Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@09:04:25 GMT

یک‌پنجم عشایر خراسان شمالی پنل خورشیدی دارند

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۹۷۲۸

یک‌پنجم عشایر خراسان شمالی پنل خورشیدی دارند

مهدی خانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال ۳۵۱ پنل خورشیدی ۴۰ ولت در اختیار خانوارهای عشایری این استان قرار گرفت.

وی افزود: این پنل های خورشیدی با چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ارتقای شاخص های توسعه  خریداری شد، در خرید پنل های خورشیدی خانوار ها نیز ۵۰ درصد مشارکت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: برنامه ریزی شده است تا پایان برنامه ششم توسعه سه هزار و ۸۰۰ خانوار عشایر کوچرو این استان از پنل خورشیدی برخوردار شوند.

خانی گفت: ۳۰۰ دستگاه پنل خورشیدی ۴۰ ولت نیز با همکاری و مشارکت وزارت نیرو امسال در اختیار خانوار های کوچ روی عشایری قرار می گیرد.

وی افزود: پنل های خورشیدی توسط وزارت نیرو، دولت و امور عشایری تامین اعتبار و در اختیار خانوارهای عشایری قرار می گیرد، حدود ۹ میلیارد ریال اعتبار برای این دستگاه ها هزینه خواهد شد.

رییس اداره بهسازی و بودجه اداره‌کل امور عشایر خراسان شمالی کاربرد اصلی پنل‌های خورشیدی را تامین برق عنوان کرد و اظهار داشت: استفاده از انرژی خورشیدی بسیاری از مشکلات عشایر را حل خواهد کرد.
خانی گفت: عشایر می توانند علاوه بر روشنایی از انرژی تولیدی این پنل های خورشیدی برای استفاده های وسایل ارتباطی مانند کامپیوتر و وسایل خانگی استفاده کنند.

وی افزود: این پنل ها قابلیت جابه جایی از سامانی به سامان دیگر را  دارند که انرژی خورشیدی را به برق تبدیل کرده و نیازی به سوخت فسیلی هم ندارند.

وی گفت: عشایر با فعالیت در بخش های مختلف و توانمندسازی هم به اقتصاد و معیشت خود و هم به رفع مشکلات اقتصادی و استقلال کشور کمک بسیار مهمی می کنند.

وی اظهار داشت: پنل های خورشیدی در اختیار خانوار هایی قرار می گیرد که در مناطق ییلاقی هستند و جا به جایی زیادی دارند.

۲۵ درصد خانوارهای عشایر استان برق ثابت دارند

رییس اداره بهسازی و بودجه اداره‌کل امور عشایر خراسان شمالی گفت: از پنج هزار خانوار عشایری که در این استان سکونت دارند ۲۵ درصد از برق پایدار برخوردارند.

خانی اظهار داشت: جامعه عشایری این استان حدود ۳۰ هزار نفر جمعیت دارد که تاکنون برخی از محله های قشلاقی آنان، که محل اقامت چندین ماهه خانوارهای عشایری است، از برق ثابت برخوردار شده است.

وی گفت: علاوه بر خرید پنل های خورشیدی همچنین این اداره تفاهم نامه ای نیز برای برق رسانی ثابت به ۱۰ محله قشلاقی خانوارهای نیمه کوچرو استان با شرکت برق بسته است.

خانی اظهار داشت: با اجرای طرح های برق رسانی ثابت به مناطق عشایری استان، این شاخص به حدود ۳۵ درصد خواهد رسید.

وی با بیان اینکه خانوارهای عشایر کوچرو هستند افزود: تامین برق عشایر از طریق پنل های خورشیدی علاوه بر امکان جا به جایی، کم هزینه تر نیز خواهد بود.

پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از ۷۰۰ هزار رأس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت استان را تولید می‌کنند.

عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوه‌های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می‌کنند.

عشایر خراسان شمالی که زبان اصلی آنان کردی کرمانجی است، شامل طوایف باچوانلو، قهرمانلو، ملوانلو، میلانلو، توپکانلو، ایرانلو، جیرستان، سیفکانلو، بریمانلو، پهلوانلو، جیرستان آنی‌صر، سارخانی، قلیانلو، کاوانلو، کیکانلو، بیچرانلو، نامانلو، امیرانلو، هشت‌مرخی، ایزانلو، روطانلو، تبریانی، جافکانلو می شوند.  

شرکت برق خراسان شمالی ۳۶۷ هزار مشترک دارد که از این تعداد ۸۴ درصد مشترکان بخش خانگی، ۴ درصد ادارات و دستگاه‌های خدمات رسان، یک درصد کشاورزی، کمتر از یک درصد صنعتی و ۱۰ درصد سایر مصارف است.

در حال حاضر ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و روستایی این استان از برق برخوردار شده اند.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.

برچسب‌ها زندگی عشایری بجنورد انرژی برق خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زندگی عشایری بجنورد انرژی برق خراسان شمالی زندگی عشایری بجنورد انرژی برق خراسان شمالی اخبار کنکور عشایر خراسان شمالی اختیار خانوار خانوارهای عشایر پنل های خورشیدی پنل خورشیدی پنل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۹۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری

قائم‌مقام سازمان امور عشایری کشور گفت: به دلایل مختلف نمادهای هویتی عشایر مغان در حال از دست رفتن است و مستندات زندگی عشایری رفته رفته به دست فراموشی سپرده می شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مهدی میزبان ‌در آئین اختتامیه جشنواره کوچ عشایر در جعفرآباد مغان اظهار داشت: به دلایل مختلف نمادهای هویتی عشایر مغان در حال از دست رفتن است و مستندات زندگی عشایری رفته رفته به دست فراموشی سپرده می شود.

وی با تاکید بر اینکه سران طوایف عشایر باید نسبت به این فقدان حساسیت نشان دهند، خاطرنشان کرد: استفاده از نماد آلاچیق به عنوان سازه نماد استان اردبیل در همه تریبون‌ها و مراکز رسمی استان باید انجام شود تا با این روش های جلوی فراموشی و نسیان داشته های عشایری را بگیریم.

قائم مقام سازمان امور عشایری ایران با تاکید بر برندسازی محصولات و تولیدات عشایری باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: ضروری است تا دستاوردها و محصولات تولیدی عشایر مغان از قبیل لبنیات، تولیدات سنتی و بافته های داری آنها برندسازی شده و به نام این طوایف ثبت شود.

میزبان با اشاره به اینکه عشایر هویت و تاریخ ملت ایران هستند، خاطرنشان کرد: دومین جشنواره بین المللی عشایر مغان ظرفیتی عظیم برای معرفی توانمندی های عشایر ایران در سطح ملی و بین المللی است و در این زمینه باید تمامی دستگاه های اجرایی پای کار باشند.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور عشایر مغان را جزو عشایر بااصالت و ریشه دار کشور معرفی کرد و گفت: معرفی و تبیین خدمات و ثمرات عشایر شاهسون مغان ضروری است و در این راستا برگزاری کنگره و همایش ملی و استانی برای معرفی و تبیین جایگاه جامعه عشایری در زندگی مردمان ایران زمین و به خصوص استان اردبیل مهم به نظر می رسد.

میزبان ثمرات برگزاری دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان را یادآور شد و بیان کرد: هدف از برگزاری این رویداد هماهنگی دستگاه های اجرایی برای مدیریت کوچ و معرفی آداب و سنن و زندگی مردمان کوچرو استان اردبیل و استان های شرکت کننده است.

وی خواستار برندسازی محصولات تولیدی جامعه عشایری مغان از جمله پنیر و لبنیات تولید شده توسط این قشر شد و گفت: لازم است که تولیدات این زحمتکشان در قالب برند شاهسون تولید و در بازارهای داخلی و بین المللی عرضه شود.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور از حضور 656 ایل و طایفه مستقل عشایری در کشور خبر داد و تصریح کرد: این عشایر در قالب سه ایل بزرگ بختیاری، قشقایی و شاهسون در حال کار و تولید هستند.

میزبان با بیان اینکه 60 اداره و دستگاه اجرایی در راستای ساماندهی امور عشایر دخیل هستند، اظهار کرد: خدمات رسانی به جامعه عشایری و هماهنگی برای خدمات بیشتر دو وظیفه اساسی سازمان امور عشایری کشور است که با تمام توان در ادای وظیفه به این جامعه مهم و بزرگ کشور تلاش می کنیم.

وی جمعیت جامعه عشایری کشور را 251 هزار خانوار و بیش از یک میلیون و 315 هزار نفر اعلام کرد و افزود: جامعه عشایری ایران 1.4 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند اما در عین حال 25 درصد گوشت قرمز و 35 درصد صنایع دستی و بخش زیادی از گیاهان دارویی و مواد لبنی کشور را تامین می کنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • حضور ۷۵ آلاچیق و غرفه در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا