Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از پیگیری بحران کاهش جمعیت از سوی مجلس خبر داد و گفت:  جمعیت جوان و مولد در محاسبات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیار مهم و تاثیرگذارند و اساسا جمعیت یکی از عناصر تشکیل دهنده کشور است و در خصوص اهمیت جمعیت موثر همانقدر باید گفت که اگر چنین جمعیتی وجود نداشته و یا ضعیف باشد، کشور مفهومی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه قاسم پور در گفت و گو با پارس نیوز اظهار کرد: آمارها نشان می دهد که جمعیت ایران در حال پیر شدن است. این افزایش سن، شاید در ظاهر خطرناک به نظر نرسد، اما عواقبی قابل اعتنایی دارد. علاوه بر مخاطرات سیاسی و امنیتی که در پی سالخوردگی جمعیت یک کشور پدید می آید، مشکلات اقتصادی و کم شدن نیروی کار یک معضل اساسی است. با پایین آمدن نیروی کار، چه بسا شاهد تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها باشیم و یا برای جلوگیری از این تعطیلی، مجبور به وارد کردن نیروهای مهاجر کارگر شویم که مضرات اقتصادی و یا حتی فرهنگی و اجتماعی این اتفاق شاید زیاد نیاز به توضیح نداشته باشد. با کم شدن نیروی کار، تولید داخلی رو به کاهش می گذارد و برای مایحتاج معمولی، نیازمند به واردات خواهیم شد و ارز برای چیزهایی از کشور خارج خواهد شد که الان به سادگی در کشور تولید و عرضه می شود.

رئیس فراکسیون زنان مجلس یازدهم تصریح کرد: انباشت سالمندان در ترکیب جمعیتی کشور، تبعات جبران‌ناپذیری بر جای خواهد گذاشت، اگرچه سالمندی جمعیت تا حدی به عنوان موفقیت نظام بهداشت و درمان کشورها تلقی می‌شود، اما برنامه‌های سلامت عمومی باید نسبت به نیازهای جدید ناشی از سالمندی توان پاسخگویی داشته باشند. در یک جامعه پیر، بیماری‌ها افزایش و سلامت اجتماعی کاهش می‌یابد و این باعث ایجاد هزینه‌های هنگفت در حوزه بهداشت و درمان می‌شود اما جنبه اقتصادی این پدیده، به مرور سایر جنبه‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. پدیده سالخوردگی بر اندازه و ترکیب نیروی کار که نقش مهمی در رشد اقتصادی دارد، اثر می‌گذارد از جمله در کاهش شاغلان که به معنی کاهش تولید است.  

این نماینده مجلس در خاتمه از پیگیری بحران کاهش جمعیت از سوی مجلس خبر داد و گفت:  جمعیت جوان و مولد در محاسبات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیار مهم و تاثیرگذارند و اساسا جمعیت یکی از عناصر تشکیل دهنده کشور است و در خصوص اهمیت جمعیت موثر همانقدر باید گفت که اگر چنین جمعیتی وجود نداشته و یا ضعیف باشد، کشور مفهومی نخواهد داشت.  

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی فاطمه قاسم پور جمعیت مجلس یازدهم نماینده مجلس زنان مجلس شورای اسلامی جمعیت مجلس یازدهم نیروی کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۵۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، مجلس یازدهم در حوزه اقتصادی آنچنان که ادعا می‌کرد توانست عمل کند؟ و حالا که مشکلات اقتصادی در کشور به عنوان یک امر واقع وجود دارد باید بررسی کرد که وظیفه مجلس بعد برای رفع مشکلات موجود چیست؟

مهرداد لاهوتی، فعال سیاسی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «مجلس یک وظیفه قانون‌گذاری دارد و یک وظیفه نظارتی. مجلس یازدهم اولویت‌های اقتصادی و مشخصا رفع مشکلات اقتصادی را در قانون‌گذاری‌اش قرار نداد و طرح‌ها و لوایحی را بررسی کرد که خیلی از آنها ضرورتی نداشت. در واقع مجلس یازدهم در اولویت‌بندی مسائل مهم کشور ضعیف عمل کرد و حالا مجلس دوازدهم باید در حوزه اولویت‌بندی مسائل به بهترین شکل عمل کند. در حوزه نظارتی هم مجلس کنونی نتوانست از اختیارات خود به بهترین شکل استفاده کند».

او ادامه داد: «تمرکز مجلس آینده باید بر موضوع اقتصاد و اصلاح‌ ساختارهای اقتصادی باشد. اکنون مشکلاتی در کشور وجود دارد که اگر به آنها توجه نشود، از حالت چالش به ابرچالش تبدیل می‌شوند مثلا موضوع ناترازی‌هایی که در بانک‌ها داریم یکی از آنهاست و اگر به این موضوع توجه نکنیم تبدیل به بحران می‌شود».

این منتخب مجلس دوازهم همچنین بیان کرد: «واقعیت این است که باید ناترازی‌های بانک‌ها حل شود. ما در حوزه انرژی هم ناترازی‌های زیادی داریم. افزایش قیمت بنزین راهکار رفع ناترازی نیست بلکه باید خودروهای فرسوده را با خودروهای جدید جایگزین کنیم، باید سوخت مدیریت شود و... در صندوق‌های بازنشستگی هم ناترازی هست. در مجموع من تصور می‌کنم مهم‌ترین اولویت مجلس آینده باید رفع ناترازی‌ها باشد».

لاهوتی در پایان گفت: «نکته آخر هم این است که مجلس آینده باید فکری به حال موضوع فرونشست هم بکند زیرا ما دومین کشوری هستیم که دچار بحران فرونشست هستیم به این دلیل بخش زیادی از منابع زیرزمینی آب را استفاده کرده‌ایم».

دیگر خبرها

  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • مجلس دوباره به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان ورود می‌کند؟
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • نیروی جوان کیفیت جمعیت هر کشور را معرفی می‌کند
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • ایران در تهدید بحران سالخوردگی قرار دارد
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند