Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

مناظره تلویزیونی هفته گذشته دونالد ترامپ (۷۴ ساله) رئیس جمهوری آمریکا و جو بایدن (۷۷ ساله) رقیب دموکرات وی احتمالاً به عنوان چالشی ترین مناظره در تاریخ مبارزات انتخاباتی آمریکا ثبت خواهد شد. اما در طول ۶۰ سال مناظره تلویزیونی بین دو نامزد اصلی احزاب دموکرات و جمهوریخواه برای تصاحب کرسی ریاست کاخ سفید، پیش از این نیز نبردهای گفتاری به یادماندنی وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشریه بیلد آلمان مروری بر جنجالی‌ترین این مناظره ها داشته است که در پی می آید:

اولین مناظره تلویزیونی در تاریخ مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری ایالات متحده در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۱۹۶۰میلادی بین ریچارد نیکسون (جمهوری خواه) و جان اف کندی (دموکرات) انجام شد. طبق گزارشات نیکسون که مانع استفاده از مواد آرایشی برای گریم چهره اش در برابر پروژکتورهای استودیو شد، خیلی زود شروع به پاک کردن عرق پیشانی اش با دستمال کرد که این کار تصویری از یک فرد درمانده در برابر سولات را به ذهن تماشاگران متبادر می کرد.

در شب مناظره نیکسون به دلیل آسیب دیدگی زانو درد می کشید، شب قبل آن ناراحتی معده داشت و حالا او در استودیو، در حالی شکنجه می شد که کندی خوش تیپ با بیان بهترش توانست نظر رای دهندگان را به خود جلب کرده و به وضوح فاصله اش را با نیکسون کاهش دهد. در این مناظره کندی رقیب جمهوری خواه خود را از میدان به در کرد و در انتخابات پیروز شد.

در این مناظره انتخاباتی که برای نخستین بار در قاب تلویزیون به تصویر کشیده می شد: نیکسون و کندی پس از هشت سال ریاست جمهوری «دوایت آیزنهاور» هر دو سیاستمدارانی تازه کار بودند که سودای نشستن در پشت میز اتاق بیضی شکل کاخ سفید را در سر می پروراندند. آنهایی که از رادیو به این مناظره گوش داده بودند، نیکسون و آنهایی که از طریق تلویزیون به تماشای مناظره نشسته بودند، کندی را برنده مناظره آن روز دانستند. در نهایت هم کندی پیروز انتخابات ریاست جمهوری شد.

نیکسون در انتخابات بعدی در سال ۱۹۶۸ بارها با پیشنهاد هیوبرت هامفری رقیب دمکرات خود برای شرکت در یک مناظره زنده تلویزیونی مخالفت کرد و سرانجام موفق به کسب کرسی ریاست جمهوری شد.

اهمیت مناظره تلویزیونی که در سال ۱۹۷۶ بین «جیمی کارتر» دموکرات و «جرالد فورد» رئیس جمهور وقت برگزار شد، در این بود که آمریکا یکی از حساس ترین برهه های جنگ سرد با اتحاد جماهیر شوروی را پشت سر می گذاشت. پس از یک بحث و گفت وگوی موفقیت آمیز اولیه، فورد در وضعیت ناخوشایندی قرار گرفت و اظهار داشت: 'هیچ سلطه اتحاد جماهیر شوروی در اروپای شرقی وجود ندارد و تحت حکومت فورد چنین چیزی نیز وجود نخواهد داشت. '

این اظهارات در بحبوحه جنگ سرد بین شوروی و آمریکا و در شرایطی ایراد شد که کشورهایی مثل لهستان، رومانی، مجارستان همه عضو بلوک شرق و متحد شوروی بودند. برخی می گویند که این اظهارات خود زمینه شکست وی را فراهم کرد.

مجری این مناظره حتی از کارتر دوبار خواست تا به فورد فرصت دهد تا این اشتباه خود را تصحیح کند. اما نامزد جمهوری خواه بر اظهارات خود پافشاری کرد. در پایان، وی امتیاز انتخاب مجدد خود از سوی رای دهندگان آمریکایی را از دست داد. دست دادن جیمی کارتر با فورد پس از این مناظره در ۶ اکتبر ۱۹۷۶ در سانفرانسیسکو، به منزله خداحافظی همیشگی این رئیس جمهوری جمهوریخواه با دنیای سیاست بود.

این مناظره که در سال ۲۰۰۰ بین «جورج بوش پسر» از حزب جمهوری خواه و «ال گور» دموکرات برگزار شد مملو از حرکات و واکنش های نمایشی طرفین بود. هر دو ماه ها برای اولین مناظره زنده تمرین و مطالب خود را آماده کرده بودند. آه کشیدن های ال گور، حرکات چشم و پوزخندهای وی صحنه هایی دراماتیک را به نمایش می گذاشت، هر چند او از نظر عقل و منطق نسبت به بوش، برتر قلمداد می شد، اما این برتری با رفتار مغرورانه او خنثی می شد.

گور در این مناظره بسیاری از بینندگان را با حالت های چهره خود که به لطف وضوح بیشتر در نمایشگرهای تلویزیون به راحتی قابل دیدن بود، آزرده خاطر کرد. زمانی که بوش صحبت می کرد، چندین بار سرش را تکان داد، چشمانش را چرخاند و آه کشید و نشان داد که چقدر از سخنان حریف عصبانی شده است. گور حتی در یکی از لحظات حساس مناظره، ناگهان به طرف بوش خیز برداشت تا او را در حالی که صحبت می کرد نا آرام کند. بوش اما با خونسردی سری تکان داد و به اظهارات خود ادامه داد.

در نظرسنجی های بلافاصله پس از این نمایش تلویزیونی دو نفر از هر سه نفر، مواضع و سیاست های اعلام شده از سوی گور را به نفع کشورشان دیدند. اما در هفته آخر بوش جایگاه خود را مستحکم کرد. در پایان رای گیری گور ۵۰۰ هزار رای بیشتر از بوش به دست آورد، اما نتونست آرای الکترال لازم برای راه یابی به کاخ سفید را کسب کند. 

مناظره تلویزیونی دور پیشین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کمی با مناظره های پیش از آن تفاوت داشت. در این مناظره که در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۶ برگزار شد «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه باراک اوباما با سودای جانشینی وی و «دونالد ترامپ» تاجر و میلیونری با حضوری طولانی در برابر دوربین های تبلیغاتی بیش از آنکه باهم روبرو شوند، به دور سر یکدیگر چرخیدند.

برای اولین بار، نامزدها مجبور به ایستادن در پشت میزهای ثابت نبودند و اجازه داشتند که با میکروفون خود در استودیو آزادانه حرکت کنند. ترامپ دائماً سخنان تهدیدآمیزی در مورد همسر بیل کلینتون، رئیس جمهور سابق بیان می کرد و مدام در پس چهره هیلاری و رو به دوربین او ظاهر می شد. اما این حرکات که به عنوان تاکتیک ناامن سازی روانی از سوی ترامپ به کار می رفت، کارساز نبود - نظرسنجی های بعدی هیلاری را به عنوان برنده نبرد تلویزیونی نشان داد و این پیشتازی تا روز انتخابات نیز حفظ شد. با این حال در روز انتخابات، ورق برگشت و کلینتون از ترامپ شکست خورد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ترامپ بایدن مناظره تلویزیونی ریاست جمهوری جمهوری خواه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۰۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناظره های انتخاباتی مجلس در مازندران از فردا پخش می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی ابراهیمی با بیان اینکه بر اساس مصوبه ستاد انتخابات سازمان صدا و سیما مقرر شد مناظره‌ها و فیلم‌های تبلیغاتی نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات، همانند دور نخست در رسانه استانی پخش شود، گفت: ضبط مناظره‌ها و فیلم‌های تبلیغاتی چهار نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ پایان یافت و پخش این برنامه‌ها از فردا پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود.

ابراهیمی افزود: ۳ مناظره انتخاباتی ۶۰ دقیقه‌ای با موضوعات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و بومی محلی با شرکت این نامزدها در صداوسیمای مازندران ضبط شده است که پخش آن از فردا آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه هر مناظره تلویزیونی یک بار پخش و یک بار نیز بازپخش می‌شود، ادامه داد: نخستین مناظره انتخاباتی ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه از سیمای مازندران پخش می‌شود.

مدیر کل صدا و سیمای مازندران گفت: مناظره‌های دوم و سوم انتخاباتی نیز به ترتیب در ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه روزهای یک شنبه ۱۶ اردیبهشت و سه شنبه ۱۸ اردیبهشت پخش خواهد شد.

دکتر هادی ابراهیمی افزود: صدا و سیمای مازندران از هر کدام از ۴ نامزد راه یافته به دور دوم در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ یک ویدئوی ۲۰ دقیقه‌ای نیز ضبط کرده است که پخش این فیلم‌های تبلیغاتی از سیمای مازندران نیز از فردا پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود.

او با بیان اینکه فیلم‌های تبلیغاتی هر نامزد انتخاباتی نیز روزانه یک بار پخش می‌شود، ادامه داد: با توجه به زمان یک هفته‌ای تبلیغات که در قانون انتخابات به آن اشاره شده است فیلم تبلیغاتی هر نامزد در مجموع ۷ بار در طول یک هفته پخش می‌شود.

مدیر کل صدا و سیمای مازندران پخش فیلم‌های تبلیغاتی و مناظره‌های انتخاباتی میان نامزدها از جذاب‌ترین برنامه‌های رسانه استانی در طول انتخابات‌های گذشته دانست و گفت: رسانه ملی تلاش کرده است با تولید و پخش مناظره‌های انتخاباتی و فیلم‌های تبلیغاتی نامزدهای مجلس فضای جامعه را به سمت مشارکت پرشور سوق دهد.

هادی ابراهیمی گفت: تولید و پخش مناظره‌ها و فیلم‌های تبلیغاتی نامزدها در دور دوم انتخابات به صورت رایگان انجام شده و هیچ هزینه‌ای دریافت نشده است.

کد خبر 6094252

دیگر خبرها

  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • آغاز پخش مناظره‌های تلویزیونی انتخاباتی در صدا و سیمای فارس
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • مناظره های انتخاباتی مجلس در مازندران از فردا پخش می شود
  • آغاز پخش مناظرات تلویزیونی دور دوم انتخابات مازندران از فردا
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات