Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر کشور با بیان اینکه ۷۰ درصد ساخت و سازهای تخریب شده در سیل در حریم رودخانه‌ها بوده است، خواستار برخورد با هرگونه ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها شد.

به گزارش ایمنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز شنبه پس از نشست «ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران» اظهار کرد: باید آمادگی لازم را قبل از وقوع بلایای طبیعی داشته باشیم و به طور مثال در موضوع سیل، اطلاعات الگوهای بارش و دما را حتماً از قبل در اختیار داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه باید حداقل امکان یک هفته پیش بینی و آمادگی برای بلایای طبیعی مثل سیل را داشته باشیم، گفت: باید مناطق پرخطر و پر حادثه شناسایی و اولویت‌بندی شود و به تناسب مناطق، تجهیزات و خدمات در اختیار آنها قرار گیرد.

وزیر کشور با بیان اینکه پل‌های کم ارتفاع در هنگام زیاد بودن بارش‌ها مشکل ایجاد می‌کنند، خواستار تلاش برای حذف تدریجی این پل‌ها در مناطق مختلف سیل خیز کشور شد.

رحمانی فضلی با تاکید بر این موضوع که نشست‌های ستاد بحران باید به طور مستمر در استان‌ها و شهرستان‌ها تشکیل شود، تصریح کرد: بعد از نشست امروز، لازم است طی یک هفته نشست‌های مشابه در سراسر کشور برگزار و نیازها و اولویت‌ها مشخص شود.

وی در ادامه به اهمیت تأمین سوخت در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: لازم است سوخت لازم هم برای نیروگاه‌ها و هم برای استفاده مردمی به اندازه کافی در مناطق حادثه خیز ذخیره شود.

وزیر کشور عملکرد خوب دستگاه‌ها همزمان با بارش برف سنگین اخیر در استان گیلان را نتیجه داشتن پیش بینی عنوان کرد و افزود: هرچقدر بحران سنگین‌تر باشد آزمون دستگاه‌های مرتبط با بحران هم سخت‌تر است.

رحمانی فضلی با بیان اینکه باید در تمامی مناطق حادثه خیر، پیش بینی مکان‌های مناسب برای ارائه خدمات بهداشتی و اسکان اضطراری انجام شود، تصریح کرد: مشکل ما در بحران‌ها بیشتر ۲ یا سه روز اول بحران است که شاهد ناهماهنگی گسترده‌ای بین دستگاه‌های مسئول در کمک رسانی هستیم.

وی با انتقاد از انبار شدن برخی تجهیزات و کمبود بعضی دیگر در مناطق بحران زده به خاطر ناهماهنگی گفت: باید نهادی برای توزیع خدمات در مواقع بحرانی در مناطق شهری و روستایی کشور ایجاد شود.

وزیر کشور با تقدیر از نیروهای نظامی و انتظامی در مواقع بحرانی که جلوتر از همه در محل حادثه حاضر می‌شوند، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت نیروهای مسلح و بسیج استفاده شود تا کمک رسانی به صورت برنامه‌ریزی شده و سریع انجام شود.

رحمانی فضلی، کمک در بحران‌ها را یکی از وظایف تعریف شده نیروهای جهادی و بسیجی عنوان کرد و خواستار آموزش و تجهیز این نیروها برای کمک در مواقع بحرانی در قالب یک طرح جامع شد.

وی بر استقرار تجهیزات برف روب و آتش نشانی در مناطق حادثه خیر تاکید کرد و گفت: وضعیت انبارهای هلال احمر از نظر مواد غذایی، چادر و دیگر امکانات کافی نیست که باید تأمین شود.

وزیر کشور همچنین با انتقاد از مقطعی بودن آموزش‌های حوزه بحران در کشور تصریح کرد: لازم است آموزش به صورت مستمر و منظم از طریق مختلف مثل مدرسه و صداوسیما در طول سال به مردم ارائه شود.

رحمانی فضلی با اشاره به حضور خودجوش مردم و خیران در بحران‌ها تصریح کرد: امکانات دولت برای کمک به مردم در شرایط بحرانی کافی نیست اما باید مکانیسمی برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و خیران در بحران‌ها تعریف شود اما متأسفانه پروتکل و نظامی برای این موضوع نداریم.

وی در ادامه بر انبار کردن تجهیزات ضروری مورد نیاز در استان‌های سیل خیز مثل پل‌های موقت و لوله‌های با قطر بالا تاکید کرد و افزود: پاکسازی و لایروبی رودخانه‌ها در حوزه شهری باید با دقت انجام شود.

وزیر کشور با اشاره به سرازیر شدن آب‌های سطحی شمال تهران به سمت جنوب، لایروبی مسیرهای آب جنوب شهر تهران را ضروری دانست و افزود: استان‌های گلستان و لرستان و دیگر استان‌های سیل خیز برای لایروبی باید در اولویت قرار گیرند.

رحمانی فضلی تصریح کرد: ساخت و ساز در حریم رودخانه‌های باید متوقف شود و وزارت نیرو باید از حریم رودخانه‌ها صیانت کند. بیش از ۷۰ درصد منازلی که در سیل خراب می‌شوند در حریم رودخانه هستند و باید با تجاوز به حریم رودخانه‌ها برخورد قانونی شود.

وی تعمیر سازه نگهدارنده پل‌ها را ضروری دانست و گفت: وقتی پلی که کمتر از ۵ سال است ساخته شده خراب می‌شود نشان می‌دهد که هم در محاسبات اولیه و هم در کیفیت مصالح به کار رفته اهمال صورت گرفته است.

وزیر کشور به خراب شدن یک سازه بیمارستانی نوساز در زلزله کرمانشاه و خراب نشدن یک سازه بیمارستانی قدیمی اشاره کرد و افزود: لازم است با پیمانکاران و سازندگان چنین سازه‌هایی برخورد شود.

رحمانی فضلی توجه به مناطق ییلاق و قشلاق عشایر را یادآور شد و گفت: وضعیت عشایر نباید در سیلاب‌ها فراموش شود و باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اصلاح سیستم آب و فاضلاب شهرها و روستاهای کشور را خواستار شد و گفت: اشکال در سیستم آب و فاضلاب یکی از مشکلات مهم مناطق شهری و روستایی در سیل خوزستان بود که لازم است اصلاح شود.

وزیر کشور به نبود چتر گسترده بیمه‌ای برای حوادث و سیل اشاره کرد و گفت: باید بیمه‌ها چنان گسترده و قوی شوند که حتی کمک‌های دولتی هم در قالب بیمه به مردم حادثه دیده ارائه شود.

رحمانی فضلی اصلاح آب ریزها و زهکشی زمین‌ها را نه تنها برای جلوگیری از سیلاب بلکه برای کشاورزی و تغذیه سفره‌های زیرزمینی مفید دانست در این حال گفت: اگر این کار توسط مردم بومی مناطق مختلف و بسیج و نیروهای جهادی محلی انجام شود نتیجه کار بهتر خواهد شد.

نشست ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران، امروز - شنبه - با حضور وزیر کشور و مقامات ارشد دستگاه‌های مسئول از جمله وزارت اطلاعات، هلال احمر و نیروهای مسلح در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد.

منبع: ایرنا

کد خبر 449131

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیرکشور حریم رودخانه ها وزارت اطلاعات ساخت و ساز مسکن شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حریم رودخانه ها وزیر کشور رحمانی فضلی بحران ها دستگاه ها انجام شود استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۱۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور

زی‌سان- رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور با اشاره به متأثر بودن ۲۱ استان از سیل و آبگرفتگی از امدادرسانی‌ نیروهای عملیاتی هلال احمر به بیش از ۲۶۰۰ نفر خبر داد.

به گزارش زی‌سان، بابک محمودی در این مورد گفت: از تاریخ ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۲:۳۰ ، استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، البرز، اصفهان، ایلام،بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خوزستان، سمنان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بوراحمد، لرستان، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد تحت تأثیر این سامانه بارشی قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: در این بین نیروهای این جمعیت طی ۱۰۶ مورد عملیات امداد و نجات به دو هزار و ۶۳۶ نفر متأثر از سیل، امدادرسانی کردند، ۲۰۴نفر را به مناطق امن انتقال، از ۱۴۸ منزل مسکونی تخلیه آب صورت گرفت و ۷۰ نفر اسکان اضطراری داده شدند.

محمودی ادامه داد: هزار و ۵۰۴ کیلوگرم نایلون، ۶۲۰ تخته پتو، ۳۵۱تخته موکت و ۲۹۷ بسته غذایی، ۲۹۵ قوطی کنسروجات، ۱۰۰ قرص نان، ۱۴۰ ست شستشو، ۴۹ ست بهداشتی، و ۲۳ دستگاه چادر امدادی، توسط نیروهای جمعیت هلال احمر در بین متأثرین توزیع گردید.

بر اساس گزارش روابط سایت هلال احمر، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور افزود:۱۶۹تیم عملیاتی متشکل ۶۰۹نفر امدادگر و نجاتگر در این عملیات حضور و به متأثرین امدادرسانی کردند.

آخرین وضعیت مناطق سیل زده

معاون سازمان مدیریت بحران کشور با تشریح آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده، گفت: ستادهای بحران تشکیل شده و تمام نیروهای امدادی اعم از هلال احمر، راهداری و پلیس طی دو روز آتی در آمادگی کامل هستند.

حسین ظفری روز شنبه در گفت و گویی افزود: شب گذشته بارش‌های زیادی را در مناطق غربی و جنوبی کشور داشتیم. در شهر دزفول در استان خوزستان بارش زیادی را شاهد بودیم بطوریکه به حدود ۱۲۷ میلیمتر رسیده است. همچنین خسارت‌های جدی به راههای عشایری در مناطقی از استانهای ایلام، خوزستان و چهارمحال و بختیاری وارد شد.

معاون سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تلفات دامی هم در بخشی از مناطق داشتیم، اضافه کرد: گزارشی از خسارت جانی در نقاط مختلف به ما نرسیده است اما در حال ارزیابی هستیم.

ظفری با تاکید بر اینکه راههای اصلی در مناطق سیل‌زده باز است، افزود: برق شهر معمولان وصل شده و فعلا مشکلی ندارد. امروز هم آماده باش کاملی را به استان‌های شمالی، غربی و شمال شرق کشور دادیم.

معاون سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: در بخشی از مناطق خوزستان مانند اهواز و بندر امام، آب گرفتگی داشتیم. اطراف و حاشیه شهر ایلام نیز برخی خانه‌ها دچار آب گرفتگی شدند که اهالی این مناطق به جای امن منتقل شدند. در استان‌های ایلام، خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری هم افرادی که در محاصره سیلاب بودند با کمک نیروهای امدادی به نقاط امن منتقل شدند و مشکل خاصی در آن مناطق وجود ندارد.

ظفری با اشاره به سرکشی خود به اطراف تهران با توجه به بارش‌ها گفت: تمام نیروهای امدادی اعم از هلال احمر، راهداری و پلیس در آمادگی کامل هستند و فردا هم به طور کامل آماده هستند؛ سرکشی‌ها انجام شده و ستادهای بحران تشکیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: شب گذشته در چهار محال و بختیاری، ستاد بحران با حضور استاندار تشکیل شد و تصمیمات خوبی آنجا گرفته شده است. امیدواریم طی دو روز آتی بتوانیم با ایمنی کامل، فضا را مدیریت کنیم.

tags # سیل سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده
  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده در بیش از ۱۵ استان کشور
  • سردار علی فضلی از مناطق راهیان نور بازدید کرد
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • بارش باران در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • مردم از تردد و توقف در حریم رودخانه‌ها خودداری کنند
  • سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور
  • شهروندان از تردد و توقف در حریم رودخانه ها خودداری کنند
  • اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند