Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، خبرگزاری میزان گفت‌وگویی با سمیه اسلامی، از نویسندگان جوان کشور انجام داده است که بخش‌های مهم آن از نظرتان می‌گذرد.

مشکلات نویسندگان و ناشران مدت‌ها است که وجود دارد

- مشکلات نویسندگان و ناشران مدت‌ها است که وجود دارد، اما هیچ دستی، نهاد و یا بخشی حرکتی برای ساماندهی به این حوزه انجام نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- یکی از بند‌های قراردادی که بین برخی از ناشر و نویسنده به امضا می‌رسد بر این امر تاکید دارد که ناشران کتاب‌ها را با بهای اندکی از نویسنده می‌خرند و بدین ترتیب نویسنده هیچ گونه حق و حقوقی نسبت به کتاب ندارد و کتاب‌های آن‌ها در طول مدتی کوتاه به چاپ چندم می‌رسد، اما نویسنده حقیقی نمی‌تواند از سود آن بهره ببرد.

دستمزد کسی که ضایعات جمع می‌کند از نویسنده بیشتر است

- ادامه حیات برای فعالان عرصه نویسندگی بسیار سخت شده، اکنون دستمزد کسی که ضایعات جمع می‌کند و می‌فروشد بیش از یک نویسنده است.

- برخی قرار داد‌ها که از سوی ناشران با نویسندگان نوشته می‌شود بسیار ظالمانه است در این بند‌ها تاکید شده است نویسنده خود باید صفحه آرایی، ویراستاری و هزینه‌های جانبی دیگر را تقبل کند تا کتابش به چاپ برسد، اما نکته جالبتر چنانچه تمام این موارد را نویسنده بر عهده بگیرد پول آن به نویسنده پرداخت نمی‌شود در حالی که نویسنده وظیفه انجام چنین کار‌هایی را ندارد.

ناشران به‌دنبال منافع‌ خود هستند، نه نویسندگان

- ناشران دولتی و ناشران خصوصی هر دو در یک مسیر قدم بر می‌دارند و هر دو نفع خود را در نظر گرفته و به مشکلات نویسنده توجه ندارند به عبارت دیگر امنیت شغلی برای نویسنده معنایی ندارد و هرکس هر طور دلش می‌خواهد عمل می‌کند.

مدتی است که بیمه هنرمندان قطع شده است

- مدتی است که بیمه هنرمندان قطع شده است و دیگر نویسنده نمی‌تواند خود را بیمه کند تمام مشکلات حوزه نویسندگی به یک سو و هزینه کمی که بعد از اتمام هر کتاب دریافت می‌کند سوی دیگر قرار می‌گیرد، این چرخه اقتصادی نمی‌تواند زندگی عادی و حتی ساده یک نویسنده را کفاف دهد تعداد نویسندگانی زندگی آنان با بحران خانواده روبرو شده‌ کم نیست.

حتی نیم نگاهی هم به صنف نویسنده نکردند

- همه می‌گویند صنعت چاپ با بحران مواجه شده، ولی به این مهم توجه نمی‌کنند که صنعت تولید محتوا و نویسندگی که زیر بنا و تامین کننده خوراک چاپخانه‌ها بوده اکنون در حال نابودی است رویکرد‌هایی که برای صنعت چاپ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر گرفته شده و به تامین کاغذ برای ناشران و تمهیدادتی برای چاپخانه‌ها منجر شد، حتی نیم نگاهی هم به صنف نویسنده نکرد.

- نویسندگان بار‌ها و به شیوه‌های گوناگون مشکلات خود را مطرح کرده اند و در رسانه‌ها نیز بسیار به آن پرداختند، اما اینکه چرا هیچ نهادی حاضر به همراهی و کمک به این صنف نیست جای بسی تامل دارد. مسئولان فرهنگی مشکلات نویسندگان را بار‌ها خوانده اند، اما گویی باز هم تقاضا و صدای نویسنده را نمی‌شوند.

ریشه اصلی مشکلات نویسندگان

- ریشه اصلی مشکلات نویسندگان به قوانین نا کارآمدی باز می‌گردد که به ظاهر حامی نویسنده، اما در حقیقت مترسکی بیش نیست هر گاه که از بد رفتاری‌ها با نویسنده سخن به میان می‌آید می‌گویند مشکلات شما راه حل قانونی دارد شکایت کنید و پی گیر باشید در حالی که قوانین روز آمد و تاثیر گذاری برای گرفتن حق نویسندگان وجود ندارد.

- باید تاکید کنم آنچه با عنوان قانون مالکیت خصوصی به نویسنده اطلاق می‌کنند همانند رویا‌های پوچ و ظاهر فریب است، زیرا توان اجرای شدن ندارد.

نویسندگی در جامعه امروز دیگر شغل محسوب نمی‌شود

- نویسندگی در جامعه امروز دیگر شغل محسوب نمی‌شود، زیرا نویسنده منابع مالی لازم برای مدیریت زندگی را نمی‌تواند تامین کند و مجبور است از طریق شغل دوم نیاز مالی را تامین کند و چنانچه به قلم فرسایی مبادرت می‌کند تنها شور و دغدغه‌ای است که در درون نویسنده وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ناشران فرهنگ کتاب امنیت شغلی ادبیات مشکلات نویسندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۹۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشتر صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اقدام به برگزاری یک نظرسنجی کرده که بر اساس نتایج آن، ۵۸ درصد اسرائیلی‌ها خواستار استعفای فوری نتانیاهو شدند.

همچنین ۴۸ درصد نیز گفتند یواو گالانت وزیر جنگ هم باید استعفا دهد.

۵۹ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی خواستار استعفای رئیس ستاد کل ارتش و ۵۶ درصد نیز خواستار استعفای رئیس سرویس‌های امنیت داخلی رژیم صهیونیستی شاباک شدند.

از سوی دیگر، خبرها حاکی از آن است که نتانیاهو برای جلوگیری از بازداشتش دست به دامن خانواده‌های اسرا شده است.

در همین ارتباط نیز شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد نتانیاهو از خانواده‌های اسرای اسرائیلی خواسته دیوان کیفری بین‌المللی را جهت جلوگیری از صدور حکم بازداشت او و دیگر مقامات اسرائیلی تحت فشار قرار دهند.

به تازگی پایگاه مرکز مطالعاتی العربی الجدید در مقاله‌ای به بررسی اقدامات فوری محافل قضایی و دیپلماتیک رژیم صهیونیستی که نشان از وحشت این رژیم از احتمال صدور حکم بازداشت قضایی ضد سرکردگان تل‌آویو حکایت دارد، پرداخته است و می‌نویسد که رژیم اسراییل هجمه قضایی و دیپلماتیک گسترده‌ای را برای ممانعت از صدور حکم دادگاه لاهه ضد مسئولان ارشد سیاسی و نظامی خود به کار گرفته است، اما محافل اسراییلی امکان موفقیت این تلاش‌ها را بسیار اندک می‌دانند.

بر اساس این گزارش مسئولان اسراییلی معتقدند که دادگاه لاهه به احتمال فراوان حکم بازداشت تعدادی از مسئولان ارشد این رژیم از جمله بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر را در خصوص جنایت‌های انجام شده در جنگ غزه صادر خواهد کرد. این موضوع را ۵ تن از مسئولان ارشد اسراییلی و غیر اسراییلی به روزنامه نیویورک تایمز اطلاع دادند.

بر اساس این گزارش سران اسراییل نگرانی عمیقی از پیامدهای صدور این حکم دارند. در همین رابطه روزنامه اسراییل هیوم گزارش داد که یسراییل کاتس وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های دیپلماتیک این رژیم در خارج دستور داده تا آمادگی‌های لازم برای مقابله با گسترش اعتراض‌های جهانی نسبت به رفتار نتانیاهو و ارتش اسراییل در صورت صدور این حکم را داشته باشند.

هاآرتص نیز گزارش داد که کارشناسان حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی نسبت به صدور حکم بازداشت مسئولان اسرائیلی هشدار داده و تاکید کرده‌اند که صدور چنین حکمی می‌تواند محدودیت‌های دیگر نظیر منع فروش تسلیحات به اسراییل و دیگر تحریم‌های اقتصادی را در پی داشته باشد. در همین رابطه وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی تلاش گسترده‌ای برای جلوگیری از صدور این حکم انجام می دهد.

در همین رابطه نتانیاهو و ران دیریمر وزیر امور راهبردی اسراییل تماس‌های گسترده‌ای را با نمایندگان کشورهای امضا کننده منشور دادگاه لاهه و اعضای این دادگاه برقرار کرده‌اند تا آنها را به عدم صدور حکم بازداشت قانع کنند. کارشناسان اسراییلی معتقدند که نتانیاهو به علت کوتاهی در انجام اقدام‌های قضایی برای قانع کردن دادگاه لاهه بامشکل بزرگی مواجه شده است.

«إلیاب لیبلیخ» استاد حقوق بین الملل دانشگاه تل آویو در گفت‌وگو با روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرد که تخریب گسترده‌ای که ارتش اسراییل در غزه مرتکب شده، دادگاه‌های بین‌المللی را به این اعتقاد رسانده که اسرائیل نیت قبلی برای آسیب زدن به فلسطینیان و گرسنه نگه داشتن آنها و اخراج آنها از غزه و حتی نسل کشی آنها داشته است.

«روعی شیندروف» معاون سابق مستشار حقوقی اسراییل در حقوق بین‌الملل نیز در این زمینه معتقد است که صدور حکم بازداشت می تواند ادله کافی برای متهم کردن مسئولان اسراییلی به ارتکاب جنایت‌های جنگی را فراهم کند.

«متان غوتمان» استاد حقوق بین‌الملل در دانشگاه رایخمان در این باره تصریح کرد که صدور حکم بازداشت نتانیاهو و دیگر سرکردگان رژیم صهیونیستی به این معنا است که این افراد در هنگام سفر به هر کشوری از میان کشورهای امضا کننده منشور دادگاه لاهه ممکن است بازداشت شده و به این دادگاه تحویل داده شوند.

غوتمان در تحلیل خود در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشت که در صورت صدور این حکم، نتانیاهو به فهرست طاغوت‌ها و جنایتکارانی اضافه می‌شود که پیش از این چنین احکامی علیه آنها صادر شده است. از جمله آنها می‌توان به عمر البشیر رئیس جمهور سابق سودان و جوزف کونی فرمانده ارتش سابق اوگانادا اشاره کرد.

کد خبر 6093663

دیگر خبرها

  • مسئولان مشکلات کارگران را مورد توجه قرار دهند
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • بحران ادبیات داریم
  • بیشتر صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • شعار سال یک راهبرد اجرایی برای حل مشکلات است