس جمهور همچنین با ابراز نگرانی از حضور و مشارکت برخی گروه های تروریستی در درگیری منطقه قره باغ، تاکید کرد: حضور تروریست ها می تواند هم برای ایران و روسیه و هم کل منطقه خطرناک باشد.

روحانی با تاکید بر ضرورت تلاش مشترک و همکاری جمعی برای پایان دادن به درگیری ها، برقراری آتش بس و آغاز گفت و گو ها برای حل اختلافات، افزود: درصورت ادامه درگیری ها اوضاع در منطقه پیچیده تر شده و موجب خسارات و آسیب های مالی و جانی گسترده تر خواهد شد.

رئیس جمهور تلاش روسیه برای برقراری آتش بس و آغاز گفت و گو ها بین آذربایجان و ارمنستان را ارزشمند توصیف کرد و با مهم خواندن اجرای آتش بس و تداوم آن  از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه هرگونه کمک و همکاری در این زمینه خبر داد.

روحانی در ادامه این گفت و گو با اشاره به آثار منفی شیوع ویروس کرونا بر تبادلات اقتصادی دو کشور خواستار از سرگیری روابط اقتصادی و مبادلات ایران و روسیه از جمله برقراری پروازها و تردد کامیون های ترانزیتی دو کشور با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی شد.

رئیس جمهور همچنین علاقمندی ایران برای همکاری با روسیه در زمینه تولید واکسن کرونا را مورد تاکید قرار داد.

روحانی در ادامه با قدردانی از مواضع حمایتی روسیه در مجامع بین المللی درخصوص قطعنامه های مختلف و همچنین مخالفت با اعمال تحریم های غیرقانونی علیه ملت ایران، اظهار امیدواری کرد رایزنی های مشترک و همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف بیش از پیش توسعه یابد.

رئیس جمهور روسیه در این تماس تلفنی که بیش از یک ساعت به طول انجامید، ضمن تشریح اقدامات این کشور برای حل مناقشه قره باغ، خاطرنشان کرد: نگرانی های ایران از این بحران منطقه ای را درک می کنیم و علاقمند به همکاری با تهران برای حل و فصل این درگیری از مسیر مذاکره و گفت و گو هستیم.

ولادیمیر پوتین تصریح کرد: مواضع ایران در مسائل منطقه از جمله بحران قره باغ از اهمیت بالایی برای ما برخودار است و از ادامه رایزنی با تهران برای حل و فصل موضوع استقبال می کنیم.

رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه در وهله اول باید جنگ متوقف شود، گفت: درگفت و گو با مقامات آذربایجان و ارمنستان درمورد آتش بس از تاریخ 10 اکتبر به توافق رسیده ایم و امیدوارم با برقراری آتش بس زمینه برای گفت و گو و مذاکره فراهم شود.

پوتین مداخله کشورهای ثالث و همچنین حضور برخی گروه های تروریستی در بحران قره باغ را برای منطقه خطرناک خواند و گفت: تلاش همه ما همسایگان باید پایان دادن به جنگ و خونریزی و حل بحران از طریق گفت و گو و مذاکره باشد .

رئیس جمهور روسیه در بخش دیگری از این گفت و گو با تاکید بر اینکه مواضع این کشور درمورد برجام و تحریم های غیر قانونی علیه ایران روشن و شفاف است، افزود: همواره با اقدامات غیر قانونی علیه ایران مخالف بوده ایم.

 پوتین با اشاره به تاثیر شیوع ویروس کرونا بر روابط اقتصادی و تجاری کشورها از جمله ایران و روسیه ابراز امیدواری کرد که با مهار کرونا سطح روابط دوباره به سطح قبل بازگردد و توافقات قبلی دو کشور اجرایی و عملیاتی شود .

کد خبر 5044696 طیبه بیات

منبع: مهر

کلیدواژه: ایروان ولادیمیر پوتین حجت الاسلام حسن روحانی روسیه عراق آتش بس باکو مسکو پوتین مجلس شورای اسلامی حسن روحانی ایالات متحده امریکا حجت الاسلام حسن روحانی صحن مجلس سعید خطیب زاده محمد باقر قالیباف دفاع مقدس محمدجواد ظریف اسحاق جهانگیری ایران ویروس کرونا مجلس هیئت دولت آذربایجان و ارمنستان رئیس جمهور روسیه گفت و گو برای حل دو کشور قره باغ آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۸۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند

رئیس جمهور چین قرار است امروز (یکشنبه) در سفری بی سابقه به فرانسه برود و با ماکرون درباره کاهش عدم موازنه تجاری و اوکراین صحبت کند.

به گزارش ایسنا، هیچکدام از دو هدف تاثیر گذاری چین بر روسیه برای توقف جنگ اوکراین و کاهش عدم توازن تجاری بین فرانسه و پکن در جریان سفر دو روزه شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین به پاریس به آسانی حاصل نمی‌شود؛ چون او در برهه‌ای از تشدید تنش‌های تجاری بین اروپا و چین به این سفر می‌رود.

به نقل از خبرگزاری رویترز، فرانسه حامی یک بررسی از سوی اتحادیه اروپا در حوزه صادرات خودروهای برقی چینی است و در ژانویه سال جاری میلادی، پکن نیز تحقیقاتی را درباره واردات یکسری کالاهای ساخت اروپا به ویژه فرانسه انجام داد که بیشتر اقدامی تلافی جویانه دیده می‌شود.

یکی از مشاوران کاخ الیزه درباره سفر رئیس جمهور چین به فرانسه که نخستین بار پس از پنج سال است، گفت: «ما باید مقام‌های چینی را به سمت دادن تضمین‌های بیشتر درباره مسائل تجاری سوق بدهیم.»

رئیس جمهور چین ساعت ۱۴ به وقت گرینویچ وارد پاریس می‌شود. دیدارهای رسمی او شامل مذاکرات مشترک با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی می‌شود.

اختلاف نظرها بین ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ویژه بین فرانسه و آلمان توانمندی آنها را در تاثیرگذاری بر چین تضعیف کرده است. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان با توجه به تعهدات قبلی قرار نیست به دیدار و نشست بین روسای جمهور چین و فرانسه ملحق شود.

یکی دیگر از مشاوران ارشد گروه «Rhodium Group» و از مقام‌های نزدیک به روابط چین و اتحادیه اروپا گفت: «اگر سران اروپایی پیام‌های مختلفی به رئیس جمهور چین ارسال کنند، شانس ما برای تاثیرگذاری کم می‌شود.»

مقام‌های مربوطه همچنین اعلام کردند، فرانسه همچنین به دنبال راهی به سوی بازار چین برای محصولات کشاورزی خود و حل مسائل مربوط به نگرانی‌های مربوط به حقوق مالکیت معنوی صنعت لوازم آرایشی فرانسوی است.

در این نشست همچنین قرار است درباره جنگ اوکراین و تاثیرگذاری چین بر روسیه برای توقف این جنگ نیز صحبت شود.

یکی از مشاوران الیزه نیز گفت: «چین از شرکای اصلی روسیه است و هدف ما استفاده از اهرم‌های فشار پکن و تاثیرگذاری‌اش بر روسیه و کمک به مشارکت در حل بحران و درگیری اوکراین است.»

یکی از منابع دیپلماتیک فرانسه نیز گفت: «اگر چین به دنبال تعمیق روابط با شرکای اروپایی است، باید به نقطه نظرات و دیدگاه‌های ما گوش دهد و به صورت جدی آنها را اجرایی کند.»

شی جین‌پینگ سه شنبه بعدازظهر پاریس را به مقصد صربستان و مجارستان ترک می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • سوئیس: به اوکراین سلاح نمی‌دهیم
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی