Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارین پالیسی در واکنش به ادعای ترامپ پیرامون خروج نظامیانش از افغانستان نوشت: آمریکا ۱۹ سال پس از آغاز جنگ، امپراطوری گورستان و بازنده این جنگ است.

خبرگزاری میزان- دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ساعاتی پیش با انتشار پیامی توئیتری وعده داده بود: ما باید تعداد اندک زنان و مردان باقیمانده که در افغانستان خدمت می‌کنند را تا کریسمس به کشور بازگردانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واکنش به سخنان عوام‌فریبانه و انتخاباتی وی، «ضمیر کابلوف» (Zamir Kabulov) فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان اعلام کرد: یک لفاظی قبل از انتخابات به نظر می‌رسد. به احتمال زیاد ترامپ می‌خواهد به رأی‌دهندگانش نشان دهد به قول هایی که قبل از انتخابات پیشین داده بود پایبند است. از دید مسکو مشکلی با این قضیه (خروج نیروهای آمریکایی) وجود ندارد. آیا حضور آنها توجیهی دارد؟ آیا اوضاع بهتر شده است؟ اوضاع فقط بدتر شده است.

در همین رابطه، نشریه فارین پالیسی در مقاله ای با عنوان «امپراطوری گورستان» به قلم عمران فیروز (Emran Feroz) در این باره اعلام کرد: آمریکا ۱۹ سال پس از آغاز جنگ در افغانستان، چه چیزی از خود برجای گذاشت؟ جنگی که زمانی برای بیرون راندن طالبان آغاز شده بود، حالا با زمزمه هایی برای تقسیم قدرت بین همان طالبان و دولت کابل به پایان می رسد. پس از دهه ها جنگ، ویرانی و زندگی های نابود شده، چیز زیادی دگرگون نشده است. همه چیز از سپتامبر ۲۰۰۱ و پس از تخریب مرکز تجارت جهانی آغاز شد. با حمله آمریکا، بسیاری سقوط رژیم طالبان را جشن گرفتند؛ اما این تنها شروع یک داستان بود. چندین سال بعد، افغانستان با این همه ویرانی هنوز هم با جنگ های پرشمار دست به گریبان است.

در مقاله فارین پالیسی در این خصوص آمده است: در اکتبر ۲۰۰۱ اولین حمله مسلحانه آمریکا به ولایت قندهار انجام شد که ادعا می کرد ملاعمر را یافته است. آن موشک، شماری از افغان ها را کُشت؛ اما ملاعمری در کار نبود. چنین الگویی بارها و بارها تکرار شد. نیروهای آمریکایی پافشاری می کردند که در هر حمله دهها نفر از اعضای طالبان را کشته اند؛ اما گاهی اوقات حتی یکی از آن کشته شدگان صحرا نشین هم، در صف طالبان نبود.

فارین پالیسی اضافه کرد: در کابل نخبگان در مناطق حفاظت شده و سبز زندگی می کردند؛ اما حملات هوایی به شهر ننگرهار موجب کشته و آواره شدن شمار زیادی از مردم شد. بسیاری از آنها خانه خود را رها و به اروپا یا دیگر کشورها فرار کردند. امروز جنگ در ولایت شمالی بغلان، به رغم توافق بین طالبان و نیروهای آمریکایی، ادامه دارد. بیشتر افغانستانی ها فقیر مانده و از حق رای محروم اند.

بیشتر بخوانید: خروج نظامی از افغانستان به معنای ترک این کشور نیست اعزام ۷۰۰ نظامی آمریکایی به افغانستان

نشریه فارین پالیسی در پایان تأکید کرد: ۱۹ سال پس از جنگی که برای سرکوب طالبان و القاعده شروع شد، به نظر می رسد که ایالات متحده بازنده این جنگ بوده است. حالا رهبران طالبان رودروی مقامات ارشد ایالات متحده پیروزمندانه برای گفتگو نمایان می شوند. پس از دو دهه وعده ساختگی، اشتباهات جدی سیاسی، شکست های پرشمار و ویرانی، هنوز هم آینده افغانستان در هاله ای از ابهام قرار دارد.

/انتهای پیام/

مهر

برچسب ها: نظامیان امریکایی افغانستان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نظامیان امریکایی افغانستان فارین پالیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۲۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه

طالبان سرگرم همکاری با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز منطقه ای تجارت انرژی است که فروش نفت از روسیه به جنوب آسیا را تسهیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان اخیرا در کابل، درباره ایده ایجاد یک هاب انرژی و لجستیک در ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتگو کرده اند.

نورالدین عزیزی، وزیر بازرگانی موقت طالبان به رویترز گفت: این سه کشور قصد دارند در این هاب سرمایه گذاری کنند که انتظار می‌رود هاب فروش نفت روسیه به کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان باشد.

این مقام طالبان اظهار کرد: بر اساس گفتگوهای ما، قرار است یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات ایجاد شود که می‌تواند شمال را به جنوب آسیا متصل کند.

عزیزی به رویترز گفت: پس از نشستهای سه جانبه هفته گذشته در افغانستان، تیمهای فنی از افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان ظرف دو ماه آینده، پیش نویس توافق نامه ای را تهیه خواهند کرد که برنامه های رسمی برای هاب جدید انرژی را مشخص می‌کند.

به گفته عزیزی، این مرکز لجستیک در ابتدا قرار است ظرفیت یک میلیون تن نفت را داشته باشد، اما وی مشخص نکرد که این مرکز چه زمانی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

وزارت بازرگانی قزاقستان در بیانیه ای به رویترز گفت: قزاقستان به نوبه خود، به توسعه جاده ها و راه آهن از طریق افغانستان برای برقراری ارتباط با خلیج فارس و جنوب آسیا چشم دوخته است.

در حال حاضر، صادرات نفت خام قزاقستان به لجستیک در روسیه و بنادر این کشور در دریای سیاه، وابسته است.

طالبان در فروش نفت روسیه مشکلی نخواهند داشت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در پاییز سال ۲۰۲۲، وزیر بازرگانی طالبان اعلام کرده بود بر اساس قرارداد با روسیه، افغانستان سالانه یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز نفتی مایع و ۲ میلیون تن گندم دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • فارین پالیسی: ایران و متحدانش بازدارندگی اسرائیل را نابود کردند
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • حمایت جهانی از فلسطین طوفان الاقصی دوم است/ اسرائیل بازنده اصلی
  • حمایت جهانی از فلسطین «طوفان الاقصی» دوم است/ اسرائیل بازنده اصلی
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه